Wojewoda zamknął Stadion Ludowy

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Wojewoda zamknął Stadion Ludowy

Postprzez Blajpios 2010-05-15, 4:17 pm

A ja jeszcze coś z "fantazją burzy mózgów". Czy na pewno nie warto by się rozejrzeć w sprawie powrotu do pomysłu z propozycją, by następne mecze na Ludowym organizowali kolejni przeciwnicy, podpisując stosowne umowy np. z MOSiRem? Jeżeli bowiem Zagłębie ma zakaz - to z kolei chyba znaczy to, że stadion nie jest zamknięty...
No i jeszcze jedno "z burzy mózgów" - czy kręci się jakiś reportaż, choćby przez jakiegoś studenta z katowickiej szkoły (będzie taniej) z tych wszystkich wydarzeń, protestów itp? To może być po sezonie też niezła reklamówka...
Blajpios

Postprzez PawełK 2010-05-15, 4:44 pm

PiotrK napisał(a):A czy ja robie z siebe debila ??? Czy ja pisze ze tak jak czy podkreslam ze nalezalo by sprawdzic najpierw przepisy . W przeciwienstwie do zarzadu probuje rozwiazac jakos zaistniala sytuacje. Debilami mozna by nazwac raczej ludzi ktorzy czarno na bialym maja napisane za co jest ten zakaz a w tej materii nic nie robia . Zamiast rozwiazac umowe z firma ochroniarska , podpisac z inna (najlepiej ta ktora ochrania Ruch , Gornik ) i wtedy jechac do wojewody nie z prosba by cofnol zakaz tylko z zadaniem jego wycofania. Powiedz mi jaki argumet mieli przedctawiciele klubu jadac do urzedu wojewodzkiego ?? Firme ktora przy pierwszej kontroli miala powazne uchybienia przy organizacji meczu ?? Jakby mieli nowa umowe podpisana z firma ktora wyzej podaje (chocby na 1 zy 2 mecze) to juz mogli by zapytac wojewody dlaczego nie zamknie stadionu Ruchu czy Gornika. Urzad by wydac zakaz musi miec powody a w naszym przypadku takowe mial . Jesli to bylo by zmienione to takich argumentow wojewodzie by braklo. I wtedy mozna by robic szum w mediach ze mimo ze ochrona jest taka sama jak na innych stadionach , stadion spelnia wymogi to mimo wszystko jest zamykany . Co wtedy wojewoda mial by na swoja obrone ?? A tak zawsze moze powiedziec ze ochrona na Stadionie Ludowym zajmusie sie firma ktora nie ma wymaganej w przepisach liczby pracownikow z licenja oraz nie posiada nalezytej komunikacji . Debila to zrobila z siebie osoba ktora powiedziala ze komorka tez sluzy do komunikacji !!! Juz widze tego pracownika ochrony ktory w momencie jakiegos incydentu wyjmuje telefon i wybiera nr do przelozonego , czeka az sie polaczy ...... Ach , swietna komunikacja :D

Zreszta tego typu spraw jest z klubie sporo . Zawinila ochrona a klub dalej ma z nimi umowe zamiast ja rozwiazac i zadac odszkodowania z tytulu poniesionych strat. To samo jest z wynajmowaniem stadionu krakusa . Taka sama sprawa z murawa na ludowym. Tych przykladow mozna by jeszcze kilka wymienic ale to nie ma sensu .

Wyzywając kogoś od debila, wytykasz niewiedzę, a sam się nie popisałeś wiedzą... zatem idąc Twoim Krawiec tokiem myślenia robisz z siebie debila. Skąd możesz wiedzieć co było próbowane w tej sprawie? Zaznaczam, że nie jestem adwokatem zarządu ani miasta, ale chyba wiem troszkę więcej w tej sprawie aniżeli Ty!!! Znajdź mi ochronę, która posiada wymaganą ilość pracowników z odpowiednimi licencjami w myśl nowej ustawy o bezpieczeństwie imprez masowych. W większości firm ochroniarskich nie ma zatrudnianych dajmy na to 300 osób na etat, tylko są wynajmowani na imprezy np. na umowę zlecenie. Zapytaj kibiców Ruchu czy Górnika o referencje tejże służby ochrony, z mojej wiedzy wynika, że nie jest kolorowo. Wcześniej pisałeś o organizacji meczu w innym miejscu - masz pojęcie o organizacji spotkania takie, że przyjdziesz, podłubiesz słonecznik, pooglądasz blisko 2 h grę i idziesz do domu, a to troszkę inaczej wygląda niż Ci się wydaje. W kilka godzin nie da się tego zorganizować...
PawełK
pyszałek

Postprzez Sarmat 2010-05-15, 9:02 pm

TERAZ JUŻ NAS WPUSZCZĄ BO AWANSU NIE MAMY , ZOBACZYCIE .

Wtargnięcie na autostradę zajebiste !
Sarmat

Postprzez KBB 2010-05-15, 9:24 pm

mogło trochę dlużej potrwać to blokowanie :brawo:
brakowało palenia flag kanarkowych...
na Gierkówce można było jakies opony spalić :)

a co do meczu :/
KBB

Postprzez August 2010-05-15, 9:44 pm

Temat chyba zaczyna sue chyba nadawać do zamknięcia bo oprócz wzajemnego obrażania się , pociskania pierdół a w najlepszym wypadku fantazjowania nikt nie wnosi specjalniw merytoryki. A zwłaszcza reflekcji, iz owszem, moment, w którym wojewoda wydał decyzję był dziwny i niewykluczone, że ktos za tym stał, że wszyscy zwiazani w jakikolwiek sposób z klubem na to "zapracowali". I na tym proponuję się skupić.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez swiezy52 2010-05-15, 10:06 pm

dobra mysl...
temat zamykamy, otworzymy jak sie pojawia jakies konkretne informacje i wtedy powrocimy do dyskusji
swiezy52
100% Zagłębie

Postprzez swiezy52 2010-05-26, 1:50 pm

na prosbe jednego z czytelnikow otwieram ponownie temat... powrocmy wiec do dyskusji o zamknieciu stadionu, przyszlosci i konsekwencji tej decyzji
swiezy52
100% Zagłębie

Postprzez suchy1906 2010-05-26, 4:34 pm

Mam takie pytanko, ile zamierzamy dawać pomiotać sobą? Już sezon stracony awansu nie ma, to trzeba i tak walczyć o swoje, o to żeby wreszcie nam stadion otworzyli...! Były zapowiedzi, że gdy stadionu nie otworzą to robimy zbiórke i do Katowic pod Urząd Wojewódzki, widać jak wam wszystkim zależy na dopinowaniu swej dróżyny... zrobić manifestacje głośniejszą zablokować pół Katowic przemarszem a nie siedzieć na dupach i nic nie robić... :czerwona:
suchy1906

Postprzez muha55 2010-05-26, 4:40 pm

Władze Zagłębia mają w d.... kibiców.NA OFICJALNEJ STRONIE godz. przed meczem nie ma info czy stadon otwarty !! :czerwona: :czerwona: :czerwona:
muha55

Postprzez Smazu 2010-05-26, 4:45 pm

Hmmmmmm... skoro nie ma informacji , że stadion jest otwarty to jaki może być?.. WIEM! Jest zamknięty ! :brawo: :niezle:
A co do blokady Katowic to oczywiście suchy1906 będzie stał na czele rozumiem, tak?To dobrze, pokażesz jak bardzo kochasz Zagłębie w walce z Gieksą czy Ruchem :niezle:
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez wojtekwilk 2010-05-26, 4:52 pm

smazu ale ty pierdolisz co ma do tego gieksa i smierdziele trzeba sie wybrać do hanysowa ityle najlepiej siedzieć na dupie i pierdolić głupoty :brawo: :brawo: :brawo:
wojtekwilk

Postprzez Rudziaczek 2010-05-26, 4:53 pm

Smazu napisał(a):Hmmmmmm... skoro nie ma informacji , że stadion jest otwarty to jaki może być?.. WIEM! Jest zamknięty ! :brawo: :niezle:
A co do blokady Katowic to oczywiście suchy1906 będzie stał na czele rozumiem, tak?To dobrze, pokażesz jak bardzo kochasz Zagłębie w walce z Gieksą czy Ruchem :niezle:

Nie no co Ty, jeszcze mnie na pasach potrącą jak będę jechał do Katowic - za duże ryzyko. Będę siedział przed swoim komputerem i patrzył jak wszyscy robią z nami co chcą :)
Rudziaczek

Postprzez Smazu 2010-05-26, 4:58 pm

No to chłopaki szacuneczek, nie wiedziałem , że Wy takie koksy i Was się boją w Katowicach.Na pewno Wam pozwolą od tak chodzić po ich mieście :!: Zdajcie relację jak Wam poszło ;-)
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez wojtekwilk 2010-05-26, 5:05 pm

to siedz w domu i grzeb w nosie piszesz jakby miało jechać nas tylu co polkowice mają kibiców czyli 35 chłopa chyba ze naprawdę nas ma tylu pojechać przecież jakby na katowice pojechała banda to gieksiarze by sie zesrali razem ze smrodfami nie myślałem ze nasi to mięczaki i sie boją jakiś posrańców z kormelowic

pozdrawiam i szacun dla was cykory

kibic zagłębia od 1986 r z grodzca
wojtekwilk

Postprzez RysioLubicz 2010-05-26, 5:20 pm

Dokładnie wypijmy jeszcze ze dwie nalewki jak kolega wyżej i możemy wtedy na.jebać wszystkich najpierw cyGanów a potem Ruch. Bando patoli prowadź! Zablokujmy cały świat!
RysioLubicz

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna