Nowy zespół w B-klasie.

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Nowy zespół w B-klasie.

Postprzez FuBu 2011-08-04, 5:58 pm

Podobno Adamczyk ma być prawnie ścigany przez miasto za swoją "działalność" w Zagłębiu. Jak nazwac ustalenie sobie pensji na 15 tysiaków miesięcznie i w zamian udupienie klubu jak nie złodziejstwo??
FuBu

Postprzez August 2011-08-04, 6:02 pm

FuBu napisał(a):Podobno Adamczyk ma być prawnie ścigany przez miasto za swoją "działalność" w Zagłębiu. Jak nazwac ustalenie sobie pensji na 15 tysiaków miesięcznie i w zamian udupienie klubu jak nie złodziejstwo??

Nie rozumiem jednego. Jak Prezes sam sobie mógł przyznać wynagrodzenie ? Przeciez do tego jest potrzebna uchwała Rady Nadzorczej ?
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2011-08-04, 6:17 pm

Szanowny Auguscie - po pierwsze serdecznie dziekuje za odpowiedz. Wyznam to gdzie
w tej materii jest Prokuratura, gdzie jest prawo, przeciez Tobie nie musze mówic co
sie za tym kryje - dlaczego przez lata sprawa ta jesli ona jest naprawde jest ukrywana ?
O ile ja pamietam Włosi wołacali do kasy Klub 3 mil. zł / rok
Czy według Ciebie jest to duzo/mało aby utrzymac Klub, i dobrze płacic pilkarzom bo
tak wowczas byli wynagradzani nasi pilkarze, jezdzic dzien wczesniej na mecze wyjazdowe
zgrupowania przed sezonem itd itp.
Odniose sie do Klubów ekstra w Krakowie, Warszawie i Wrocławiu - Kluby te sa dwie Klasy
wyzej a jakie musza miec Budzety aby funkcjonowac - to co podaja media sa to budzety
kilkadziesiat milionów. Wracam do Zagłebia - koncówka włochów to ekstraklasa 1 rok
i mysle ze czesc dlugów z tamtego okresu mamy do dzisiaj bo inne wieksze wydatki.
A przypomne Tobie Auguscie - ile kosztowało sprowadzenie do Zagłebia "BERKA" napewno
nie małe pieniadze. Prosze Cie abys mnie nie rozumiał ze ja bronie kogokolwiek NIE
Nie uzywam słowa - KRADL nie majac dowodów - bo to moze kosztowac i kase i kłopoty
Ide dalej nawet jesli Zagłebie miało budzet 4-5 mil to mysle ze nie ma miejsce na kradzież
Reasumujac jestem bardzo ostrozny z takimi stwierdzeniami.
Pozdrawiam tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez August 2011-08-04, 6:50 pm

Nie chce sie przekomarzac ani do niczego przekonywac, zwłaszcza, że odbiegamy od tematu. Niech każdy podejdzie do tego ze swoim sumieniem. Przypomne tylko, że kilka mlat temu kiedy my mieliśmy Włochów i budżet na poziomie klku mln złotych, w takim Chorzowie była straszna bieda, ledwo obroniona 2 liga i kilka mln zł długów. Kiedy tam tworzono spółkę, nie bano się wziąc na klatę tych długów, a to jeden z agrumentów twórcówe 1906 odejscia od S.A. I dziś możemy chorzowskich w tyłek pocalować, nawet przy ich obecnych problemach finansowych to oni graja w w timobajlextraklasie, a w miedzyczasie zaliczyli podium i grę w pucharach.
August

Postprzez saster 2011-08-04, 8:15 pm

PawełK napisał(a):
saster napisał(a):To jest mój ostatni post do ciebie, bo straciłem tę resztkę szacunku, którą miałem. Ale kłamiesz w żywe oczy, bo prawda o spotkaniu Baczyńskim była taka, że nie chciał wam dać 1% akcji klubu za free (czy za czapkę gruszek jak tam chcieliście). Taki był wasz warunek, tylko o tym nie chcesz pisać, bo wyszłoby, ze jednak o kasę chodzi. No albo ci koledzy nie powiedzieli jak zwykle.

Tak się składa, że na tym spotkaniu byłem i piszesz bajki...

Oczywiście. Ja przedstawiam fakty a Ty czy Gabryś dyskutujecie jak powyzej. EOT
saster

Postprzez PawełK 2011-08-04, 8:22 pm

saster napisał(a):
PawełK napisał(a):
saster napisał(a):To jest mój ostatni post do ciebie, bo straciłem tę resztkę szacunku, którą miałem. Ale kłamiesz w żywe oczy, bo prawda o spotkaniu Baczyńskim była taka, że nie chciał wam dać 1% akcji klubu za free (czy za czapkę gruszek jak tam chcieliście). Taki był wasz warunek, tylko o tym nie chcesz pisać, bo wyszłoby, ze jednak o kasę chodzi. No albo ci koledzy nie powiedzieli jak zwykle.

Tak się składa, że na tym spotkaniu byłem i piszesz bajki...

Oczywiście. Ja przedstawiam fakty a Ty czy Gabryś dyskutujecie jak powyzej. EOT

Ja obalam Twoje mity bo w przeciwieństwie do Ciebie na spotkaniu byłem, a nie opowiadał mi ktoś coś jak Tobie.
PawełK
pyszałek

Postprzez wojtekwilk 2011-08-04, 8:50 pm

widzę że same szlagiery w B-klasie,Psary ,Dąbie,Góra Siewierska brakuje mi tylko Kopyta Lipiny i Pożycz 500 Piekary :lol: :lol: :lol: :kiepsko: :kiepsko: :kiepsko:
wojtekwilk

Postprzez tiktak 2011-08-04, 8:55 pm

Jeszcze Zemsta Psary i Nienawiść Strzyżowice ...
tiktak

Postprzez August 2011-08-04, 9:00 pm

wojtekwilk napisał(a):widzę że same szlagiery w B-klasie,Psary ,Dąbie,Góra Siewierska brakuje mi tylko Kopyta Lipiny i Pożycz 500 Piekary :lol: :lol: :lol: :kiepsko: :kiepsko: :kiepsko:

Przeraża mnie takie prostackie wyszydzanie. Ja nie wiem, ulzyło kouś dzięki temu ? Nie utoższamiasz się jeden z drugim z 1906, jesteś całym sercem za Zagłębiem ok, ale wierność klubowi i jego barwom nie uzasadnia zwykłego chamstwa.
August

Postprzez wojtekwilk 2011-08-04, 9:04 pm

to nie jest żadne chamstwo na Zagłębie biegam na Ludowy i na wyjazdy od 86 roku i pamiętam czasy jak klepali Lecha po 4-1
wojtekwilk

Postprzez August 2011-08-04, 9:06 pm

wojtekwilk napisał(a):to nie jest żadne chamstwo na Zagłębie biegam na Ludowy i na wyjazdy od 86 roku i pamiętam czasy jak klepali Lecha po 4-1

Bardzo chwalebne ale po jaką cholerę szydzić z tych od 1906 ?
August

Postprzez wojtekwilk 2011-08-04, 9:11 pm

życzę im sukcesów i awansów co sezon ,a poza tym nie interesuje mnie ten nowy twór ja i mój syn mamy w sercu tylko jedno ZAGŁĘBIE to z Ludowego
wojtekwilk

Postprzez PawełK 2011-08-04, 9:12 pm

wojtekwilk napisał(a):to nie jest żadne chamstwo na Zagłębie biegam na Ludowy i na wyjazdy od 86 roku i pamiętam czasy jak klepali Lecha po 4-1

Szydzisz z miejscowości, w których mieszkają kibice Zagłębia.
PawełK
pyszałek

Postprzez wojtekwilk 2011-08-04, 9:14 pm

ależ broń boże
wojtekwilk

Postprzez wojtas sc 2011-08-04, 9:44 pm

:redface: :redface: :redface: a to prawda
wojtas sc

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna