Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Gilardino 2007-07-18, 8:31 am

Zaczynają się gierki. Skąd ja to znam ?
Gilardino

Postprzez flex 2007-07-18, 8:40 am

A co tu wyjaśniać.
Myślę, że obecnemu zarządowi zależy na tym aby Zagłębie zostało ukarane jak najmniej za udział w aferze korupcyjnej.
Skoro są przesłanki ku temu, że kluby które pozbędą się ze swojego otoczenia ludzi mających związek z korupcją, zostaną potraktowane ciut łagodniej to należy z tego skorzystać.
Sprawa z Marcinem jest o tyle nieprzyjemna, że z tego co mówi to dobro Zagłębia leży mu na sercu i oddawał wszystko z siebie na boisku (a że miał ostatnio zniżkę formy to inna sprawa).
Nie oszukujmy się, że jego udział w aferze korupcyjnej był podyktowany tylko jego widzi mi się. Takie były jeszcze niedawno realia i on się do nich dostosował, może też inni wywierali na nim jako kapitanie drużyny presję ale tego się już raczej nie dowiemy.
Patrząc na takiego Ujka, który niby też na boisku dawał i daje z siebie wszystko i także jest zamieszany w aferę korupcyjną a jednak wszystkie grzechy zostały mu odpuszczone to Lacha może czuć się na prawdę pokrzywdzony.
Nie chce mi się wierzyć, że pieniądze nie odegrały także roli przy rozwiązaniu kontraktu z Lachą. Swego czasu był wyróżniającym się zawodnikiem w Zagłębiu, chciała go kupić Legia, więc zarabiał pewnie całkiem nieźle.
Dlatego dla zarządu była to także okazja do upieczenia dwóch pieczeni na jednym ogniu.
1) oczyszczenie klubu
2) likwidacja kominów płacowych odziedziczonych w spadku po poprzednich właścicielach.

Ważne jest teraz, aby kontynuować drogę obraną przez zarząd. Skoro kontrakt z Lachą został rozwiązany to nie można na tym zaprzestać. Trzeba teraz wykorzystać ten argument w "negocjacjach" z PZPN i liczyć na łagodnieszy wymiar kary.
flex
Administrator

Postprzez Zbychu 2007-07-18, 11:00 am

MAMY NASZĄ LICENCJE WITAJ OE I DALEJ DO DZIEŁA ZE STADIONEM
Zbychu

Postprzez reprezentant 2007-07-18, 11:21 am

Ale czy my juz mamy skompletowana kadre?Kto podpisal a kto nie?Na stronie zadnych wiesci.9 dni do ligi a tu cisza.Troche to przerazajace.Licze na podpisy Ciesielskiego,Gawęckiego,Kozubka i Bagnickiego.Do tego przydalby sie jakis jeden lub dwoch srodkowych i napastnik ale chyba juz za pozno.Trzeba miec tylko nadzieje ze Kowalik lepiej przygotuje naszych niz ten pseudotrener Dworczyk.Wkazdym badz razie juz zacieram raczki na mysl o meczu na Bułgarskiej.Pozdrawiam!
reprezentant

Postprzez remwal 2007-07-18, 11:35 am

zapowiasa sie ze nie bedzie tak zle
tylko kiedy zdecyduja o podpisaniu kontraktow z tymi pilkarzami
no i co z tym grzybowskim i burnsem bo kmiecik zostaje w wisle
remwal

Postprzez YOOSHKY 2007-07-18, 11:48 am

Po co podpisywać kontrakty, w pierwszej kolejności powinniśmy sie lepiej podpisać pod wnioskiem z prośbą o ukaranie. Zagrać spokojnie w II lidze w sezonie 07/08 i 08/09 powalczyć o awans do OE. Bez stadionu, kasy, z awansem przy zielonym stoliku, z kupiona prawie całą rundą, z widmem gry w III lidze lub nawet IV w sezonie 08/09 (spadek z OE + degradacja o 2 klasy niżej). Mam nadzieje ze ten scenariusz to tylko koszmar...
Ostatnio edytowano 1970-01-01, 1:00 am przez YOOSHKY, łącznie edytowano 3 razy
YOOSHKY

Postprzez rauf 2007-07-18, 11:51 am

kur wa.. jakie ukaranie.. krew mnie zalewa jak czytam te posty . Na poczatku byl lament ojeju niebedzie licencji i przez tydzien walkowanie co by tu zrobic zeby dostac, a jak juz ja dostalismy to teraz chcecie sie podpisac pod ukaraniem zeby nas spuscili do 2 ligi EKSTRA!!! . moze troche optymizmu i trzeba pomyslec o lidze ale tej PIERWSZEJ!
rauf

Postprzez mario999 2007-07-18, 11:58 am

i sie w niej utrzymac i liczyc na ulaskawienie. po tylu latach zobaczyc oe bezcenne.
mario999

Postprzez flex 2007-07-18, 12:13 pm

YOOSHKY ma rację. Podpisuję się pod tym co napisał. Owszem sam nie mogę się doczekać meczów Zagłębia w OE. Tyle lat na to czekałem, ale może warto pomyśleć bardziej realistycznie i przyszłościowo. Co się odwlecze to nie uciecze.

Jakie mamy realne szanse na utrzymanie sie w OE w nadchodzącym sezonie ?
Ile meczów będzie nam dane obejrzeć na Ludowym ?

Nawet jak się utrzymamy to w przypadku degradacji w kolejnym sezonie wracamy do punktu wyjścia.

Według mnie lepiej byłoby powalczyć teraz z czystym kontem w II lidze.
Nie wiem jednak jakie jest podejście właściciela. Wiadomo gra w OE wiąże się z wpływami do klubowej kasy. Czy Krzysztof Szatan jest w tym roku w stanie utrzymać finansowo zespół w II lidze ? Jak wyglądają kontrakty zawodników ? Ilu zechciałoby zostać w Zagłębiu w przypadku gry w II lidze ? To jest to czego się obawiam.
flex
Administrator

Postprzez tymin 2007-07-18, 1:20 pm

Wydział Gier zajmował się dzisiaj rozwiązaniem kontraktów piłkarzy Górnika Łęczna z winy klubu. Wolnymi graczami stali się dzięki temu: Borče Manevski, Toni Golem oraz Wałerij Sokołenko.
I co sądzicie?? Przydałby się któryś?
Jest jeszcze Marcin Adamski. On też jest bez klubu.
Ja uważam, że zawodnicy z Łęcznej przydaliby się. Marcin Adamski też, ale on może mieć wygórowane żądania finansowe.
tymin

Postprzez rauf 2007-07-18, 1:45 pm

mysle ze jak lipca wydupcyli , a zibi bonio tam juz dziala to dadza nam najwzyej minusowe punkty
rauf

Postprzez tymin 2007-07-18, 7:43 pm

A ten Damian Bronner co grał w dzisiejszym sparingu, to skąd się wziął? On grał kiedyś chyba w Widzewie, Unii Skierniewice i Stali Głowno? O tym zawodniku Zagłębie nawet nie wspomniało w mediach. O co chodzi?
tymin

Postprzez Pawelek_S. 2007-07-18, 7:59 pm

Cygnara też z kapelusza wzięli i od razu kotrakt na dwa lata podpisali. O CO TU CHODZI??
Pawelek_S.

Postprzez Łuki19 2007-07-18, 8:00 pm

Ten Cygnar to chyba podpisał kontrakt by grać w zespole Zagłebia ale w młodej ekstraklasie
Łuki19
Obserwowany

Postprzez Osman 2007-07-18, 8:04 pm

Łuki19 napisał(a):Ten Cygnar to chyba podpisał kontrakt by grać w zespole Zagłebia ale w młodej ekstraklasie

no oczywiście, że tak...

[ Dodano: 18-07-2007, 9:14 ]
ciagle Kowalik sprowadza obrońcow, rozgląda sie za doświadczonymi...

I teraz moge śmiało stwierdzić żę obronę mamy jeszcze słabszą! :/
Osman
Żółta kartka

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna