ZMIANY W SKŁADZIE ZAGŁĘBIA W PRZERWIE ZIMOWEJ

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez rrr 2004-07-04, 3:57 pm

Fan napisał(a):Fan sie wpisuje :D
Niestety ale ostatnie lata pokazaly ze wiekszosc transferow niestety byla chybiona. Za kadencji Krotkiego to nawet smialo moznaby napisac ze kazdy byl do dupy. Teraz wpisujac moje zdanie wydaje mi sie ze jednak te "niby" wzmocnienia wcale nie beda wzmocnieniami.
Mam takie pytanie do rrr. Czym sie rozni transfer Malinowskiego od transferu Pikuty, Słupeckiego czy Jaroszka??

Juz kiedyś pisałem na temat Malinowskiego, trzeba poszukac. Znowu trzeba by pisać o kolorach butów i koszulek (ironicznie). Malina nie bedzie zapewne dostrzegany przez "prawdziwych", ponieważ jest defensywym pomocnikiem czyt. od czarnej roboty. Poza tym nie robi tyle szumu przy nowym kontrakcie. Chyba nawet statystyka tj. ilość rozegranych meczy przemawia na jego korzyść. Wcześniej miał jakieś problemy, o których już była mowa. Obserwacja kilku meczy pozwala stwierdzić, że jest to zawodnik o ponadprzeciętnym przeglądzie pola. Jego podania zasługują na miano "pereł"
rrr

re

Postprzez Qba 2004-07-04, 4:16 pm

No dobra to zacznijmy od definicji 'prawdziwego fana' i 'piknika' podanej przez kl@kota...

Ps. Qba a ty jesteś prawdziwym fanem czy piknikiem ?

To nie jest tak, ze jestem albo tym, albo tym.. tutaj trzeba chyba zastosowac zasade zlotego srodka :D zle postawiles, Krawiec, pytanie... nie moge na nie odpowiedziec.. ja wierze trenerowi, pilkarzom.. pokladam w nich duza nadzieje i to jest chyba naturalne, prawda? ale nie przesadzajmy, mam tez swoje zdanie, co prawda nie uwazam sie za specjaliste, wiec mysle, ze trener wie co robi....

a swoja droga to po prostu denerwuje mnie to, ze oceniacie... nic tylko wszyscy oceniacie, ze transfer bedzie niewypalem, albo to albo tamto...
kurde, Panowie, po co to wszystko? poczekajmy, az zobaczymy ich w akcji....
pozdrawiam
Qba

Postprzez twari 2004-07-04, 7:29 pm

narazie komentujemy! oceniac jeszcze sie nie da! ale komentowac mozna! od tego to forum! wyrazamy wlasne opinie i poglady na temat transferow czy innych spraw! obawy i nadziej! wiec w czym problem?
twari

Postprzez Zagórze_Fan 2004-07-04, 9:27 pm

kl@kot napisał(a):Ja chciałem przekazać pewną ideę która powinna towarzyszyć kibicom danego klubu czyli przede wszystkim wiara w ludzi którzy w tym klubie są i go tworzą. Dyskusja przed sezonem że ktoryś zawodnik jest lepszy lub gorszy od drugiego jest idiotyczna ja. Zdaję sobie sprawę że w naszym kraju wszyscy są znakomitymi trenerami i politykami tylko proszę o trochę pokory w forowaniu opinii i ocenianiu innych zanim zdołali cokolwiek pokazać. Najlepszym tego przykładem jest finał ME pytam wszystkich"znawców" czy ktoś stawiał na Grecjię bo jeśli tak to gratuluje.

Ja typowałem od pierwszego meczu finał Grecja - Łotwa! :wink:
Udało się ale nie całkiem bo zamiast Łotwy jest Portugalia!
Zagórze_Fan

Postprzez twari 2004-07-04, 10:00 pm

Pilka nozna to piekny sport... :)
twari

Postprzez Leyton 2004-07-04, 10:43 pm

Pierwszy sparing po powrocie z urlopów rozegrali piłkarze Zagłębia. Sosnowiczanie, którzy do sezonu przygotowują się w Dzierżoniowie, przegrali z trzecioligowym Polarem Wrocław aż 0:3. Zdaniem trenerów wysoka porażka była spowodowana wcześniejszymi, intensywnymi treningami. - Mimo to szanse na zwycięstwo były, w pierwszej połowie należał nam się rzut karny, nie wykorzystaliśmy też dwóch "setek" - mówi Waldemar Włosowicz, drugi trener Zagłębia.
Wczoraj do zespołu dołączyli Sławomir Chodor z MKS Sławków i Krzysztof Pitry, bramkarz Iskry Pszczyna. Działacze są też zainteresowani Robertem Kolendowiczem z GKS Bełchatów.
Ĺšródło GW.

Ciekawy piłkarz. 4 żk. , 1 czerwona i 4 bramki w barwach Bełchatowa, a wchodził głównie jako zmiennik :D Czyli widać gościa na boisku. :P
Leyton

Postprzez PARASOL 2004-07-04, 10:52 pm

Poczekajcie z tymi wszystkimi do rozpoczęcia sezonu,albo chociaż do następnych sparingów.Z tego co pamiętam,to Małocha w KSZO za kadencji p.Tochela liczył się w drużynie.Może nie strzelał duzo goli,ale zwróćcie uwagę,że Ujek tez dużo nie trafia(więc statystyki to nie wszystko,zresztą z notatek naszego szkoleniowca może on wyciągać nieznane nam wnioski).Sugeruję więc poczekac z pochopnymi ocenami.nie wiem,czy mam rację,ale na razie spory na ten temat wydają się dosyć przedwczesne.Morawski też nie grał źle w Widzewie.Co do Kłody to nie mogę się wypowiadać,bo go nie widziałem,ale liczę na "nosa" trenera.
Przy okazji chciałbym zwrócić uwagę,że trener Tochel rok temu wyrazil opinię,że woli awansować wyżej ze składem,który poradzi sobie w wyższej lidze rozgrywkowej,niż przejs wyżej "na siłę",ze słabą drużyną.Nie widzę powodów,żeby teraz gwałtownie zmienił on zdanie,dlatego nie sądzę,żeby priorytetem był awans do I ligi już w tym sezonie.Oczekujmy raczej zajęcia miejsca w górnej części tabeli,tak aby za rok móc włączyc się do walki o ekstraklasę.
Tym samym proponuje,śladem osób wcześniej wypowiadających sie w tym temacie,poskromic swój hurraoptymizm.Pamietam bowiem,jak wiele osób wręcz domagało się od Krótkiego(nie lubie gościa)deklaracji walki o I ligę.O ile sobie przypominam,to coś takiego władze Zagłębia obiecały tuz przed feralną rundą wiosenną sezonu,w którym spadliśmy, i było to zgodne z oczekiwaniami wiekszości fanów.Radzę więc dogłębniej niz wtedy przemyślec nasze szanse.
Myślę,że pełen ogląd sytuacji bedziemy mieli dopiero po pierwszych kilku kolejkach rundy jesiennej,tym bardziej,że nadal nie wiadomo,jak silni bedą nasi przeciwnicy(patrząc na roszady w ich składach trudno dziś definitywnie przesądzać,kto będzie silny w nadchodzącym sezonie).
Pozdrawiam wszystkich fanów zagłębia,zwłaszcza tych kibicujących Grecji:)
PARASOL

...

Postprzez Krawiec 2004-07-05, 11:58 am

Qba , pytanie było zadane celowo w ten sposób, pod kątem definicji "prawdziwego fana" , przedstawionej przez tego gościa , który wytłumaczył nam wszystkim kim jest i co zrobił dla naszego klubu Leszek Baczyński .

Jak widać ty jesteś wg tej definicji prawdziwym fanem, a nie piknikiem bo denerwuje cię krytyka posunięć transferowych.
Mnie się wydaje , że to forum jest stworzone to tego ,żeby wymieniać nasze wrażenia obawy i przemyślenia, a stadion i młyn do tego żeby dopingować i wierzyć w zwycięstwo. Przecież po to chodzimy na sparingi zeby zobaczyć w jakiej zespół jest formie i co prezentują nowi gracze - trudno zeby zostawić tą wiedzę dla siebi i nie dzielić sie nią z innymi. Kiedy olo pisał o Rydlu na początku sezonu , miał rację i dziś gołym okiem widać ,że nie nadaję się on na 2 ligę.

Nie no po co ja to pisze , przeciez jakbyśmy mieli zakaz oceny i krytyki, to po co dział piłka nożna na tym forum ? Jasne ,ze są opinie mniej lub bardziej trafione ale jak dłużej pobędziesz kol kl@kot na tym forum to przekonasz się, ze są osoby, których opinie są trafne i widać że nie nie są to "znawcy" ale autentyczni znawcy tematu. Idiotycznie zrobiło by się wówczas gdybyśmy nie mogi czytać opinii takich osób i w dziale piłka nożna ograniczyli się tylko do tego co dobre w naszym zespole albo cytowali pieśni o naszym klubie.

Nie mylcie młyna z forum, to że mamy obawy co do nowych graczy nie znaczy ,że na stadionie nie dopingujemy i nie wierzymy w zwyciestwo.
Krawiec

Postprzez Leyton 2004-07-05, 6:33 pm

Oj Morpheus, Morpheus... Kilka postów wyżej przeczytałbyś to samo :mrgreen:
Leyton

Postprzez Gość 2004-07-05, 8:01 pm

Leyton napisał(a):Oj Morpheus, Morpheus... Kilka postów wyżej przeczytałbyś to samo :mrgreen:

Właśnie zauważyłem. Wybacz :oops: :oops:

A co o tych zawodnikach sądzą nasi "znawcy"??
Gość

Postprzez Leyton 2004-07-05, 10:13 pm

Z obozu GKS-u K-ce : ..........Do Buku nie pojechał natomiast obrońca Bartłomiej Chwalibogowski z Victorii Jaworzno, który zgłosił kontuzję.
Żródło GW.

Hmm.... może woda była za zimna, a może przedstawili propozycję kontraktu, który lekko rozczarował ? U nas jakoś nie narzekał na zdrowie. :wink: A tu taki pech.
Nie świruj Bartek tylko wracaj na Ludowy. Będziesz zdrowszy.
Leyton

Postprzez slawekchicago 2004-07-06, 11:03 pm

Leyton napisał(a):Z obozu GKS-u K-ce : ..........Do Buku nie pojechał natomiast obrońca Bartłomiej Chwalibogowski z Victorii Jaworzno, który zgłosił kontuzję.
Żródło GW.

Hmm.... może woda była za zimna, a może przedstawili propozycję kontraktu, który lekko rozczarował ? U nas jakoś nie narzekał na zdrowie. :wink: A tu taki pech.
Nie świruj Bartek tylko wracaj na Ludowy. Będziesz zdrowszy.

NO I WROCIL BRAWO!!!!!!!!!!!!!
SIWY TEZ BRAWO!!!!!!!!!!
CZY WROCA JESZCZE DOBRE CZASY
slawekchicago

Postprzez bankier 2004-07-07, 7:02 am

Nie chcę na tym forum uchodzić za piewcę moralności - ale ucieczka Bartka z gieksy (a raczej jej styl) to żenada... Nie chciał tam grać - OK, ale po co wmawiał trenerowi Boreckiemu, że jest kontuzjowany??? a tymczasem nagle ozdrowiał i znalazł się w Dzierżoniowie... trochę odwagi panie Chwaligobowski...

ps. to jest mój komentarz na podstawie arktykułu "Śląskie piekiełko" w dzisiejszym "Sporcie"! mam nadzieję, że kiedyś sam zawodnik rzuci trochę "światła" na tę sprawę.
bankier

Postprzez bankier 2004-07-07, 7:05 am

A co do Tomka Łuczywka - kolejni trenerzy po Tochelu (Borecki i Żurek) niezbyt wysoko oceniają jego przydatność do drużyny.... mam nadzieję, że "Siwemu" uda się udowodnić jak bardzo się mylili....
bankier

Postprzez WOJTEK 2004-07-07, 7:39 am

bankier napisał(a):Nie chcę na tym forum uchodzić za piewcę moralności - ale ucieczka Bartka z gieksy (a raczej jej styl) to żenada... Nie chciał tam grać - OK, ale po co wmawiał trenerowi Boreckiemu, że jest kontuzjowany??? a tymczasem nagle ozdrowiał i znalazł się w Dzierżoniowie... trochę odwagi panie Chwaligobowski...

ps. to jest mój komentarz na podstawie arktykułu "Śląskie piekiełko" w dzisiejszym "Sporcie"! mam nadzieję, że kiedyś sam zawodnik rzuci trochę "światła" na tę sprawę.
DOKŁADNIE.ZAWODOWIEC TAK NIE ROBI.Z WŁASNEGO ĹšRÓDŁA WIEM,ŻE BARTEK CHCIAŁ GRAĆ U NAS,NIE W GKS.ALE STYL TEGO DZIAŁANIA CHLUBY NIE PRZYNOSI.
WOJTEK
Adventure Group

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna