PZPN - rózne

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez August 2007-01-24, 9:31 pm

W ostatnim wydaniu "Piłki Nożnej" jest informacja z ktorej wynika że Rusko i Czarnecki uczesticzyli w Katowicach- w przeddzień piątkowego zebrania Zarządu PZPN - w spotkaniu z Prezesami klubów I i II-ligowych - jak się domyślam - z naszego regionu. Ma ktoś jakieś szczegółowe info na ten temat ?
August

Postprzez Przemek26 2007-01-26, 12:42 pm

Jako że ma to związek również z pzpn.
Michael Platini został nowym szefem UEFA.Zobaczymy teraz kto jest lepszym kumplem :Boniek czy Listek.
Przemek26

Postprzez kwachu 2007-01-26, 12:57 pm

Boniek ma teraz chyba spore szanse na zostanie "kołem ratunkowym" polskiej piłki. Ma dobre kontakty z Platinim, może spróbować negocjować. Choć dalej uważam że FIFA nas zawiesi. Może nie na 99% ale tak na 75%. Poza tym kto wywalczył licencję dla Widzewa, gdy ten powinien zaczynać od V ligi a nie od II? Oczywiście Boniek. Więc taki "czysty" to on nie jest. Zdążył się ubrudzic w polskim bagienku.
kwachu

Postprzez buli11 2007-01-26, 6:22 pm

Dlatego to przeforsowal bo mial haka na Listkiewicza.
buli11

re

Postprzez Qba 2007-01-27, 9:34 pm

a Platini to jest piesek Blattera i tyle. Blatter jest tak samo umoczony w korupcji jak ten nasz pieprzony PZPN, wiec o czym tu gadac.. wiec nie bedzie zadnej ulgi ze wzgledu na Bonka.
Qba

Postprzez Przemek26 2007-01-30, 3:27 pm

Prawdopodobnie na konferencji prasowej za 1,5 godziny lipiec odwoła komisarza i odwiesi skurwiałą bandę pzpnu :evil: :evil:
Przemek26

Postprzez masloo 2007-01-30, 3:56 pm

Przemek26 napisał(a):Prawdopodobnie na konferencji prasowej za 1,5 godziny lipiec odwoła komisarza i odwiesi skurwiałą bandę pzpnu :evil: :evil:

skÄ…d to wiesz?
masloo

Postprzez Przemek26 2007-01-30, 4:18 pm

masloo napisał(a):
Przemek26 napisał(a):Prawdopodobnie na konferencji prasowej za 1,5 godziny lipiec odwoła komisarza i odwiesi skurwiałą bandę pzpnu :evil: :evil:

skÄ…d to wiesz?

Info z TVN24 z godziny 15.16.
Przemek26

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2007-01-30, 5:32 pm

Uwazam iz odwieszenie poprzedniego Prezesa czyli Listka to najpewniejsze rozwiazanie dla Reprezentacji, i najszybszy termin
wyborow nowych wladz PZPN.
Po drugie w zadnym razie nie chce aby do NOWEGO PZPN wchodzili
ludzie tacy jak Panowie Boniek, Jan Tomaszewski, Grzegorz Lato i
wielu wielu innych. W/w Panowie grali w tym okresie kiedy w pilce
mozna bylo robic co sie tylko chce a mianowicie awnsowac, spadac
i ponownie awansowac stosujac rozne metody, posrednio wszyscy
pilkarze wiedzieli co jest grane w polskiej pilce od dawien dawna.
Wg mnie do nowych wladz powinni wejsc ludzie mlodzi mam kilka
nazwisk ktore wg mnie moglyby kierowac polska pilka i tak np Pan
Godlewski - dziennikarz, Pan Smokowski z C+ itd i tp.
Napewno nie widze we wladzach Pana Czarneckiego, Wójcika i innych
przedstawicieli z Samoobrony.

Zobaczymy jak sie to wszystko potoczy, jestem swiadom ze moze byc
roznie, jednak mam nadzieje iz mlodzi beda gora. OBY.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

hm, nie ma to, jak rozmażenie

Postprzez Blajpios 2007-01-30, 6:30 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Uwazam iz odwieszenie poprzedniego Prezesa czyli Listka to najpewniejsze rozwiazanie dla Reprezentacji, i najszybszy termin
wyborow nowych wladz PZPN.
Po drugie w zadnym razie nie chce aby do NOWEGO PZPN wchodzili
ludzie tacy jak Panowie Boniek, Jan Tomaszewski, Grzegorz Lato i
wielu wielu innych. (...)
Tadeusz

Panie Tadeuszu! Szanuję Pana przywiązanie do Zagłębia, emocjonalne zaangażowanie w piłkę w ogóle... Tylko, że tak bezkrytycznie temu się poddając, to dochodzi się do takich właśnie sprzeczności, jak wyżej. Przecież - tak szybkie teraz odwieszenie zarządu, o którym pisze Pan, że najlepsze dla reprezentacji - to również najlepsza droga, by do PZPNu, który będzie starym przefarbowanym PZPN, weszli właśnie ci, o których Pan pisze, że ich nie chce, wraz z całym systemem, czyli z wieloma innymi jeszcze "nie nakrytymi" na znacznym udziale w korupcji. Ba, kiedy naprawdę zawieszą Polskę w fifce, to dopiero zacznie się największa szansa, żeby powołać nowy PZPN. Nawet, jeżeli ze dwa lata będzie trzeba czekać na uznanie przez "fifkę vel fifaka", to się opłaca. W każdym razie, szybkie wycofanie się teraz, bez "ucięcia łba hydrze", to zgoda, że ona się przeorganizuje.
Blajpios

Postprzez Liberał 2007-01-30, 7:05 pm

A co do tego terminu zwołania zjazdu wyborczego to z tego co wiem PZPN wyznaczyl go na 31 marca a kurator Rusko na 2 marca, więc z tą szybkościa wclae nie jest tak dobrze jak Pan Tadeusz mówi.
Liberał

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2007-01-30, 8:51 pm

Kol. Liberal - Pan Kozminski i Listek podali w mediach wczesniejszy termin wyborow niz koniec Marca to po pierwsze.
Po drugie - nie mam intencji aby ulatwiac wejscie do PZPN - Panom
o ktorych mowilem we wczesniejszym info.
Zastanowmy sie a Co zrobi Pan Minister gdy Panowie z Miodowej nie ustapia i pojda w zaparte ?
Michel Platini - zawiesi nasza Reprezentacje nie baczac na nic i nikogo.
W tej chwili skonczyla sie KROPKA NAD I - jest to program prowadzony
przez Pania Monike Olejnik - Burmistrz Miasta Warszawy wlasnie w tym
programie podala o pewnych niescislosciach w inwestycjach nadzorowanych przez Pana Ministra.
W posunieciach Pana Ministra za malo profesjonalizmu, a za duzo politycznych posuniec - szkoda ze tak to sie wszystko dzieje. Nikt nie moze miec pewnosci ze bedziemy dalej grali w Mistrzostwach Europy.

Na tej WOJENCE traci Polska Pilka Nozna i niestety MY KIBICE.
Odwrocmy sie w kierunku do Wroclawia nastepni Panowie krocza
na przesluchanie i tak bedzie jeszcze dlugo ta zabawa trwala.

Nalezy szybko wybrac nowe MLODE WLADZE PZPN w sposob demokratyczny, nie sterowane przez nikogo - i tyle.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez kwachu 2007-01-31, 8:55 am

Tadeusz Wisniewski napisał(a):W posunieciach Pana Ministra za malo profesjonalizmu, a za duzo politycznych posuniec - szkoda ze tak to sie wszystko dzieje. Nikt nie moze miec pewnosci ze bedziemy dalej grali w Mistrzostwach Europy.

100% poparcia. Myślę że jest to idealne podsumowanie tego co się dzieje ostatnio. Leśne dziadki trzymają się mocno, jednakże posunięcia Lipca też nie dają za dużo nadziei. Tak jak napisał p.Tadeusz, za dużo w tym polityki, za mało sportu.
A że Lipiec takim 100% profesjonalistą nie jest pokazała jego kariera sportowa - o ile się nie mylę złapano go na dopingu... Nawet chyba ktoś wspominał o tej sprawie w tym wątku (nie chce mi się teraz sprawdzać).
kwachu

nie dajmy się nabierać

Postprzez Blajpios 2007-01-31, 10:31 am

Przechodząc na stanowisko akcentujące polityczny wymiar interwencji - przechodzimy na naiwność lub współpracę z Listkolandem. Naprawdę, rewelacja. Pan Listkiewicz coś powiedział, że łaskawie ustąpi? Pierwszy raz zapewne coś takiego powiedział. I na pewno trzeba mu wierzyć, bo przecież zawsze poważnie traktował wybory, zawsze delegatom zapewnił rozrywkę, wycieczkę, dobry obiad, by wiedzieli, jak głosować. Teraz też na pewno: ustąpi - i ponadto zablokuje wejście do "nowego PZPNu": Listkiewicza, Kręciny, Bońka, Tomaszewskiego oraz wszystkich innych, których tu wymieniano?!
Sprawa dopingu Lipca jest rzeczywiście chyba nie do końca wyjaśniona - choć w tym samym czasie w innym laboratorium badania dały inną konkluzję, co obecnie wystarcza chyba do zamknięcia sprawy jako niepotwierdzonej. Ostrożni bądźmy więc w ferowaniu wyroku. Tym bardziej - że co to ma do rzeczy? Rzecz jest: korupcja w piłce. Każdą interwencję, w której biorą udział władze państwowe można tak przedstawiać, bo czy da się powiedzieć, że w takim działaniu nie biorą udziału politycy? Bardzo taka argumentacja pasuje jednak tym, którzy bronią swojej pozycji, w układach korupcyjnych. Jak chce się więc ich wspierać, to lepiej powiedzieć wprost: popieram FIFA, popieram PZPN, nie chcę zmiany systemu, tylkko co najwyżej kosmetyki na peryferiach, gdzie korupcję najbardziej widać, gdzie śmierdzi - ale nie chcę zmiany systemu. Przecież na to gra PZPN, wykorzystując emocjonalne przyzwyczajenie do "piłki w grze" u kibiców. Nie ważne, że będzie się toczyć, jak ustalamy wyniki "w systemie naszym czystym, bo tak o nim powiedziała FIFA"; kibic naiwny będzie mógł się cieszyć, że jest "czysta gra", bo przecież tak powiedział PZPN, FIFA. Tak jak cieszyć się będzie, że z łaski Listkiewicza wybory, które niewiele zmienią będą "o kolejkę wcześniej", czyli w połowie marca.
Blajpios

Postprzez kwachu 2007-01-31, 1:18 pm

Blajpios widzę że masz jasno ustalony pogląd na sprawę: ministerstwo - dobre, PZPN - zły. Dla mnie to nie jest takie jednoznaczne. Z twierdzeniem że PZPN jest odpowiedzialny za korupcję i trzeba to naprawić jak najbardziej się zgadzam. Natomiast twierdzenie że Ministerstwo jest ok, tylko dlatego że dąży do zmian jest dla mnie nie do przyjęcia. Jeśli Listkiewicza zmieni lansowany na prezesa Rysiu Czarnecki to będzie to dla mnie zmiana w rodzaju "zamienił stryjek siekierkę na kijek". Bo nie dość że facet będzie z politycznego rozdania to na dodatek na piłce zna się tak jak ja na fizyce kwantowej. Pisałem już to na tym forum, ale się powtórzę - jedynie wybór na prezesa człowieka nie związanego z polityką, za to dobrego managera obeznanego z realiami sportu i zarządzaniem gwarantuje jakiekolwiek pozytywne zmiany w PZPN. Jeśli Lipiec znajdzie takiego człowieka i uda mu się obsadzić nim fotel prezeza to wtedy uznam jego zmiany za pozytywne. Jeśli wsadzi jednak na stołek kolegę ze swojej partii albo partii-koalicjanta nie będzie to nic innego jak dalszy ciąg zawłaszczania kolenych stanowisk w państwie, co obecnie ma miejsce we wszystkich dziedzinach życia. Różnica między nami polega na tym że ty już teraz ufasz że zmiany będą dobre. Ja natomiast będę się zachowywał jak niewierny Tomasz - dopóki nie zobaczę, dopóty nie uwierzę.
kwachu

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników