Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez tymin 2007-07-09, 7:33 pm

Kod: Zaznacz cały
Lachowski i Kościukiewicz opuszczają Zagłębie
Poniedziałek , 09.07.2007 , godz. 20:19, Adam Makar
28-letni Hubert Kościukiewicz i 26-letni Marcin Lachowski rozstaną się z drużyną Zagłębia. Zawodnicy nie doszli do porozumienia z klubem w sprawach finansowych i ich kontrakty zostaną rozwiązane za porozumieniem stron.

Co wy na to? Ja myślę, że pozbycie się Kostka to jak najbardziej słuszny ruch, a Lacha.....Hmmmm......myślałem, że jest wierny Zagłębiu, ale nie będę płakać....
tymin

Postprzez gothblack 2007-07-09, 7:36 pm

No zaczyna się....,ale w sumie się nie dziwie.....trudno było płacić Panom Kościukiewiczowi i Lachowskiemu za to ,że tylko byli......bo dobrego meczu z ich udziałem to już dawno nie widziałem.....,Lachy troche żal,ale z drugiej strony nie ma żadnej pewności co do jego formy i też ciężko by go było ustawić na boisku...napastnik mierny,pomocnik średni.....no cóż" by by" i dzięki za półtora dobrego sezonu......oby reszta kopaczy się tylko nie posypała....
gothblack

Postprzez mario999 2007-07-09, 7:38 pm

ciekawe kto bedzie nastepny? zamiast sie wzmacniac to chyba sie oslabiamy bo co by nie mowic ale lacha po odpowiednim przepracowaniu okresu przygotowawczego..... a co do kosciukiewicza to 1 liga za wysokie dla niego progi
mario999

Postprzez sosnowiczanin ! 2007-07-09, 7:41 pm

Tu nie chodzi o wierność klubowi ale o kasę a poza tym nie byłoby z nich pożytku .
Łabędzki został piłkarzem Arki a Aleksander trenuje w Wodzisławiu.
Czuję że prześpimy to okienko transferowe i w rundzie jesiennej będzie nieciekawie.
Czy to aby nie dzisiaj miała się pojawić lista transferowa Kowalika ? Zapewne znajdzie się na niej Samba, Trałka, Bębenek oraz Gawędzki. Mamy 3 dobrych bramkarzy w tym świetnego Peskovića i bardzo dobrego Gąsińskiego więc poco nam ten Litwin?
sosnowiczanin !

Postprzez Łuki19 2007-07-09, 7:42 pm

a moze w ich przypadku tak naprawde nie chodzi o tą kase tylko doszli do wniosku ze sa za słabi na OE i niechca sobie wstydu w niej zrobić, mi się wydaje że też w ich przypadku by tak było że oni Lacha ani Hubert za dużo by sobie w tej Orenżadzie nie pograli jezeli wogole by sobie coś pograli, pewnie tylko ławe by grzali
Łuki19
Obserwowany

Postprzez laki 2007-07-09, 7:46 pm

Kościukiewicz to nie jest zawodnik na O.E. bardzo rozsądna decyzja . Co do Marcina to w
perspektywie dobrowolnemu poddania się karze przez obecnych właścicieli decyzja
nieunikniona , to on między innymi pogrążył nasz klub, chociasz trochę szkoda że Marcin
wpakował się w to bagno , i napewno odbiło się to na formie tego zawodnika.
laki

Postprzez drewinio 2007-07-09, 7:47 pm

Ten litwin chociażby na młodą ekstraklase. Kościukiewicz był jak mizeria. Lache żal chociażby za jego gest gdy był z kibicami na jednym z meczów wyjazdowych gdy go zawieszono za korupcje.
drewinio

Postprzez tymin 2007-07-09, 7:50 pm

Czegoś nie rozumiem....Teraz na stronie głównej news został zmieniony!! Teraz brzmi on tak:
Kod: Zaznacz cały
26-letni Marcin Lachowski rozstaje się z drużyną Zagłębia. Zawodnik nie doszedł do porozumienia z klubem w sprawach finansowych i jego kontrakt zostanie rozwiązany za porozumieniem stron. Lachowski przyszedł do Zagłębia przed trzema laty z Odry Opole, debiutował 9 sierpnia 2004 w meczu z Rozwojem Katowice i w debiucie strzelił gola. W zespole Zagłębia Lachowski rozegrał 94 mecze (28 w III lidze, 65 w II lidze i 1 w Pucharze Polski), zdobył ogółem 24 bramki (8 w III lidze i 16 w II lidze).

Czyli co, Kostek zostaje :o ???
tymin

Postprzez fan78 2007-07-09, 7:50 pm

drewinio napisał(a):Ten litwin chociażby na młodą ekstraklase. Kościukiewicz był jak mizeria. Lache żal chociażby za jego gest gdy był z kibicami na jednym z meczów wyjazdowych gdy go zawieszono za korupcje.
W Opolu nie w Bytomiu.Mierny pilkarzyna.Dobra decyzja.
fan78

Postprzez Łuki19 2007-07-09, 7:52 pm

heh moderator sam chyba newie :D zaraz się okaze ze i ten zostaje i ten heh
Łuki19
Obserwowany

Postprzez Pawelek_S. 2007-07-09, 8:00 pm

Kościukiewicz jest po prostu za słaby na OE. A Lachowski?? No cóż myślę że tak naprawdę to Pan Szatan po prostu robi to co zaproponował PZPN, czyli pozbywa się z klubu wszystkich "umoczonych" pracowników i będzie liczył na łagodny wymiar kary.
Pawelek_S.

Postprzez Zibi33 2007-07-09, 8:00 pm

W miejsce Kościukiewicza Mamy świetnego Adriana Marka, którego optymalną pozycją jest defensywny pomocnik.
Marcin Lachowski -od dłuższego czasu poza formą i myślę,że jego odejście będzie dobre dla obu stron. Mam nadzieję ,że w innym klubie się odbuduje.

Najważniejsze ,że zostaje Boris, to jeden z najlepszych bramkarzy w Polsce.
Kaliciak-bardzo dobry ruch.
Zibi33

Postprzez sosnowiczanin ! 2007-07-09, 8:01 pm

Ja bardziej zastanawiałbym się czy wywalić Lachę niż Kościukiewicza ale pewnie wywaliłbym oby dwóch.
Przed zeszłym sezonem miałem nadzieję że Kościukiewicz wysoki dobrze grający głową będzie sobie radził jako defensywny pomocnik w taktyce gry :

......................................Berensztajn.................................................................................

Mierzejewski.......................................................Piątkowski................................................

......................................Kościukiewicz...............................................................................

A on nie dość że nie radził sobie z grą to jeszcze długie sztachetowate nogi plątały mu się przez co nie mógł szybko biegać.
Kościukiewicz rozczarował mnie bardzo i zasłużył na odsunięcie od drużyny na AMEN .
sosnowiczanin !

Postprzez jad 2007-07-09, 8:04 pm

Z Lachowskim, to jednak niespodzianka, bo zżył się troche z nami.
Nie doszedł do porozumienia w sprawach finansowych - a ile on miał niby dostawać za tą jego gre, co on ostatnio grał?? Talent był ale sie zmarnował i teraz to sie raczej bedzie gdzieś po III ligach pałętał.
Kościukiewicz też nam do niczego niepotrzebny -> również trzecia liga.
jad

Postprzez Darian 2007-07-09, 8:11 pm

Nie chciałbym być w skórze moderatora gdyby się okazało że jednak Kostek zostaje. ;)

Co do Lachy to wyszło po prostu szydło z worka. Zagłębie kochane i szanowane jest gdy było dużo papu. A za grosze już dla Zagłębia grać nie będziemy. Teraz zagłębie jest beee. :562:

:)
Darian

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna