PrzeglÄ…d prasy

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: PrzeglÄ…d prasy

Postprzez Tomcjo 2015-10-22, 6:47 pm

Czyli jak pod lokalami wyborczymi goście w barwach arki zrobią zadymę to wojewódka odwoła wybory bo na PO bedzie zero głosów ?
Tomcjo

Postprzez kriss68 2015-10-22, 7:04 pm

django napisał(a): No ale zarząd Piasta podjął naprawdę konkretne i mocne działania zmierzające do wyeliminowania zagrożeń na trybunach, a nie pseudodziałania i miotanie się jak Jaroszewski.

A cóż to za konkretne działania podjął zarząd Piasta że tak ich w postach chwalisz ?
Dali zakaz prowadzącym i pozbyli się młynu a tym samym dopingu (coś podobnego jak u nas)
http://katowickisport.pl/pilka-nozna/ek ... 12448.html
Na pewno nie tędy droga.
Doping jaki by nie był i można stawiac rózne zarzuty prowadzącym na pewno drużynie się należy za ostatnią dobrą grę i wyniki.
kriss68

Postprzez django 2015-10-22, 7:20 pm

kriss68 napisał(a):A cóż to za konkretne działania podjął zarząd Piasta że tak ich w postach chwalisz ?
Dali zakaz prowadzącym i pozbyli się młynu a tym samym dopingu (coś podobnego jak u nas)
Na pewno nie tędy droga.
Doping jaki by nie był i można stawiac rózne zarzuty prowadzącym na pewno drużynie się należy za ostatnią dobrą grę i wyniki.

Zarząd Piasta był po prostu skuteczny i jeśli ich chwalę to za to. Nie pozbyli się młyna, tylko zaczęli egzekwować zakaz sektorówek i rac w związku z czym młyn sam się siebie pozbył. W każdym razie stadion nie został zamknięty i kilka tysięcy ludzi może oglądać grę lidera ekstraklasy. Nie widzę też żadnej analogii z tragikomedią, która jest odstawiana, zresztą nie pierwszy raz, przez część kibiców Zagłębia. Czasy są takie, że niestety musisz wybrać, czy chcesz oglądać race, czy Zagłębie. A jeśli nie tędy droga, to może napisz którędy.
django

Postprzez zaglebie32 2015-10-22, 8:07 pm

Forum to jest miejsce gdzie można wypowiedziec swoje zdanie i nie wszyscy akurat muszą sie zgadzac z daną opinią.Po to ono po prostu jest.Co do kibicowania prawdą jest to co pisze django , czasy się zmieniły i albo się trzeba będzie dostowac do obowiązujących przepisów albo zrezygnowac z KIBICOWANIA DRUŻYNIE.Stadion to nie mecz szachów ale przyzwolenia na race,wyzwiska przez cały mecz, akcje na stadionie,bieganina po sektorach to są rzeczy które już przemineły i nie wrócą tylko trzeba to przyjac do wiadomości.Tak po prostu.Ci co nie zrozumieją znikną siła rzeczy ze stadionu.Co do wypowiedzi Prezesa stwierdzam że pokazał wielkie jaja i w wypadku gdyby jednak wojewoda zamknął stadion za pomoca prawników poszedł dalej.W wypadku zamknięcia stadionu pozostawienie takiego stanu rzeczy bez dalszego biegu bedzie skutkowac tym że znowu bedziemy pośmiewiskiem dla piłkarskiej Polski i przy najbliższej okazji znowu ktos Zagłębie bezkarnie kopnie w dupę bo będzie już wiadome że nikt nie odda.W obecnych czasach dobry prawnik jest na wagę złota i widziałem już parokrotnie jak z wielkich zwycięzców schodziło powietrze po przegranych sprawach, przeprosiny dobijały a rekompensaty pieniężne wypłacane poszkodowanym gasiły największych krzykaczy.Skutecznie i raz na zawsze.
zaglebie32

Postprzez lesław1 2015-10-22, 9:07 pm

django napisał(a):
kriss68 napisał(a):A cóż to za konkretne działania podjął zarząd Piasta że tak ich w postach chwalisz ?
Na pewno nie tędy droga.

Zarząd Piasta był po prostu skuteczny i jeśli ich chwalę to za to. Nie pozbyli się młyna, tylko zaczęli egzekwować zakaz sektorówek i rac w związku z czym młyn sam się siebie pozbył. W każdym razie stadion nie został zamknięty i kilka tysięcy ludzi może oglądać grę lidera ekstraklasy. Nie widzę też żadnej analogii z tragikomedią, która jest odstawiana, zresztą nie pierwszy raz, przez część kibiców Zagłębia. Czasy są takie, że niestety musisz wybrać, czy chcesz oglądać race, czy Zagłębie. A jeśli nie tędy droga, to może napisz którędy.

ale jak Jaroszewski wystosował apel do naszych ultrasów to oni się obrazili, i jakoś nie widziałem, że go pochwalasz, raczej byś mu dojebał razem z nimi
.najłatwiej każemu dupę lizać a na swoje mówić ble..
lesław1

Postprzez lesław1 2015-10-22, 9:14 pm

zaglebie32 napisał(a):Forum to jest miejsce gdzie można wypowiedziec swoje zdanie i nie wszyscy akurat muszą sie zgadzac z daną opinią.Po to ono po prostu jest.Co do kibicowania prawdą jest to co pisze django , czasy się zmieniły i albo się trzeba będzie dostowac do obowiązujących przepisów albo zrezygnowac z KIBICOWANIA DRUŻYNIE.Stadion to nie mecz szachów ale przyzwolenia na race,wyzwiska przez cały mecz, akcje na stadionie,bieganina po sektorach to są rzeczy które już przemineły i nie wrócą tylko trzeba to przyjac do wiadomości.Tak po prostu.Ci co nie zrozumieją znikną siła rzeczy ze stadionu.Co do wypowiedzi Prezesa stwierdzam że pokazał wielkie jaja i w wypadku gdyby jednak wojewoda zamknął stadion za pomoca prawników poszedł dalej.W wypadku zamknięcia stadionu pozostawienie takiego stanu rzeczy bez dalszego biegu bedzie skutkowac tym że znowu bedziemy pośmiewiskiem dla piłkarskiej Polski i przy najbliższej okazji znowu ktos Zagłębie bezkarnie kopnie w dupę bo będzie już wiadome że nikt nie odda.W obecnych czasach dobry prawnik jest na wagę złota i widziałem już parokrotnie jak z wielkich zwycięzców schodziło powietrze po przegranych sprawach, przeprosiny dobijały a rekompensaty pieniężne wypłacane poszkodowanym gasiły największych krzykaczy.Skutecznie i raz na zawsze.

oczywiście jestem za, nie mówię tutaj, że ma być wprowadzona kultura jak w teatrze,ale troszkę trzeba się dostosować.. tylko spróbuj komuś zwrócić uwagę, że siadł na twoim miejscu, byłem na kilku wyjazdach i gospodarze siadali na swoich miejscach na większości stadionów, u nas jak zwrócisz uwagę to niestety ale wieś wychodzi...ale co do rac te są obecne od czasu do czasu nawet na reprezentacji, a póki mamy stadion bez dachu nie ma problemu z dymem ")
lesław1

Postprzez django 2015-10-22, 9:47 pm

lesław1 napisał(a):ale jak Jaroszewski wystosował apel do naszych ultrasów to oni się obrazili, i jakoś nie widziałem, że go pochwalasz, raczej byś mu dojebał razem z nimi
.najłatwiej każemu dupę lizać a na swoje mówić ble..

Lesławie - nie wnikam co ty robisz prezesowi, ale nie przypisuj tego innym. Tyle razy ci już pisałem, że czytać ze zrozumieniem nie umiesz i dalej nie dotarło. Prezes chciał podwyższyć ceny biletów, czyli ukarać wszystkich kibiców oprócz tych, którzy rzeczywiście zawinili. Bo ci co odpalają race w większości i tak za bilety nie płacą. Zresztą szybko go ustawili do pionu, czego efektem było jego kolejne - jeszcze bardziej kuriozalne - oświadczenie. I jeżeli czegoś się czepiałem, to właśnie tego.
django

Postprzez RUDI 2015-10-22, 10:05 pm

Ech, co tu dyskutować , Sosnowiec to "wiocha" ,ostatnio byłem w kinie ,cała widownia pusta a "wieśniak" usiadł na moim miejscu (jak mu zwróciłem uwagę że to moje miejsce to mnie zj...ał chyba po węgiersku bo nic nie zrozumiałem ;-) ) ,noż kuźwa przecież na bilecie ma napisane rząd i miejsce i tam powinien posadzić dupę .5000 tyś. miejsc ,na meczu 2500(w porywach 3000) i jest problem ? ale to jest przecież wieś ,pochwal no się kolego lesławie1 swoim pochodzeniem ,jesteś/pochodzisz z jakiejś wielkiej "metropolii"? skąd to szacowna rodzina przybyła na tereny Zagłębia/Sosnowca ?.
Ps.A gdzie to kolega zauważył na tych wyjazdach że gospodarze zasiadali na swoich miejscach ? taki widok był z trybuny VIP?(dobry wzrok) z "klatki?(dobry wzrok) a może z miejsc gospodarzy ?(w sumie też dobry wzrok)
Dobry początek Twojego posta ,ale potem "przedobrzyłeś". Gościu ,pisząc "wieś wychodzi.." obrażasz wielu ludzi ,bo stwierdzasz że pochodzenie "wiejskie" jest jakąś ujmą .
Ps1 Żeby Cię uprzedzić(Twoją ripostę) ,mam "papiery" (około 1880 roku) że moja rodzina pochodzi z Dąbrowy Górniczej i Sosnowca ,jestem wieśniakiem ? (bo też siadam nie na swoim miejscu jak mnie przyjdzie ochota ;-) ) .Pomyśl trochę zanim coś wklepiesz na forum .

django napisał cytat -
"Tyle razy ci już pisałem, że czytać ze zrozumieniem nie umiesz i dalej nie dotarło."
popieram i zgadzam siÄ™ :niezle:
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez lesław1 2015-10-22, 11:51 pm

RUDI napisał(a):Ech, co tu dyskutować , Sosnowiec to "wiocha" ,ostatnio byłem w kinie ,cała widownia pusta a "wieśniak" usiadł na moim miejscu (jak mu zwróciłem uwagę że to moje miejsce to mnie zj...ał chyba po węgiersku bo nic nie zrozumiałem ;-) ) ,noż kuźwa przecież na bilecie ma napisane rząd i miejsce i tam powinien posadzić dupę .5000 tyś. miejsc ,na meczu 2500(w porywach 3000) i jest problem ? ale to jest przecież wieś ,pochwal no się kolego lesławie1 swoim pochodzeniem ,jesteś/pochodzisz z jakiejś wielkiej "metropolii"? skąd to szacowna rodzina przybyła na tereny Zagłębia/Sosnowca ?.
Ps.A gdzie to kolega zauważył na tych wyjazdach że gospodarze zasiadali na swoich miejscach ? taki widok był z trybuny VIP?(dobry wzrok) z "klatki?(dobry wzrok) a może z miejsc gospodarzy ?(w sumie też dobry wzrok)
Dobry początek Twojego posta ,ale potem "przedobrzyłeś". Gościu ,pisząc "wieś wychodzi.." obrażasz wielu ludzi ,bo stwierdzasz że pochodzenie "wiejskie" jest jakąś ujmą .
Ps1 Żeby Cię uprzedzić(Twoją ripostę) ,mam "papiery" (około 1880 roku) że moja rodzina pochodzi z Dąbrowy Górniczej i Sosnowca ,jestem wieśniakiem ? (bo też siadam nie na swoim miejscu jak mnie przyjdzie ochota ;-) ) .Pomyśl trochę zanim coś wklepiesz na forum .

django napisał cytat -
"Tyle razy ci już pisałem, że czytać ze zrozumieniem nie umiesz i dalej nie dotarło."
popieram i zgadzam siÄ™ :niezle:

to jak wolisz burak? impotent umysłowy?
czy ja napisałem że jak tobie ktoś zwróci uwagę to wyzywasz stawiasz się i od razu byś chciał się bić?
jeśli jesteś takim przypadkiem to czuj się urażony, jeśli natomiast nie to odbierz stwierdzenie wieś wychodzi za coś kolokwialnego a nie dosłownie ...
lesław1

Postprzez Anakin 2015-10-23, 7:23 am

django napisał(a):wojewoda nie zamyka stadionu, jeżeli klub podejmie rzeczywiste, a nie pozorowane działania zmierzające do poprawy bezpieczeństwa. Z tego punktu widzenia długi termin rozpatrywania sprawy jest atutem, bo daje klubowi czas na wykazanie się. Zobaczymy, czy ulotki na stadionie i listy, w których prezes straszy odpowiedzialnością zbiorową wszystkich kibiców okażą się wystarczające.

W sumie to druga strona medalu. Ze stwierdzeń Jaroszewskiego wynikałoby, że postępowanie dotyczy wydarzeń jakie miały miejsce poza stadionem. I w tym przypadku karanie klubu świadczyłoby w Urzędzie Wojewódzkim pracują urzędnicy szczególnej troski z wojewodą na czele. Gorzej jeśli obejmuje ono to co miało miejsce na meczu. O ile mnie pamięć nie myli to na meczu z Arką nie tylko odpalano te race ale ktoś z tępym umysłem rzucił racą w trybuny. I jeśli tego wojewoda się uczepi to może być gorzej. I żadna dotychczasowa propaganda prasowa nie pomoże a odium może spaść na kiboli. Tym bardziej ze rzeczywiście prezes poza ulotkami i straszeniem podwyżką cen zrobił tyle ile miał zrobić w styczniu w związku z zapowiadaną burzą mózgów w sprawie nowego stadionu. Dlatego mam nadzieje że Prezydent poza – jak to ujęto – dyskretnymi działaniami w sprawie kampanii prasowej równie dyskretnie działa jako polityk tego samego ugrupowania co wojewoda. Nie wspomnę też że ewentualna decyzja nakładająca karę na klub może w jakiś sposób szkodzić sprawie budowy nowego stadionu jeśli w eter pójdzie info że zamknięto stadion bo kibole rzucali racami w trybuny co powodowało zagrożenie dla ludzi.
Anakin

Postprzez werty2 2015-10-23, 8:05 am

django napisał(a):
Na pewno nie tędy droga.

Bzdura, na każdym meczu Piasta jest doping, są flagi. Kibice cisną zarządowi za to, że ten nałożył na kilka osób zakazy klubowe. Jeśli popierasz takie działania to serdecznie ci gratuluję.

Czasy są takie, że chcę oglądać race na meczach Zagłębia :)
werty2

Postprzez Anakin 2015-10-23, 8:23 am

werty2 napisał(a):Bzdura, na każdym meczu Piasta jest doping, są flagi. Kibice cisną zarządowi za to, że ten nałożył na kilka osób zakazy klubowe. Jeśli popierasz takie działania to serdecznie ci gratuluję.

Mnie osobiście Piast wali. Ale jeśli prawdą jest to że mimo podjętych przez ich Zarząd działań doping jest to raczej dobrze świadczy o kibicach. Przywoływać slogany typu na dobre i na złe jest bardzo łatwo, gorzej jeśli trzeba być ponad podziałami i mieć na uwadze dobro klubu i drużyny.

werty2 napisał(a):Czasy są takie, że chcę oglądać race na meczach Zagłębia

A ja nie chcę. Zwłaszcza gdy jakieś łomy rzucają nimi w ludzi. I nie chcę aby klub za każdym razem był zmuszony płacić karę. Ja przychodzę na mecz, a nie na festyn. Zgodzę się, że aranżacja ze strony kibiców ubarwia spektakl, ale bez tego też da się żyć. Zwłaszcza jeśli są takie a nie inne przepisy. One nie muszą się podobać, ale skoro są to trzeba je respektować. Choćby dla dobra klubu, aby nie był narażony na sankcje.
Anakin

Postprzez robercik 2015-10-23, 8:52 am

Może napiszę coś od siebie, jak ja to widzę.

1. Przepisy są jasne co do środków pirotechnicznych. Fakt, są widowiskowe i ma to swój urok. Niestety wchodząc na stadion decydujemy się z jego regulaminem. Jeżeli pojawiają się race na trybunach, to jak funkcjonuje służba ochrony? Pytanie retoryczne, bo mój 8 letni syn nawet stwierdził, że jego nie sprawdzają i może wnieść na stadion wszystko.

2. Zamiast rac można w inny sposób, równie widowiskowy, zaprezentować się na trybunach. Nie zapomnę jak na meczu z Arką mój synek powiedział do mnie: "Tata, ja też chcę taką flagą machać". I później cały mecz stał dumny i machał naszymi barwami, a trzeba zaznaczyć, że jesteśmy z Katowic :-)

3. Doping. Pojawia się tutaj w większości tekstach zapis, że należy iść do młyna. Otóż moim zdaniem wcale nie. Wystarczy jak ten co chce wstanie i będzie śpiewał to co młyn. W dużych klubach to działa, a my podobno do takich chcemy się zaliczać.

4. Obrażanie się ludzi z młyna jest śmieszne. Jeżeli coś Ci zarzucają, że źle robisz, a Ty jesteś pewny, że tak nie jest, to wstań i pokaż, że się myli przez swoje czyny. Nie obrażajcie się tylko dopingujcie jeszcze głośniej, jeszcze silniej, jeszcze mocniej. Zawsze znajdą się kręcący nosem.
I tutaj też nawiązanie do mojego synka. Dzieci bardzo łatwo łapią teksty. Niestety te brzydkie też. Pamiętam uśmiech Pana obok nas jak mówię do syna: "Tego nie śpiewamy, bo to brzydkie i obraźliwe".

5. Doping powinien być dla swojej drużyny, a nie przeciw gościom. Zachowujmy się jak cywilizowani ludzie. Po co krzyczeć np. Arka tamto i owamto? Jest Zagłębie i to je mamy dopingować. Nawet 8 latek się dziwi dlaczego krzyczą na przyjezdnych.

6. Co do miejsc tak to już jest w polskiej mentalności, że mamy w 4 literach przepisy i jakieś normy. Co z tego, że kupię bilety dla siebie i syna na krytą pod dachem, żeby dziecko nie zmokło. Szczególnie w piątek nie jestem w stanie przyjechać na długo przed meczem i muszę siadać już poza dachem, choć bilety mam pod dachem. Mnie to nie przeszkadza, bo wielokrotnie stałem w deszczu i śniegu, czy to u siebie czy na wyjazdach.
Jak jest pogoda zawsze idziemy na otwartÄ… :-)

7. Dla jasności. Dla mnie nie jest ważne czy przyjedzie na Ludowy wielki klub z dużego miasta czy mały klubik z miasteczka. Staram się być na każdym meczu, choć jestem od 12 lat po tej "złej" stronie Brynicy ;-) Ja nie mam żadnych animozji, że ktoś jest za inną drużyną, wręcz przeciwnie lubię usiąść przy piwku z kumplem który jest z Ruchu lub z GKSu i pogadać o naszych klubach, o ich historii, o tym co jest teraz.

No to widzimy się dzisiaj wieczorkiem :-) Chociaż te parkingi mnie martwią, bo jak teraz parkowałem przy garażach, to teraz tam pewnie się nie załapię :-( Szczególnie w piątek jak trzeba dojechać bezpośrednio po pracy. Ale trzeba dostosować się do zastanych realiów a nie marudzić :-)
NIE dla bylejakości w zarządzaniu Zagłębiem
robercik

Postprzez django 2015-10-23, 9:24 am

werty2 napisał(a):Bzdura, na każdym meczu Piasta jest doping, są flagi. Kibice cisną zarządowi za to, że ten nałożył na kilka osób zakazy klubowe. Jeśli popierasz takie działania to serdecznie ci gratuluję.

Czasy są takie, że chcę oglądać race na meczach Zagłębia :)

Kolega, do którego odnosił się mój post pisał, że nie ma młyna, mi się też coś takiego obiło o uszy, ale nie bardzo interesuje mnie sytuacja kibicowska Piasta i być może rzeczywiście znowu dopingują, co jak napisał Anakin dobrze o nich świadczy. A race dalej odpalają, czy już nie?

Ja też bym chciał wiele rzeczy. Idź do wojewody, powiedz że chcesz, może się zlituje...
django

Postprzez Qcu20 2015-10-23, 11:44 am

Już kiedyś padł tutaj taki pomysł kilka lat temu jak zamknęli stadion na mecz bodajże z Polkowicami.

Nie można przełożyć miejsca rozgrywania meczu na inny obiekt?
Albo chociaż pierwszy mecz rozegrać na wyjeździe, a rewanż u siebie?

Jeżeli już chcą coś zamykać to niech zamkną (ryj) drogi dojazdowe i główny nazwijmy to parking, a jak chcą iść dalej to trybunę gości. Natomiast w moim mieście chcę oglądać moją drużynę walczącą z innymi drużynami m.in ekstraklasy i żaden "wysoko" postawiony urzędas nie powinien mi tego utrudniać, czy zabraniać
Qcu20

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników