Adam1906 napisał(a):Sorry, a gdzie w tekście napisano, że to wyłączna zasługa Piotra Kłoska? Tak naprawdę to obydwaj tego nie wiemy, jednak Ty już z góry zakładasz, że nic z tym wspólnego "na pewno nie ma Jaroszewski". Czasami mam wrażenie, że niektórzy na forum zachowują się, jak Jarosław Kaczyński w polityce: "to wszystko wina Tuska/Jaroszewskiego"
Bo gdyby tak było to "brat po piórze" nie omieszkałby tego napisać. Ale nie w tym rzecz. Takie działania jak górka Magatha czy wywieszenie tablicy w knajpie to z punktu widzenia zarządzania spółka działania pozorowane czy wręcz nieistotne. Przypomnę że kilka lat temu wybudowano wokół Ludowego ekstra kompleks treningowy. Czy to się przełożyło na lepszą sytuację organizacyjno-finansowo-sportową klubu

Oczywiście że nie. Pijesz do mnie że moim zdaniem wszystko jest wina Jaroszewskiego. Może nie wszystko ale w znaczącej części jak najbardziej tak. Przypominam że Zagłębie jest nie tylko klubem ale w sensie prawnym spółką na której czele stoi Prezes. Zgodnie z wszelkimi znakami na niebie i ziemi to on w pierwszej kolejności za nią odpowiada. Jeżeli jesteś właścicielem spółki a nie masz czasu jak również masz inne obowiązki to zatrudniasz menadżera i mu płacisz właśnie po to aby nią zarządzał, znajdował źródła finansowania, rozwijał ją itd. Aby nadzorować to co robi, masz radę nadzorczą, a raz w roku oceniasz jego pracę na Zwyczajnym Walnym Zgromadzeniu. Tak to w dużym skrócie chodzi.
Na dzień dzisiejszy masz siódmy sezon w 3 lidze, siódme miejsce po 19 kolejkach, trenera, który absolutnie nie daje gwarancji poprawy gry, informacje (póki co), że zawodnicy nie chcą przyjść do Zagłębia czy też brak przejrzystej polityki klubu w czymkolwiek. Patrz, nawet tak banalna sprawa. Pozostał niespełna tydzień do Świąt. Czyż nie można było zrobić jakiegoś spotkania świątecznego dla kibiców

Mikołajek dla dzieci-kibiców

Imprezy sylwestrowej dla kibiców przy stadionie

Cicho wszędzie, głucho wszędzie. Mikołajki tylko w ramach Akademii, wigilia jak co roku tylko dla vipów a i sylwester w 3kolorach zapewne tylko dla wybrańców losu. Jedynie Sierczyński i Ryndak w jakiejś chwalebnej akcji charytatywnej. Ale nic co przyciągałoby i integrowało kibiców. Jestem w stanie zrozumieć że Jaroszewski to może Twój kumpel i głupio byłoby napisać coś negatywnego ale też nie udawajmy że jest dobrze. Bo jest cieńko, Panie.