Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przyszłość Zagłębia

Postprzez flex 2009-04-27, 10:44 am

Blajpios napisał(a):Cóż, piszę ja sobie odpowiedź w wątku "Co się dzieje" - wysyłam: a tu niespodzianka; nie można wpisać, jest zamknięty. Szkoda, bo tam właśnie najbardziej to pasowało. Jest moment - w którym powstaje pytanie, co się dzieje. Owszem, ewoluowało w nie najlepszym kierunku, więc rozumiem zamknięcie.

Wątek został zamknięty ze względu na jego tytuł, który nijak opisywał to o czym się w wątku pisało.
Gdybym szybko nie zareagował to za miesiąc mielibyśmy 30 podstron w wątku "Co się dzieje" a rozmawiano by tam o wszystkim i o niczym.
Jestem za tym aby na forum panował jakiś ład i porządek, dlatego wątki które będą miały nieprzemyślane tematy lub dyskusja w wątku będzie odbiegała od tematu wątku będą zamykane lub przenoszone do kosza.
flex
Administrator

Postprzez Blajpios 2009-04-27, 10:53 am

flex napisał(a):
Blajpios napisał(a):Cóż, piszę ja sobie odpowiedź w wątku "Co się dzieje" - wysyłam: a tu niespodzianka; nie można wpisać, jest zamknięty. Szkoda, bo tam właśnie najbardziej to pasowało. Jest moment - w którym powstaje pytanie, co się dzieje. Owszem, ewoluowało w nie najlepszym kierunku, więc rozumiem zamknięcie.

Wątek został zamknięty ze względu na jego tytuł, który nijak opisywał to o czym się w wątku pisało.
Gdybym szybko nie zareagował to za miesiąc mielibyśmy 30 podstron w wątku "Co się dzieje" a rozmawiano by tam o wszystkim i o niczym.
Jestem za tym aby na forum panował jakiś ład i porządek, dlatego wątki które będą miały nieprzemyślane tematy lub dyskusja w wątku będzie odbiegała od tematu wątku będą zamykane lub przenoszone do kosza.

jak napisałem - "rozumiem zamknięcie". Nie pisałem, by "się pokłócić", tylko wprowadzałem w tekst, który przygotowałem dla innego wątku a nie bardzo miałem czas na nowo pisać inaczej. To też piszę - tak gwoli wyjaśnienia, nie chiciałem dotknąć moją uwagą, dzięki za czujność i szybką reakcję. Pozdrawiam.
Blajpios

Postprzez flex 2009-04-27, 11:12 am

Blajpios, ja też nie pisałem żeby "się pokłócić", bo Twój post zrozumiałem ;-)
Chciałem tylko uczulić na przyszłość autorów podobnych wątków, aby je sobie przemyśleli i przeczytali na spokojnie przed naciśnięciem "Wyślij", bo później będą zaś teksty w stylu "cenzura", "bojkot" itp.
flex
Administrator

Postprzez mario1 2009-04-27, 3:04 pm

Blajpios napisał(a):
flex napisał(a):

jak napisałem - "rozumiem zamknięcie". Nie pisałem, by "się pokłócić", tylko wprowadzałem w tekst, który przygotowałem dla innego wątku a nie bardzo miałem czas na nowo pisać inaczej. To też piszę - tak gwoli wyjaśnienia, nie chiciałem dotknąć moją uwagą, dzięki za czujność i szybką reakcję. Pozdrawiam.

Blajpios---- jak krótko i zwięźle w szoku jestem :lol: :lol: sry za nabijanie postow ale sie nie moglem powstrzymac
mario1

Postprzez August 2009-05-10, 7:18 am

No i znowuż - przy okazji takich pseudospektakli zafundowanych nam przez grajków w meczu z Legnicą - kołacze mi w głowie pytanie: quo vadis Zagłębie ? Niedługo miną 2 lata od przejęcia klubu-spółki przez Pana Krzysztofa Szatana. Zbawcy - jak go określaliśmy - wielu miało nadzieję, że i człowieka - sukcesu, który, jak się wydawało, potrafił rozwinąć swój interes będzie potrafił postawić lub na właściwe tory. Było to w chwili, kiedy Włosi chcieli za wszelką cenę pozbyć klubu umoczonego w korupcję, po kontrowersyjnym , ale jednak awansie, i w którym za tenże awans wypłacono zawodnikom (dziś się wierzyć nie chce) milion zł do podziału. Dzisiaj zastanawiam się czy warto było. Przez długi okres czasu byłem przekonany, że tak. Ale też żyłem przekonaniem, że klub mimo podwójnej degradacji będzie w stanie szybko powrócić przynajmniej o szczebel wyżej. Teraz takiej pewności już nie mam. Co prawda nie mówi się już o degradacji Zagłębia, ale postępująca degrengolada jest trudna do zrozumienia ale i zapewne do opanowania. Narastające długi, fatalne wyniki, notoryczne zmiany trenerów wystawiają kompromitującą ocenę zarówno właścicielowi jak i Prezesowi, który jak dla mnie „udowodnił”, że na Prezesa się nie nadaje. W tej chwili drużyna jest dla mnie jak panienka, którą każdy kto przyjedzie może spokojnie „wydupczyć” i pojechać z powrotem. I tym, którzy zarzuca mi wulgaryzmy przypomnę, że przegraliśmy na Ludowym w tym sezonie z takimi „potęgami” jak Polonia Słubice czy Nielba Wągrowiec. Przykre, ale do niedawna nie wiedziałem o istnieniu takiego miasta jak Wągrowiec. W każdym razie Hytry – gdyby był po prostu prawdziwym chłopem z jajami – powinien w poniedziałek złożyć na ręce Przewodniczącego RN rezygnację, a Szatan z kolei mieć odwagę (jeśli nie ma a nie ma pieniędzy na jakiegoś doświadczonego menago) postawić na „młodego gniewnego” speca od zarządzania. Ale zapewne tak się nie stanie. I napiszę rzecz może najbardziej kontrowersyjną.
Nie wiem czy w tej sytuacji najgorszą rzeczą, jaka może spotkać Zagłębie, to utrzymanie się w tek 3 lidze. I uzasadniam. W tej chwili nie ma szans na zbudowanie perspektywicznej drużyny . Na dzień dzisiejszy – poza brakiem kompetencji działaczy – nikt sensowny nie przyjdzie do klubu, o którym nie wiadomo, w której lidze będzie grał. Dochodzą do tego, zapewne narastające długi. Poza tym, co dalej ? Utrzymamy się, zmienimy po raz enty trenera i będziemy sobie wmawiać jak rok wcześniej, że jesteśmy faworytem do awansu (bośmy są Wielkie Zagłębie). Ja uważam , że przy obecnym właścicielu i jego ludziach perspektyw nie ma. I nie wiem czy nie lepiej będzie jak to – niestety – pójdzie w pizdu wraz ze spadkiem do 4 ligi. Co w zamian ? Mamy w kieszeni awans Czarnych. Klub nie o takim oczywiście znaczeniu dla Sosnowca jak Zagłębie, ale z pewnością zasłużonym i lubianym. No i zapewne nie o takich długach jak spółka Szatana. A gdzie jest powiedziane, że od przyszłego sezonu nie mogą grać na Ludowym (a Hytry z grajkami niech wypierdalają na Mareckiego). Czy miasto stypendia w takiej wysokości czy podobnej wysokości jak plejersom z Kresowej nie może zacząć wypłacać piłkarzom Czarnych. A może i właściciel Budeconu też pójdzie po rozum do głowy i stwierdzi, że jeżeli już wydawać kasę na klub z Sosnowca to lepiej postawić na „nową jakość” bo póki co forsę po prostu marnuje. Nie wiem czy to nie jest warte przemyślenia.
Tak czy owak zastanawiam się czy pójście na następny Ludowy ma sens. Ta wątpliwość nie jest związana z z porażkami jako takimi. Ale brakiem sensu dalszej bytności klubu w takim kształcie i z tymi ludźmi. Fakt, oglądanie naszych plejersów na Ludowym jest czymś pokroju sado-maso. Ale gorszym jest to że tracę wiarę w ten klub z tymi ludźmi. I stawiam sobie pytanie : co dalej ?
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Zibi83 2009-05-10, 9:29 am

W obecnym stanie rzeczy mnie się nie widzi przyszłość Zagłębia...
Co do piłkarzy: kompletny brak ambicji i zaangażowania. W normalnym zakładzie pracy jak coś popsujesz to wylatujesz z roboty albo dostajesz po wypłacie. ZAWIESIĆ WYPŁATY PIŁKARZOM do czasu jak zaczną grać i będzie widać chęć do gry. I tak dostają stypendia to i tak jest kwota o której wielu normalnie pracujących może pomarzyć. Tutaj trzeba ostro wkroczyć w finanse bo innej kary dla nich już nie ma.

Co do zarządu i właściciela: Jak się w przerwie wystawia wszystkich zawodników na listę transferową to czego można oczekiwać później? Polityka klubowa prowadzona przez za przeproszeniem ZARZĄD w poszukiwaniu sponsora jest na poziomie szukania firmy do wywozu szamba.
Panowie na forum jest człowiek który pokaże Wam na czym polega MARKETING pytanie dlaczego boicie się na okres próbny dać szansę?

O jakiej możemy mówić przyszłości skoro na chwilę obecną zarząd szkodzi klubowi bardziej niz piłkarze...
Zibi83

Postprzez KalF92 2009-05-10, 10:36 am

Krótko mówiąc jest tragicznie, staczamy się w przepaść a nikt nie che ruszyć dupy (poza Kibicami) by ratować Klub który Kochają tysiące.
KalF92

Postprzez greno37 2009-05-10, 11:36 am

Myślę że powinniśmy się jakoś przyczynić do do upadku obecnego zarządu. Wymusić na władzach miasta jakąś interwencję , zbliżają się wybory nie pozostawią kilku tysięcy głosów bez echa! Macie propozycje ? Piszcie !
greno37

Postprzez KalF92 2009-05-10, 11:41 am

Można by zrobić demonstrację przed UM i siedzibą władz klubu.
Na początku kulturalnie a potem można by podarować Panom z zarządu trochę jajek.....
Zoranizować strajk taki jak w Legii....
Co Wy na to ?
KalF92

Postprzez yahaya 1906 2009-05-10, 11:41 am

Ja jestem za,pokażmy co znaczy dla nas ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC.
yahaya 1906

Postprzez KalF92 2009-05-10, 11:49 am

to teraz tylko trzeba wybrać termin, najlepiej jakaś sobota bo wtedy więcej osób przyjdzie.
Najpierw możaby podejść pod siedzibę władz klubu a jeśli nic nie zyskamy to pod UM.
Ale najpierw musimy się zorganizować, sforumułować nasze rządania i wybrać ludzi którzy będą nas reprezentować w ewentualnych rozmowach z zarządem.
KalF92

Postprzez yahaya 1906 2009-05-10, 11:56 am

Musi nas więcej ludzi poprzeć,przynajmniej połowa foumowiczów.
yahaya 1906

Postprzez greno37 2009-05-10, 11:59 am

Czy moderatorzy mogliby coś zorganizować?
greno37

Postprzez malkom 2009-05-10, 12:03 pm

odkupić akcje od Szatana i wręczyc je prezydentowi miasta.pewnie drogie one nie są..zakazać zbliżania się do kluba na odległość 1km dla całego zarządu.uregulować przed odejściem wszystki zaległości,których zarząd narobił podczas ich 2 letniego panowania. :kiepsko:
malkom

Postprzez KalF92 2009-05-10, 12:23 pm

malkom napisał(a):odkupić akcje od Szatana i wręczyc je prezydentowi miasta.pewnie drogie one nie są..zakazać zbliżania się do kluba na odległość 1km dla całego zarządu.uregulować przed odejściem wszystki zaległości,których zarząd narobił podczas ich 2 letniego panowania. :kiepsko:
Musi nas więcej ludzi poprzeć,przynajmniej połowa foumowiczów.

No to wystarczy trochę poczekać niech więcej osób przeczyta forum to na pewno nas poprą

Fajna sprawa problem w tym że to raczej nie jest takie proste.
KalF92

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna