Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez MrCricket 2008-07-27, 2:23 pm

Lepiej zostać w tej 2 lidze. Nie mamy budżetu na 1 ligę i skład był budowany pod kątem wymogów 2 ligi. Napewno będziemy w czołówce 2 ligi, a 1 liga jest bardzo wyrównana i szczerze mówiąc moglibyśmy mieć spore problemy z utrzymaniem się w niej. Poza tym istnieje jeszcze coś takiego jak HONOR, jak zauważyli poprzednicy. Chcemy kupować bilety na nieobliczalną piłkę, a nie reżyserowany teatr- więc zacznijmy od siebie, żebyśmy już przestawali "śmierdzieć tym gównem", co w przypadku tych niektórych "fuksiarzy", którzy wykręcili się od kary będzie niemożliwe zbyt prędko.
MrCricket

Postprzez Przemek26 2008-07-27, 3:01 pm

Lars napisał(a):a niby czemu mamy grać w 2 lidze???
w 1szej tym skladem spokojnie sobie poradzmy..nie bądźmy kozłem ofiarnym korupcji w polskiej piłce !

Jak chcesz oglądać żenadę jak w OE, gdzie po 2 kolejce i informacji o degradacji w klubie odpuszczono sezon, to proszę bardzo . Ale byłbyś chyba jednym z jedynych takich osób.

To nie jest zespół na obecną I liga pod każdym względem i niech tak będzie . Niech zbudują drużynę , i wygrają awans na boisku.Mnie sie nie podobna traktowania klubów jak kurwy, Grasz tu , albo nie , labo tak i tak w koło. I nie mam tu na mysli Widzewa czy KGHM-u a Jagę czy Piasta bądź Arkę .
Przemek26

Postprzez Stanley 2008-07-27, 3:37 pm

Jeśli jest szansa to maja sie odwolywac.Dlaczego mamy cierpiec za kilka sprzedajacych dziwek ktore obstawialy w zakładach!!
Stanley

Postprzez Blajpios 2008-07-27, 4:13 pm

najgorsze to będzie, gdy znowu potraktują Zagłębie jako kozła ofiarnego, czyli plecy i/lub pieniądze za małe, by wydostać się z drugiej ligi, zostanie w niej Zagłębie - ale wielkim się przyda do "skanalizowania" niechęci ogólnopolskiej na sprzedawczyków z Sosnowca, którzy dobrze, że zostali w tej II lidze, bo bezczelnie się pchali. Niestety, po dotychczasowych doświadczeniach, rozważając, czy jeszcze odwoływać się - powinno brać się realnie i taki możliwy rozwój wypadków. Czy koszta nie za duże? Czy nie lepiej głośno odciąć się od rozgrywek, jakie obecnie widzimy, choćby w wykonaniu Widzewa. Widzew - zostanie i tak jako wielki a jako listek figowy przyda się mu, jak i Lubinowi: Zagłębie sosnowieckie, by można skanalizować oburzenie za pchanie się bezczelne właśnie na Sosnowiec. To tak w duchu paru Kolegów, którzy wyżej pisali podobnie.
Dalej. Nawet, gdyby skądś była pewność, że tym razem nie wykolegują... (jest możliwa taka pewność?). To i tak nie wiem, czy nie lepiej zamanifestować raczej tego, że nie chce Zagłębie się pchać bocznymi drzwiami po raz kolejny (co zapamiętają), nie przeczy, że miało i swój udział w korupcji, tak jak wszyscy - tylko podkreślić, że tak jak wszyscy oraz to, że woli Zagłębie przyłączyć się do budowania uczciwszej piłki. Przecież warto pamiętać. Zagłębie już raz płaciło za nieucziwe korupcyjne postpeerelowskie układy. Zaczęło od A klasy uczciwie. Kto to teraz jeszcze pamięta, kto o tym mówi w Polsce? Czy nie lepiej więc do tego nawiązać zamiast potwierdzać, że należy się do skorumpowanego klanu - i to potwierdzać nawet nie na poziomie ważnych, tylko na poziomie tych, co klamki łaski pańskiej się trzymają?
A spokojnie można zostawić sobie czas na budowanie nowego etapu, drugiego stulecia, nie spieszyć się ze stadionem, poszukać możliwości dla Zagłębia stadionu zagłębiowskiego, czyli bliżej Zagłębia, w dzielnicach Sosnowca wychylonych ku Zagłębiu i nie szarpać się przez te kilka lat, tylko założyć kilka nawet dobrych lat na dojście do ekstraklasy. W gruncie rzeczy ten marsz czasowo i tak nie będzie wyglądał inaczej czy to startując teraz z obecnej drugiej, czy z pierwszej. Ba. Ciekawszy może być nawet od drugiej, bo prowokuje bardziej do sukcesu, niż dostać się teraz do obecnej pierwszej. W obecnej pierwszej bowiem - ani nie ma co marzyć o awansie. Sukces może być na miarę spokojnego utrzymania. Czyli - mimo wszystko nie entuzjastyczny sukces. Natomiast w drugiej można walczyć o awans już w tym roku - i to będzie jednoznaczny sukces. Jeżeli nawet nie w tym roku - to za rok też nie zmieni to wiele. Bo z obecnej pierwszej ligi do ekstraklasy (kretyńskie rozróżnienie tylko po to, by ładniej brzmiały reklamy) - to i tak nie awansuje się szybciej niż za jakieś cztery lata. Czy nie lepiej więc po drodze mieć jeden sukces wyraźny awansu, w atmosferze drużyny, która nie szuka przy tym wsparcia "szemranego" - niż przez 4 lata walczyć o utrzymanie się w lidze i potem awans tak samo, ale bez odcięcia "błotka" przylepionego do ładnej koszuli, w postaci przekonania wszystkich, że Zagłębie tylko potwierdziło przy tym korupcyjny odchył?
Blajpios

Postprzez Lars 2008-07-27, 4:26 pm

Przemek26 napisał(a):
w 1szej tym skladem spokojnie sobie poradzmy..nie bądźmy kozłem ofiarnym korupcji w polskiej piłce !

Jak chcesz oglądać żenadę jak w OE, gdzie po 2 kolejce i informacji o degradacji w klubie odpuszczono sezon, to proszę bardzo . Ale byłbyś chyba jednym z jedynych takich osób.
To nie jest zespół na obecną I liga pod każdym względem i niech tak będzie . Niech tak i tak w koło. I nie mam tu na mysli Widzewa czy KGHM-u a Jagę czy Piasta bądź Arkę .

poprostu mamy inne poglądy...
I liga to inny prestiż, inne pieniądze, bliżej ekstraklasy, sponsora itp.
a ten zespół spokojnie zajmnie miejsca 8-12.
Przeciez teraz jest zupelnie inna sytuacja niz rok temu, ba, rok temu nie odpuscilismy tylko kowalik posprowadzal jakis grajków w podkrakowskich wsi i stało się.
pozdr
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez robson_77 2008-07-27, 5:03 pm

W pierwszej lidze ciężko byłoby się utrzymać z takim składem i 4 punktami ujemnymi, ale w wersji optymistycznej może by się udało, a w 2 lidze pewnie będziemy w górnej części tabeli, ale wątpię, żeby udało się awansować. To taka moja prognoza. Więc wydaje mi się, że jednak długoterminowo patrząc lepsza byłaby pierwsza liga w najbliższym sezonie.

PZPN lubi Widzew, a nas nie lubi - jak my byliśmy zadłużeni to z drugiej ligi zjechaliśmy od 5 ligi, a jak Widzew był w takiej samej sytuaci to żadnej degradacji, licencja na 1 ligę przyznana. Ja my kupowaliśmy mecze to spuścili nas o jedną ligę. A jak Widzew robił to samo to zero kary. To taka polska sprawiedliwość.

W zasadzie można byłoby się sądzić z PZPN-em w sądzie powszechnym powołując się na wyrok w sprawie Widzewa.
robson_77

Postprzez Pikus 2008-07-27, 6:05 pm

POtwierdzam to czemu my tylko mamy byc jakims kozlem ofiarnym
I tylko my mamy placic za to jak wszyscy to wszyscy rownonsc prawa :

Pozdrawiam
Pikus

Postprzez Blajpios 2008-07-27, 6:10 pm

Pikus napisał(a):

POtwierdzam to czemu my tylko mamy byc jakims kozlem ofiarnym
I tylko my mamy placic za to jak wszyscy to wszyscy rownonsc prawa :

Pozdrawiam

tylko chodzi o to, że właśnie starając się o tę pierwszą ligę, to najprawdopodobniej pozostanie Zagłębie tym kozłem ofiarnym. Nawet, jeżeli uda się do niej załapać - będzie to potwierdzenie dla "całej Polski", że korupcja w Zagłębiu była i ma się dobrze i już media zadbają o to, by nie kojarzono jej za dużo z Widzewem czy Lubinem, bo przecież jest "dyżurne" skojarzenie z Sosnowcem a nie można szargać tak zasłużonych klubów. A jest prawdopodobne i to, że nie dość, iż to skojarzenie pozostanie, to jeszcze i tak "wykolegują" znowu Zagłębie, że go nie wpuszczą do I ligi, ale skwapliwie skorzystają z tego, że pchając się do niej Zagłębie potwierdza, że słusznie z korupcją jest kojarzone.
Blajpios

Postprzez koniu1906 2008-07-27, 7:00 pm

Lars napisał(a):
Przemek26 napisał(a):

To nie jest zespół na obecną I liga pod każdym względem i niech tak będzie . Niech tak i tak w koło. I nie mam tu na mysli Widzewa czy KGHM-u a Jagę czy Piasta bądź Arkę .

Przeciez teraz jest zupelnie inna sytuacja niz rok temu, ba, rok temu nie odpuscilismy tylko kowalik posprowadzal jakis grajków w podkrakowskich wsi i stało się.
pozdr
Sorki Lars uderze do Ciebie bo mamy zupelnie inne poglady a ja bardzo chcialbym ci przedstawic swoje argumenty a sa one dwa z zupelnie innych biegunow:1 Ja mysle ze kibice majacy podejscie takie jak Ty (mimo ze kupowalismy grajmy wyzej bo tam sa inne pieniadze i prestiz) sa kibicami sukcesu i przystaja na korupcje w klubie (i nie chodzi mi tylko o Zaglebie w tym momencie bo powinni ukarac zarowno Nas jak i pozostalych ku przestrodze na przyszlosc) Jak z tym nie skoncza teraz to moze sie ciagnac dalej a My kupujac bilet na ustawiony mecz bedziemy sponsorami korupcji-Podoba ci sie to? 2 Czy nie boisz sie tego ze nieobliczalny PZPN przywroci Nas teraz do pierwszej ligi po zacietym sezonie utrzymamy sie w niej a chlopki z Miodowej uznaja po tym sezonie(maja na to sporo czasu) ze jednak kluby zamieszane w korupcje trzeba ukarac degradacja! I co wtedy? Kolejny sezon w plerki? Przeciez teraz jest szansa sie oczyscic i po tym sezonie to my mozemy byc najbardziej wygrani, awans do ligi wyzej czyste sumienie,sponsor. A jaki sponsor przyjdzie do druzyny napietnowanej korupcja? Kto wlozy swoja kase do klubu ktory predzej czy pozniej moze zostac ukarany? Ty bys wtopil swoja kase? Mysle ze nie POZDRO A Ja swoje NAWET W TRZECIEJ LIDZE ZAGLEBIA SIE NIE WSTYDZE!!!!!!
koniu1906

Postprzez STS_1906DG 2008-07-27, 7:24 pm

koniu1906 napisał(a):chlopki z Miodowej uznaja po tym sezonie(maja na to sporo czasu) ze jednak kluby zamieszane w korupcje trzeba ukarac degradacja! I co wtedy? Kolejny sezon w plerki?

Po za tym sezon w plerki może być też w przypadku spadku z 1 ligi. Grajmy w tej 2 lidze, poczekajmy rok,dwa i będziemy w 1 lidze spokojnie budować drużynę na awans.
STS_1906DG

Postprzez Lars 2008-07-27, 8:35 pm

koniu1906 napisał(a):
Lars napisał(a):
Przemek26 napisał(a):

pozdr
Sorki Lars uderze do Ciebie bo mamy zupelnie inne poglady a ja bardzo chcialbym ci przedstawic swoje argumenty a sa one dwa z zupelnie innych biegunow:1 Ja mysle ze kibice majacy podejscie takie jak Ty (mimo ze kupowalismy grajmy wyzej bo tam sa inne pieniadze i prestiz) sa kibicami sukcesu i przystaja na korupcje w klubie (i nie chodzi mi tylko o Zaglebie w tym momencie bo powinni ukarac zarowno Nas jak i pozostalych ku przestrodze na przyszlosc) Jak z tym nie skoncza teraz to moze sie ciagnac dalej a My kupujac bilet na ustawiony mecz bedziemy sponsorami korupcji-Podoba ci sie to? 2 Czy nie boisz sie tego ze nieobliczalny PZPN przywroci Nas teraz do pierwszej ligi po zacietym sezonie utrzymamy sie w niej a chlopki z Miodowej uznaja po tym sezonie(maja na to sporo czasu) ze jednak kluby zamieszane w korupcje trzeba ukarac degradacja! I co wtedy? Kolejny sezon w plerki? Przeciez teraz jest szansa sie oczyscic i po tym sezonie to my mozemy byc najbardziej wygrani, awans do ligi wyzej czyste sumienie,sponsor. A jaki sponsor przyjdzie do druzyny napietnowanej korupcja? Kto wlozy swoja kase do klubu ktory predzej czy pozniej moze zostac ukarany? Ty bys wtopil swoja kase? Mysle ze nie POZDRO A Ja swoje NAWET W TRZECIEJ LIDZE ZAGLEBIA SIE NIE WSTYDZE!!!!!!

Ja też sie nie wstydzę, mam nawe już karnet. ja też byłem za karaniem klubów, do czasu decyzji Trybunału. Bo skoro zostało ukarane m.in. KSZO, Łęczna, to uważam że już nie powinno być odwrotu, na mocy prawa UEFA nie ma przedawnienia korupcji i jak już się powiedziało A, trzeba przejśc przez cały ten alfabet, a nie zatrzymać sie na Widzewie i Lubinie. Bo jesli Widzew, Lubin, możnaby wymieniać dalej Jage, Groclin( gdzie biedny Drzymała za wszelką cene chciał oczyscic klub poprzez fuzje), mają pozostać bezkarne to dlaczego My mamy podzielić los zespołów z Łęcznej i Ostrowca ?
Nie będziesz miał guli, gdy bedziemy chodzić na Nielbe Wągrowiec a Widzew bedzie grał przykładowo z Katowicami?
pzdr
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez koniu1906 2008-07-27, 8:50 pm

z ostatnim twoim postem sie zgadzam-jest to niesprawiedliwe tyle ze tak jak napisalem w pkt2 moze byc tak ze znowu wymysla ze jednak karamy. My bedziemy wtedy juz po a inni przed. Pozatym jak to ktos napisal sprawa honoru (ktos niema to my tez) i ja sie tu nie wypowiadam za klub (bo zarzad i tak zrobi co bedzie chcial) tylko za nas kibicow. Uwazasz ze 100% kibicow Widzewa, Lubina czy Korony sie cieszy z ewentualnego ulaskawienia? Przeciez po nich bedzie jechala cala Polska na kazdej kolejce ligi, ze nie wspomne o kibicach Widzewa w spotkaniu twarza w twarz z LKSiakami. Moim zdaniem zostawmy tak jak jest i budujmy czysty klub zeby zaden hanys nie bral nas na pyskowki typu: Jo wy grocie z nami niesprowiedliwie bo powinnista groc nizej bo kupowoliscie POZDRAWIAM
koniu1906

Postprzez Minion 2008-07-28, 9:02 am

Moim zdaniem powinnismy wywalczyc darowanie tych -4 pkt i na tym poprzestac. Awansujemy tak czy owak i takie myslenie zaprowadzi nas dalej niz błoto w twarz na kazdym meczu.
Minion

Postprzez manuel90 2008-07-28, 9:03 am

Abramowicz zainwestuje w Polsce?

Raków Częstochowa? Zagłębie Sosnowiec? Lechia Gdańsk? Jeden z tych klubów stanie przed ogromną szansą zostania polską Chelsea.
Jak to miałoby się stać, że Czerwony Roman miałby zainwestować w jeden z polskich klubów? Wszystko poprzedzone jest skomplikowaną operacją finansową.

Świat biznesu zelektryzowała wiadomość, że rosyjski gigant przemysłu stalowego – grupa Evraz, a Abramowicz ma 41 procent akcji w tej spółce, kupuje ukraiński Związek Przemysłowy Donbasu (ISD). Jeżeli do tej transakcji rzeczywiście by doszło, a wiele wskazuje, że tak się w ciągu kilku najbliższych tygodni stanie, Evraz wejdzie w posiadanie kilku polskich firm. ISD jest bowiem właścicielem Huty Częstochowa, Rurexpolu, a także Stoczni Gdańskiej. Zarówno huta, jak i stocznia w przeszłości były właścicielami odpowiednio Rakowa i Lechii.
Nie ma gwarancji, że wraz z przejęciem ISD Abramowicz z automatu zacznie inwestować w polskie kluby. Ale przed Rakowem, który cały czas współpracuje z Hutą, otwiera się wielka szansa.

źródło: http://www.sport.onet.pl

Ciekawe ile jest w tym prawdy? Co o tym myślicie?
manuel90

Postprzez jls 2008-07-28, 9:54 am

Na obecną chwilę potraktujmy to jako ciekawostkę. Dokładniej można o tym dyskutować po otrzymaniu większej ilości informacji. Należy pamiętać o zeszłorocznym zamieszaniu w temacie właściciela Zagłębia.
Nie zapalajmy zgaszonego ogniska. Więcej umiaru w zachwytach na temat niesprawdzonych doniesień.
jls

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna