Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2008-07-30, 9:07 pm

Zapoznałem sie z wywiadem - treść dla mnie jest mętna, brak jednoznacznych odpowiedzi ze strony Pana Hytry. Jest sprawą jasna , iz Kancelaria Adwokacka
nie zapomniała o wpisowym do Trybunału, prawdopodobnie ktoś PRZYSNAŁ i
zapomniał. Najbardziej szkoda szansy jaka sie rysowała, a nade wszystko opinii
naszego Zaglebia. Gdyby do Zagłebia wszedł Sponsor z dużą KASA i pręzny i z checiami to długo nie czekalibysmy na dobre miejsce w OE, na miejsce ktore nam sie nalezy.Sytuacja nie jest najlepsza w polskim footbalu - ucieka Drzymała z Grodziska,
ponoc z Krakowa odejdzie Pan Cupiał itd itp - mam przekonanie iz w Polsce na footbalu
pieniedzy sie nie zarobi, na nasz footbal pieniadze wydaje sie, ktore nie wracaja do
własciciela.
Przyczyn takiego stanu rzeczy moze byc wiele, brak umiejętnosci, jestesmy stosunkowo młoda liga pilkarska nie finansowana przez państwo, przedsiebiorstwa
panstwowe itd. itp.
Jestem ciekaw czy jutro usłyszymy cos ze strony Trybunału, oby
Pozdrawiam Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez 24108 2008-07-30, 11:49 pm

Ludzie co Wy !!!
Wy ciągle myślicie że tu chodzi o piłkę nożną ?
Tu u nas każdy gra tylko dla siebie . Właściciel i Miasto wiadomo : kasiora jak najmniejszym kosztem dla właściciela i wyniki w wyborach samorządowych .
Działacze, zarząd ... (Polonii Bytom klubowi zombie , mimo wszelkich uchybień działacze załatwili extraklasę ,Widzew wiemy,ŁKS bez szatni bez wody EXTRAKLASA itp .)A i jeszcze te grosze nie wpłacone do trybunału arbitrazowego.
Szkolenie? ... żenada .
Kibice ultrasi (bo to jest prawdziwe ZAGŁĘBIE )mimo ewidętnych przewał (przegrywane mecze po bramce z 50 m. z Zawiszą Bydgoszcz itp. itd.)
24108

Postprzez hugon 2008-07-31, 7:31 am

Zazdroszczę rzeczowego spokoju w ocenie wypowiedzi Pana Hytrego przez Kolegów , bo mnie omal nie trafił szlag jak przeczytałem te pierdoły które gada Prezes to tłumaczenie swojej osoby-postępowania -działania jest na poziomie brygadzisty przed majstrem a nie prezesa . Wlasciciel jaki jest kazdy widzi i moze go osdzac wedug wasnych kryteriow ale fakt faktem doszed do dostatecznie duzych pieniedzy wiec na mily Bog dlaczego nie ma ludzi ktorzy w profesjonalny sposob zarzadza firma ZAGLEBIE
hugon

Postprzez camilstone 2008-07-31, 11:21 am

hugon napisał(a):Zazdroszczę rzeczowego spokoju w ocenie wypowiedzi Pana Hytrego przez Kolegów , bo mnie omal nie trafił szlag jak przeczytałem te pierdoły które gada Prezes to tłumaczenie swojej osoby-postępowania -działania jest na poziomie brygadzisty przed majstrem a nie prezesa . Wlasciciel jaki jest kazdy widzi i moze go osdzac wedug wasnych kryteriow ale fakt faktem doszed do dostatecznie duzych pieniedzy wiec na mily Bog dlaczego nie ma ludzi ktorzy w profesjonalny sposob zarzadza firma ZAGLEBIE

Masz rację!
Niestety nasz klub po raz kolejny jest na ustach piłkarskiej Polski. Prezes i zgraja psełłłłłdodziałaczy (ironicznie bawię się z ortografią - moi drodzy styliści językowi) - pokazali, że zarządzać to oni mogą piaskownicą a nie klubem z ambicjami. Do pana Pawła H. - management sportowy wymaga większych umiejętności niż sprzedaż ubezpieczeń!!!! Niestety dotyczy to w równym stopniu pozostałej grupy naszych działaczy - bez wyjątków!!!. Zaraz oczywiście zostanę - delikatnie mówiąc - zmieszany z błotem, że się wymądrzam itp.
Ale moje prawo - płacę za bilet i wymagam!!! Profesjonalizmu, zaangażowania i tego, by już nigdy nie usłyszeć, że nasze kochane Zagłębie jest pośmiewiskiem!
Panie Hytry - po numerze z z brakiem wniesienia wpisu - zachowaj Pan resztki godności i podaj się do dymisji!!! A genialna Rada Nadzorcza .. niech też przemyśli koniec swego bytu w S.S.A.
camilstone

Postprzez jls 2008-07-31, 1:44 pm

Czytam niektóre posty i nie mogę się nadziwić zaciekłości niektórych kibiców, co gorsza dołączają do nich inni do tej pory bardziej umiarkowani.
Przyszłości Zagłębia nie zbudujemy na wyzwiskach, prześmiechach i ubliżaniach w stosunku do ludzi związanych z klubem.
Jedynym osiągniętym rezultatem będzie tylko coraz więcej kpin i wyśmiewania się z klubu na innych forach w kraju.
Można pisać wszystko, ale niech to będzie krytyka konstruktywna, wytykająca nie tylko błędy lecz równierz wskazująca jakieś konkretne rozwiązania, czy pomysły możliwe do realizacji.
Odzywy w stylu : załatwią za kilka kuraków; nabijają tylko kasę do własnej kieszeni; itp. nie poprawią ani wizerunku, opini o klubie, poprawią sytuację finansową.
Takie komentarze powodują tyko frustrację ludzi odpowiedzialnych za klub.
Poziomem dyskusji osiągneliśmy już dno Brynicy.
Po prostu nic konkretnego, same inwektywy.
jls

Postprzez Mathof 2008-07-31, 4:02 pm

niestety poziom dyskusji jest skutkiem poziomu gry i decyzji w klubie
Mathof

Postprzez Zbychu 2008-08-01, 6:44 am

jls napisał(a):Czytam niektóre posty i nie mogę się nadziwić zaciekłości niektórych kibiców, co gorsza dołączają do nich inni do tej pory bardziej umiarkowani.
Przyszłości Zagłębia nie zbudujemy na wyzwiskach, prześmiechach i ubliżaniach w stosunku do ludzi związanych z klubem.
Jedynym osiągniętym rezultatem będzie tylko coraz więcej kpin i wyśmiewania się z klubu na innych forach w kraju.
Można pisać wszystko, ale niech to będzie krytyka konstruktywna, wytykająca nie tylko błędy lecz równierz wskazująca jakieś konkretne rozwiązania, czy pomysły możliwe do realizacji.
Odzywy w stylu : załatwią za kilka kuraków; nabijają tylko kasę do własnej kieszeni; itp. nie poprawią ani wizerunku, opini o klubie, poprawią sytuację finansową.

Zgadzam sie że inwektywy są zbedne i niskiego lotu podobnie jak gra zespołu.Natomiast po to jest to forum żeby min, krytykować i w ten sposób mobilizować zarząd klubu ,urzędników UM i działaczy.To właśnie oni powinni mieć te pomysły możliwe do realizacji i je realizować.Jak sie jest w zarządzie to właśnie trzeba być "puszką" dobrych pomysłów.Czas dobrych posadek i siedzenia na stołku dawno minoł -teraz trzeba działać i jeszcze raz działąć .A dno brynicy osiągnoł właśnie jeden z prezesów ZAPOMINAJĄC wnieś wpłatę w sprawie dla klubu najważniejszej jaka tylko mogła być!
pozdrawiam[/b]
Zbychu

Postprzez Blajpios 2008-08-01, 7:13 am

Zbychu napisał(a):
jls napisał(a):Czytam niektóre posty i nie mogę się nadziwić zaciekłości niektórych kibiców, co gorsza dołączają do nich inni do tej pory bardziej umiarkowani.

Zgadzam sie że inwektywy są zbedne i niskiego lotu podobnie jak gra zespołu.Natomiast po to jest to forum żeby min, krytykować i w ten sposób mobilizować zarząd klubu ,urzędników UM i działaczy.To właśnie oni powinni mieć te pomysły możliwe do realizacji i je realizować.Jak sie jest w zarządzie to właśnie trzeba być "puszką" dobrych pomysłów.Czas dobrych posadek i siedzenia na stołku dawno minoł -teraz trzeba działać i jeszcze raz działąć .A dno brynicy osiągnoł właśnie jeden z prezesów ZAPOMINAJĄC wnieś wpłatę w sprawie dla klubu najważniejszej jaka tylko mogła być!
pozdrawiam[/b]

Ba. Moim zdaniem, to nawet nie wpłacenie takiej kaucji jeszcze mieściłoby się jakoś w głowie, przynajmniej, że to jeszcze nie dno. W jakichś bardzo szczególnych sytuacjach jestem w stanie zrozumieć, że ktoś decyduje się złożyć apelację ale nie nadać biegu tej sprawie. Natomiast naprawdę trudno jest zrozumieć, że jednocześnie można głośno i publicznie domagać się - załatwienia tej sprawy. Nawet jeżeli "kooperanci" nawalili, to kompromituje - a przynajmniej należało wziąć pod uwagę taką konsekwencję. Choćby np te punkty, które wypunktowałem wyżej, czy inne tu na forum wskazywane: pokazują bardzo poważne szkody dla Zagłębia. Rzeczywiście zaś - forum jest do dyskutowania takich rzeczy: miejscem dobrym. Miejmy też nadzieję, że nie będzie gorzej - czyli że dno nie będzie jeszcze "niżej"; w potocznym zaś znaczeniu słowa "dno" biorąc - to naprawdę, takie określenie wydaje się jednym z trafniejszych, zwłaszcza gdy do tego wszystkiego dodamy, że wydaje się, iż przedstawiciele klubu nie dostrzegają, że to naprawdę bardzo poważne błędy, zaniedbania czy inne winy w działalności właśnie z ich strony, obecnych decydentów. Jakkolwiek nie można powiedzieć, że w ogóle nie dostrzegają - bo Prez. Hytry oddał się do dyspozycji Zarządu, trzeba to docenić; niemniej wydaje się, że to dość ograniczony zakres tego "uznania, że narobiło się źle" - sądząc choćby po wypowiedzi Kol. adas. Tak więc - zasadniczo podobnie myślę jak Kol. Zbychu.

Niemniej, wydaje mi się, mam nadzieję, że Kol. jls chodziło bardziej o wyzwiska właśnie, kpiny, stający na granicy poziom wyśmiewania dotykający godności osób, dziwny rzeczywiście ton wyższości i pogardy wobec ludzi, którzy zaangażowali np. swój majątek, czy dobre imię i dostają połajanki od "forumowych"... Trochę różniłbym się z Kol. jls, który jakby stawiał warunek w ogóle możliwości pisania - nie tylko brak takich postaw, ale wręcz zawarcie we wpisach propozycji do realizacji. Cóż, zwłaszcza gdy nie płacą ;-) to chyba sama dobra analiza, wskazanie błędów, już jest pozytywnym wkładem. Toteż tu bym rzecz ujmował inaczej. Niemniej - chyba to w ferworze polemiki, taka różnica zdań. Ufam, że tak to Kol. jls rozumiał, choć przyznam, że na mnie też ta wypowiedź zrobiła dziwne wrażenie, jakby ktoś, kto dotychczas prezentował bardziej umiarkowane stanowisko nagle przeszedł do pacyfikatorów ;-) nie patrząc na obiektywny stan rzeczy. Niemniej, wrażenie wrażeniem - myślę, że to po części nasz odbiór, po części "poszum w nadawaniu", ale najistotniejsze to to, że chodziło o głos przeciwko wylewaniu żółci dla samego wylewania, bądź dla "frajdy przyłożenia komuś" czy też przeciw innym nierozważnym stanowiskom.
Blajpios

Postprzez hugon 2008-08-01, 7:31 am

Forum kibica to nie Szkółka Niedzielna , barwność i koloryt tego miejsca stanowi jego niewątpliwie największą zaletę i bogactwo z którego można czerpać i uczyć się. Daleki jestem od popierania prymitywnej nienawiści i czystego chamstwa . Ja w swoich wypowiedziach kieruje sie skrótami myślowymi , zainteresowani i tak bez zbędnej frazeologi mnie rozumią .Tak się zastanawiam co jest gorsze szowinizm malkontenctwo czy też ciagoty do autocenzury , czy wręcz cenzury . Przyszłośc klubu nie może być budowana na takim niby działaniu , pozoranctwu , mataczeniu i zamiataniu brudów pod dywan.
hugon

Postprzez arek 2008-08-01, 8:36 am

Ten Zarząd to ludzie bez przygotowania, niedouczeni - jednym słowem amatorzy. Mnie w wywiadzie z p. Hytry zabrakło jednego pytania: dlaczego nikt z Zarządu nie interweniował w sprawie tak długiego rozpatrywania odwołania w Komisji? Dlatego oprócz amatorszczyzny dorzuciłbym jeszcze brak zaangażowania a to boli najbardziej - brak ludzi którym naprawdę zależy i którzy oddaliby się całkowicie naszemu Klubowi. I do tego ciągłe szukanie winnych dookoła - tłumaczenie na poziomie uczniaka. Nie łudzę się że z tymi ludźmi coś osiągniemy. Jestem przekonany że będziemy drużyną środka tabeli II ligi.
arek

Postprzez rossoneri 2008-08-01, 9:33 am

takze uwazam ze tym skladem nie zawojujemy tej 2 ligi ,jak wchodzilismy z 3 ligi do drugiej mielismy o wiele silniejszy sklad i nie bylo latwo teraz brakuje indywidualnosci ,troche tez martwi ten srodek obrony ,jednak szkoda Hosicia ale zobaczymy,oczywiscie w sobote 3 pkt nie moze byc inaczej
rossoneri

Postprzez flex 2008-08-01, 9:58 am

Zbychu napisał(a):Zgadzam sie że inwektywy są zbedne i niskiego lotu podobnie jak gra zespołu.Natomiast po to jest to forum żeby min, krytykować i w ten sposób mobilizować zarząd klubu ,urzędników UM i działaczy.

Zbychu, Zbychu chyba sam nie wierzysz w to co piszesz, a już czytając o tych urzędnikach z UM to się uśmiałem do łez.
Jak manifestacja pod UM odniosła taki spektakularny sukces (szkoda, że tylko w obietnicach) to liczysz, że jakiś urzędas po lekturze tego forum zastanowi się nad sobą i weźmie się do roboty ?
Niestety u nas w Polsce jak kogoś kasą nie zmobilizujesz to będzie traktował pracę tak jak mamy przykład tutaj. Chociaż niektórym nawet mimo sporej kasy chęci brak i to jest smutne.
flex
Administrator

Postprzez Fahrenheit 2008-08-01, 2:16 pm

flex napisał(a):
Zbychu napisał(a):Zgadzam sie że inwektywy są zbedne i niskiego lotu podobnie jak gra zespołu.Natomiast po to jest to forum żeby min, krytykować i w ten sposób mobilizować zarząd klubu ,urzędników UM i działaczy.

a już czytając o tych urzędnikach z UM to się uśmiałem do łez.

tylko ze urzednicy zawsze beda urzednikami, a dzialacze... ? przeciez wypisuja sie tu osoby ktore maja etat w klubie, i co? sa zwyklymi wygodnisiami ktorzy maja etat za nic nie robienie... bo nie potrafia odpowiadac nawet na pytania czy zarzuty, wola to przemilczec albo odpisac "nie ma pieniedzy, nie ma czasu, nie ma, nie da sie"
Fahrenheit

Postprzez flex 2008-08-01, 2:41 pm

Jakie osoby które mają etat w klubie masz na myśli. Wal śmiało, jeśli powiedziałeś A to sprecyzuj do końca.
Masz na myśli Adasia ?
Powiedz mi w jakim klubie rzecznik prasowy ma wpływ na zarządzanie klubem ?
Rola rzecznika tak naprawdę ogranicza się do ubrania w ładne słowa tego co zgodzą się przekazać publice władze. Na co liczysz, że rzecznik będzie nadstawiał ucho i wszystkie niusy, rozmowy zarządu potajemnie przekazywał na forum ?
Mam wrażenie, że niektórzy albo nie znają realiów albo zazdroszczą tym co są pracownikami klubu.
Ja piszę od razu, nie jestem pracownikiem klubu i nie mam żadnego interesu aby kogoś bronić ale tego zrzędzenia to się już słuchać nie da.
flex
Administrator

Postprzez maciek123 2008-08-03, 12:59 pm

Wklejam to tu bo myśle ze bd dobrze !!

150 tys. złotych - tyle będzie dostawać Pogoń Szczecin z magistratu co miesiąc. Prezydent Tomasz Jarmoliński był zadowolony z dotychczasowej promocji miasta przez klub i postanowił taką kwotę przekazać na bieżącą działalność. To na pewno pomoże Arturowi Kałużnemu i Grzegorzowi Smolnemu w dopięciu budżetu na poziomie 5-6 mln złotych.
- Zakończyliśmy już negocjacje z miastem. Złożyliśmy ostateczne podpisy na umowie promocyjnej. Udało nam się wynegocjować kwotę 150 tys. złotych miesięcznie. Na razie umowa została parafowana na trzy miesiące, ponieważ w dalszym finansowaniu prezydent będzie musiało uwzględnić decyzję rady miasta, a ta zbierze się w tej sprawie dopiero we wrześniu - powiedział prezes Pogoni Szczecin, Artur Kałużny. - Od samego początku twierdziliśmy, że budżet, który pozwoli nam walczyć o awans musi oscylować w wysokości 5-6 mln złotych. Według naszych informacji takimi budżetami dysponują, bądź będą dysponowały kluby, które mają takie same aspiracje jak my. Moim zdaniem to dobra kwota. Jesteśmy z niej zadowoleni. Dokładając do tego sponsorów i własne pieniądze, a także licząc na kibiców, optymistycznie patrzymy na zamknięcie budżetu.

Żeby dostać tak wysoką dotację z budżetu miasta, obaj prezesi musieli się mocno napracować. Jak sami powiedzieli, odbyli kilkanaście różnego rodzaju spotkań aż osiągnęli upragniony cel. - Negocjując z miastem, wspólnie z Grzegorzem Smolnym, wykonaliśmy dużo ciężkiej pracy, chodziliśmy do wszystkich partii politycznych, komisji sportu, odbyliśmy dziesiątki spotkań formalnych, jak i nieformalnych. Wszystko to miało na celu żeby Pogoń była ponad podziałami - mówił Kałużny. - Ten klub jest lokomotywą w Szczecinie, jeżeli ona ruszy, to jestem przekonany, że dołączą się do niej inne wagoniki w postaci klubów sportowych i będzie to z korzyścią dla sportu w Szczecinie. Oby miał rację, bo sport drużynowy w stolicy województwa zachodniopomorskiego nie ma się najlepiej. Poza Piastem, który ma walczyć o awans do najwyższej klasy rozgrywkowej i futsalowej Pogoni 04, nie ma zespołów, które mogłyby odegrać ważną rolę na arenie krajowej.

W poprzednim sezonie wśród kibiców i mediów panowało przekonanie, że nowi udziałowcy Pogoni są w klubie po to, żeby tylko wyciągnąć pieniądze z miasta i od sponsorów, zbierać laury za dobre wyniki sportowe i awans. Wiceprezes Pogoni, Grzegorz Smolny zdementował te rewelacje. - Przez cały rok spotykaliśmy się z głosami, że klub żyje wyłącznie z pieniędzy od sponsorów i miasta. Chciałbym zdementować te informacje. Dokonaliśmy bilansu, który wyraźnie pokazuje, że ja i Artur Kałużny, jako główni udziałowcy spółki, wydaliśmy więcej na klub niż miasto i sponsorzy razem wzięci - powiedział. - Udzielamy pożyczek spółce, nie wynika to z naszej złej intencji, tylko z zapisów w statucie spółki akcyjnej. To nam wiąże ręce i powoduje, że nie możemy podjąć żadnych innych działań, jak tylko udzielać pożyczek spółce. Mam nadzieję, że za jakiś czas ten zapis zostanie zmieniony. Więc nieprawdą jest, że chcemy żerować na pieniądzach od sponsorów i miasta - zakończył Smolny z wyraźną nadzieją, że więcej takie komentarze już się nie pojawią.

W tym przyadku dobrze widac ile moga dać dobre relacje z miastem !! Przez 3 miesiace sponsorowania Pogoń ma budżet wielkości 3/4 naszego !!! Szczecin to wielkie miasto więc moze dać wiecej od Sosnowca , ale nasze miasto niemusi sie dokladac do budżetu ale chociaż może zbudowac (zmodernizować) stadion i ściagnąc z głowy ten problem działaczą Zagłębia !!!
Pozdrawiam ;))
maciek123

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna