Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
Blajpios napisał(a):Jeszcze dodam do wcześniejszej wypowiedzi, też gwoli uściślenia. Powyższe uwagi, domagające się "przejrzenia na oczy u żyjących ułudą, choćby fanatyków", gdzie pokazywałem m.in. na przykład absurdalność niektórych zarzutów wobec klubu - nie oznaczają, że domagam się też przemilczania błędów klubu. Sam przecież nieraz wypisywałem na forum uwagi o braku marketingu, niewłaściwej polityce, np. odnoszącej się do rozgrywania sprawy korupcji, do przekazywania informacji. Chodzi mi o to, by wszystkie te sprawy miały swoje właściwe proporcje. Chodzi u to, by tak "ważone" były i zasługi kibiców, którzy dopingują, poprawiają zachowanie - i klęska głupoty, gdy kibice sami niszczą klub, choć myślą, że kochają barwy - i właśnie błędy klubu - i zasługi itp. Nie chodzi o pomniejszanie jednych przez drugie, w jakąkolwiek stronę (czy to na rzecz chuligaństwa czy przeciw, czy to na rzecz właściciela czy przeciw, przeciw lub za klubowi itd).
uzielone napisał(a):Zagłębie to wizytówka miasta, miasto nie może się odwrócić od klubu. Skazanie klubu na wegetacje mogłoby doprowadzić do większych zamieszek niż te, które odbyły się podczas i po meczu z Pogonią. Trzeba wesprzeć klub tak jak czynią to inne miasta np. Wrocław i dalej modernizować stadion. Do czasu aż Ludowy nie będzie spełniał warunków bezpiecznego i komfortowego stadionu nikt poza szalikowcami na niego nie przyjdzie. Ile można moknąć, marznąć i gnieść się w tłumie?
Władze klubu ustosunkowały się także do doniesień prasowych dotyczących opuszczenia klubu przez głównego akcjonariusza, właściciela Zagłębia Krzysztofa Szatana. - Pan Szatan rozważa możliwość odejścia, ale nic nie zostało jeszcze przesądzone - podkreśla Jerzy Lula, dyrektor klubu.
Przemek26 napisał(a):Władze klubu ustosunkowały się także do doniesień prasowych dotyczących opuszczenia klubu przez głównego akcjonariusza, właściciela Zagłębia Krzysztofa Szatana. - Pan Szatan rozważa możliwość odejścia, ale nic nie zostało jeszcze przesądzone - podkreśla Jerzy Lula, dyrektor klubu.
http://www.sosnowiec.pl/default.aspx?do ... &templId=1
Ile sie będziesz jeszcze zastanawiał.
Paszoł wont
Raul75 napisał(a):Przemek26 napisał(a):Władze klubu ustosunkowały się także do doniesień prasowych dotyczących opuszczenia klubu przez głównego akcjonariusza, właściciela Zagłębia Krzysztofa Szatana. - Pan Szatan rozważa możliwość odejścia, ale nic nie zostało jeszcze przesądzone - podkreśla Jerzy Lula, dyrektor klubu.
http://www.sosnowiec.pl/default.aspx?do ... &templId=1
Ile sie będziesz jeszcze zastanawiał.
Paszoł wont
stonuj trochę albo sam zasponsoruj. Ja oczekuję jasnej deklaracji: jak wziął chłop klub to niech łoży a jak ma się migać to niech jasno powie!! Niech nie wykorzystuje tej sytuacji z p. jako motyw rezygnacji. Niech jaja pokaże!!! Albo mu zależy albo leży!
Krzysztof Szatan podkreśla, że nie stać go na dalsze utrzymywanie klubu. Czarę goryczy przelały chuligańskie burdy podczas ostatniego meczu z Pogonią Szczecin.
- Nikt mi nie chce pomóc, a sam już dłużej tego nie pociągnę - mówi. Szatan jest rozgoryczony - najpierw potencjalni sponsorzy odmawiali mu, powtarzając, że nie będą dawać na sprzedawczyków (afera korupcyjna), a teraz słyszy, że nie ma co promować klubu, który ma za kibiców bandytów.- Tak właśnie mówią sosnowieccy radni, którzy twierdzą, że promowanie Zagłębia nie ma sensu - wzdycha.
Ponad rok temu, gdy Szatan przejmował Zagłębie marzył, że klub będzie miał budżet na poziomie 20 milionów złotych. Dziś właściciel woli nie pamiętać tamtych słów. - Odwiedziłem kilkanaście wielkich firm. Zazwyczaj słyszałem tę samą wymówkę - korupcja. Teraz pewnie dojdzie druga - kibice bandyci - macha ręką.
- Mam już dosyć tych oskarżeń, że wyciągam z klubu miliony i bawię się nie za swoje. Pan wie, ile my płacimy za catering podczas jednego meczu? 350 złotych! Tniemy koszty gdzie się tylko da - dodaje.
Szatan podkreśla, że jego finansowe możliwości utrzymywania klubu też się kończą. - Wolę odejść, zanim narobię długów. Ja też odczuwam skutki światowego kryzysu - tłumaczy biznesmen, który działa m.in. w branży drobiarskiej.
Działacze Zagłębia liczyli, że sponsora dla klubu znajdzie miasto. Zbigniew Jaskiernia, wiceprezydent miasta odpowiedzialny m.in. za sport, zapewniał na łamach "Gazety", że w sponsoring klubu znowu zaangażuje się kapitał włoski. - Ostatnio powiedział mi jednak, że rozmowy nie przynoszą skutku. To prawda - miasto dało nam stypendia, rozbudowuje bazę sportową, ale przykłady innych miast, gdzie pomoc jest znacznie większa, pokazują, że jednak Sosnowiec ma pewne rezerwy w sponsorowaniu klubów - uważa Szatan.
- Fakt, że włoski kapitał nie wrócił do klubu jeszcze nie oznacza, że tak się nie stanie. Wciąż jestem optymistą - mówi jednak Jaskiernia. Radni zdecydowali w czwartek o podwyższeniu dotacji na sport kwalifikowany w mieście.
Właściciel Zagłębia już kilka razy zapowiadał w mediach, że się wycofa, ale teraz wydaje się, że jest tej decyzji naprawdę bliski. - W niedzielę zagramy ostatni mecz w tej rundzie, a w poniedziałek już mnie nie ma. Może to ja jestem przeszkodą? Spółki nie można rozwiązać z dnia na dzień, ale przecież można jej nie zgłosić do rozgrywek. Potem od nowego sezonu zespół zacząłby grę od piątej ligi. To chyba lepsze niż narobienie długów? Co z piłkarzami, którzy mają ważne kontrakty? Mogą spać spokojnie. Tak jak do teraz wypłacę im wszystko, co im się należy, co do złotówki [klub spłaca obecnie dług, jaki ma wobec Bartłomieja Chwalibogowskiego, który grał w Sosnowcu w ekstraklasie - przyp. red.] - mówi Szatan, który jeszcze raz apeluje o pomoc do miasta.
- Proponuję, żeby w spokoju dograć tę rundę, a potem usiąść do poważnych rozmów - kończy Jaskiernia.
Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice
Przemek26 napisał(a):a teraz słyszy, że nie ma co promować klubu, który ma za kibiców bandytów.- Tak właśnie mówią sosnowieccy radni, którzy twierdzą, że promowanie Zagłębia nie ma sensu - wzdycha.
Raul75 napisał(a):uzielone napisał(a):Zagłębie to wizytówka miasta, miasto nie może się odwrócić od klubu. Skazanie klubu na wegetacje mogłoby doprowadzić do większych zamieszek niż te, które odbyły się podczas i po meczu z Pogonią. Trzeba wesprzeć klub tak jak czynią to inne miasta np. Wrocław i dalej modernizować stadion. Do czasu aż Ludowy nie będzie spełniał warunków bezpiecznego i komfortowego stadionu nikt poza szalikowcami na niego nie przyjdzie. Ile można moknąć, marznąć i gnieść się w tłumie?
a przepraszam bardzo; masz zamiar w tych zamieszkach uczestniczyć? Czy tylko użyjesz swojego telefonu z kamerką do ich filmowania? Co za wywód... Wrocław nie modernizuje tylko będzie budować nowy stadion. Dla Ludowego bardzo ciekawą propozycją jest droga stadionu w Lubinie. Tam też całość opierała się o ziemne wały. A marznąć i moknąć można dla SWOJEGO klubu. To nic trudnego
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników