prezes Zagłębia Marcin Jaroszewski

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: prezes Zagłębia Marcin Jaroszewski

Postprzez werty2 2014-12-21, 8:25 pm

W minionym roku do dotychczasowych sponsorów klubu i Akademii dołączyły: Tauron Polska Energia, PKP Cargo, Tyskie, Toyota, Elektronika Polska, RPWiK zwiększył środki, Energokomplex, Decathlon, apteki Panaceum, Pepsi, Zakłady Cukiernicze Michaś

No dobra, dobra... Pytanie brzmi: ile wynoszą wpływy od w/w ?

Tauron i PKP Cargo mają programy społeczne skierowane do młodych sportowców, Toyota daje furę służbową i samochód "na weekend"... Co do reszty informacji nie posiadam..
werty2

Postprzez LucasUSA 2014-12-21, 8:45 pm

andi1961 napisał(a):W odpowiedzi na twój post Lukas,masz trochę racji,lecz z perspektywy bytności twojej za Oceanem to wygląda to inaczej,Pan Prezes Jaroszewski ,musi sobie radzić z realiami Polskimi i lokalnie Sosnowieckimi tu nowa władza z Chęcińskim na czele albo wyłoży kasę albo pięniądze,pójdą na inne cele jakich w Sosnowcu jest wiele.Więc z tą oceną Prezesa byłbym ostrożny z poważaniem,andi1961.

Drogi kolego, serdecznie pozdrawiam, ale pozwol mi zauwazyc, ze kultura osobista jest cecha uniwersalna i odlegla perspektywa nic w tej materii nie zmienia. Swietnie zdaje sobie sprawe, ze polskie realia sa trudne i moje oceny moga byc czasami niezbyt trafne, dlatego tez czesto wole obserwowac i czytac zdania innych czlonkow tego forum, ktorym ufam i wierze w ich czyste intencje.
Moje zdenerwowanie odnosi sie wylacznie do tragicznej i chamskiej wypowiedzi prezesa. Czy tak zachowuje sie prezes klubu, na ktorego mecze przychodzi po 500 osob? I zdecydowana czesc z tej garstki ma poglady zblizone do wyrazanych na tym forum? Czy w obecnej sytuacji prezes moze sobie pozwolic na antagonizowanie jakiejkolwiek grupy kibicowskiej? Czy tak sie zachowuje ktos, kto z racji wyksztalcenia (choc nie mam pojecia, czy dziennikarstwo jest "wyuczonym" zajeciem naszego prezesa) powinien doskonale zdawac sobie sprawe, ze jest osoba publiczna i w dobie internetu musi liczyc sie z anonimowa krytyka? Czy po prezesie nie mozna wymagac znajomosci elementarnych zasad "public relations"? Czy prezes mysli, ze jak ma dziare Zaglebia, zaliczyl pare wyjazdow i ma poparcie bardziej "kumatych" kibicow, to moze gardzic opinia reszty? Jesli tak, to gratuluje mu samopoczucia.
To kolejna wypowiedz, ktora kompletnie go dyskredytuje. Relacje z prasa, opinia publiczna, kibicami powinny byc jego najsilniejsza strona, bo jesli chodzi o zarzadzanie i biznes, to cudow nie mozna sie bylo spodziewac - a moze nam sie prezes pochwali jakimis osiagnieciami na kanwie biznesowej, o ktorych nie wiemy? Tymczasem polityka informacyjna jest tragiczna, "obiady wtorkowe" to jakis zart, a teraz zaczelo sie obrazanie kibicow, ktory smia byc niezadowoleni z jego "osiagniec" w kierowaniu klubem.
Czy nie mozna bylo odpowiedziec dzinnikarzowi - "rozumiem sfrustrowanie kibicow, pilnie wsluchuje sie w ich krytyczne uwagi i doceniam ich pasje itd itp" - mozna by tak przez godzine - ale tu trzeba troche oglady i dojrzalosci, no i kultury.
Mam nadzieje, ze nowy prezydent wyczysci ten folwark i przyjrzy sie uwaznie funkcjonowaniu klubu.
LucasUSA

Postprzez jondek 2014-12-21, 8:57 pm

LucasUSA NA PREZESA :niezle: :brawo: Niestety ale tylko na uchodźstwie. :-(Pozdrawiam.
Ostatnio edytowano 2014-12-22, 12:20 am przez jondek, łącznie edytowano 1 raz
jondek

Postprzez August 2014-12-21, 10:26 pm

Luca, podpisuję sie obydwoma rękami pod Twoją wypowiedzią. Ten wywiad to pokaz straszliwego buractwa Jaroszewskiego będącego wynikiem mieszaniny chamstwa, prostactwa, pogardy, manipulacji werbalnej, niekompetencji. Nie wiem czy ten człowiek jest bardzije głupi niż nam się wydaje czy też jest tak pewny swojej pozycji. Czy też jest to też pomieszanie jednego z drugim, co jest najbardziej prawdopodobne ale też świadczy o tym, że człowiek ten nie ma świadomości, że żaden układ nie trwa wiecznie i nic nie jest dane na wieczność.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez jondek 2014-12-22, 12:05 am

I to przez takie "wicie,rozumicie,elyty wadzy",Sosnowiec staje się miastem "kwitnącego buraka".Prezydent Chęciński w pierwszej kolejności powinien wyplenić takie buractwo. :czerwona:
jondek

Postprzez jaca661966 2014-12-22, 12:44 am

Rzadko piszę, zawsze czytam i w pełni popieram krytykę dotyczącą prezesa i trenera Zagłębia, przewalającą się przez nasze forum. Nie mam piętnastu lat, w życiu jakoś daję sobie radę i nie jestem dziewczyną, a już napewno nie odrzuconego piłkarza :)
jaca661966

Postprzez szajba555 2014-12-22, 12:48 am

Nie chcę obrażać pana Jaroszewskiego ale uważam że powinien podać się do dymisji od zaraz dziś niestety są takie czasy w piłce że jest kasa są sukcesy , są sponsorzy jest powrót do lat świetności , jest wysoka liga jest pełny stadion . A powodem do podania się do dymisji pana Jaroszewskiego jest między innymi brak znajomości np w Arceroll Mittalu którego nieżyjący nasz były prezes szukał tak zapalczywie numeru do tej Hinduskiej firmy że nie znalazł a kto wie może i by był to klucz do drzwi z wizytówką z napisem " tłuste czasy Zagłębia Sosnowiec " a zatrudnienie naszego bytomskiego profesora wychowania fizycznego to w 100 000 procentach wiadomo że to brzydko mówiąc fuszerka :kiepsko: niektórzy żałują że nie przyszedł ktoś lepszy czyli pan Robert Mandrysz. Ja myślałem że jak jeden z fundamentów czerwonego folwarku się obali to potem przejdzie to na klub z ulicy Kresowej czyli Jaroszewski :czerwona: oraz docent Smyła :lol: :czerwona: . No ale cóż pan Jaroszewski wyprawił kilka komplementów panu Chęcińskiemu i dalej sekcja piłki nożnej zmierza w kierunku nie powstającej z kolan marki jaką jest Zagłębie a w kierunku zamiany w prosektorium sosnowieckiego sportu ;-( a co do sytuacji jaka jest u nas to porównał bym ją do tej która panowała w dwóch krakowskich klubach jakimi są Wisła i Cracovia oba kluby miały zapaść jaka występowała na przełomie połowy i końca lat dziewięćdziesiątych dla " Białej Gwiazdy " lata 1996-1997 były dramaturgią zawodnicy musieli robić między sobą składki na wodę i myśleli że klub z Reymonta 22 może przestać istnieć w każdym dniu i godzinie ale i dziś się zaczyna zbliżać pod tą zapaść natomiast Cracovia wiadomo że jeszcze 15 lat temu błąkała się po trzeciej lidze i zdanie włodarzy klubu brzmiało "będzie jak będzie" i to u nas przypomina mi tą dawną sytuację z Cracovii kiedy włóczyli się w tym samym miejscu co my . A wypowiedź pana Jaroszewskiego to dla mnie słoma w butach i czyste olewanie co że ma dziarę jak i tak kibiców ze swoimi kamratem docentem wychowania fizycznego Smyłą nie uważa :twisted: ale czekam na ten dzień jak pan Chęciński się weźmie i wk#rwi i ryknie naszemu pseudoprezesowi że wylatuje za nieudolne kierowanie klubem automatycznie zwalniając cały sztab szkoleniowy i niestety z lekką goryczą znów bym zaufał panu Baczyńskiemu pół żartem pół serio jest on "starym wygą " zna już trochę sytuację i być może nie zatrudniłby jakiegoś partacza tylko kogoś pokroju Brosz,Wleciałowski albo być może Mandrysz o którym tak co niektórzy marzycie jeśli go zwolnią w tworze pod tytułem Nieciecza moim zdaniem już nie awansujemy bo Marcinek z Mirusiem narobili takiego bajzlu który ciężko byłoby posprzątać w błyskawicznym tempie :kiepsko: :twisted: :twisted: :twisted: ;-(
szajba555

Postprzez django 2014-12-22, 1:04 am

Arogancja panicza prezesa robi się coraz bardziej komiczna, tak jak i ta cała dyktatura wuefistów, z którą mamy teraz do czynienia w Zagłębiu. Panicz od 1,5 roku płacze, że nic nie może, bo nie ma stadionu, a jak już ktoś zrobił tak prostą rzecz, jak profil na facebooku, to panicz siądzie w styczniu i będzie robił burzę mózgów, jak by ten profil nagłośnić. Może trzeba było robić tą burzę 1,5 roku temu? Prawdziwy refleks wuefisty. Panicz wydumał też, że przyczyną kiszenia się w drugiej lidze są częste zmiany trenerów. A nie jest to czasem tak, że panicz sam wypierdolił Kmiecia przy pierwszej nadarzającej się okazji, żeby zrobić miejsce dla kolegi wuefisty?
django

Postprzez jondek 2014-12-22, 1:21 am

Panu Marcinowi i panu Mirkowi w przerwie zimowej proponuje popracowac nad książką.Tytuł udostępnie za darmo."O Marcinku,który chciał być prezesem w jaskini lwa a został preziem w jaskini misia Yogi".Wydaje mi się że byłby z tego większy pożytek dla klubu.Przynajmniej mniej szkodliwy.Kończcie panowie-wstydu oszczędźcie. :redface: :czerwona:
jondek

Postprzez andi1961 2014-12-22, 6:08 am

Pan Jaroszewski i trenero Smyła na wiosnę i tak zostaną i dalej w duecie będą kontynuować dzieło pod tytułem ,rozwóji awanse Wielkiego Zagłębia w oparciu o Ratusz gdzie Arkadiusz po zapoznaniu wstępnym,oceni ze swoim sztabem, czy opłaca mu się inwestować w nasze Zagłębie czy znowu pójdzie drogą Kazia i będzie inwestował nasze pieniążki w następne budowle typu ,sale koncertowe i jakieś inne budowle bo przecież póki są pieniądze Unijne to pakując je wraz z budżetem miejskim ma za 4 lata wygraną w następnych wyborach. W styczniu po burzy mózgów okaże się że nowy stadion nie wchodzi w rachubę bo po co budować lub modernizować jak to nie ma sensu bo co niektórzy napisali że i to nie zapełnimy go na meczach.Lecz elektorat kibicowski przypomni mu to przy Urnach za 4 lata.Odnośnie powrót prezesury Pana Baczyńskiego to ja już pisałem że mógłby wrócić i wtedy wybór trenera byłby bardzo prosty, bo przecież na rynku trenerskim aż roi się od trenerów którzy tylko czekają na propozycję zatrudnienia a przecież praca w naszym klubie to nobilitacja i prestiż,więc zostało nam tylko czekanie do wiosny i zobaczymy czy duet Prezeso i Miro pozostając odnowi oblicze naszego Zagłębia.andi1961.
andi1961

Postprzez Anakin 2014-12-22, 8:51 am

Moim zdaniem każdy zdroworozsądkowy kibic Zagłębia po przeczytaniu wypowiedzi Prezesa nie powinien mieć problemu z uznaniem że mamy do czynienia z cienkim kompetencyjnie człowiekiem ale tez słabym gościem i faktycznie marnym manipulantem który ma kibiców klubu za równie bezmózgowych debili. Aż żal pomyśleć że człowiek ten uważany jest czy też może był bo ie wiem jak teraz może być postrzegany przez kibiców za wiernego kibica z wytatuowanym herbem klubu. Żal.
Facet jest zabawny kiedy pisze o transferach na plus. Wymienia czterech wartościowych grajków z czego dwóch wydzieliła mu Legia. A jak ocenić transfery biorąc pod uwagę cały rok ? Czy też będzie na plus ? Czy naprawdę zmieścił się chociaż w 50% udanych nabytków ? Nie liczyłem ale wątpię. Bramkarze ponoć bez większych wpadek. Czy np. z takim ROWem gdzie straciliśmy zwycięstwo aby na pewno ? Fakt był udany mecz chyba z Siarką ale ogólnie postawa bramkarzy dupy nie urywa. W kontekście walki o awans nie stanowią oni mocnego punktu a to właśnie na tej pozycji mieliśmy graczy do których często nie można było mieć zastrzeżeń. Z wypowiedzi faceta wynika też że ma świadomość słabiutkiej defensywy. I co ? Poza Kursą z którym nikt inny jak on sam kilka miesięcy temu podpisał nowy kontrakt zmian nie będzie. Czyli dalej możemy spodziewać maniany w wykonaniu tych samych grajków. No bo któż zagwarantuje ze ci sami ludzie którzy popełniali te samą masę błędów wiosną nagle zaczną grać jak z nut. Stare trepy Jarczyk z Markowskim którzy już tylko dorabiają do piłkarskiej emerytury ?
Najbardziej drażliwy temat – trener. „Fantastyczny” wynik na koniec wiosny przy bardzo dobrym układzie gier to jest wg Prezesa „sukces”. Porównując Kmiecia i Smyłę to ten drugi ani na koniec wiosny ani na koniec ostatniej jesieni nie osiągnął wiele lepszej pozycji. Chyba o oczko wyżej. A gra jesienią podobna przy czym teoretycznie silniejsza kadrę miał Miruś. Rzeczywiście progres. Jaroszewski ma racje pisząc o wiecznych zmianach trenerów. Ale nie wskazuje przyczyn tego stanu rzeczy. Wszak w większości przypadków zatrudniano słabych trenerów a taki Ojrzyński sam uciekł z Sosnowca. Trzeba być płytko myślącym człowiekiem aby nie chcieć trenerskiej stabilizacji. Ale tez trzeba widzieć perspektywę jego pracy, jakiś progres w tym co robi. A u Mirosława podstawowa rzecz jaką widać to brak umiejętności wyciągania wniosków z popełnianych błędów.
Gościu ignoruje internetowe wypowiedzi fanów obraźliwie sugerując kim mogą być ludzie którzy wyrażają ambiwalentny stosunek do pracy Smyły. Teoretycznie ma rację bo internet w pewnym zakresie zapewnia anonimowość a co za tym idzie możliwość nazbyt swobodnego wyrażania swoich wypowiedzi. Wystarczy jednak dokładniej przeanalizować że gro z tych ludzi stanowią starzy fani i jednocześnie ludzie którzy wypowiadają się zarówno bardzo merytorycznie jak i czynią to w ten sposób od lat a poza tym znają się dobrze poza internetem. Poza tym wpływ internetu w postaci tego forum na kształtowanie opinii jest z pewnością dużo wyższy niż się wydaje. Zresztą akcji na FB co do budowy stadionu też o czymś świadczy. A przecież również i w tym przypadku mogli ją stworzyć dwaj gimnazjaliści. Nieprawdaż ? Jednocześnie mowa jest o stratach jakie przynoszą mecze ze względu na niską frekwencję. Nie można wykluczyć także i tego że potencjalny sponsor czy tez grajek którym interesuje się klub również w takim miejscu sonduje informacje o aktualnej sytuacji w klubie. Jakie wnioski z tego wyciągnie ?
Bez konkretów w sprawie inicjatywy w sprawie budowy nowego stadionu. Mowa o bliżej nieokreślonej burzy mózgów. Czyli... o niczym i czemu dopiero w styczniu. Nie wiadomo.
Z kolei ataku kolki dostałem jak przeczytałem jak Prezes stara się kibiców rozumieć i nawet czuje „gdzieś w obowiązku” przeprosić. Ileż to razy czekałem jesienią na zwykłe” przepraszam” po meczach na Ludowym ? A ile razy się doczekałem ? Nie wiem kiedy Prezes planuje a;e chyba chodzi o koniec wiosny przyszłego roku. Ja bym zamienił słowa „gdzieś w obowiązku na zwykłe „gdzieś”. I wszystko będzie jasne i zgodne z faktami.
Ciekawa manipulacja w przypadku mowy o sponsorach. Brak konkretnej odpowiedzi odnośnie rozmów z firmami (jaki proces ciągły? Wiadomo że sponsorów poszukuje się ciągle). A jak się czyta nazwy firm to miód na serce. Tyle ze jakby taki Tauron , PKP Cargo, Tyskie, Toyota, Decathlon czy pepsi chciały się naprawdę cokolwiek zaangażować finansowo to Legia przy Zagłębiu byłaby ubogim krewnym a nie na odwrót. Prezes nie wspomina ze większość tych firm ukierunkowana jest na Akademię która stanowi osobną fundację w stosunku do klubu i posiada osobny Zarząd. Takie PKP Cargo weszło tez w taka sama współpracę w Chorzowie. Podoba mi się zwrot „budujemy wzajemne zaufanie” który przypomina mi raczej relacje z wizyt państwowych Gierka w krajach braterskich niż poważne rozmowy biznesowe. Zresztą zapytany o poszukiwania sponsora strategicznego Prezes udziela tak wymijającej odpowiedzi że bardziej już nie można. Za to można odnieść wrażenie ze dobrze jest jak jest kiedy wiadomo ze kasa z Miasta i tak będzie. A awans, kibice, nowy stadion to raczej sprawa drugorzędna.
Anakin

Postprzez bbartek 2014-12-22, 4:51 pm

Przeczytałem życzenia świateczno-noworoczne na stronie eu i według mnie nie sa one adresowane do kibiców Zagłebia ale do wujka Mirka i Cioci Kloci którzy nie maja nic wspólnego z Naszym Klubem.
Widocznie Pan Jaroszewski i/lub jego współpracownicy nie wiedza na jakie życzenia i ich realizacje oczekuja kibice i sympatycy Zagłebia i jakie sa na Nowy Rok nasze marzenia i pragnienia.
Zadziwiający , po raz kolejny, brak profesjonalizmu i wyczucia ...co wywiad czy informacja to wtopa.
Może Nowy Prezydent Sosnowca w swoich życzeniach nie zapomni o NAS bo Pan Jaroszewski tego nie potrafi...
bbartek

Postprzez bbartek 2014-12-22, 5:01 pm

..i jeszcze tylko zacytuje ż yczenia które otrzymałem od mojego Przyjaciela, Baska, ogromnego kibica Athletic:

" Same to you Andrzej and also long, long live to Sosnoviek….."

który wie na jakie czekam życznie a Pan Jaroszewski tego nie wie....
bbartek

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2014-12-22, 6:56 pm

Przepraszam Was najmocniej , ale gdzie można zapoznać się z treścią
wypowiedzi naszego Prezesa o której w/wymienieni Kol. piszecie.
Pozdrawiam
tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez novack 2014-12-22, 7:00 pm

Stronę wcześniej jest wklejony wywiad.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna