Sparingi

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Sparingi

Postprzez Adam1906 2018-01-24, 2:50 pm

August napisał(a):A jak z Cristovao ? Był cokolwiek widoczny ?

Tak. Umknął mi bo nie strzelił gola ;-) Ale ogólnie pozytywnie. Obydwaj z Sanogo są bardzo silni fizycznie, przy czym mam wrażenie, że Cristovao jest szybszy. Jeżeli wszyscy trzej nasi napastnicy dobrze przepracują zimę to kto wie?... :)
Adam1906

Postprzez bolo73 2018-01-24, 2:56 pm

Przed startem sezonu czułem i pisałem o tym otwarcie (szczególnie po obejrzeniu kilku sparów), że z tym trenerem i składem nie widzę szans na walkę o coś więcej niż uniknięcie degradacji a i tak miałem wrażenie, że może być ciężko to osiągnąć. Teraz nie widziałem póki co żadnego sparu, ale po wynikach i relacjach oraz komentarzach odczytuję, że wygląda to pozytywnie. Dlatego nie wiem czemu, ale jestem dość spokojny o naszą postawę wiosną i mam przeczucie, że możemy zamieszać i powalczyć o coś więcej. Oby się sprawdziło.
bolo73

Postprzez GrubyPerez 2018-01-24, 3:12 pm

nieustanna wewnętrzna walka pragmatyka z optymistą...
chciało by się żeby wyszło, żeby gra,serce i płuca, myśl jakaś , może awans upragniony- bo coraz częściej ten i ów fakty przypomina, których świadkiem byłem a z głowy już uleciało...
I nawet przyznać trzeba,że wygląda to na myśl jakąś zaplanowaną, a nie grę w udo- tylko z drugiej strony - jeśli się UDO - to układ się zaklepie i wzmocni.

w co więc wierzyć? jakim rozwiązaniom kibicować?

Może jednak, po latach błędów ktoś się czegoś nauczył? Może jednak awans, bo to nasze Zagłębie słabe przecież nie jest...
Może jakaś tajemnicza, niewidoczna dla nas siła drzemie w naszych defensorach? Dudek nową siłę w nich tchnie i z pięknymi fryzurami, zdrowymi zębami i wypielęgnowanymi stopami wkroczymy na salony, gdzie nie ma już chamów w gumofilcach...
Każdy kolejny sezon bez większego sukcesu to odpływ młodych kibiców w bliżej nieznanych kierunkach - czasu więc wcale nie ma.
Trzeba więc wierzyć, w ambicję, w sportową złość i w łut szczęścia, który pomimo błędów w zarządzaniu pozwoli umieścić w świadomości piłkarskiej Polski nasze Zagłębie tam- gdzie w naszym przekonaniu być powinno.
Paracetamol i aspiryna w połączeniu niezbadane dają skutki :lol:
Paracetamol i aspiryna
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez novack 2018-01-24, 5:08 pm

Na głównej skrót sparingu z golami i wywiady, aż nie wiem co napisać, ale może to i lepiej, bo gdybym chciał ubrać w słowa, to co myślę o straconych bramkach, to i tak pojawiłyby się same gwiazdki.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez Tomcjo 2018-01-24, 5:12 pm

Czyli podsumowując fajne wyniki w sparingach . Oby tak w lidze . Dobrze z przodu . Nieźle w środku a z Pribula moze byc jeszcze lepiej . Udovicic coraz słabiej w obronie . Obrona podśpiewuje sobie co by tu jeszcze spieprzyc panowie , co by tu jeszcze . Kto to jest Kumor i czy bedzie sensacja na wiosnę ?
Tomcjo

Postprzez August 2018-01-24, 7:19 pm

Adam1906 napisał(a):
August napisał(a):A jak z Cristovao ? Był cokolwiek widoczny ?

Tak. Umknął mi bo nie strzelił gola ;-) Ale ogólnie pozytywnie. Obydwaj z Sanogo są bardzo silni fizycznie, przy czym mam wrażenie, że Cristovao jest szybszy. Jeżeli wszyscy trzej nasi napastnicy dobrze przepracują zimę to kto wie?... :)

Jestem w takim razie miłe rozczarowany. Sądziłem że facet był niewidoczny. Zwłaszcza że jesienią w rezerwach nie błyszczał. Ale jeśli miałby być równorzędnym partnerem dla pozostałych napastników to tym lepiej. Cieszą mnie pozytywne recenzje gry Niuńka. Oby tylko się nie okazało że dobra gra dotyczy tylko sparingów jak latem bo możliwości Portugalczyk ma.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez gothblack 2018-01-24, 9:33 pm

Jak wypadł Kumor? To jest syn mojej przyjaciółki i byłej sąsiadki....pierwsze kopnięcia ćwiczył z moim synem i gorąco mu kibicuję/ Oczywiście chodzi mi o grę bo bramki bramkami i czy grał na prawej obronie jak wcześniej czy w pomocy ? i czy z tej mąki może być chleb??
gothblack

Postprzez django 2018-01-25, 10:23 am

Bardzo ładna bramka Lewickiego.
I równie ładna asysta Żarko ;-) Aż się przypomina ten samobój, którego strzelił z rogu boiska bodajże w sparingu z Wisłą.
django

Postprzez August 2018-01-25, 10:36 am

django napisał(a): równie ładna asysta Żarko

Jeśli dobrze widziałem to obie bramki padły po katastrofalnych błędów lewych obrońców Puchacza i Udovicicia.
August

Postprzez django 2018-01-25, 10:48 am

O Puchaczu pewnie będzie okazja wyrobić sobie opinię, natomiast wiemy, że Żarko nigdy nie był tytanem defensywy, a jak jeszcze dostał teraz w kość na treningach to tym bardziej taki błąd mnie nie dziwi. Pewnie Dudek też to widzi i zdaje sobie sprawę, że Żarko ustawiony na obronie wymaga asekuracji def. pomocnika i środkowego obrońcy.
django

Postprzez August 2018-01-25, 11:24 am

Nie wiem czy Udovicić nie powinien grać na lewej pomocy. Wiem ze fajnie wyglądała lewa strona Udovicić-Pribula ale tez nie wiadomo w jakiej formie martin będzie na wiosnę a przynajmniej czy będzie gotowy na grę przez 90 min.
August

Postprzez robercik 2018-01-31, 11:59 am

Relacja live na oficjalnej stronie klubu jak zawsze na najwyzszym swiatowym poziomie.
NIE dla bylejakości w zarządzaniu Zagłębiem
robercik

Postprzez jondek 2018-01-31, 11:59 am

Jeżeli wytrzymają pierwsze 5 minut na zero z Puszczą,to znaczy,że jest postęp ;-)
jondek

Postprzez jondek 2018-01-31, 12:01 pm

robercik napisał(a):Relacja live na oficjalnej stronie klubu jak zawsze na najwyzszym swiatowym poziomie.

Na 100% relacja na sto procent ;-( Czyli....cała nadzieja w Adamie1906 :niezle:
jondek

Postprzez Adam1906 2018-01-31, 12:17 pm

jondek napisał(a):Czyli....cała nadzieja w Adamie1906 :niezle:

Niestety kolego. Praca :twisted:
Jedynie skład mogę podać i opierać się na relacji obecnego na sparingu Ziomka ;-)

Kudła - Malheiro, Cichocki, Makowski, Puchacz - Wrzesiński, Milewski, Nowak, Banasiak, Mularczyk - Lewicki.
Adam1906

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników