CZYTAĆ! 2009.08.22 Zagłębie Sosnowiec - Ruch Radzionków

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: CZYTAĆ! 2009.08.22 Zagłębie Sosnowiec - Ruch Radzionków

Postprzez Blajpios 2009-08-23, 11:17 pm

Dobromir01 napisał(a):
KalF92 napisał(a):Od dawna uważałem pana Szatana za totalnie niekompetentnego człowieka, a tu proszę facet przyznaje się do błędu, dziękuje za wsparcie... Oby tak dalej! :)
Cel minimum został osiągnięty i powinniśmy się cieszyć, bo nasza drużyna nie była w najwyższej formie, a Ruchu tak.

Chciałbym jak i ty wierzyć ze K.Szatan posypał głowę popiołem.
Czekam na oficjalne pojednanie z kibicami.
A pesymistycznie to niestety uważam ze przeliczył frekwencję- na kasę z biletów. Nie mniej jednak ma chłopina powód do przemyśleń. i oby poszedł we właściwym kierunku

a czy Kibice posypią głowę popiołem w sprawie - np co do nie zorganizowania Stowarzyszenia? W sprawie robienia z K. Szatana permanetnie idioty albo szczwanego lisa okradającego samego siebie - czego bynajmniej on nie stosował względem kibiców?
Wiem, jest różnica. On jest właścicielem - czyli w jakimś sensie panem sytuacji. A co ma robić zwykły człowiek, np kibic, zależny w tańczeniu przecież od tego, jak właściciel zagra? Dlatego - nie byłoby porównywalne, gdyby wyzywał np. tak kibiców, jak kibice wyzywali właściciela. Podobnie w paru jeszcze sprawach. Niemniej - pewne granice jednak są. Warto zdać sobie sprawę, że były przekraczane - nie tylko przez właściciela Klubu. I nie jest dobrze, jeżeli nie chce się posypać głowy popiołem np. w sprawie niemożności zorganizowania Stowarzyszenia: to "zakryjemy to" dezawuując wypowiedzi K. Szatana, podważając możliwość prostolijnego przyjmowania jego słów. Poczekajmy - życie już weryfikuje, bo jednak widać trochę inną postawę tego roku, niż zeszłego. Nie wmawiajmy zaraz, że to na pewno kolejny przejaw wymyślnej złośliwości i złego charakteru bossa. Tym bardziej, jeżeli miałoby się to łączyć z jakimiś zagraniami ekipy z Ratusza, która jak nie była przejęta Zagłębiem przez parę lat, to może chcieć torpedować pomyślny rozwój dalej rozmaitymi jak przez parę lat hasłami - np. o przejmowaniu akcji tak samo może "szachować", jak kiedyś zapewnieniami o tym, jakich to sponsorów znajdą. Teraz nie powątpiewanie i wołanie na każdym kroku "sprawdzam" jest ważne - tylko właśnie wysiłek, by Właściciel "z grzeczności albo i przekonania" zapożyczający właściwie kibicowskiego języka: mógł znaleźć współpracowników i w mieście i wśród kibiców i ekipie pracowników Klubu.
Blajpios

Postprzez majcher 2009-08-23, 11:36 pm

davidian napisał(a):Poprzeczka w I połowie dla Zagłębia i zmarnowana okazja w drugiej połowie, Radzionków stworzył tylko jedną sytuację w I połowie po ładnej akcji zmarnował zawodnik strzelając po ziemi.

Dobry mecz, warunki niespecjalne szkoda tego deszczu za mało strzałów z dystansu. Świetna zabawa na trybunach teraz czekam na foto zeby ocenić kartionade, flagi i piro z ogromną faną.

P.s.
Co to za piosenka o policjancie może ktoś przybliżyć?Leciała już na Ślęzie i dzisiaj też pod koniec była śpiewana?

Nie zdobędziesz nigdy gwiazdki upragnionej !
Starą k u r w ą będziesz aż po życia kres !
Każdy kibic będzie j e b a ł twoją żonę !
Ciał bambino, żegnaj glino, c h u j ci w pysk/ryj !
majcher

Postprzez maciek_21 2009-08-24, 12:13 am

Brawo :brawo: Brawo :brawo: Brawo :brawo:
A teraz skończmy temat tego meczu i patrzmy do przodu a nie w tył.
Zawsze ZAGŁĘBIE Było Jest i Będzie :)
maciek_21

Postprzez Dobromir01 2009-08-24, 9:55 am

Do Blajpios.
Kolego wróć pamięcią do czasów kiedy Pan Szatan przejmował klub- jakie składał deklaracje i jakie miał wizje.
Nikt z kibiców nie wyzywał właściciela bo ma takie hobby.
Doceniamy obecne starania ale też pamiętamy
Ostatnio edytowano 2009-08-24, 10:17 am przez Dobromir01, łącznie edytowano 1 raz
Dobromir01

Postprzez violator90 2009-08-24, 10:07 am

Jest gdzieś jakiś filmik z meczu z fragmentem "deszcze niespokojne..." ?
violator90

Postprzez zaglebie76 2009-08-24, 10:20 am

Jest.
Obejrzyj dokładnie filmik z dopingiem.
zaglebie76

Postprzez Blajpios 2009-08-24, 11:06 am

Dobromir01 napisał(a):Do Blajpios.
Kolego wróć pamięcią do czasów kiedy Pan Szatan przejmował klub- jakie składał deklaracje i jakie miał wizje.
Nikt z kibiców nie wyzywał właściciela bo ma takie hobby.
Doceniamy obecne starania ale też pamiętamy

RysioLubicz napisał(a):
Blajpios napisał(a):a czy Kibice posypią głowę popiołem w sprawie - np co do nie zorganizowania Stowarzyszenia? W sprawie robienia z K. Szatana permanetnie idioty albo szczwanego lisa okradającego samego siebie - czego bynajmniej on nie stosował względem kibiców?

nie

właśnie tak się spodziewałem. Nie uważam tego za najlepsze. Nie wchodzę tu w dyskusję z twierdzeniem, że to nie do przyjęcia, że jeszcze Kibice nie są gotowi na taką refleksję, co z ich strony jest też do poprawienia. Nie do przyjęcia jest sytuacja dopiero z chwilą, gdyby była postawa absolutnie, nigdy nie jesteśmy gotowi na "potowarzyszenie Szatanowi w zobaczeniu błędów własnych". Warto bowiem zadać sobie jednak pytanie, czy aby niektórzy właśnie takiej postawy "absolutnie, nigdy nie dodamy do zobaczenia błędów przez Szatana naszej własnej refleksji nad błędami". Na przykład - jakoś nie jestem przekonany, że "nikt z kibiców nie wyzywał Szatana, bo miał takie hobby" - zwłaszcza, gdyby słowo hobby zrozumieć trochę szerzej, trochę jako przenośnia. Wiem, że to trudne w tym momencie, o czym piszę wyżej - bo teraz, to są chwile zasłużonej chwały Kibiców, należy im się radość ze wspaniałości dopingu itd. Tak więc, można zrozumieć, że teraz jeszcze nie chcą podejmować tych wątków. "Niech trochę więcej K. Szatan udowodni, że ta zmiana podejścia, która już nastąpiła, nie jest chwilowa itp". Rozumiem takie oczekiwania. Pytanie tylko - czy nie lepiej byłoby nie zwlekać z dodaniem do jego postawy - gotowości do dalszego rozwoju i po stronie kibiców. Czy Zagłębie ma czas, by z tym zwlekać? Bo aż nie chcę dopuszczać do rozważania, że w ogóle Kibice na to są zamknięci, że w ogóle np. nie uważają za stratę nie powstania Stowarzyszenia Kibiców itp. Rozumiem natomiast - jeżeli nie chcą jeszcze teraz, tak jak wyżej napisałem, wchodzić w tę refleksję, co ze swej strony mogą dołożyć zmieniając w swoim nastawieniu. Tyle, że myślę, iż byłoby lepiej już teraz to podejmować, bo szkoda czasu. Już nie pisząc o tym, że mam jednak nadzieję, że parę osób trochę się rumieni z tego powodu, co w emocjach tutaj wypisywało w odnośnych wątkach...
Blajpios

Postprzez zaglebie76 2009-08-24, 11:13 am

W temacie meczu z Ruchem już chyba wszystko napisano.
Widzę że teraz rozwija się tu dyskusja z innego tematu - "Krzysztof Szatan - Właściciel Zagłębia".
zaglebie76

Postprzez django 2009-08-24, 11:29 am

Blajpios napisał(a): "Niech trochę więcej K. Szatan udowodni, że ta zmiana podejścia, która już nastąpiła, nie jest chwilowa itp". Rozumiem takie oczekiwania.

To Szatan zmienił podejście? Skąd wiesz?

Co do stowarzyszenia, to fajnie jakby było, ale nie ma co przeceniać tej sprawy. Przecież to i tak nie ma znaczenia w najważniejszych dla funkcjonowania klubu kwestiach sportowych i finansowych.
django

Postprzez Landryn 2009-08-24, 11:38 am

Ten temat nie dotyczy pana Szatana . Do tego jest specjalny temat.
Landryn

Postprzez August 2009-08-24, 12:37 pm

Mecz pokazał jak duże jest zapotrzebowanie w regionie na dobrą piłkę. Mam też nadzieję, że takie mecze przełożą się na budowanie dobrej atmosfery wokół klubu, zbudowanie marki no i wejście sponsorów do klubu.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez luk81 2009-08-24, 1:42 pm

KalF92 napisał(a):
crimer napisał(a):
KalF92 napisał(a):ja mam taką uwagę odnośnie pozdrawiania CKSu Czeladź, dlaczego pozdrawiano ich na meczu?
Jeśli pozdrowiono CKS czemu nie pozdrowiono Sarmacji czy innych klubów, albo dzielnic Sosnowca i nie tylko?
A tak ogólnie to brawa za wkład w oprawę i doping ! :brawo:

Albo Sekcji Piaski to chciałeś powiedzieć pewnie?:)
Nie mam nic do CKS, mało tego wielki szacunek do nich, ale skoro pozdrawia się CKS to czemu nie pozdrawia AKS Niwka, albo Sekcji Piaski właśnie. Moim zdaniem takich pozdrowień nie powinno być w cale bo potem będzie się pozdrawiać Dzielnice, Osiedla a potem... blok

może ze względu na to co robią kibice w Czeladzi dla swojego klubu
luk81

Postprzez swiezy52 2009-08-24, 1:44 pm

ze względu na jutrzejszy mecz i wyczerpanie się tematu o meczu z Radzionkowie zamykam temat... zapraszam do dyskusji na temat o jutrzejszym meczu
swiezy52
100% Zagłębie

Poprzednia strona

Powrót do Piłka nożna