Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez AdrianDG 2008-07-28, 9:55 am

kolejna bajeczka typu ze Siewierstal lub Ferroli beda nas sponsorowaly
AdrianDG

Postprzez Mathof 2008-07-28, 10:35 am

haha nam nawet GAZPROM nie pomoże ludzie jest tyle klubów a oni by mieli inwestować w taką miernote
Mathof

Postprzez django 2008-07-28, 11:21 am

Proponowałbym nie emocjonować się jakimiś onetowymi domysłami.
django

Postprzez Darian 2008-07-28, 1:24 pm

Minion napisał(a):Moim zdaniem powinnismy wywalczyc darowanie tych -4 pkt i na tym poprzestac. Awansujemy tak czy owak i takie myslenie zaprowadzi nas dalej niz błoto w twarz na kazdym meczu.

Popieram.

Uważam że należy nam się darowanie tych ujemnych punktów zważywszy na to że te ujemne punkty były karą gdy Zagłębie grało w ekstraklasie. Wtedy wszyscy zaliczali te ujemne punkty, co dodatkowo miał niekorzystny wpływ na postawę i brak wiary wśród piłkarzy, działaczy i kibiców w skuteczną walkę o utrzymanie.
Ta kara to nic innego jak podwójne ukaranie naszego klubu. A wiadomo że w prawie występuje taka zasada że za to samo przestępstwo nie można karać dwukrotnie!
Darian

Postprzez NHK12 2008-07-28, 2:34 pm

Uważam że należy nam się darowanie tych ujemnych punktów zważywszy na to że te ujemne punkty były karą gdy Zagłębie grało w ekstraklasie. Wtedy wszyscy zaliczali te ujemne punkty, co dodatkowo miał niekorzystny wpływ na postawę i brak wiary wśród piłkarzy, działaczy i kibiców w skuteczną walkę o utrzymanie.
Ta kara to nic innego jak podwójne ukaranie naszego klubu. A wiadomo że w prawie występuje taka zasada że za to samo przestępstwo nie można karać dwukrotnie!

zgadzam sie w 100%
pozdrawiam
NHK12

Postprzez motovideo 2008-07-28, 8:03 pm

Wyjaśniła się natomiast sprawa Zagłębia Sosnowiec, który na początku lutego odwołał się do Trybunału Arbitrażowego od decyzji PZPN o degradacji za korupcję. Sosnowiczanie liczyli na to, że dzięki korzystnemu wyrokowi Trybunału przystąpią do rozgrywek pierwszej, a nie drugiej ligi.

- Zagłębie Sosnowiec nie wniosło skutecznie swej skargi z powodu nieuiszczenia wpisu sądowego. Klub miał na to siedem dni, a nie uczynił tego przez kilka miesięcy. Sprawa jest zamknięta. Klubowi nie przysługuje już żaden inny termin na wniesienie skargi - oświadczył mecenas Cajsel.

http://sport.onet.pl/0,1248675,1796813,wiadomosc.html
motovideo

Postprzez Blajpios 2008-07-28, 8:31 pm

piszę tutaj, choć głównie rzecz odnosi się do korupcji i tam była dyskusja, w której sam brałem udział - bo sprawa "zachodzi" i na szersze tematy, ogólnie: prezentowanego obecnie poziomu, więc i przyszłości.
Jeżeli sprawy się mają, jak przedstawia PKOl - to zakrawa to na skandal. Nawet nie przez to, że nie wniesiono tej kwoty, tylko przez to, że wobec nie uiszczenia jej - jeżeli był to warunek rozpatrywania - jednak jednocześnie podnoszono larum, iż nie ma odpowiedzi PKOlu! Nie tylko, że potwierdzono opinie, że słusznie jest kojarzona korupcja z Zagłębiem, to jeszcze jednocześnie i potwierdzono, że Zagłębie knuje i kombinuje i liczy na skorumpowane układy - jak również i jest po prostu śmieszne, jak podstawowych zasad prawnych nie zna.
Zresztą - jeżeli sprawa wygląda inaczej, niż PKOl podaje - to też zaczyna to zakrawać na skandal, w tym wypadku: z racji kompletnego braku reakcji tyle czasu. Żadnego oświadczenia, wytłumaczenia, podważenia stanowiska PKOlu; na stronie przynajmniej (oficjalnej) cisza.
Najogólniej - wygląda na chaos, niekonsekwencje, niespójne zmienianie polityki, to w jedną stronę, to w drugą. Może nawet brnięcie w kompromisy z układem - w sposó i nieporadny i nieskuteczny?
Jeżeli decydowano się nie płacić za odwołanie i nie wojować już - to po co wojenka w sytuacji, gdy nie ma na jej powodzenie szans: tym bardziej, że była lepsza szansa, zademonstrować "opcję na sprawiedliwość i uczciwość", jako liderzy przemian.
Tymczasem, powtarzam, smuci perspektywa wchłaniania na nowo przez "PZPN-bagienko".
Blajpios

Postprzez Zibi83 2008-07-28, 8:43 pm

motovideo napisał(a):- Zagłębie Sosnowiec nie wniosło skutecznie swej skargi z powodu nieuiszczenia wpisu sądowego. Klub miał na to siedem dni, a nie uczynił tego przez kilka miesięcy. Sprawa jest zamknięta. Klubowi nie przysługuje już żaden inny termin na wniesienie skargi - oświadczył mecenas Cajsel.

Czy kogoś tam już konkretnie popierdoliło czy w naszym klubie ktoś zawalił bo ja już się pogubiłem....
Zibi83

Postprzez django 2008-07-28, 9:02 pm

Jeżeli to okaże sie prawdą to powinny polecieć głowy. Chociaż jak znam życie to zwalą na Baczyńskiego, albo na prawników
django

Postprzez koniu1906 2008-07-28, 10:45 pm

Ja nie chce zaprzeczac samemu sobie bo bylem i jestem za karaniem za korupcje i nie zmartwilem sie ta informacja ale czy wierzyc onetowi? Zobaczcie dwa ostatnie zdania artykulu ponizej. Gazeta pl jest chyba pewniejszym zrodlem? http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,3502 ... eszow.html A A A
Z Zagłębia do Stali Rzeszów
tod 2008-07-28, ostatnia aktualizacja 2008-07-28 22:30

Czy Daniel Niedzielski pójdzie w ślady Wojciecha Szweda?
Niedzielski nie zagrał w sobotnim sparingu Zagłębia z Czarnymi Sosnowiec. Trener Piotr Pierścionek określił zachowanie piłkarza "samowolką". W podobnym tonie wypowiada się prezes Paweł Hytry. - Czeka mnie jeszcze rozmowa z Niedzielskim, ale już widzę, że łatwo nie będzie. Coś mamy pecha do piłkarzy z Jaworzna, bo wcześniej podobne problemy były z Wojtkiem Szwedem. Szwed jest już w Stali Rzeszów i kto wie, czy nie dołączy do niego Niedzielski [trenerem Stali jest Andrzej Orzeszek, były trener Zagłębia - przyp. red.] - zastanawia się Hytry.

Działacze szukają jeszcze zawodników, którzy wzmocnią kadrę. Jednym z nich jest Artur Błażejewski z Odry Wodzisław. - Rozmawiamy już od dłuższego czasu, ale mamy na oku jeszcze jednego zawodnika. Nie ma konkretów, bo tak naprawdę wciąż nie jesteśmy pewni, w której lidze zagramy. Nieoficjalnie dowiedzieliśmy się, że we wtorek ma być jasne, kiedy Trybunał Arbitrażowy PKOl zajmie się naszym odwołaniem [od kary za udział w aferze korupcyjnej - przyp. red.]. Ponoć ma się to stać jeszcze w tym tygodniu - dodaje Hytry.
koniu1906

Postprzez Blajpios 2008-07-28, 10:59 pm

koniu1906 napisał(a):Ja nie chce zaprzeczac samemu sobie bo bylem i jestem za karaniem za korupcje i nie zmartwilem sie ta informacja ale czy wierzyc onetowi? Zobaczcie dwa ostatnie zdania artykulu ponizej. Gazeta pl jest chyba pewniejszym zrodlem? http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,3502 ... eszow.html A A A

Tak, też to zauważyłem. Hm. Tu nie chodzi o onet sam w sobie - podana jest konkretna osoba z PKOlu, już druga, po rzeczniczce, to samo mniej więcej mówiąca. Onet a Gazeta? - a jaka to różnica, przecież ten sam nurt, koncern przynajmniej bliski. Gazeta pewnym źródłem? Znowu hm. Zostawmy więc dyskusję na ten temat, mam - delikatnie ujmując - "wątpliwości" (w dodatku pamiątajmy, że "dodatkowo", to niezbyt przychylna Zagłębiu)... Co innego jednak: W. Todur sam w sobie dla mnie wiarygodny zasadniczo jest. To by więc nieco cieszyło, co pisze... Oby! Bo to już naprawdę rozpaczliwy obciach był...
Niemniej, jak pisałem wyżej. Także, jeżeli jest inaczej niż PKOl twierdzi: sytuacja nie wygląda za dobrze i też na skandal zakrawa, choć mniejszy. Jakże to bowiem, w takiej sytuacji - zostawiać sprawę w milczeniu, pozwalać, by ogólnopolskie media "dokładały" do poprzedniej opinii, korupcjonistów, nową, że cwaniaczkowie chcą się wyłgać - i jeszcze najnowszą: że ciamajdy i kretyni?! To przecież skandal, że nie skontrowane te dwie wypowiedzi...
Chyba, że... tak. Chyba, że jednak wchodzą układy coraz bardziej. Że racja - nie wpłacono; nie wpłacono, bo ktoś poradził. I teraz też w końcu się przepcha, choć bokiem. To też smutne, bardzo smutne. Albo dziwne. Zwłaszcza wszystko razem biorąc.
Blajpios

Postprzez robercik 2008-07-29, 6:52 am

A gdzie sie podzial rzecznik prasowy? Moze jakas informacja co jest w koncu prawda, czy to klub dal ciala czy pkol?

Z drugiej strony to super sprawa taka robota rzecznika w zaglebiu - prawie nic sie nie robi a ...
robercik

Postprzez jls 2008-07-29, 7:41 am

Nie byłbym za pochopnym wyciąganiem wniosków z wyżej podanych tekstów, jak również za potępianiem ad hoc rzecznika klubu.
Sprawa jest na tyle skomplikowana, że nikt z zainteresowanych bezpośrednio nie jest pewny tego po której stronie jest racja - świadczą o tym rozmijające się trescią i znaczeniem wypowiedzi ludzi zajmujących się tym zagadnieniem.
Nie wiemy też w jakiej sytuacji działa rzecznik, tzn. co mu wolno a co nie wolno podać do publicznej wiadomości bez zezwolenia władz zwierzchnich.
Moim zdaniem w tej sytuacji powinien zabrać głos sam właściciel lub prawnik upoważniony przez niego do złożenia oficjalnego oświadczenia, z prawnym uzaszdnieniem zaistniałej sytuacji, tzn. jak ? , dlaczego ? , kiedy ? , kto zawinił ?
Dopiero po poznaniu stanowiska klubu nie rzecznika można wyciągnąć prawidłowe lub plotkarskie wnioski.
W swoim i może [ mam nadzieję ] kibiców imieniu
WZYWAM WŁAŚCICIELA LUB PRAWNIKA PRZEZ NIEGO UPOWAŻNIONEGO DO OPUBLIKOWANIA OFICJALNEGO STANOWISKA KLUBU W TEJ SPRAWIE.
W innym przypadu dyskusje na ten temat będą wołaniem głuchego, ślepego, niewidomego, kulawego na puszczy.
Podaję ten problem pod rozważenie na forum i wspólne wymuszenie na władzach klubu oficjalnego komunikatu z prawnym umocowaniem.
Skończyć z kupczeniem i plotkowaniem z imieniem KLUBU ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC w tle.

[ Dodano: 2008-07-29, 12:43 pm ]
Albo mój post był pisany równocześnie z wiadomością na stronie głównej albo jest to odpowiedż na ten post.
Jest tylko jedno ale, a mianowicie W tytule napisano, że jest to oświadczenie zarządu, pod tekstem nic.
Jak mnie uczono tego typu pisma, informacje mogą mieć w tytule rózne wpisy [nawet wprowadzające w błąd], ale by stały się wiarygodne i oficjalne należy pod nimi zamieścić podpis. Może to być forma pieczęci lub nazwiska osoby podającej to do wiadomości np.: ZA Zarząd pan XXXX.
W obecnej formie ten tekst nie ma znaczenia bo nikt go nie firmuje.
Równie dobrze mogła go napisać sprzątaczka, która podczas sprzątania pomieszczeń biurowych przeczytała mój post i coś tam napiała.
Panowie więcej obycia i odpowiedzialności za to co robicie.
Wiadomości podawane w ten sposób można podawać w każdym szmatławcu, bo sznująca się gazeta tego nie wydrukuje z obawy o utratę wiarygodności.

[ Dodano: 2008-07-29, 12:50 pm ]
PS.
Jeżeli zawiniła kancelaria prawna należy zrezygnować z jej usług domagając się zadość uczynienia za poniesione straty moralne i przedstawienia KLUBU jako niekumatego związku nienormalnych.
Jest uchybienie świadczące o nieodpowiedzialności tej kancelarii.
Nasi właściciele mają słabość do korzystania z usług nieudaczników bez wyciągania z tego żadnych wniosków. Dotyczy to zarówno radców prawnych,zawodników oraz ludzi zatrudnianych we władzach i strukturach klubu.
Napisałem dużo, ale się normalnie wściekłem. Jak długo klubem będzie rządzić armia nieuków.
jls

Postprzez robercik 2008-07-29, 11:54 am

Nie oczekujmy od pilkarzy profesjonalnego podejscia do swojej pracy, skoro ich pracodawcy ssa w miejscu, w ktorym nie powinni byc - zero profesjonalnego podejscia do klubu pod kazdym wzgledem.
robercik

Postprzez Bartos 2008-07-29, 12:07 pm

Po dzisiejszym oświadczeniu uważam, że w klubie pracują idioci!!

"aaa .... kancelaria zawalil to zagramy lige nizej" - jak gdyby nic sie nie stalo
dla tych naszych pseudodziałaczy jest bezróżnicy czy nas zdegraduja od I czy do II ligii

Qrwa! trzeba wymienic tych nieudaczników bo z nimi moze byc tylko gorzej!

Widzew, Korona, Zagłębie L. ... wszyscy wiedzieli jak sklada sie odwołanie i zrobili to prawidlowo i bez problemów .... a Zagłębie S. .... jak zawsze zawalilo.
Teraz dzialacze beda zganiac wine na kancelarie prawna - a fakt jest taki, ze jesli sa jakies procedury odwolawcze to trzeba je uwaznie przeczytac i jesli pisze w nich, ze wniosek zostanie rozpatrzony dopiero po wplaceniu 4 tys zl i to w ciagu 7 dni od daty zlozenia pisma to chyba oczywiste jest, ze trzeba to zrobic.
Kancelaria Prawna moze doradzac klubowi ... ale to w klubie musza byc podejmowane ostateczne decyzje i to w klubie musza byc wyznaczone osoby do kontaktu z taka Kancelaria! i teraz te wszystkie osoby nalezy wywalic z klubu!

P.S.
Prywatnie i tak uwazam, ze nie jestesmy organizacyjnie i kadrowo przygotowani na I lige.
ale to nie znaczy, ze nasi działacze maja przez swoje nieudolne dzialanie niszczyc nasz klub!
Bartos

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna