I liga 2007/2008

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez drewinio 2007-07-23, 4:25 pm

też mis ie wydaje że puszczą Grónika do OE a nas spuszczą do drugiej. Będzie im to na ręke. Dla PZPNu będzie to ot yle wygodne iz nikt nie posądzi ich o to ze ?Zagłębie zostało zdegradowane za korupcje a Łęczna została awansowana za korupcje. Wyjdzie tez=ż bezmyślność, niezaradnosć PZPN, który nie ma zielonego pojęcia o prawie. Dlatgo też wydaje mi się iż korupcją powinna zajmować sie specjalnie do tego powołana komisja nie związana z korupcyjnym PZPN`em, która będzie miała jakie kolwiek pojęcie o polskim prawie co by nei dopuścić do takiego bałaganu i bagna jak jest teraz.
drewinio

Postprzez Darian 2007-07-23, 4:43 pm

Ale się tkliwie zrobiło. :)

Swoją drogą decyzja nie mogła być inna z uwagi na to, że pzpn nie miał żadnych argumentów za utrzymaniem swoich(czytaj orlenowskich) racji. Mam nadzieje że równie stanowczo jak całe środowisko Ruchu również i My staniemy w ewentualnej obronie naszego klubu. Choć liczę jednak że nawet wśrod członków wydziału dyscypliny pzpn-u zwycięży rozsądek.
Darian

Postprzez tomi2509 2007-07-23, 4:46 pm

nie podoba mi sie zdanie w oswiadczeniu klubu o tym ze nie uchylaja sie od odpowiedzialnosci i sa gotowi poniesc kare
i to zdanie w/g mnie pozwoli spokojnie pzpn-owi usunac nas z oe
tomi2509

Postprzez emdżej 2007-07-23, 5:22 pm

Rozgrywki Orange Ekstraklasy rozpoczną się w piątek. Tak ustaliła Ekstraklasa SA w porozumieniu ze stacją telewizyjną Canal+, która dysponuje prawami do transmisji z ligowych meczów.
Ekstraklasa SA postanowiła także, że nie będzie uwzględniać decyzji Trybunału Arbitrażowego przy Polskim Komitecie Olimpijskim do którego odwołał się zdegradowany za korupcję Górnik Łęczna. Trybunał prawdopodobnie zawiesi wykonanie wyroku Wydziału Dyscypliny PZPN.

gazeta.pl
emdżej

Postprzez drewinio 2007-07-23, 5:36 pm

no to teraz będzie śmiesznie :D. Coś mi sie wydaje że sie szykuje na podział będziemy mieć dwie ligi. Lige z Ekstraklasy S.A oraz lige pzpnowską:D. Ale będą jaja :D
drewinio

Postprzez dondiego 2007-07-23, 5:37 pm

Dzięki za wsparcie, ja osobiście odczułem większe wsparcie od was niż tych pierońskich dospeli i nowobogadzkich z Zabrza, smutne ale prawdziwe. I liga dla ZS ale z jakąś karą
dondiego

Postprzez oak 2007-07-23, 8:08 pm

Na wstępie, ode mnie również dzięki za wsparcie.

Miejcie nadzieję w tym, że mimo wszystko nie pójdą Łęcznej na rękę, bo następnego dnia będą mieli wielką awanturę w Gdyni, Ostrowcu, a może i w Polkowicach.

Protestujcie gdyby chcieli was załatwić bez towarzystwa Lubina, Craxy i kogoś tam chyba jeszcze albo wszyscy teraz albo teraz nikt !

pozdrawiam

ps. -10 pkt, może być gorszym rozwiązaniem niż z pozoru wygląda. Co Prawda Piastowi się udało ale to mimo wszystko II liga
oak

Postprzez Osman 2007-07-23, 8:12 pm

oak napisał(a):ps. -10 pkt, może być gorszym rozwiązaniem niż z pozoru wygląda. Co Prawda Piastowi się udało ale to mimo wszystko II liga

jest wybor degradacja czy -10pkt

wystarczy logicznie pomyśleć i chyba jest jasne co może być gorszym rozwiązaniem...
Osman
Żółta kartka

Postprzez oak 2007-07-23, 8:16 pm

Osman napisał(a):
oak napisał(a):ps. -10 pkt, może być gorszym rozwiązaniem niż z pozoru wygląda. Co Prawda Piastowi się udało ale to mimo wszystko II liga

wystarczy logicznie pomyśleć i chyba jest jasne co może być gorszym rozwiązaniem...

Odniosłem wrażenie, że na razie i jedno i drugie to hipoteza.
oak

Postprzez Osman 2007-07-23, 8:29 pm

oak napisał(a):
Osman napisał(a):

Odniosłem wrażenie, że na razie i jedno i drugie to hipoteza.

no jasne :D
Chociaż ciężko oczekiwać co innego :P
Osman
Żółta kartka

Postprzez Blajpios 2007-07-23, 8:41 pm

oak napisał(a):Na wstępie, ode mnie również dzięki za wsparcie.

Miejcie nadzieję w tym, że mimo wszystko nie pójdą Łęcznej na rękę, bo następnego dnia będą mieli wielką awanturę w Gdyni, Ostrowcu, a może i w Polkowicach.

Protestujcie gdyby chcieli was załatwić bez towarzystwa Lubina, Craxy i kogoś tam chyba jeszcze albo wszyscy teraz albo teraz nikt !

pozdrawiam

ps. -10 pkt, może być gorszym rozwiązaniem niż z pozoru wygląda. Co Prawda Piastowi się udało ale to mimo wszystko II liga

Myślę, że - ogólnie tutaj, jak i ja - cieszą się wszyscy z osiągniętego rozwiązania, co do Ruchu, bo ono jest najlepsze, nawet jeżeli rzecz zasadzała się na błędzie Ruchu, więc nie do końca podzielałbym "wieszanie wszystkich psó" na PZPN. Koniec - sprawiedliwy po prostu. Toteż cieszy, jeżeli jakiś przyczynek miało to poparcie "ponad barykadami" i myślę, że powinno zaowocować lepszym rozumieniem, bez takich nienawiści z jednej czy drugiej strony. "Serce też rośnie" - gdy widzi się, że po zakończonej "akcji" ludzie Ruchu - np. dziękują za okazane wsparcie itp. Ba - nawet sygnalizują i wsparcie "w drugą stronę", choć szczerze pisząc, jeżeli okaże się prawdą, że tych meczy było aż kilkanaście ustawianych, to na pewno poprzeć będzie trudno. Ja samemu mocno źle przeżyłbym po raz drugi: że już nie tylko korupcja była ale i na taką skalę. W każdym razie dzięki za gotowość do rewanżu, oczywiste jest wobec tego, jeżeli określone będą jego ramy, ograniczenia. Liczba 15 naprawdę by szokowała. Jakkolwiek jednak, jak słusznie zauważa Kol. oak, trzeba bronić się, by Zagłębie nie było "pociągnięte w transzy samotnie", be zinnych niemało skorumpowwanych, jak Lubin czy Cracovia; nie można dać się ustawić jak kozioł ofiarny - a co do tego, to lepiej być w transzy z "mocniejszymi" a już na pewno nie w tej chwili i nie "bez towarzystwa".
Blajpios

Postprzez klara 2007-07-23, 9:18 pm

Mam brata który jest dziennikarzem "Sport"u, rozmawiał dziś z jednym z członków WD, który po zapoznaniu się z aktami, wcale nie był przekonany, że Zagłębie powinno dostać podobne kary jak i Arka i Łęczna....co więcej....nikt oficjalnie Zagłębiu nie zaproponował aby dobrowolnie poddali się karze, są to medialne spekulacje p. Zabłockiego......Tak jak mówił rzecznik PZPNu, Zagłębie dopiero we czwartek będzie mogło zapoznać się z materiałami, które PZPN dostał od prokuratury....potem mają dwa tygodnie na podjęcie decyzji, czy poddadzą się każe czy też beda oczekiwać na wyrok WD, od wyroku moga się odowłać w terminie 30 dni do Związkowego Trybunału Piłkarskiego, a potem jeszcze do PKOL, jak zrobiła to Łeczna, więc we czwartek na dobrą sprawe sie nie nie wydarzy, chyba że kary zaczną obowiązywać w sezonie 2008/2009.
klara

Postprzez Xavier88 2007-07-24, 8:35 am

Prokuratorskie dokumenty dotyczące korupcyjnej przeszłości Zagłębia już w rękach PZPN-u. Działacze klubu z Sosnowca ujawnili tymczasem treść pisma, które skierowali do władz związku
O wspomnianym dokumencie (treść poniżej) pisaliśmy już w piątek. Potwierdziły się nasze informacje, że znalazło się w nim stwierdzenie, że Zagłębie - "nie zamierza uchylać się od ewentualnej odpowiedzialności".

Według Roberta Zawłockiego, wiceprzewodniczącego Wydziału Dyscypliny, dobrowolne poddanie się karze to jedyna możliwość, by Zagłębia zagrało jednak w elicie w nadchodzącym sezonie.

Nieoficjalnie mówi się, że zespół z Sosnowca zostałby wtedy ukarany minus 10 punktami i musiałby zapłacić wysoką grzywnę. Dla działaczy Zagłębia takie rozwiązanie jest do przyjęcia...

Zawłocki zapoznał się wczoraj z treścią dokumentów, które zgromadziła prokuratura we Wrocławiu. Tych informacji ciekawi są też działacze Zagłębia, którzy w czwartek mają stawić się na posiedzeniu WD.

Dla gazety

Michał Tomczak, przewodniczący Wydziału Dyscypliny PZPN

Decyzję w sprawie Zagłębia chcemy podjąć koniecznie w czwartek. Jeżeli teraz tego nie zrobimy, to następne podejście równie dobrze moglibyśmy wykonać dopiero za rok. Oczywiście o podjęcie wiążącej decyzji będzie dużo łatwiej, jeżeli procedura odbędzie się w trybie polegającym na uznaniu odpowiedzialności przez klub. Rozmawiamy na ten temat z nowym właścicielem Zagłębia i wiemy, że ma on świadomość tego, co wziął na siebie. Jest więc szansa, że w czwartek osiągniemy porozumienie.

Nie chcę spekulować na temat możliwej kary dla klubu z Sosnowca. Na podstawie dokumentów, które otrzymaliśmy z prokuratury stwierdzam, że jest możliwość orzeczenia różnego rodzaju kar. Degradacja również wchodzi w grę. Właśnie, dlatego chcemy podjąć szybko decyzję, bo liga jeszcze nie wystartowała i tylko teraz byłoby to uzasadnione. Uprzedziliśmy władze związku i Ekstraklasy S.A., że jest to możliwy scenariusz.
http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35024,4335388.html

[ Dodano: 24-07-2007, 9:56 ]
I po co takie spekulacje?
Co ma być to będzie!!!
Xavier88

Postprzez Osman 2007-07-24, 5:52 pm

Artur Semež na testach w Widzewie

W dzisiejszym treningu Widzewa Łódź wziął udział 23-letni bramkarz Artur Semež. Zawodnik ostatnio grał w FC Vilnius.

Przez najbliższe kilka dni Litwin będzie sprawdzany. O jego przydatności do zespołu zadecyduje sztab szkoleniowy.

Piłkarze Widzewa trenowali dziś na głównym boisku. W zajęciach brali udział wszyscy zawodnicy za wyjątkiem Łukasza Juszkiewicza. - Boli mnie staw skokowy i dlatego dziś trener zadecydował, że będę ćwiczył indywidualnie. Od jutra mam jednak już trenować z zespołem - powiedział pomocnik Widzewa. Pozostali piłkarze są zdrowi i gotowi do gry w piątkowym meczu.

To my z niego już zrezygnowaliśmy????
:/
Osman
Żółta kartka

Postprzez eric 2007-07-24, 9:11 pm

Co z tą decyzją w sprawie Łęcznej?? Przesuneli termin?? Przecież jest 22:00 !! Chociaż to chciałbym dzisiaj wiedzieć.
Pzdr

Dzięki
Pzdr
Bez odbioru
Ostatnio edytowano 2007-07-24, 9:16 pm przez eric, łącznie edytowano 1 raz
eric

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna