prezes Zagłębia Marcin Jaroszewski

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: prezes Zagłębia Marcin Jaroszewski

Postprzez Bizoniasty 2014-12-05, 11:45 am

bbartek napisał(a):Nawet po nie wygranych meczach były brawa..a dzisiaj katastrofa bo z meczu na mecz było coraz gorzej i co ? I nic..jest ok w odczuciu Pana Jaroszewskiego a nawet jest lepiej niż było…

Może trochę to było dawno temu, ale wspaniały przyklad jak mozna przegrywac z klasa, to byl mecz z Wisłą Kraków na inauguracje Ludowego w Ekstraklasie. Takiej postawy brakuje. Tam byla walka o kazdy centrymetr boiska
Bizoniasty

Postprzez Anakin 2014-12-09, 11:29 am

W klubie spodziewano się zmian, ale Baczyński wierzył, że nadal będzie budował Zagłębie Sosnowiec. W czwartek rada nadzorcza spółki podziękowała mu jednak za pracę. - Dotychczasowa praca Leszka Baczyńskiego została zweryfikowana pozytywnie. Problem był fakt, że nie było dalszego pomysłu na funkcjonowanie klubu - uzasadnia Agnieszka Czechowska-Kopeć, wiceprezydent Sosnowca odpowiedzialna m.in. za sprawy sportu.

Cały tekst: http://sosnowiec.gazeta.pl/gazetasosnow ... z3LOYIElBz

Przypominam fragment sprzed 1,5 roku dedykując go przede wszystkim wszystkim wielbicielom Prezesiny. A z powyższego wynika ze:
- Marcinek z Wiceprezydentą wykopali Baczyńskiego który prawdopodobnie się takiego obrotu nie spodziewał,
- po 1,5 roku hasło "nie ma dalszego pomysłu na funkcjonowanie klubu" jest nadal chyba aktualne. No, może poza tym że jesteśmy filią Wielkiego Brata z Mazowsza.
Anakin

Postprzez Anakin 2014-12-15, 11:44 am

Energetyk ROW prowadzi na półmetku rozgrywek piłkarskiej drugiej ligi. Coraz głośniej mówi się o powrocie rybniczan do grona zespołów z zaplecza T-Mobile Ekstraklasy.

W podobnym tonie wypowiedział się ostatnio także Prezes ROW-u Grzegorz Janik. Skomentował on również nową sytuację polityczną w mieście i potencjalnie związany z tym scenariusz wydarzeń: „Mamy nowego prezydenta. Mam nadzieje, że przychodzi on do urzędu po to, aby coś budować, a nie burzyć. Na pewno będziemy się chcieli wspólnie spotkać. Chcę jednocześnie zapewnić, że jeżeli przeszkodą dla rozwoju piłki w Rybniku, miała by być moja osoba, to ja jestem gotów zrezygnować z piastowanej funkcji. Dla mnie dużą satysfakcją jest to, że prowadzimy w lidze, a co równie ważne klub nie ma w tej chwili jakichkolwiek długów. To się rzadko w dzisiejszych czasach zdarza.”

Miejmy nadzieję, że możliwe zmiany w Energetyku, o ile w ogóle jakieś nastąpią, nie wpłyną negatywnie na poczynania i plany zespołu Marcina Prasoła. Bądź, co bądź pierwsza liga wydaje się by niemalże na wyciągnięcie ręki i naprawdę szkoda by było zmarnować nadarzającą się właśnie okazję na sukces.
http://www.sportslaski.pl/info/grzegorz ... nowac.html
Z jakiej strony by nie patrzeć słowa wypowiedziane przez prezesa lidera II ligi. Klubu, który w tym samym czasie, w którym my kiblujemy w tej samej lidze zdążył już odnotować kilka awansów no i spadek z I do II ligi. A na dziś ma zdecydowanie większe szanse na awans.
Takie słowa wypisz-wymaluj powinien wypowiedzieć Jaroszewski. Bo moim zdaniem jeśli ma coś drgnąć w klubie, ma coś się dziać przy budowie nowego stadionu, jak zapowiada nowy prezydent to Jaroszewski powinien zrezygnować bo jest za cienki aby pod jego rządami klub się rozwijał i jest on na pewno przeszkodą w tym aby klub lepiej działał.
Anakin

Postprzez Tomcjo 2014-12-17, 10:54 am

http://m.slask.sport.pl/sport-slask/1,1 ... atha_.html

Fajnie ze jednak coś się robi w klubie i nie tylko krytykujemy prezesa . Wprawdzie to mały kroczek ale właśnie w ten sposób nasz klub może wiele osiągnąć i moim zdaniem to bardzo dobra droga do rozwoju Zagłębia .
Tomcjo

Postprzez Anakin 2014-12-17, 11:11 am

Tomcjo napisał(a):http://m.slask.sport.pl/sport-slask/1,123469,17143690,Zaglebie_Sosnowiec_jednak_bedzie_mialo__gorke_Magatha_.html

Fajnie ze jednak coś się robi w klubie i nie tylko krytykujemy prezesa . Wprawdzie to mały kroczek ale właśnie w ten sposób nasz klub może wiele osiągnąć i moim zdaniem to bardzo dobra droga do rozwoju Zagłębia .

Tylko gdzie w tekście napisano ze to zasługa Prezesa ? Z artykułu wynika że inicjatorem i wykonawcą projektu jest ojciec dzieci ćwiczących w Akademii i zapewne prywatnie kibic Zagłębia. Jak dla mnie to świadczy że są w regionie przedsiębiorcy którzy w jakiś sposób chcą wspierać klub.
Anakin

Postprzez Adam1906 2014-12-17, 3:32 pm

Anakin napisał(a):Tylko gdzie w tekście napisano ze to zasługa Prezesa ? Z artykułu wynika że inicjatorem i wykonawcą projektu jest ojciec dzieci ćwiczących w Akademii i zapewne prywatnie kibic Zagłębia. Jak dla mnie to świadczy że są w regionie przedsiębiorcy którzy w jakiś sposób chcą wspierać klub.

Sorry, a gdzie w tekście napisano, że to wyłączna zasługa Piotra Kłoska? Tak naprawdę to obydwaj tego nie wiemy, jednak Ty już z góry zakładasz, że nic z tym wspólnego "na pewno nie ma Jaroszewski". Czasami mam wrażenie, że niektórzy na forum zachowują się, jak Jarosław Kaczyński w polityce: "to wszystko wina Tuska/Jaroszewskiego" ;-)
Adam1906

Postprzez novack 2014-12-17, 3:45 pm

Adam1906 napisał(a):
Anakin napisał(a):Tylko gdzie w tekście napisano ze to zasługa Prezesa ? Z artykułu wynika że inicjatorem i wykonawcą projektu jest ojciec dzieci ćwiczących w Akademii i zapewne prywatnie kibic Zagłębia. Jak dla mnie to świadczy że są w regionie przedsiębiorcy którzy w jakiś sposób chcą wspierać klub.

Sorry, a gdzie w tekście napisano, że to wyłączna zasługa Piotra Kłoska? Tak naprawdę to obydwaj tego nie wiemy, jednak Ty już z góry zakładasz, że nic z tym wspólnego "na pewno nie ma Jaroszewski". Czasami mam wrażenie, że niektórzy na forum zachowują się, jak Jarosław Kaczyński w polityce: "to wszystko wina Tuska/Jaroszewskiego" ;-)

Mielimśy tu nie politykować, a prywatnie, od serca doradzam mniej TVN i Gazety góWnianej.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez Adam1906 2014-12-17, 6:00 pm

Nie czytam i nie oglądam. Przykład z polityki był tylko przykładem co poniektórych komentarzy ;-)
Adam1906

Postprzez novack 2014-12-17, 6:40 pm

Adam1906 napisał(a):Nie czytam i nie oglądam. Przykład z polityki był tylko przykładem co poniektórych komentarzy ;-)

Aaaa to przepraszam ;)
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez Anakin 2014-12-18, 8:29 am

Adam1906 napisał(a):Sorry, a gdzie w tekście napisano, że to wyłączna zasługa Piotra Kłoska? Tak naprawdę to obydwaj tego nie wiemy, jednak Ty już z góry zakładasz, że nic z tym wspólnego "na pewno nie ma Jaroszewski". Czasami mam wrażenie, że niektórzy na forum zachowują się, jak Jarosław Kaczyński w polityce: "to wszystko wina Tuska/Jaroszewskiego"

Bo gdyby tak było to "brat po piórze" nie omieszkałby tego napisać. Ale nie w tym rzecz. Takie działania jak górka Magatha czy wywieszenie tablicy w knajpie to z punktu widzenia zarządzania spółka działania pozorowane czy wręcz nieistotne. Przypomnę że kilka lat temu wybudowano wokół Ludowego ekstra kompleks treningowy. Czy to się przełożyło na lepszą sytuację organizacyjno-finansowo-sportową klubu ? Oczywiście że nie. Pijesz do mnie że moim zdaniem wszystko jest wina Jaroszewskiego. Może nie wszystko ale w znaczącej części jak najbardziej tak. Przypominam że Zagłębie jest nie tylko klubem ale w sensie prawnym spółką na której czele stoi Prezes. Zgodnie z wszelkimi znakami na niebie i ziemi to on w pierwszej kolejności za nią odpowiada. Jeżeli jesteś właścicielem spółki a nie masz czasu jak również masz inne obowiązki to zatrudniasz menadżera i mu płacisz właśnie po to aby nią zarządzał, znajdował źródła finansowania, rozwijał ją itd. Aby nadzorować to co robi, masz radę nadzorczą, a raz w roku oceniasz jego pracę na Zwyczajnym Walnym Zgromadzeniu. Tak to w dużym skrócie chodzi.
Na dzień dzisiejszy masz siódmy sezon w 3 lidze, siódme miejsce po 19 kolejkach, trenera, który absolutnie nie daje gwarancji poprawy gry, informacje (póki co), że zawodnicy nie chcą przyjść do Zagłębia czy też brak przejrzystej polityki klubu w czymkolwiek. Patrz, nawet tak banalna sprawa. Pozostał niespełna tydzień do Świąt. Czyż nie można było zrobić jakiegoś spotkania świątecznego dla kibiców ? Mikołajek dla dzieci-kibiców ? Imprezy sylwestrowej dla kibiców przy stadionie ? Cicho wszędzie, głucho wszędzie. Mikołajki tylko w ramach Akademii, wigilia jak co roku tylko dla vipów a i sylwester w 3kolorach zapewne tylko dla wybrańców losu. Jedynie Sierczyński i Ryndak w jakiejś chwalebnej akcji charytatywnej. Ale nic co przyciągałoby i integrowało kibiców. Jestem w stanie zrozumieć że Jaroszewski to może Twój kumpel i głupio byłoby napisać coś negatywnego ale też nie udawajmy że jest dobrze. Bo jest cieńko, Panie.
Anakin

Postprzez pyla 2014-12-18, 11:05 pm

Adam 1906 może nas oświecisz i napiszesz czyja to wina ? Marazm w klubie, pozycja w tabeli, beznadziejna gra, pseudo trener, debilna decyzja o pozbyciu się Giela , fantastyczna jak do tej pory polityka transferowa ,tajne spotkania z garstką kibiców itp. Chyba nie jest to wina forumowiczów czy kibiców ?
pyla

Postprzez szajba555 2014-12-19, 12:18 am

Ponoć mieliśmy obalać pseudoprezesa razem z jego westfalskim frojndem ?
Nie wiem czy dobrym rozwiązaniem byłaby petycja wysłana do prezydenta w sprawie wybicia tych dwóch partaczy z posad . Bo co nasz prezesik parę miłych słówek puścił do nowego prezydenta a obawy że skończymy jak taki Groclin (ten z Grodziska Wielkopolskiego) przez taką niedojde jak prezes to dla mnie są co raz bardziej realne :kiepsko: . A co do trenera którego nazwałem frojndem to powinien polecieć już we wrześniu a nawet i w końcówce zeszłego sezonu również co do petycji która moim zdaniem by miała trafić w ręce pana Chęcińskiego to może i dało by to się w spokojnej atmosferze załatwić widzę że niestety będziemy się staczać jeszcze gorzej niż trzy sezony temu :twisted:
szajba555

Postprzez jondek 2014-12-19, 1:53 am

Jaroszewski i Smyła działają na szkodę klubu,miasta i podatników.I tym powinien koniecznie zająć się nasz Prezydent,jako gospodarz i zwierzchnik obu panów. :redface:P.s.A swoją drogą to dupska mają niezle przyspawane do swoich stołków :czerwona:
jondek

Postprzez Anakin 2014-12-19, 9:44 am

pyla napisał(a):Adam 1906 może nas oświecisz i napiszesz czyja to wina ? Marazm w klubie, pozycja w tabeli, beznadziejna gra, pseudo trener, debilna decyzja o pozbyciu się Giela , fantastyczna jak do tej pory polityka transferowa ,tajne spotkania z garstką kibiców itp. Chyba nie jest to wina forumowiczów czy kibiców ?

Nie ma się co czepiać Adama. Każdy ma prawo do takiej czy nie innej postawy wobec Prezesa i należy to uszanować. Sam nie wiem jakbym się zachowywał w sytuacji gdyby Prezes był np. z kręgu moich znajomych czy rodziny. Podkreślam że nie jest moim celem insynuowanie takiej sytuacji wobec kolegi Adama. To tylko moja hipoteza. Natomiast na forum do niedawna było aktywnych paru takich którzy próbowali wmawiać że ten niedorozwój klubowy jest czymś całkiem naturalnym. Póki co umilkli bo argumentów „za” dosłownie z każdym dniem coraz trudniej znaleźć. Chyba powoli zostaje po prostu to że zespół nie broni się przed spadkiem co miał miejsce w dwóch sezonach spośród tych spędzonych w 3 lidze no i to że klub jako spółka dotąd nie upadła. Ale to marne argumenty zważywszy na potencjał klubu i to że co roku dostaje z Miasta finansową kroplówę. Na dzień dzisiejszy pozostaje jedynie wątła nadzieja związana ze zmianami w Magistracie. Ale podkreślam – wątła zważywszy na specyficzne układy w Sosnowcu
Anakin

Postprzez Tomcjo 2014-12-19, 1:33 pm

Często zdarza mi się krytykować prezesa . Czasem choć rzadko pochwalić . Gdybym ja był prezesem pewnie wykonywalnym podobne ruchy . Może tylko na inne rzeczy kladlbym akcent . Tylko ze ja trzeźwo oceniam swoje zdolności . Ja się na prezesa nie nadaje a Jaroszewki uważa inaczej . Ja nadawalbym się na sponsora :lol: tylko kasy brak :lol: . Jaroszewski tez gra role sponsora tylko dlaczego wiezie się za miejska kasę . Pora zakończyć jego zabawę w klub . Panie prezydencie na nowy rok konkurs lub nowy prezes . Fachowiec nie kibic .
ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC
Tomcjo

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna