Sparingi

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Sparingi

Postprzez jondek 2020-02-06, 4:07 pm

A jeszcze,jeszcze fajniej,gdyby nie musieli do tego używać "fejsbuka" ;-(
jondek

Postprzez slawekchicago 2020-02-06, 4:31 pm

jondek napisał(a):A jeszcze,jeszcze fajniej,gdyby nie musieli do tego używać "fejsbuka" ;-(

A może I lepiej, bo po co się denerwować
CZY WROCA JESZCZE DOBRE CZASY
slawekchicago

Postprzez Tomcjo 2020-02-06, 4:50 pm

Transmisja typu nic nie widać
Tomcjo

Postprzez novack 2020-02-06, 4:58 pm

Młody Łopata strzelił dwie bramki, brawo!
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez Adam1906 2020-02-06, 5:47 pm

novack napisał(a):Młody Łopata strzelił dwie bramki, brawo!

Jak młody Kumor kiedyś strzelił dwie bramki to też były orgazmy.

Gdzie on teraz gra, bo chyba mi coś umknęło?... ;-)

Ps. Oczywiście, żeby nie było iż marudzę. Mnie też cieszy, że ów Łopata strzela gole, ale co mam myśleć o zawodniku, który opuszcza Anglię idąc na wypożyczenie do słabego I-ligowego klubu w Polsce ( na dodatek z możliwością pierwokupu)? Czyżby był za słaby nawet na 2 ligę angielską? Przecież w Polsce nigdzie nie nauczy się tak grać, jak w Anglii, no i... nigdzie tak dobrze jak tam nie zarobi.

Mam przez to mieszane odczucia, choć... obym się mylił ;-)
Adam1906

Postprzez Tomcjo 2020-02-06, 6:45 pm

Ja przypuszczam ze Łopata został skreślony bo mógł być za miękki jak na brytyjski futbol . Co nie przekreśla jego szans na przyzwoita karierę w Polsce . Zobaczymy jak rozegra ta rundę . Cięższy mnie wypożyczenie w tym stylu czyli z prawem pierwokupu . Mam nadzieje ze cena nie jest zaporowa . Możemy to porównać do wypożyczenia Puchacza . Bez szans na kupno i w momencie gdy zacznie grać na poziomie to wraca do Lecha . Przecież to było wyraźne działanie na szkodę spółki . Tu tez może się skończyć fiaskiem bo nie wiem czy ktoś będzie w stanie tak poprowadzić zawodnika żeby zrobił znaczący postęp . Właśnie na takich zawodnikach powinnismy budować klub . Pewnie tez będą porażki transferowe ale wystarczy kilku ogarniętych żeby poprawić status drużyny .
Nie wiem czy tak będzie ale wg mnie w ciągu kilku lat spadnie poziom ekstraklasy i to znacząco . Wyprzedaż zawodników przybiera rozmiar hurtowy . Lechia czy Wisła balansują na skraju bankructwa . Właściciele Arki maja ostry konflikt z kibicami i zamierzają przestać ich utrzymywać . Raków właściwie nie ma szans grać w Częstochowie w nowym sezonie i tylko co z tym zrobi PZPN . Cracovii grożą zabraniem 30 pkt za handel meczami . Pewnie skończy się na 20 ale to wstrzyma ich rozwój . To powoduje ze drużyny budowane w I lidze w zdrowym bilansie starych i młodych bez przepłacania grajków może zbudować team na ekstraklasę a nawet pewne sensacje po awansie . Tylko czy u nas ktoś to zauważył i czy jest w stanie coś z tym zrobić . Pewnie nie
Tomcjo

Postprzez jackie57 2020-02-06, 6:54 pm

Stare wraca., Rozdawnictwo rzutów karnych czas zacząć.
jackie57

Postprzez GrubyPerez 2020-02-07, 5:25 pm

inne wyniki w naszej grupie na Medulin Cup:

FK Radnik Bijeljina - Kolubara 2:1 ( 2:0)

FK Radnik Bijeljina - FK Krupa 3:2 (1:2)

świadomość naszych najbliższych rywali na temat z kim grają w grupie jest powalająca:

https://www.facebook.com/FKRadnikBijelj ... =3&theater
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez RUDI 2020-02-07, 11:13 pm

GrubyPerez napisał(a):wiadomość naszych najbliższych rywali na temat z kim grają w grupie jest powalająca:

O to chodziło ? -bo trochę nie dopowiedziałeś /nie dopisałeś , nie każdy zna języki (sam z ciekawości skorzystałem z "tłumacza") bo ciemniaty jestem , to jakby ruski a taki trochę inny ;-)

-Od 2 lutego do 12 lutego na boiskach centrum sportowego Arena w Medulinie odbędzie się międzynarodowy turniej piłkarski „Medulin Cup 2020”, w którym nasza drużyna weźmie udział. Organizatorem turnieju „Medulin Cup 2020” jest rada turystyczna gminy Medulin i „Arena Hospitality Group”. Hotel Park Plaza Belvedere w Medulinie będzie gościł wszystkie drużyny turniejowe. W turnieju odbędzie się 8 klubów z regionu. Zwycięzcą grupy jest klub, który zdobędzie najwięcej punktów. Nasz zespół rozegra pierwszy mecz 3 lutego przeciwko Kolubara, 6 lutego przeciwko Krupie, natomiast w ostatnim meczu w fazie grupowej zagramy z drużyną z Polski Zaglebie 9 lutego.
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez GrubyPerez 2020-02-07, 11:50 pm

RUDI napisał(a):
GrubyPerez napisał(a):wiadomość naszych najbliższych rywali na temat z kim grają w grupie jest powalająca:

O to chodziło ? -bo trochę nie dopowiedziałeś /nie dopisałeś , nie każdy zna języki (sam z ciekawości skorzystałem z "tłumacza") bo ciemniaty jestem , to jakby ruski a taki trochę inny ;-)

-Od 2 lutego do 12 lutego na boiskach centrum sportowego Arena w Medulinie odbędzie się międzynarodowy turniej piłkarski „Medulin Cup 2020”, w którym nasza drużyna weźmie udział. Organizatorem turnieju „Medulin Cup 2020” jest rada turystyczna gminy Medulin i „Arena Hospitality Group”. Hotel Park Plaza Belvedere w Medulinie będzie gościł wszystkie drużyny turniejowe. W turnieju odbędzie się 8 klubów z regionu. Zwycięzcą grupy jest klub, który zdobędzie najwięcej punktów. Nasz zespół rozegra pierwszy mecz 3 lutego przeciwko Kolubara, 6 lutego przeciwko Krupie, natomiast w ostatnim meczu w fazie grupowej zagramy z drużyną z Polski Zaglebie 9 lutego.

no inny ten ruski - w skrócie mówiąc - tak, o to chodziło- z tym że na grafice zamiast naszego jest logo Lubina :kiepsko:
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez RUDI 2020-02-08, 12:04 am

GrubyPerez napisał(a):jest logo Lubina

O kuźwa ,tegom nie zauważył ,nie patrzyłem na grafikę tylko na tekst :redface: toż kuźwa tą "świadomość" im ktoś może musiał wcisnąć ? ale sądzę i jestem podbudowany/przekonany tym że jednak są kluby bardziej "zacofane" od nas w marketingu i rzetelności prowadzenia swojej strony klubowej -FK Radnik Bijeljina -bo to oni podali tą informacje a chyba nie organizator ?
RUDI

Postprzez slawekchicago 2020-02-08, 8:53 am

A ja odrazu rozgryzlem ze chodzi oto ze to nie Nasze logo na grafice :lol:
Rudi, a Ty odrazu ze nie przetłumaczone :lol:
CZY WROCA JESZCZE DOBRE CZASY
slawekchicago

Postprzez RUDI 2020-02-08, 9:16 am

slawekchicago napisał(a):A ja odrazu rozgryzlem ze chodzi oto ze to nie Nasze logo na grafice

A bo Ty to jesteś spryciarz i pewnie ta "na myszach" nie gryzie mózgu tak jak Krupnik z Biedronki ;-)
RUDI

Postprzez novack 2020-02-08, 9:53 am

Zdarza się, np.nasze Zagłębie zakontraktowało Angola z Angoli, a jakiś czas temu pewien "miszcz" podpisał kontrakt z Pogonią Siedlce sądząc, że to ekstraklasowa Pogoń Szczecin.
http://www.sport.pl/pilka/1,65044,17251 ... rafil.html
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez August 2020-02-08, 1:07 pm

RUDI napisał(a):Sądzę i jestem podbudowany/przekonany tym że jednak są kluby bardziej "zacofane" od nas w marketingu i rzetelności prowadzenia swojej strony klubowej

Ja na to patrzę również z tej perspektywy, że obecnie pod nazwą "Zagłębie" jest niestety kojarzony przede wszystkim Lubin. W zeszłym sezonie, przed meczem na Ludowym z Lubinem, c+ pokazywał migawki z Lubina. I takie akcje powtarzały się kilkakrotnie. Jeśli nie zagościmy na stałe w ekstraklasie z nowoczesnym stadionem to tak będzie.
GrubyPerez napisał(a):logo Lubina

slawekchicago napisał(a):Nasze logo

Herb, nie logo, Panowie.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna