Aresztowanie piłkarzy ZS

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez WAB 2006-08-24, 8:14 am

Powiedzmy, ze to poniżej to ze sfery uprawdopodobnionych spekulacji.
Prokuratura wszczęła swoje energiczne postępowanie, aby przygotować grunt do wprowadzenia zarządu komisarycznego do PZPN. Zaczęło się od mało znaczącego klubu (dlaczego od niego, o tym na końcu), aby zainteresować media i skupić uwagę na prowadzonych działaniach, co już udało się osiągnąć. Mało znaczący klub można byłoby już odpuścić, ale trzeba jeszcze udowodnić swoją skuteczność, więc w najbliższym czasie do prokuratury zostaną doprowadzeni działacz i trener, którzy stanowili (wg. prokuratury) "mózgi korupcyjnego układu" w klubie. Za czas jakiś (powiedzmy tydzień) - zaczną lecieć głowy ludzi związanych z klubami ekstraklasy (nie bedzie wśród nich Legii, Wisły i Płocka), co da we wrześniu (raczej jego drugiej połowie, kiedy prawie wszyscy wrócą z wakacji) asumpt do wprowadzenia zarządu komisarycznego do PZPN (odbędzie się to po pierwszych meczach eliminacji ME). Akurat władza będzie mogła się wykazać skutecznością w walce z korupcją, przez przypadek oczywiście, w trakcie prowadzonej kampanii wyborczej. Kiedy okaże się, że liczba podejrzanych przekracza 1000, powiedzmy przed startem rundy wiosennej, zacznie się mówić o opcji zero, czyli nadzwyczajnym załagodzeniu kar dla wszystkich poza niektórymi działaczami. Bedzie to również efektem nacisków ze strony UEFA, która zagrozi wykluczeniem reprezentacji i klubów ze wszelakich rozgrywek.
WAB

Postprzez Przemek26 2006-08-24, 8:29 am

Wiem że w ostanich dniach w gazetach można wiele rzeczy wyczytać i jedyne prawdziwe informacje wg bedą pochodzic z klubu a nie od pismaków ale:
Antybohater ostatnich dni Marcin L., któremu we wtorek prokuratura przedstawiła zarzuty wręczania i pośredniczenia przy wręczaniu łapówki w zamian za korzystny wynik meczu, pojawił się w klubie około 13.00. W rozmowach z kolegami sprawiał wrażenie spokojnego, uśmiechał się nawet, ale wizyta we wrocławskim areszcie z pewnością zrobiła na nim wrażenie. O przesłuchaniu i zarzutach nie rozmawiał. I to nie tylko z dziennikarzami. - Mam zakaz rozmawiania z kimkolwiek o całej tej sprawie - powiedział Marcin L.

Nawet prawnicy obsługujący interesy właściciela klubu Francesco Ciminellego nie potrafili zeń wyciągnąć nic, co dotyczyłoby sprawy. Poza publikacjami prasowymi nie mieli żadnego potwierdzenia, czy zatrzymanym przedstawiono jakieś zarzuty. Teraz najważniejsze jest to, czy o ustawianiu wyników wiedział ktokolwiek ze sztabu szkoleniowego czy dyrekcji klubu. Jeżeli okaże się, że tak, to Zagłębie może zostać wycofane z rozgrywek. W zarządzie klubu zasiadają zbyt poważni ludzie, żeby wplątać się w kryminalną aferę. Tym bardziej, że ich działalność można określić jako charytatywną, gdyż klub miesiąc w miesiąc przynosi straty.
Przemek26

Postprzez mariusz76 2006-08-24, 9:05 am

Oj jaki biedny tej Ujek... Klub go wykożystywał... itd
Chce się wywinac,kosztem naszego klubu i liże dupe gksOwi Bełchatów tylko dlatego by go niezawiesili. Dupek jak by niechciał to by niebył w to gówno zamieszany.
mariusz76
Żółta kartka

Postprzez ALOSZA 2006-08-24, 9:36 am

Dzisiaj w Podano w TV że w przyszłym tygodniu maja nastapić kolejne aresztowania w Zagłębiu Sosnowiec.....to tak gwoli wprowadzenia.
Co jakiś czas popjawia sie tu hasło prowokacji wobec naszego Klubu, no ta J.....na w pupe kur......a Baniak mógł namieszać , układ był tak mocny i tak wysoko siegał , że nawet fryzjer był powiedzmy na srednim szczeblu jego działalności . Kupują wszyscy a jadą tylko po nas...przypadek......NIE MA TAKIEJ MOZLIWOŚCI !!!

Panie , Panowie, nie dajmy sie zwariować co ma być to bedzie, nie takie rzeczy przeżyliśmy w Historii Klubu wiec i tym razem pokarzemy tym wszystkim Ku...wą że PRZETRWAMY !!!!!
ALOSZA
Żółta kartka

Postprzez Strooś 2006-08-24, 9:44 am

Ja dodam jeszcze, że Baniak miał się wypowiedzieć w poniedziałek na temat wydarzeń z sobotniego meczu i do tej pory jakoś dziwnie milczy... przypadek? Chyba nie. Narobił śmierdzącą kupę i teraz zorientował się, że smród coraz bardziej unosi się wokół niego.

pozdrawiam
Strooś

Postprzez Przemek26 2006-08-24, 9:46 am

ALOSZA napisał(a):Dzisiaj w Podano w TV że w przyszłym tygodniu maja nastapić kolejne aresztowania w Zagłębiu Sosnowiec.....to tak gwoli wprowadzenia.
Co jakiś czas popjawia sie tu hasło prowokacji wobec naszego Klubu, no ta J.....na w pupe kur......a Baniak mógł namieszać , układ był tak mocny i tak wysoko siegał , że nawet fryzjer był powiedzmy na srednim szczeblu jego działalności . Kupują wszyscy a jadą tylko po nas...przypadek......NIE MA TAKIEJ MOZLIWOŚCI !!!

Panie , Panowie, nie dajmy sie zwariować co ma być to bedzie, nie takie rzeczy przeżyliśmy w Historii Klubu wiec i tym razem pokarzemy tym wszystkim Ku...wą że PRZETRWAMY !!!!!

A w jakiej Tv .Czy w regionalnej 3?
Widac że cieszą się maja aferke i tylko podrzewaja temat. W ostaniej audycji sportowej którą ogladałem na 3 to wypowiedź Ujka po złożeniu zeznać była jak podreślili cytowana ze stronyZagłebia. Jakim prawem sie pytam ?. Czy dostali zgodę?
Pierdolić :evil: gazety i telewizję i czekac na inormacje z klubu.
Przemek26

Postprzez MACIEK 86 2006-08-24, 10:03 am

Przestańcie pisać już o wypowiedziach Ujka bo podobno w sprawie dotyczącej zatrzymania w prokuraturze zawodnicy mają zakaz wypowiadania sie!! Skoro byłaby wypowiedź Ujka po części dotycząca całej sprawy to by wrócił spowrotem do aresztu !!A co do pismaków juz nie takie sprawy wymyślali, według nich juz połowa drużyn była zdegradowana itd. itp.Dlatego do momentu poznania zarzutów postawionych przez prokurature, nic nie można stwierdzić, bo może cała sprawa nie dotyczy nas :twisted:

DZIAŁACZE I PIŁKARZE ODCHODZĄ MY ZOSTANIEMY NA ZAWSZE !!
MACIEK 86

Postprzez ALOSZA 2006-08-24, 10:56 am

Informacja została podana w TVN 24 przez wrocławski oddział tej stacji.
ALOSZA
Żółta kartka

Postprzez problematyk-ziom 2006-08-24, 11:03 am

Z komunikatu klubu jednoznacznie wynika że nie mieli pojęcia o całym tym procederze! Niestety coraz głośniej mówi się o tym że udziałowcy mają dość całego tego smordu narobionego wkoło ZAGŁĘBIA, które oni jako właściciele muszą "firmować" własnymi nazwiskami. Prawdziwy problem zacznie się teraz jeżeli Włoch wycofa się z finansowania Naszego klubu.

Przykład Bełchatowa "Rozwiązanie kontraktu z Mariuszem U. jest więc tylko kwestią czasu. Nieoficjalnie wiadomo, że sponsor drużyny - Kopalnia Węgla Brunatnego Bełchatów należąca do holding BOT - oczekuje właśnie takiej decyzji." Widać ewidentnie, że holding BOT dający wielką kase nie chce mieć z tym zawodnikiem (i całą aferą) nic wspólnego!

U Nas sytuacja jest dużo bardziej pogmatwana ponieważ nie chodzi o przeszłość zawodników w innych klubach tylko o proceder, który dotknął właśnie ten klub i nazwa ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC (w kontekscie afery korupcyjnej w Polskiej piłce) pojawia się w każdej gazecie i w każdych wiadomościach sportowych od kilku dni...

Ja będe jeździł na mecze mojego ukochanego klubu choćby grał w B-klasie... ale marzenia i sny o WIELKIM ZAGŁĘBIU bez strategicznego sponsora dającego dużą kase trzeba będzie odłożyć na długie lata...
problematyk-ziom

Postprzez MarcelZS 2006-08-24, 11:12 am

Ja bym się mediami nie martwił, liczą się fakty i dowody - to co w mediach jest dzisiaj a jutro nie będzie.
Osiągneliśmy już chyba dno, więc pora się od niego odbić :!:
MarcelZS

Postprzez Przemo329 2006-08-24, 11:33 am

Jeżdże na mecze Zagłębia od 25 lat i trochę znam się na piłce. Dziwny jest zbieg okoliczności, że Staniszewski podał Marcina L. jako tego, który proponował łapówkę podczas meczu Hydrotwór - Zagłębie a teraz Marcin został aresztowany w związku z innym wątkiem afery korupcyjne. Wg mnie to szczerze mówiąc śmierdzi bardzo. Jeśli nasi zawodnicy są winni a klub na tym ucierpi to nie są godni noszenia koszulek NASZEGO ZAGŁEBIA. Ale skąd mieli wziąć te 80 000? Jeśli je mieli. Coś tu nie gra. Sami przecież takiej kasy nie mogli wyłożyć. Musieli mieć czyjąś zgodę. No ale nie ma co rzucać nazwiskami bo mozna kogoś niewinnie oskarżyć. Tylko żebyśmy nie przeczytali niebawem o Wojciechu R.
Przemo329

Postprzez NAPOLI 2006-08-24, 11:37 am

niech sobie pisza co chca zobaczycie ze nic wielkiego z tego nie bedzie tak jak zawsze . Jesli sa tacy madrale to powinni zawiesic cala I,II i III lige bo wszyscy cos kombinowali !! a jesli hujek dal dupy to niech sra bokiem sprzedawczyk chcial uratowac wlasna dupe ale nic z tego nie wyszlo i bardzo mnie to cieszy zasmarkany gwiazdor a prawda jest taka ze skoro jest taki swiety to czemu byl czestym gosciem profesji a kupony nie bylo po 10 20 czy 100 zl tylko po 1000!!!!teraz dopiero zobaczymy kto jest z klubem na dobre i na zle, kto nie z nami ten przeciwko nam :evil:
NAPOLI
Żółta kartka

Postprzez kwachu 2006-08-24, 11:38 am

wieszczu napisał(a):Hmmm....Może i faktycznie jest coś na rzeczy i to nie przypadek,że akurat właśnie teraz nasz klub znalazł się w orbicie "suwerennej" prokuratury.Na myśl bowiem przyszła mi jedna rzecz,o której nikt chyba dotąd nie wspomniał.Daleki jestem od rozpowszechniania teorii spiskowych,ale pomyślcie sami...Mianowicie:
Dzisiaj u władzy są ludzie w większości zacietrzewieni z nienawiści do wszystkiego,co ma jakikolwiek związek z poprzednim systemem.Do dziś Zagłębie jest nazywane przez wielu klubem E. Gierka (czy słusznie-nie mnie osądzać).Postarajmy się teraz wejść w umysły tych oszołomów,bo czy dla nich nie byłoby rzeczą "logiczną",że do roli kozła ofiarnego najlepiej będzie się nadawało Zagłębie Sosnowiec?! To nie byłoby głupie,a jakże uzasadnione-w ich mniemaniu oczywiście. W Polsce,owszem prawo i jest,ale dla biednych,a w tym przypadku może się okazać prawem dla ludzi nie powiązanych z układem.Bo czyż zemsta nie jest rozkoszą,zemsta na klubie bardzo wyraziście kojarzonym z poprzednią,komunistyczną epoką?

Przyznam się Wieszczu, że wczoraj przyszła mi do głowy taka sama myśl - Zagłębie Dąbrowskie nigdy nie głosowało w różnego typu wyborach na tych z "prawej" strony. Nie pisałem o tym tutaj bo wiem że polityka w dziale Piłka Nożna wielu z forumowiczów mierzi. Ale skoro ty już o tym wspomniałeś to nie będę pierwszy :wink: I według mnie może być w tym trochę racji. Dodaj do tego scenkę rodzajową opisaną przez Krawca i może się wyłonić scenariusz - zemsta Baniaka + fakt że nasz klub prokuraturze pasuje do zgnojenia. Wiem że to trochę teoria spiskowa, ale coraz bardziej przekonuje mnie zdanie Krawca, że przypadku tutaj nie ma. Najgorsze jest to czekanie, bo sprzyja tylko jednemu - biciu piany przez media i ludzi nam nieprzychylnych, a nie wyjaśnianiu faktów.
kwachu

Postprzez krzysztof 2006-08-24, 11:40 am

Przemo329 napisał(a):Jeżdże na mecze Zagłębia od 25 lat i trochę znam się na piłce. Dziwny jest zbieg okoliczności, że Staniszewski podał Marcina L. jako tego, który proponował łapówkę podczas meczu Hydrotwór - Zagłębie a teraz Marcin został aresztowany w związku z innym wątkiem afery korupcyjne. Wg mnie to szczerze mówiąc śmierdzi bardzo. Jeśli nasi zawodnicy są winni a klub na tym ucierpi to nie są godni noszenia koszulek NASZEGO ZAGŁEBIA. Ale skąd mieli wziąć te 80 000? Jeśli je mieli. Coś tu nie gra. Sami przecież takiej kasy nie mogli wyłożyć. Musieli mieć czyjąś zgodę. No ale nie ma co rzucać nazwiskami bo mozna kogoś niewinnie oskarżyć. Tylko żebyśmy nie przeczytali niebawem o Wojciechu R.

Tylko pytanie skąd Wojciech R. mógł mieć taką kasę ?
Z własnej kieszeni wyłożył ? Czy może wliczył w koszty przejazdu do Bydgoszczy ? Sprawa jest pokręcona, że nie wiem czy sama prokuratura się w tym połapie.
Chociaż z drugiej strony gdyby złożyli się na tą kwotę wszyscy zawodnicy ?
W tej sprawie wszystko jest możliwe i nie byłbym do końca przekonany, że już osiągnęliśmy dno. Może tak jest, ale jak spadniemy poniżej dna to długo będziemy się podnosić.
krzysztof

Postprzez Codino 2006-08-24, 11:46 am

Przemek26 napisał(a):Wiem że w ostanich dniach w gazetach można wiele rzeczy wyczytać i jedyne prawdziwe informacje wg bedą pochodzic z klubu a nie od pismaków ale:
(...) Jeżeli okaże się, że tak, to Zagłębie może zostać wycofane z rozgrywek. W zarządzie klubu zasiadają zbyt poważni ludzie, żeby wplątać się w kryminalną aferę. Tym bardziej, że ich działalność można określić jako charytatywną, gdyż klub miesiąc w miesiąc przynosi straty.

No to odkryli Amerykę, bo jestem ciekawy, który klub w Polsce przynosi zyski :lol:
Codino

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna