Sparingi

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Sparingi

Postprzez August 2017-07-08, 10:36 am

novack napisał(a):Nie wiem jakie plany co do naszego Niuńka ma trener, ale nawet jeśli nominalnie jest lewym, to przecież nie wygryzie nam Żarko, czyli raczej zagra na prawej obronie, i tym samym wypycha Wrześińskiego wyźej na skrzydło i to chyba dobrze, bo Niuniek na obronie prezentował się świetnie, a Wrześiński ma ciągotki do przodu, więc niech sobie hasa, a szybkość ma porównywalną z Michalakiem. Po drugiej stronie Żarko i Nawotka, który bez problemu zastąpi Pribulę i boki mamy lepsze niż w zeszłym sezonie. W środku Milewski robi kolosalne postępy i razem z Nowakiem przy takich skrzydłowych powinni być silni. Do tego Kudła lepszy od Szumsiego i Fabisiaka razem wziętych i nie zapominajmy o Banasiaku z którego będziemy mieć pociechę. Nie jestem przekonany do Cichockiego i chyba już się nie przekonam. Reasumując, jeśli zasili nas jeszcze doświadczony napastnik, to personalnie jesteśmy silniejsi niż w zeszłym sezonie, a kwestia zgrania? Na szczęście ten problem będą miały wszystkie drużyny, które teoretycznie mają się liczyć, więc... ;-)

Pełna zgoda. Jeszcze dodam, że moim zdaniem Magierą po meczu z Arką spuści jeszcze kogoś do filii o ile nie znajdzie chętnych w Lotto
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez patrios91 2017-07-08, 10:36 am

Panowie. Zapominacie bądź przeoczyliście jedną, zasadniczą kwestię jeśli chodzi o współpracę naszych czarnoskórych napastników. Wisła Kraków testowała w tym sparingu ustawienie trzema obrońcami. Zrobili sobie taki taktyczny test mecz przed ligą. Pomysł jak widać nie wypalił. Nie wiemy jak ta współpraca będzie wyglądać jak przeciwnicy standardowo zagrają -4rką z tyłu plus pewnie defensywny pomocnik, cofnięte skrzydła i gra z kontry. Na Zagłębie większość rywali ustawia się defensywnie. Wiemy jak to wyglądało w praktyce. Dostawaliśmy bramkę "z dupy" i nie potrafiliśmy przedostać się na 30 metr przeciwnika. Także nie popadajmy w hurra optymizm. Jak na razie wypalił Christovao podczas gry dwójką napastników na trzech obrońców w test meczu. Araba nie pokazał nic wyjątkowego. Ba! Nie pokazał woli walki. Gdyby Kudła nie wybronił kontry po stracie Nowaka, mecz potoczyłby się inaczej, to na Arabie wieszalibyśmy psy. Macie obraz solidnego występu Araby gdyż zespół zagrał solidnie. Przetestujmy Arabe w następnym sparingu i jeśli nie wypali, szukajmy dalej. Oczekuję jakości, a nie zapchania pozycji z przymusu i braku-laku. Pozdrawiam was czule ;-)
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez novack 2017-07-08, 10:44 am

Araba do odstrzału natychmiast i powrót na własny koszt, a ten drugi jeśli nikt inny się nie zjawi, może jeszcze jeden sparing spróbować się pokazać, choć rewelacji się nie spodziewam.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez pyla 2017-07-09, 1:17 am

Jak tak czytam posty kibiców naszego kochanego ZAGŁĘBIA to myśle sobie ....... ?
pyla

Postprzez pyla 2017-07-09, 2:01 am

Nowak z całym szacunkiem dla Ciebie jeżeli Araba jest gorszy od wyforowanego p[rzez nas kibiców Fidziukewicza to powiem jedno różnicy na dzie ń dzisiejszy Arabe brałbym z zamknetymi oczami . I nie będę się zaq to wstydził. Jest jedno ale w naszym kochanym ZAGŁĘBIU nie jestem osobą która miała by jkąkolwiek władze
pyla

Postprzez Adam1906 2017-07-15, 11:10 am

Zagłębie Sosnowiec - ŁKS Łódź

Skład Zagłębia:
Kudła - Sulewski, Jędrych, Cichocki, Udoviczić - Milewski, Nowak - Banasiak, Łuczak, Nawotka - zawodnik testowany.

Rezerwowi: Perdijić, Krzykowski, Najemski, zawodnik testowany, Nuno, Mularczyk, Kieca, Wrzesiński, zawodnik testowany.
Adam1906

Postprzez August 2017-07-15, 11:47 am

Bramka bardzo ładna ale cyrki w obronie po staremu
August

Postprzez pyla 2017-07-15, 1:06 pm

Może nasza obrona bez względu na obsade ma jakieś obciążenie genetyczne :-)
pyla

Postprzez Tomasz49 2017-07-15, 1:43 pm

Jak na mecz sparingowy to ŁKS zagrał bardzo agresywnie. Szkoda że Zagłębie nie odpowiedziało tym samym. Nuno Malheiro już pewnie w przerwie zimowej pójdzie do Legii. To jest prawdziwa perełka. Szybki ,doskonały technicznie, dośrodkowania dokładne. Mamy bardzo silną lewą obronę. Robert Sulewski , myślę że "spalił się " trochę w pierwszym występie , stąd nieudane interwencje po których padły pierwsza( karny) i druga bramka. Matko Perdijić to nieporozumienie. Trzecia bramka " za kołnierz" a i przy drugiej mógł zachować się lepiej. To tyle.
Tomasz49

Postprzez novack 2017-07-15, 2:17 pm

Testowany "napastnik" to kpina! Chłop z dużą nadwagą, widać zaległości treningowe, typowy amator jakich zobaczyć można w niedzielne dopołudnie w rozgrywkach międzyzakładowych. Chyba na youtubie powrzucał jakieś swoje stare filmy, bo na gościa z taką sylwetką szkoda pieniędzy na telefon, a co dopiero tutaj go sprowadzać na testy. Dziś znowu świetnie Milewski, Niuniek przerasta tę ligę o dwie klasy (ciekawe co ma w kontrakcie drobnym drukiem, odejście za free już w październiku, czy dopiero w grudniu?). "Angol" ten z Angoli nic nie pokazał, Nawotka też dziwnie zakręcony, Łuczak jak zwykle ambitny, ale setę zawalił, Nowak jak zwykle kupa strat, nie wiem czy ma taki autorytet, że boją mu się krzyknąć " plecy" lub coś podpowiedzieć? Holuje piłkę, aż typ od tyłu mu ją zabiera i tak co mecz!
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez xenon 2017-07-15, 3:16 pm

Gdyby Stanek miał budżet Realu to by cały youtub sciągnął do Sosnowca
xenon

Postprzez August 2017-07-15, 3:17 pm

novack napisał(a):Niuniek przerasta tę ligę o dwie klasy (ciekawe co ma w kontrakcie drobnym drukiem, odejście za free już w październiku, czy dopiero w grudniu?

Jestem pod wrażeniem gry Niuńka zarówno w defensywie gdzie ze stoickim spokojem -agresywnie atakowany - nabił przeciwnikowi piłkę i w ofensywie, wszak druga bramka to jego zasługa.Jestem ciekaw jakby sobie poradził w roli rozgrywającego. A jak będzie tak się prezentował w lidze to można mieć sporą pewność, że trafi do centrali za paczkę landrynek rozłożoną na 345567 rat. Natomiast reszta drużyny na tle łodzian zaprezentowała się słabo. Widoczny był brak świeżości, byli znacznie wolniejsi ale rozumiem, że w ostatnim okresie trenowali z pełnym obciążeniem. Mam nadzieję, że trenerzy nie popełnili tu błędu.Niezbyt pewni byli obaj bramkarze i tutaj mam wątpliwości czy aby nie mamy cieniutkiego trenera bramkarzy. Najmocniej jestem zawiedziony postawą linii defensywnej.W większości nowi gracze - stare, proste błędy.O napastnikach ciężko coś napisać. Z pewnością nie miał swojego dnia Angol ale też i nie dostawał dobrych podań. A ten drugi w ogóle ledwo zauważalny. Ogółem rzecz biorąc sparing sparingiem ale na boisku nie było widać różnicy jeśli chodzi o poziom gry
August

Postprzez xenon 2017-07-15, 3:55 pm

po wywiadzie z Banasikiem wnioskuję, że więcej testowania zawodników nie będzie i ten dzisiejszy nabytek spada do domu.Po co go zapraszali na 45 minut...Druga sprawa facet mógł schować do kieszeni tego cukierka z gęby bo to brak szacunku dla pracy innego człowieka.
xenon

Postprzez August 2017-07-15, 4:11 pm

xenon napisał(a):Druga sprawa facet mógł schować do kieszeni tego cukierka z gęby

Brakowało jeszcze aby ten wywiad przeprowadzali przy pisuarze albo w toi toiu.
August

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2017-07-15, 4:56 pm

Sluchajcie w dzisiejszym sparingu gral Aleksander - napastmik - Angola
czy cos wiadomo - czy on jest już piłkarzem Zagłebia ? Dziękuję
Pozdrawiam
Tadeusz
Przepraszam - znalazłem info - jeszcze nie podpisal umowy z Zagłebiem.
Tadeusz Wisniewski

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna