2 LIGA 2005/06

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez PTAQ84 2005-10-29, 9:03 pm

Wyniki znowu układają się idealnie pod nas...tylko wygrać 8)
EKSTRAKLASA BĘDZIE NASZA :!:
PTAQ84
WOJKOWICE

Postprzez twari 2005-10-29, 9:08 pm

Widzialem w tv nieuznana bramke dla chorzowian! Ewidentny blad sedziego bo pilka po uderzeniu od poprzeczki upadla jakies przynajmniej 10 cm za linia! No ale potem wyleciala i sedzia to puscil! Na szczescie i tak to nie pomoglo Jagnie.
Jagna zlapala zadyszke i mam nadzieje ze wykorzystamy to!
twari

Postprzez gĘsIA skÓrkA 2005-10-29, 9:13 pm

TVP 3 skroty z meczu Ruch- Jaga :!: :wink:
gĘsIA skÓrkA

Postprzez Sajni 2005-10-29, 9:15 pm

Cygan napisał(a):Szkoda, bo Jaga jest chyba w małym dołku...

Dołek to chyba za dużo powiedziane. Może i dwa razy się potknęła. Po obejrzeniu ostatniego meczu pucharowego Jagi z Górnikiem Łęczna, życzę Zagłębiu takich "dołków", żeby również wygrywali z pierwszoligowcami na ich terenie.
Sajni

Postprzez Cygan 2005-10-29, 10:10 pm

Sajni napisał(a):

Dołek to chyba za dużo powiedziane. Może i dwa razy się potknęła. Po obejrzeniu ostatniego meczu pucharowego Jagi z Górnikiem Łęczna, życzę Zagłębiu takich "dołków", żeby również wygrywali z pierwszoligowcami na ich terenie.

To już sie zaczęło kilka kolejek temu, jak 4 piłkarzy przesunieto do 2 drużyny (min. Łatka). Było to chyba po remisie z Piastem. Tak więc, to nie trwa od 2 kolejek.
Cygan

Postprzez Sajni 2005-10-29, 10:37 pm

Cygan napisał(a):
Sajni napisał(a):

To już sie zaczęło kilka kolejek temu, jak 4 piłkarzy przesunieto do 2 drużyny (min. Łatka). Było to chyba po remisie z Piastem. Tak więc, to nie trwa od 2 kolejek.

Nigdzie nie pisałem o dwóch ostatnich kolejkach.
Jaga przegrała w tej rundzie zaledwie dwa spotkania (biorąc pod uwagę dzisiejsze zawody), a ostatni mecz z Łęczną (w tym tygodniu) wygrała w pięknym stylu. Dwa tygodnie temu wygrała z drużyna z czoła tabeli (KSZO) 6:0.
Ciężko więc chyba mówić o jakimś dołku, a co najwyżej o dzisiejszym potknięciu z mocno zmobilizowanym Ruchem, po środowym wyczerpującym 120-minutowym meczu pucharowym.
Wg mnie Jaga będzie wygrywać wszystko aż do meczu z Zagłębiem. I ten właśnie mecz zadecyduje o tym kto będzie siedział na najwygodniejszym fotelu przez całą zimową przerwę.
pzdr
Sajni

Postprzez twari 2005-10-29, 10:44 pm

Jednak Jaga jest w dolku! Moze i przegrala tylko 2 mecze ale ostatnio przytrafia jej sie wiele wpadek! Sporo remisow, porazka... a wygrana ze slabiutkim ostatnio Górnikiem Łęczna nie jest wykladnia formy Jagnielloni. Łęczna w lidze gra ostatnio mizerie, zwolnili Kaczmarka, poza tym Jaga wygrala w dogrywce - nie dziwi mnie to gdyz w Łęcznej graja sami dziadkowie! Ich sklad ma najwyzsza srednia wieku w lidze wiec z kondycja u nich tez lipa! Ale nie o Łęcznej jest ten temat...
Trzeba przyznac ze Jaga siadla ale na mecz z nami napewno mocno sie zmobilizuja (tak jak i my na mecz z nimi :wink: ) i wtedy okaze sie kto zasluzyl na fotel lidera w rundzie jesiennej!
PS. Zadziwiajaco dobrze nam idzie jesien... :)
twari

Postprzez Cygan 2005-10-30, 3:01 am

Sajni napisał(a):
Cygan napisał(a):
Sajni napisał(a):

Nigdzie nie pisałem o dwóch ostatnich kolejkach.
Jaga przegrała w tej rundzie zaledwie dwa spotkania (biorąc pod uwagę dzisiejsze zawody), a ostatni mecz z Łęczną (w tym tygodniu) wygrała w pięknym stylu. Dwa tygodnie temu wygrała z drużyna z czoła tabeli (KSZO) 6:0.
Ciężko więc chyba mówić o jakimś dołku, a co najwyżej o dzisiejszym potknięciu z mocno zmobilizowanym Ruchem, po środowym wyczerpującym 120-minutowym meczu pucharowym.
Wg mnie Jaga będzie wygrywać wszystko aż do meczu z Zagłębiem. I ten właśnie mecz zadecyduje o tym kto będzie siedział na najwygodniejszym fotelu przez całą zimową przerwę.
pzdr

fakt, nie pisałeś o 2 kolejkach, ale 3 razy sie potknęła i to poważnie. Jak już pisałem wyżej, jest kryzys: uważam, że 2:2 z Polkowicami 7 października, 1:1 z Kujawiakiem 22 października, a teraz 0:1 z Ruchem (29 października), pokazaują spadek formy tej drużyny w końcówce rozgrywek jesiennych. I miejmy nadzieję, utrzyma się on dalej!
Cygan

Postprzez PTAQ84 2005-10-30, 7:45 am

Większość drużyn w tym sezonie gra bardzo nierówno i ciężko przewidzieć co zrobią w następnej kolejce. Z tego co widać zespoły czołówki najwięcej pkt zdobywają na własnym obiekcie dlatego sądze że kluczem do awansu jest właśnie zdobywanie pkt na wyjazdach.
Dzisiaj jest niepowtarzalna szansa zająć nareszcie fotel lidera a później go bronić do końca rundy. Cóż to będzie za mecz z Jagą 8)
A dziś cały stadion wybuchnie głośnym...: "Mamy lidera w Sosnowcu mamy lidera..." 8)
PTAQ84
WOJKOWICE

Postprzez 1 2005-10-30, 9:40 am

Cygan napisał(a):Tak na marginesie: Jak Polonia chciała przełożyć mecz z Jaga, to PZPN nie pozwolił i Jaga dostała 3 pkt walkowerem i teraz też lekko jej sprzyja. Dziwne?

Tak jest, PZPN wyraznie sprzyja Jagiellonii. To jest nie do pomyslenia w normalnym kraju, zeby przekladac jakies spotkanie z tak blahego powodu jak inny mecz tego samego dnia!

Szkoda, bo Jaga jest chyba w małym dołku i możliwe byłoby ich potknięcie na Świcie.

Raczej gra nierowno a nie jest w dolku. Chyba ze dolkiem nazwiesz 6:0 z KSZO i 2:1 w Lecznej.
1

Postprzez Pesto 2005-10-30, 10:33 am

PAWEŁ-FB'03 napisał(a):
ATR napisał(a):Do czego to doszło, cieszy mnie zwycięstwo Ruchu Chorzów. :lol:

Nie tylko Ciebie :D

Cieszmy się wspólnie :lol:
Pesto
kumaty

Postprzez Cygan 2005-10-30, 1:58 pm

1 napisał(a):
Cygan napisał(a):Tak na marginesie: Jak Polonia chciała przełożyć mecz z Jaga, to PZPN nie pozwolił i Jaga dostała 3 pkt walkowerem i teraz też lekko jej sprzyja. Dziwne?

Tak jest, PZPN wyraznie sprzyja Jagiellonii. To jest nie do pomyslenia w normalnym kraju, zeby przekladac jakies spotkanie z tak blahego powodu jak inny mecz tego samego dnia!

Szkoda, bo Jaga jest chyba w małym dołku i możliwe byłoby ich potknięcie na Świcie.

Raczej gra nierowno a nie jest w dolku. Chyba ze dolkiem nazwiesz 6:0 z KSZO i 2:1 w Lecznej.

ad 1) Nie gra tego samego dnia, bo puchar jest 7 i 8 listopada, a mecz miał być 9. To co Pzpn ustalając mecz Jagi 9 nie wiedział, że bedzie wtedy puchar. Śmieszna instytucja...

ad. 2) Już wyżej napisałem cos na ten temat

a tak na marginesie Twoj sarkazm jest żenujaco słaby
Cygan

Postprzez 1 2005-10-30, 3:02 pm

Cygan napisał(a):ad 1) Nie gra tego samego dnia, bo puchar jest 7 i 8 listopada, a mecz miał być 9. To co Pzpn ustalając mecz Jagi 9 nie wiedział, że bedzie wtedy puchar. Śmieszna instytucja...

Mała roznica. W przeciagu dwochy dni tez sie meczow nie rozgrywa.
PZPN ustalajac termin nie wiedzial czy Jaga awansuje dalej. A ze wolnych terminow nie ma to dali ten.

ad. 2) Już wyżej napisałem cos na ten temat

Moge tylko napisac, ze malo wiesz o grze Jagiellonii od poczatku sezonu a swoje wywody opierasz chyba tylko na suchych wynikach.

a tak na marginesie Twoj sarkazm jest żenujaco słaby

Nie sile sie na sarkazm, pisze jak pisze. Ale jednak sie zdenerwowales :lol:
1

Postprzez Cygan 2005-10-30, 3:16 pm

Nie silisz sie na sarkazmy, a jednak ci wychodzą? O grze Jagielonii wiem dużo, a ty może powiesz, co ciebie tak zabolało, że niepochlebnie pisałem o ich grze? Kibicujesz im czy jak?
Cygan

Postprzez 1 2005-10-30, 3:21 pm

Cygan napisał(a):Nie silisz sie na sarkazmy, a jednak ci wychodzą? O grze Jagielonii wiem dużo, a ty może powiesz, co ciebie tak zabolało, że niepochlebnie pisałem o ich grze? Kibicujesz im czy jak?

Chyba jednak niewiele wiesz o grze Jagiellonii...
Mnie nie wcale nie boli ze piszesz zle o jej grze, tylko ze piszesz nieprawde. Jagiellonia od poczatku sezonu gra w kratke a nie tak jak piszesz zlapala ostatnio obnizke formy.

Jestem kibicem Jagiellonii.
1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna