Wojewoda zamknął Stadion Ludowy

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Wojewoda zamknął Stadion Ludowy

Postprzez Sarmat 2010-05-14, 6:59 pm

violator90 napisał(a):
Dobromir01 napisał(a):OK, niezgadzamy się z decyzją ..A W ZWIĄZKU z tym - proteściki celowe i bolące konkretne osoby .....urząd wojewódzki, organizacje ruchu drogowego itd.., zła decyzja = negatywna rekacja społeczna .....

tylko i wyłącznie w hanysowie , nie róbmy sami sobie bagna w mieście
Sarmat

Postprzez dziejus 2010-05-14, 7:05 pm

Kazdy pomysł mozna rozważyć.Mój jest taki.Marszałek Komorowski otworzył wczoraj "z pompą" chociaż z małymi trudnościami swoją strone intrnetową.Możemy go zasypać milami w których napiszemy że te kilkadziesiąt czy kilkaset tysiecy głosów których nie dostanie to sprawka jego koleżki,niejakiego Zygi Ł. Można by taką sytuacje zlekceważyć gdyby nie wybory.Czyżby wojewoda miał na drugie Brutus :redface: :twisted:
dziejus

Postprzez _PAoLO_ 2010-05-14, 7:09 pm

Uruk napisał(a):
Kamilosx napisał(a):Paskuda :czerwona: Tekst o Wermahcie na poziomie PiSiaków, zero zdziwienia. Brak słow

masz coś do Pis-u? wydupiaj z tą swoją pełowska agitacją z tego forum...

co wymagasz od czlowieka ktory po faktach w tvn zasypia z gazeta wyborcza pod poduszka, nawet ostatni cios od partii oszostow go nic nie nauczyl.
_PAoLO_

Postprzez violator90 2010-05-14, 7:13 pm

Kazdy pomysł mozna rozważyć.Mój jest taki.Marszałek Komorowski otworzył wczoraj "z pompą" chociaż z małymi trudnościami swoją strone intrnetową.Możemy go zasypać milami w których napiszemy że te kilkadziesiąt czy kilkaset tysiecy głosów których nie dostanie to sprawka jego koleżki,niejakiego Zygi Ł. Można by taką sytuacje zlekceważyć gdyby nie wybory.Czyżby wojewoda miał na drugie Brutus

I to jest przykład dobrego, skutecznego i inteligentnego podejścia. Taki gość może się tylko bać ostarcyzmu w swoim własnym ugrupowaniu. Chyba niezbyt miło mu się będzie spotykać na meetingach PO kiedy wszyscy w PO zobaczą jaki niepotrzebny brud i syf robi przed wyborami. Te wybory i poparcie to dobry dla nas argument , także jak najbardziej mailować na tą stronę, JAK NAJBARDZIEJ , tutaj mały gotowiec ...(ktoś już próbuje zainteresować tą sprawę wew. forum PO)....http://www.platforma.org/forum/index.ph ... borcow-po/
violator90

Postprzez Dobromir01 2010-05-14, 7:21 pm

pisać e maile to jedno.
ale tu reakcja musi być szybka.
Marszałekw wolnym tłumaczeniu Ku.....wa z ulicy jagiellońskiej musi z tych wojaży z chin wrócić.
Lotnisko jest na naszej ziemi może ktoś z forumowiczów wie lub może się dowiedzieć czy ta gnida przyleci do Pyrzowic?
A jak nie to na pewno przyleci do stolicy - a tam przecież są nasi bracia z Legii
Dobromir01

Postprzez Kamilosx 2010-05-14, 7:22 pm

_PAoLO_ napisał(a):
Uruk napisał(a):
Kamilosx napisał(a):Paskuda :czerwona: Tekst o Wermahcie na poziomie PiSiaków, zero zdziwienia. Brak słow

masz coś do Pis-u? wydupiaj z tą swoją pełowska agitacją z tego forum...

co wymagasz od czlowieka ktory po faktach w tvn zasypia z gazeta wyborcza pod poduszka, nawet ostatni cios od partii oszostow go nic nie nauczyl.

Pijesz do mnie? To Ty jesteś ograniczony chłopcze, że decyzję jakiś mało znaczących pizdeczek jak Wojewoda łączysz z wyborami prezydenckimi. Z pewnością Komorowski wydał decyzję o zamknięciu naszego stadionu. Już nie mówię o tym, że nie potrafisz poprawnie pisać po polsku, ale to akurat charakteryzuję zwolenników partii wielkiego Jarka.
Kamilosx

Postprzez dziejus 2010-05-14, 7:27 pm

Nie wiadomo co z telebimem :-( Moze w sytuacji gdyby go nie było,wybrać lepsze miejsce do dopingu ? Pod wzgłędem przyczepności terenu jak i akustyki ;-)
Ostatnio edytowano 2010-05-14, 7:41 pm przez dziejus, łącznie edytowano 1 raz
dziejus

Postprzez Dobromir01 2010-05-14, 7:38 pm

Skończcie z uprawianiem polityki na forum :czerwona:
Każdy bedzie glosował wg swojego sumienia. albo nie bedzie głosował w cale.
Łukaszczyk moim zdaniem to patałach i dał sie wkrecić przez presesa polkowic jak maly kaziu.
Teraz do tego urabia sobie teorie, zeby nie było ze to tak jest. Na dodatek jest aktualnie nieobecny.
Nie ważnie ze ten Ignorant jest z PO równie dobrze mogłby byc z innej opcji politycznej.
Musimy pokazać ze nie jesteśmy Frajerami.
Pod Urząd Wojewudzki muszą pujśc kibice i sympatycy.
Zeby nie było ze kibole atakują porządnego i praworządnego urzędnika
Dobromir01

Postprzez dziejus 2010-05-14, 7:45 pm

A "moherom" trzeba powiedzieć ze idziemy na spotkanie sympatyków Radia Maryja :lol:
dziejus

Postprzez PiotrK 2010-05-14, 8:00 pm

Wszyscy psiocza na wojewode i PZPN ale jakos malo kto zastanawia sie nad geneza i sposobami rozwiazania zaistnialego problemu . Prawda jest taka ze jednym z winowajcow jest grupa ultras ktora malo tego ze wniosla i odpalila race to jeszcze pozwolila to uczynic osoba na tyle nieodpowiedzialnym ze w wyniku tego ktos ucierpial . Jest wiele sposobow na zrobienie oprawy a mimo to grupa ta polowe budzetu inwestuje w zakazane race ! Dla mnie jednak nie oni sa tu glowna przyczyna zamkniecia stadionu . Glownym winowajca jest ochrona i dziwi mnie czemu jeszcze wladze klubu nie rozwiazaly z nimi umowy i nie wniesli o odszkodowanie . W raporcie jasno pisze o braku min ilosci ochroniarzy z licenja , o braku komunikacji miedzy sluzbami porzadkowymi co jest kompletnym brakiem profesjonalizmu (pomijam juz nawet fakt ze pozwolili wniesc taka ilosc rac co ewidentnie swiadczy o ich kwalifikacjach). Wedlug mnie zarzad powinien wypowiedziec umowe i zatrudnic firme ktora ma odpowiednie kwlifikacje i doswiadczenie w ochronie a nie jakis amatorow . Nie pierwszy raz jest problem z ta firma ( klub im jeszcze banerek na oficjalnej wystawil) wiec nie rozumiem ich dalszej wspolpracy zwlaszcza ze to za sprawa owej firmy nie mozemy rozgrywac meczy (do infrastruktury stadionu raczej trudno sie doczepic). Niech klub zatrudni nowa firme ktora ma referencje z ekraklasy i wtedy urzad nie bedzie mial prawa do niczego sie doczepic wiec nie wiem na co nasi wlodarze czekaja.

Zamkneli nam ludowy ale zakazu organizacji meczu na innym stadionie chyba nam nie zakazali. Czy ktokolwiek w klubie bral wogole pod uwage rozegranie meczu na innym stadionie ?? Troche tych stadionow spelniajacych licencje w okolicy jest i skoro w klubie podkreslaja jacy dla nich wazni sa kibice to moze mozna bylo choc sprobowac zorganizowac mecz na innym stadionie (chocby po kosztach) a nie liczyc na laske urzedu.

I ostatnia sprawa. Wszystkimi tymi rzeczami z pewnoscia moglo by sie zajac stowarzyszenie . No tak tylko po co, wkoncu mamy sprawnie dzialajacy zarzad w klubie !!!
PiotrK

Postprzez PawełK 2010-05-14, 8:25 pm

PiotrK napisał(a):Zamkneli nam ludowy ale zakazu organizacji meczu na innym stadionie chyba nam nie zakazali. Czy ktokolwiek w klubie bral wogole pod uwage rozegranie meczu na innym stadionie ?? Troche tych stadionow spelniajacych licencje w okolicy jest i skoro w klubie podkreslaja jacy dla nich wazni sa kibice to moze mozna bylo choc sprobowac zorganizowac mecz na innym stadionie (chocby po kosztach) a nie liczyc na laske urzedu.

Sosnowiecka policja ma zastrzeżenia i wydaje złe opinie nt. Stadionu Ludowego a Ty piszesz o innych stadionach... podaj mi jakiś przykład. Absurdem jest sprawa tego typu, że Stadion Ludowy nadaje się na rozgrywanie przez krakowskie kluby meczów w Sosnowcu włącznie z runda wstępną Ligi Mistrzów a nagle po 2 miesiącach od incydentu z meczu z Pogonią zamykają stadion, gdzie w międzyczasie było wiele innych meczów w tym mecze podwyższonego ryzyka - mecz z Zawiszą i nie działo się nic. Wg mnie sprawa jest ewidentnie polityczna. Ciekawe czemu TVN nie nagłaśniał sprawy a byli? Nie było zamieszek, na które czekali - nie było tematu.

Swoją drogą tak mi się przerobiła przyśpiewka:

Chociaż ciężki jest czas,
i zewsząd wciąż gnębią nas
będą, będą kibice Zagłębia szli
nie pokona nas już nikt

czy to wojewoda czy pzpn
czy też marszałek, czy sam prezydent
wszystko przejdziemy, mocniejsi będziemy
co nie zabije, to wzmocni nas
Zagłębie Sosnowiec to najlepszy klub
kto nie wierzy to c*** mu w dziub!
PawełK
pyszałek

Postprzez dziejus 2010-05-14, 8:33 pm

Takich JAJ to nawet za babki "komuny"towarzysze nie robili.No może z wyjątkiem odpowiedzialności zbiorowej która jak widzimy trzyma sie dzielnie :redface: Sekretarze chociaż stwarzali pozory a tu prosze.Wiem ze demokracja nie jest idealnym ustrojem ale tu zalatuje mi "republiką bananową".Chodzi mi o sposób przeprowadzenia tej "akcji" :twisted: W żadnym innym kraju z wyjątkiem może jak napisałem republik bananowych i Białorusi :redface: jest nie do pomyślenia taka "przewałka". :czerwona:
dziejus

Postprzez Dobromir01 2010-05-14, 9:02 pm

Zgadzam sie z Piotrem K może by zorganizować mecze na stadionie Victorii Jaworzno.
Blisko i stadion ładny.

Panie Hytry weź sie pan w końcu do roboty, bo nawet biadolić pan nie umiesz.
Dobromir01

Postprzez dziejus 2010-05-14, 9:06 pm

Na głownej jest napisane ze Miller nie widzi powodu do zmiany decyzji.W poniedziałek Gorski jedzie z materiałami zródłowymi aby go przekonać do zmiany zdania.Telebim niepewny.Przeszkody techniczne :twisted:
dziejus

Postprzez zag23 2010-05-14, 9:14 pm

Jak zwykle są równi i równiejsi. Jakby Zagłębie nazywało się GKS Katowice albo Ruch Chorzów to pseudo wojewoda by nie ukarał klubu tak dotkliwie. Mam wrażenie jakby policja z Sosnowca miała układy ze Ślązakami. Prezydent miasta nic nie załatwił bo mówiło się, że gdy będzie spokój na meczu (wokół stadionu) z Polkowicami to na kolejnym spotkaniu na stadion wejdą kibice. Niestety tak się nie stanie. Kolejny policzek w twarz. Klub z tego tytułu traci kolejne wpływy, które by miał za bilety a w dodatku piłkarzom brakuje 12 zawodnika czyli KIBICÓW podczas meczu. Coraz bardziej wierze w teorie, że Zagłębie w tym sezonie ma nie wejść do 1 ligi bo komuś to nie jest na rękę. Mam pytanie. Czy klub może wnioskować do Urzędu Wojewódzkiego w Katowicach o rekompensatę z tytułu braku pieniędzy w kasie za wpływy z biletów ?

Ps. Jeśli chodzi o rozegranie meczu na stadionie Victorii Jaworzno to to w dniu jutrzejszym nie wchodzi w rachubę ponieważ jutro Victoria gra mecz na szczycie z MKS Myszków o 17:00
zag23

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna