Czy już czas na Stowarzyszenie Kibiców - Powrót tematu

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Czy już czas na Stowarzyszenie Kibiców - Powrót tematu

Postprzez August 2013-01-20, 8:22 pm

Lars napisał(a):Pięciuset pikników nie da rady tym trzem siłą, dlatego pozostało nam wpatrywać się w marność z perspektywy krytej.

Brutalna prawda.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Anakin 2013-01-21, 9:57 am

Lars napisał(a):Anakin, a skąd u Ciebie nagle po ponad roku jak powstawało SKZS, po roku jak zmieniały się władze takie zainteresowanie SKZS. Ostatnie miesiące spędziłeś w hibernacji? Jeśli nie, to mogłeś być w gronie tych kilkunastu osób tworzących tamto SKZS, wiedziałbyś wszystko.

Nie mogłem. Pomijając aktualne miejsce zamieszkania, są sytuacje kiedy bliska osoba doznaje poważnej choroby która ją unieruchamia co sprawia że wymaga intenswnej opieki. A to z kolei sprawia że życie zmienia się o 180 stopni.
Lars napisał(a):Skoro, mimo postępu nauki, hibernacja ciągle nie jest na tyle powszechna i dostepna, by domniemywać, że byłeś własnie w tym stanie, to co się stało? Co się wydarzyło, że zainteresował Cię temat SKZS, jego powstania i dalszych losów

Podjąłem temat ponieważ mimo upływu czasu stowarzyszenie prowadzi dziwną działalność nie prowadzi działań o jakich napisane jest chociażby w zakładce stowarzyszenia na stronie głównej.
Lars napisał(a):Skąd czerpiesz argumenty, by oskarżać założycieli.

Od osób które były na spotkaniach. Ja nie oskarżam to dotychczasowa działalność mówi sama za siebie.
Lars napisał(a):Jesteś nędznym internetowym trolem, którego należy ignorować.

Może jestem ale też już napisalem że nie twierdzę że moje dotychczasowe twierdzenia są jedynie słusznie. Powtórzę też że nawet jeśli użyłem mocnych słów nie zamierzałem nikogo obrażać a jedynie wyraziłem pogląd również wielu ludzi którzy wiązali nadzieje z powstaniem stowarzyszenia. I znowu wyrażę swój szacunek dla kolegi Django który jako jedyny był w stanie cierpliwie coś wytłumaczyć a nie podnosząc slogany typu "trzeba było tam być". Jestem też pewny że ludzie reagujący najbardziej nerwowo na moje słowa specjalnie nie zrobiły nic aby podziałać w stowarzyszeniu natomiast na forum podnoszą wielkie larum.
Anakin

Postprzez zaglebie76 2013-01-21, 1:18 pm

Anakin napisał(a):Jestem też pewny że ludzie reagujący najbardziej nerwowo na moje słowa specjalnie nie zrobiły nic aby podziałać w stowarzyszeniu natomiast na forum podnoszą wielkie larum.

Bzdury, aż szkoda to komentować.
zaglebie76

Postprzez Anakin 2013-01-21, 2:15 pm

zaglebie76 napisał(a):Bzdury, aż szkoda to komentować.

Przyjmuję na klatę - napisałem bzdury. Ale ciekawe też kto i kiedy napisze rzetelną informację o dotychczasowej działalności stowarzyszenia oraz planach działalności na przyszłość ze szczególnym uwzględnieniem działań które przyciągną większą rzeszę nowych członków.
Anakin

Postprzez django 2013-01-21, 2:40 pm

Powinieneś zadawać te pytania na drugim forum. Tutaj nie udziela się nikt z zarządu stowarzyszenia.
django

Postprzez Anakin 2013-01-21, 2:57 pm

django napisał(a):Powinieneś zadawać te pytania na drugim forum. Tutaj nie udziela się nikt z zarządu stowarzyszenia.

To już wiem ale nie mogę tego zrozumieć. Jak można traktować fora tego samego klubu jako lepsze i gorsze ? Nie każdego interesują dysputy ultrasów. Tak się kibiców nie przyciągnie
Anakin

Postprzez Lars 2013-01-21, 6:58 pm

Anakin napisał(a):
django napisał(a):Powinieneś zadawać te pytania na drugim forum. Tutaj nie udziela się nikt z zarządu stowarzyszenia.

To już wiem ale nie mogę tego zrozumieć. Jak można traktować fora tego samego klubu jako lepsze i gorsze ? Nie każdego interesują dysputy ultrasów. Tak się kibiców nie przyciągnie

I tu mamy takie samo zdanie. Każdy to wie, pikniki, kibole, kibice, ultrasi itp itd. Tylko nie każdemu zależy na przyciąganiu kibiców, dla niektórych kibicowanie Zagłębiu to interesy. Nie ma sensu by moja osoba wypowiadała się dalej w tym temacie. Podział ról na Ludowym został dokonany wśród kibiców, każdy wie gdzie jego miejsce, Ci którzy do tej pory nie wiedzieli, pod koniec 2011 roku zostali poinformowani. Teraz jak już pisałem pozostała marność z perspektywy krytej. Może kiedyś zmienią się władzę, przyjdzie prezydent który kocha piłkę i będzie chciał poprzez Zagłębie promować nasz region. W tym momencie NO WAY!
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez August 2013-01-21, 7:56 pm

Lars napisał(a):Tylko nie każdemu zależy na przyciąganiu kibiców, dla niektórych kibicowanie Zagłębiu to interesy.

Że zacytuję sformułowanie Django sprzed paru dni (jak najbardziej wyrwane z kontekstu ;-) ) "Kolego, rzucasz mocne oskarżenia".
Ale mam podobne odczucia. Nie tylko w Mieście nie ma osoby, której naprawdę zależałoby na sosnowieckim sporcie. W zagłębiowskim biznesie chyba również.
August

Postprzez django 2013-01-22, 8:10 am

Lars napisał(a): Tylko nie każdemu zależy na przyciąganiu kibiców, dla niektórych kibicowanie Zagłębiu to interesy

Te interesy związane z kibicowaniem są wszędzie. Tylko w większości klubów oprócz interesów jest jeszcze walka o dobro klubu, któremu się kibicuje. W Katowicach kibice nie dopuścili do połączenia z DyskoPolonią i wywalili Króla. W Chorzowie zmusili prezydenta, żeby zobowiązał się do budowy stadionu. Nawet w takim Wejherowie kibice próbują zbierać kasę na grę w II lidze. A w Zagłębiu poza tymi "interesami" nie ma nic, no może oprócz wynikającego chyba z jakiegoś odklejenia od rzeczywistości samozadowolenia
django

Postprzez Anakin 2013-01-22, 9:05 am

Tylko jakie interesy jeszcze można robić na tak ledwo działającm klubie?
Anakin

Postprzez August 2013-02-02, 10:32 am

Ciekawe czy Agnes przygotowała już odpowiedź na pytania stowarzyszenia
August

Postprzez Anakin 2013-02-04, 11:05 am

August napisał(a):Ciekawe czy Agnes przygotowała już odpowiedź na pytania stowarzyszenia

Standardem jest już milczenie ww cześniej rozpoczętej sprawie. Oby ukazał się jakiś komunikat ale nie będę zdziwiony jeśli sprawa się rozmyje
Anakin

Postprzez RUDI 2013-02-04, 11:30 am

August napisał(a):Ciekawe czy Agnes przygotowała już odpowiedź na pytania stowarzyszenia

Pani vice ma teraz inne problemy ,część radnych chce jej odwołania za niekompetencje ,na pewno to sie im nie uda ,ale może babka ma "stresa".
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez wojtas sc 2013-02-04, 10:03 pm

RUDI napisał(a):

Pani vice ma teraz inne problemy ,część radnych chce jej odwołania za niekompetencje ,na pewno to sie im nie uda ,ale może
Kod: Zaznacz cały
babka ma "stresa"  i okresa he he :lol:  :lol:  :lol:  :lol:
.
wojtas sc

Postprzez August 2013-02-04, 10:16 pm

wojtas sc napisał(a):babka ma "stresa" i okresa

Jeśli już ma stresa to od braku okresa.
A na poważnie, Kopciowa jest tylko fiszką. Ośrodek decyzyjny w Mięscie jest gdzie idziej.
August

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna