Marek Adamczyk - były prezes Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Marek Adamczyk - Prezes Zagłębia

Postprzez August 2011-06-20, 10:20 am

tiktak napisał(a):Popłacz sobie August, uśmiech jest domeną tego pajacyka na głównej i tak mu nie dorównasz.

Nic innego mi już chyba nie pozostało. Oczywiście, można spróbować się przerzucić na inny klub, ale ja już jestem za stary. Natomiast młode pokolenia nie będą miały takich oporów.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez tiktak 2011-06-20, 10:57 am

No więc tak. Sonda oczywiście może być jak proponujesz, to chyba nie jest problem. Moja propozycja dotyczyła pojazdu, który podsumuje działalność prezesika (co to się przemęcza ...) - mógłby to być tramwaj linii 15 zwany "helmutem" (taki sam szrot jak "zawodnicy", których sprowadził).
Prezesik (ten co się przemęcza ...) pograł ostatnio z miastem na nosie trochę za wysoko i grubo przesadził z samouwielbieniem i samozadowoleniem.
Poza tym nie wyobrażam sobie żeby ktoś, kto doprowadził klub do takiego stanu (przepierdolił 1 milion w kilka miesięcy przeznaczony na cały rok dokonując 17 udanych transferów, których nie rozumieją "zwykli" kibice) miał być pierwszym w jego odbudowie. Pisałem już wcześniej o strażaku co to dzielnie gasi pożar, który sam wywołał.
tiktak

Postprzez August 2011-06-20, 11:29 am

tiktak napisał(a):Pisałem już wcześniej o strażaku co to dzielnie gasi pożar, który sam wywołał

POżaru Adamczyk może nie wzniecił bo przed nim Hytry, ale sam nie robił nic aby go próbować ugasić wręcz go jeszcze podsycał. A teraz, kiedy do ratowania jest coraz mniej twierdzi, że będzie gasił. Tyle, że jego "plan naprawczy" jest wart mniej więcej tyle, zeszłoroczny śnieg.
August

Postprzez tiktak 2011-06-20, 12:08 pm

August napisał(a):
tiktak napisał(a):Pisałem już wcześniej o strażaku co to dzielnie gasi pożar, który sam wywołał.

POżaru Adamczyk może nie wzniecił bo przed nim Hytry, ale sam nie robił nic aby go próbować ugasić wręcz go jeszcze podsycał. A teraz, kiedy do ratowania jest coraz mniej twierdzi, że będzie gasił. Tyle, że jego "plan naprawczy" jest wart mniej więcej tyle, zeszłoroczny śnieg.

"Bańka" od Górskiego stała się nomen omen bańką z benzyną, która spaliła Zagłębie do szczętu. Poza tym nie ma już co wracać do tamtych "dobrodziejów", bo tym co zrobił zimą przebił wszystkich.
tiktak

Postprzez django 2011-06-20, 12:40 pm

Ja bym jednak zachował proporcje. W 90% przez Szatana i Hytrego jesteśmy teraz tu gdzie jesteśmy. Adamczyk okazał się po prostu za cienki, żeby odkręcić to co tamci zrobili, a przy okazji sporo też zepsuł, ale do poprzednika ciągle mu bardzo daleko.
django

Postprzez tiktak 2011-06-20, 1:02 pm

Na temat tych dwóch pierwszych wszystko zostało powiedziane i podsumowane przez wszystkich poza Blajpiosem. Nie neguję ani centa ich wkładu w sytuacje Zagłębia, ale koncentruję się na tym co działo się w klubie przez ostatnich parę miesięcy i tym co było do uratowania, gdyby oprócz "bańki z benzyną" był także ktoś z olejem w głowie.
A można by też stwierdzić że gdyby ci dwaj nie narobili takiego dziadostwa to Adamczyk miałby co najwyżej więcej do przepierdolenia.
tiktak

Postprzez Blajpios 2011-06-20, 3:39 pm

tiktak napisał(a):Na temat tych dwóch pierwszych wszystko zostało powiedziane i podsumowane przez wszystkich poza Blajpiosem. Nie neguję ani centa ich wkładu w sytuacje Zagłębia, ale koncentruję się na tym co działo się w klubie przez ostatnich parę miesięcy i tym co było do uratowania, gdyby oprócz "bańki z benzyną" był także ktoś z olejem w głowie.
A można by też stwierdzić że gdyby ci dwaj nie narobili takiego dziadostwa to Adamczyk miałby co najwyżej więcej do przepierdolenia.

przepraszam za spozatemacenie, ale zostałem wywołany do tablicy. Rozumiem, że oczekuje się ode mnie, iż jeszcze więcej podsumuję. W takim razie - uprzejmie informuję, że nie sądzę, by dało się do moich podsumowań coś dodać. Czy też chodzi koniecznie o to, że póki się nie zagra na nutę, która niektórym jest bliska - gnojenia dokumentnie, bo nie byli z ekipy K. Górskiego - to się nie liczy? Proszę sobie zobaczyć, ile razy krytykowałem K. Szatana i pewnie zaczynałem jeszcze przed niektórymi tutaj. Tyle, że dla mnie podsumowaniem jest to właśnie, co zrobiłem, pisząc i o negatywach i o tym, co uważam, że było pozytywem K. Szatana. P. Hytrego zresztą broniłem zdecydowanie rzadziej, o ile w ogóle (pewnie też się zdarzyło, bo parę posunięć czy koncepcji pozytywnych przecież się znajdzie zapewne na przestrzeni paru lat). To właśnie jest podsumowanie, które powinno charakteryzować podsumowanie, jakiemu powinni hołdować właśnie wszyscy: plusy i minusy. Ktoś może inaczej je rozkładaćń, on ma prawo oceniać tak, ja mam prawo oceniać inaczej - ale odejdźmy wreszcie od "polityki ze szwagrem" ("szwagier bije, grać kapela"), czyli od orzeczenia, że "póki nie podsumują jak ja - albo większość - to nie podsumowali". Tym bardziej, że może nawet nieliczni są tu tacy, co robili podsumowanie faktyczne, plusy i minusy. I wtedy już jest (z punktu widzenia formy, że coś można nazwać podsumowaniem) - obojętne, czy się zgadzamy, czy nie, podsumowanie zrobiliśmy (oczywiście, można się też bronić, że robię podsumowanie, bo widzę, że "wszystko do d., to znaczy uważam, że plusów nie było" - można; tyle że niebezpieczeństwo nieobiektywizmu wzrasta).
By całkiem nie była to "personalna dyskusja", to wrócę do tematu głównego. Cóż, nie ma dwóch zdań, że M. Adamczyk rzeczywiście "dodał" do tego, co było - własnych błędów "co nieco", raczej "dość duże". Wydawało się też na początku - a nawet w połowie sezonu - że może jednak jest tam więcej jakiejś zdrowej koncepcyjności, w każdym razie zaczął pokazując pewne nadzieje, które raczej okazały się płonne. Z tym, że ja - nie mając rzecz jasna pełnej wiedzy "z miejsca" - nie wiem, czy jest sytuacja taka, by już zdecydowanie przesądzać, że zaś on jest "gnój, bałwan czy jak by go tam chciano nazwać" - jak i nie wiem, czy można przesądzić, że faktycznie żadnych szans na sensowny plan już nie ma. Nie twierdzę, że na pewno - ale może jednak czegoś się uczy, są szanse, by przedstawił coś sensownego?
Z tym, że to jeszcze nie wszystko. Dlatego, jak sądzę, nawet nie warto za dużo wdawać się w dyskusje. Bo co z tego, że Forumowicze się pogorączkują? Decydujące są, jak się zdaje, czynniki inne od tego, czy M. Adamczyk jest w stanie coś sensownego zaproponować (a przynajmniej - są one współdecydujące). Najogólniej mówiąc - zobaczy się, jakich królików z kapelusza obecnie wyciągną decydenci, czy im będzie akurat po drodze zachować M. Adamczyka, czy nie, czy będą przesuwać Książka i Kozielskiego do słupowania np. w hokeju, czy zdecydują się jeszcze zawalczyć o siłę marki Zagłębia, czy przeciwnie, jako wiano w Związek Górnośląski wniosą upadek tego, co z dumą zagłębiowską mogłoby mieć związek? itd itp. Tak więc, przynajmniej do końca czerwca chyba nawet nie za bardzo jest po co zagłębiać się w wiele rozważań.
Blajpios

Postprzez Sonda 2011-06-27, 12:07 pm

Mam nadzieje że dziś a najdalej jutro zmienicie wątek na Marek Adamczyk - były Prezes Zagłębia.
Sonda

Postprzez patrios91 2011-06-27, 12:14 pm

Sonda napisał(a):Mam nadzieje że dziś a najdalej jutro zmienicie wątek na Marek Adamczyk - były Prezes Zagłębia.

Jesli to sie nie stanie jak najszybciej to jestesmy w czarnej dupie....Juz mamy ogromne opoznienie w przygotowaniach do sezonu,a my ciagle czekamy na decyzje odnosnie tego darmozjada i przede wszystkim na personalia.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez August 2011-06-27, 2:06 pm

patrios91 napisał(a):Jesli to sie nie stanie jak najszybciej to jestesmy w czarnej dupie

Kto wie czy i tak już nie jesteśmy. Z Adamczykiem czy bez. Coraz gorsze wieści dochodzą.
August

Postprzez królikopiotr 2011-06-27, 8:16 pm

Proponuja aby jeden z administraorów strony wysłal wyniki sondy Kibiców Zagłebia na temat Prezesika.
Miasto jako akcjonariusz bedzie wiedziało co z tym zrobic.
A jesli nie LB to moze Pan Adamiec zostanie Prezesem?
Choć nie wiem czy ktoś o zdrowych zmysłach podejmie sie tego zadania
królikopiotr

Postprzez Cygan 2011-06-27, 8:27 pm

królikopiotr napisał(a):Proponuja aby jeden z administraorów strony wysłal wyniki sondy Kibiców Zagłebia na temat Prezesika.
Miasto jako akcjonariusz bedzie wiedziało co z tym zrobic.
A jesli nie LB to moze Pan Adamiec zostanie Prezesem?
Choć nie wiem czy ktoś o zdrowych zmysłach podejmie sie tego zadania

Proszę... Tylko nie Adamiec... Ma naturę złodziejaszka... Te stwierdzenie mogę łatwo poprzeć faktami...
Cygan

Postprzez August 2011-06-27, 8:44 pm

królikopiotr napisał(a): jesli nie LB to moze Pan Adamiec zostanie Prezesem?

Taka propzycja już w zeszłym roku była.
August

Postprzez patrios91 2011-06-27, 8:49 pm

August napisał(a):
królikopiotr napisał(a): jesli nie LB to moze Pan Adamiec zostanie Prezesem?

Taka propzycja już w zeszłym roku była.

Zero polityki w Zaglebiu...fachowca tu trzeba.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez August 2011-06-27, 8:50 pm

patrios91 napisał(a):Zero polityki w Zaglebiu...fachowca tu trzeba.

A wiesz jak go znaleźć ?
August

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników