Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez novack 2007-06-26, 1:03 pm

O ile sobie przypominam była gdzieś mowa o tym, że za każdym z trenerów może przyjść jeden lub nawet dwóch zawodników. Ja osobiście optowałbym za Panem Chrobakiem. Wydaje mi się, że jest lepszym fachowcem, ma większe doświadczenie w OE, oraz zawodnicy, którzy ewentualnie przyszliby za nim na pewno byliby bardziej wartościowi. A tak przy okazji zadałem sobie wczoraj trud i prześledziłam na 90 minut wszystkie propozycje transferów do drużyn OE i w żadnej z nich nie znalazłem Rafała Niżnika (jeśli coś przeoczyłem roszę mnie poprawić). Gdyby to on miał przyjść z Chrobakiem to obu biorę w ciemno! Sądzę jednak, że trenerem będzie… Białek.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez Waluś 2007-06-26, 1:11 pm

Kolego z tego co sie orientuję to Białkowi z końcem czerwca 2007r kończy się kontrakt i wypłacanie kasy za darmo. Z ww powodu nie sądzę, aby nowe władze chciały dalej z tym trenerem współpracować.
Jeżeli Chrobak miałby sprowadzić nowych graczy z Łęcznej to jestem za tą kandydaturą. W przeciwnym wypadku zostawiłbym obecnego terenera. Moskal nie miał okazji pokazania swojej wiedzy trenerskiej. Za rundę wiosenną jego bym nie obarczał. Jak wiemy prowadził zespół tylko w 5 meczach, a zawodników przygotował do rundy trener Jurek. Wg mnie trzeba dać mu szansę pokazania i udowodnienia swojej fachowości. Za Moskalą przemawia fakt, że jest z drużyną od dłuższego czasu i dobrze zna zawodników i ich możliwośći.
Pozdrawiam i czekam na Wasze opinie
Waluś
kumaty

Postprzez Liberał 2007-06-26, 1:35 pm

Tylko , podobno, istnieje konflikt na lini Moskal-Zawodnicy
Liberał

Postprzez Waluś 2007-06-26, 1:49 pm

Właśnie każdy pisze i mówi "podobno". Chciałbym wiedzieć jak jest naprawdę. Pojawiły sie tylko jakies informacje o konflikcie na linii Moskal-zawodnicy przy podziale pieniedzy za awans, a jak jest to chyba nie wiadomo bo takie sprawy zostają w "szatni".
Waluś
kumaty

Postprzez PaprykarZ19 2007-06-26, 3:34 pm

Jeszcze nie wiemy ile będziemy mieli pieniędzy i na co nas będzie stać, ale przede wszystkim powinniśmy się skupić na tym byśmy się nie osłabili. Musimy zatrzymać u nas podstawowych piłkarzy i jak się uda wzmocnić składprzynajmniej 3-4 zawodnikami.
Ten trener Kowalik z Zabierzowa do mnie zupełnie nie przemawia. Na pewno lepszy byłby Chrobak, tym bardziej, że kilku piłkarzy z Łęcznej mogłoby nas wzmocnić, a są tam ciekawe postaci..
Uważam, że ten skład może nam dać utrzymanie, bo po pierwsze już nie będziemy grali w roli faworyta i zespół już nie będzie stawiany pod murem w roli faworyta. Po drugie ewidentnie nie wszyscy się starali na maksa o ten awans i wiem, że stać naszych na wiele lepszą grę!
PaprykarZ19

Postprzez eric 2007-06-26, 3:42 pm

walus napisał(a):Właśnie każdy pisze i mówi "podobno". Chciałbym wiedzieć jak jest naprawdę. Pojawiły sie tylko jakies informacje o konflikcie na linii Moskal-zawodnicy przy podziale pieniedzy za awans, a jak jest to chyba nie wiadomo bo takie sprawy zostają w "szatni".

Berensztajn wypowiedział się, że wraz z kolegami z drużyny nie wyobraża sobie dalszej współpracy z Moskalem. Wszystkiemu winny jest podział premii, który proponował Moskal (ponoć dużo chciał dla trenera Dworczyka i niego samego).
I też za bardzo nie rozumiem co się tak zawodnicy na te pieniądze rzucili skoro ten awans to w większości też nie ich zasługa). Niestety nie wiem gdzie to czytałem.
eric

Postprzez czamar75 2007-06-26, 4:20 pm

Ja nie chcę już Moskala, temu Panu już wystarczy. Nap potrzebny jest prawdziwy trener.
czamar75

Postprzez zag23 2007-06-26, 4:51 pm

Ciekawi piłkarze do wzięcia za FREE z 2 ligi:

Grzegorz Pilch - napastnik - Arka Gdynia
Piotr Jawny - obrońca - Arka Gdynia
Piotr Cetnarowicz - napastnik - Lechia Gdańsk
Sebastian Fechner -obrońca - Lechia Gdańsk
Dominik Sobański - bramkarz - Lechia Gdańsk
Marcin Szulik - pomocnik - Lechia Gdańsk
Sławomir Wojciechowski - pomocnik - Lechia Gdańsk :)
Amaral - pomocnik - Pogoń Szczecin
Paweł Sobczak - napastnik - Wisła Płock
Tomasz Parzy - obrońca- Wisła Płock
Patrik Gedeon - pomocnik - Wisła Płock
zag23

Postprzez bazant 2007-06-26, 4:57 pm

Myślę że Piotr Cetnarowicz lub Paweł Sobczak to był by dobry kierunek
bazant

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2007-06-26, 6:02 pm

Z calej trojki to najbardziej zwiazany z pilka to wlasnie trener KOWALIK - Wisla
Krakow, aczkolwiek Moskal rowniez gral w Krakowie natomioast Pan Chrobak
nie posiada doswiadczenia jako pilkarz na poziomie OE.
Pan Kowalik to nazwisko w swiecie pilkarskim z najwyzszej polki - nie wiemy
tylko jak wyglada jego WARSZTAT .
Za Panem Chrobakiem przemawia to iz moze przyszedlby z jakimis GRAJKAMI.
to tyle.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Osman 2007-06-26, 6:07 pm

zaufajmy Szatanowi, on już na pewno najlepiej wybierze :D

chcą niechcąc pan Krzysztof już stworzył nową historię i na pewno zostanie na baaaardzo dlugo zapamiętany, a jeśli to wszystko jeszcze wypali w Orange to już w ogóle będzie noszony pod niebiosa :)
Osman
Żółta kartka

Postprzez adamo79 2007-06-26, 6:52 pm

Dobry trener to ten co sercem i rozumem się kieruje a nie kasą (wiem że slogan, ale jakże na czasie). A nowe twarze mogą być nawet za darmo z V lig. Najlepsi napastnicy czy obrońcy - to jest wyzwanie dla trenera!!!
adamo79

Postprzez dziejus 2007-06-26, 8:40 pm

Chrobaka mamy juz z glowy.Zostaje w Lecznej.GW wydanie lubelskie
dziejus

Postprzez Przemek26 2007-06-26, 9:23 pm

Wg. mnie nr. 1 ważniejsze niż Stadion. BORIS MUSI GRAĆ W ZAGŁĘBIU.
BEREK, HOSIĆ, PRYMULA.
ONI MUSZĄ ZOSTAĆ!!!!!!!!!!!!!!!
PANIE KRZYSZTOFIE ONI MUSZĄ ZOSTAĆ.
Przemek26

Postprzez cpa12 2007-06-27, 1:11 pm

Osobiście uważam iż jeśli szybko nie wyjaśni się sytuacja Zagłębia ( czy będzie grało w OE) to nikt nie będzie chciał przyjść do Zagłębia i obudzimy sie z ręką w nocniku czyli bez transferów bez dobrego trenera i oczywiście bez stadionu i w tym momencie po rundzie jesiennej jest pozamiatane i spadamy:(
Mój typ na transfer to Włodarczyk z Legii ( milion odstępnego ale pewnie by się coś urwało a tak to pójdzie do ARKI lub LECHII)
pozdrawiam
cpa12

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna