PiotrK napisał(a):A czy ja robie z siebe debila

?? Czy ja pisze ze tak jak czy podkreslam ze nalezalo by sprawdzic najpierw przepisy . W przeciwienstwie do zarzadu probuje rozwiazac jakos zaistniala sytuacje. Debilami mozna by nazwac raczej ludzi ktorzy czarno na bialym maja napisane za co jest ten zakaz a w tej materii nic nie robia . Zamiast rozwiazac umowe z firma ochroniarska , podpisac z inna (najlepiej ta ktora ochrania Ruch , Gornik ) i wtedy jechac do wojewody nie z prosba by cofnol zakaz tylko z zadaniem jego wycofania. Powiedz mi jaki argumet mieli przedctawiciele klubu jadac do urzedu wojewodzkiego

? Firme ktora przy pierwszej kontroli miala powazne uchybienia przy organizacji meczu

? Jakby mieli nowa umowe podpisana z firma ktora wyzej podaje (chocby na 1 zy 2 mecze) to juz mogli by zapytac wojewody dlaczego nie zamknie stadionu Ruchu czy Gornika. Urzad by wydac zakaz musi miec powody a w naszym przypadku takowe mial . Jesli to bylo by zmienione to takich argumentow wojewodzie by braklo. I wtedy mozna by robic szum w mediach ze mimo ze ochrona jest taka sama jak na innych stadionach , stadion spelnia wymogi to mimo wszystko jest zamykany . Co wtedy wojewoda mial by na swoja obrone

? A tak zawsze moze powiedziec ze ochrona na Stadionie Ludowym zajmusie sie firma ktora nie ma wymaganej w przepisach liczby pracownikow z licenja oraz nie posiada nalezytej komunikacji . Debila to zrobila z siebie osoba ktora powiedziala ze komorka tez sluzy do komunikacji !!! Juz widze tego pracownika ochrony ktory w momencie jakiegos incydentu wyjmuje telefon i wybiera nr do przelozonego , czeka az sie polaczy ...... Ach , swietna komunikacja :D
Zreszta tego typu spraw jest z klubie sporo . Zawinila ochrona a klub dalej ma z nimi umowe zamiast ja rozwiazac i zadac odszkodowania z tytulu poniesionych strat. To samo jest z wynajmowaniem stadionu krakusa . Taka sama sprawa z murawa na ludowym. Tych przykladow mozna by jeszcze kilka wymienic ale to nie ma sensu .
Wyzywając kogoś od debila, wytykasz niewiedzę, a sam się nie popisałeś wiedzą... zatem idąc Twoim Krawiec tokiem myślenia robisz z siebie debila. Skąd możesz wiedzieć co było próbowane w tej sprawie? Zaznaczam, że nie jestem adwokatem zarządu ani miasta, ale chyba wiem troszkę więcej w tej sprawie aniżeli Ty!!! Znajdź mi ochronę, która posiada wymaganą ilość pracowników z odpowiednimi licencjami w myśl nowej ustawy o bezpieczeństwie imprez masowych. W większości firm ochroniarskich nie ma zatrudnianych dajmy na to 300 osób na etat, tylko są wynajmowani na imprezy np. na umowę zlecenie. Zapytaj kibiców Ruchu czy Górnika o referencje tejże służby ochrony, z mojej wiedzy wynika, że nie jest kolorowo. Wcześniej pisałeś o organizacji meczu w innym miejscu - masz pojęcie o organizacji spotkania takie, że przyjdziesz, podłubiesz słonecznik, pooglądasz blisko 2 h grę i idziesz do domu, a to troszkę inaczej wygląda niż Ci się wydaje. W kilka godzin nie da się tego zorganizować...