Krzysztof Szatan - były właściciel Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Krzysztof Szatan - Właściciel Zagłębia

Postprzez jaca661966 2009-07-03, 9:50 am

August napisał(a):
Taka mała dygresja. Na sparingu Zagłębia z Zabrzem pojawił się Prezes Górniak, który dojechał do swojego zespołu po (tak mówiono) zakończonym posiedzeniu Rady Nadzorczej. Czyli Panui Prezesowi chciało się przyjechać do Sosnowca po południu. I teraz mam pytanie: czy na meczu był obecny Prezes Zagłębia Sosnowiec

Cóż żeś się tak uczepił tego Hytrego. Niech jak najszybciej wybiorą nowego prezesa, a obecność Hy

trego na sparingu Zagłębia jest dla mnie w tym momencie zbędna.

Jasne ,że obecność na sparingu prezesa jest zbędna , jednak świadczy to o atmosferze w klubie.
jaca661966

Postprzez August 2009-07-03, 12:10 pm

jaca661966 napisał(a):Cóż żeś się tak uczepił tego Hytrego. Niech jak najszybciej wybiorą nowego prezesa, a obecność Hy

trego na sparingu Zagłębia jest dla mnie w tym momencie zbędna.

Jasne ,że obecność na sparingu prezesa jest zbędna

Uczepiłem się k***a mać dlatego, że w klubie jest potrzebny komepetentny Prezes, który wreszczie zacznie kreować jakąkolwiek politykę. A nie być od 2 miesięcy w stanie permanentnej dymisji i spiedalać na wakacje kiedy jest najwięcej do roboty w klubie. Moze obecność Jędrycha była zbędna w Sosnowcu, ale po prsotu widać było, że Zabrze ma Prezesa.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez łoś 2009-07-03, 3:06 pm

Nasz jest w stanie hibernacji i trudno od niego wymagac rzeczy niemożliwych :-) Zgadzam się ze napewno miałoby to wpływ na lepszą atmosfere w drużynie
łoś

Postprzez Dobromir01 2009-07-03, 9:49 pm

Panowie." Podziękowalismy" juz Hytremu i niech idzie swoja drogą.
Teraz właściciel oraz rada nadzorcza są odpowiedzialni za funkcjonowanie klubu.
Pierścień niech buduje ta swoją" drużynę pierścienia" a to kto jest oprócz zawodników i trenerów jest na sparingach to już ma mniejsze znaczenie.
Na temat naszego bossa to już mi nawet się wypowiadać nie chce, bo już parę razy na jego temat się wypowiadałem.
Niech pomaga finansowo, szuka sponsorów,i niech nie przeszkadza.
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.
Dobromir01

Postprzez August 2009-08-03, 9:25 pm

Szatan znowu uwierzył w Zagłębie
Rozmawiał Wojciech Todur 2009-08-03, ostatnia aktualizacja 2009-08-03 22:11:24.0

Właściciel klubu z Sosnowca nie chce zmieniać prezesa

Wojciech Todur: Czy miasto wciąż jest zainteresowane przejęciem akcji Zagłębia?

Krzysztof Szatan, właściciel Zagłębia: Rozmowy trwają i zmierzają w dobrą stronę. Klub też musi się przygotować na takie wyzwanie, stąd badanie naszych finansów przez biegłego rewidenta. W połowie sierpnia czeka nas posiedzenie rady nadzorczej spółki. Po nim będziemy mądrzejsi. Jestem przekonany, że jeszcze w trakcie rundy jesiennej miasto stanie się akcjonariuszem klubu. Czy akcje przejmie Agencja Rozwoju Lokalnego? Słyszałem o takim pomyśle, ale naprawdę nie wiem.

Klub zarabia teraz na użyczaniu stadionu Wiśle i Cracovii. Podobno wasz budżet może się wzbogacić o ponad dwa miliony złotych. Może uda się coś zaoszczędzić?

- Najpierw musimy te pieniądze mieć. Przecież Wisła i Cracovia nie muszą grać w Sosnowcu do końca sezonu. Gdy przejmowałem klub po awansie do ekstraklasy, też snuliśmy plany o zaoszczędzonych złotówkach. Tymczasem na koniec trzeba było jeszcze do tego biznesu dołożyć.

Myśli Pan o kolejnych wzmocnieniach?

- Trwają rozmowy z napastnikiem z Bośni. Nie powiem jednak z kim, żeby nie spalić tematu.

Co z dymisją prezesa Pawła Hytrego. Zostanie przyjęta?

- Wiosną nie wytrzymał presji kibiców. Namawiam go, żeby został. Przecież to on prowadził rozmowy transferowe, starał się o licencję, negocjował umowy z krakowskimi klubami. Teraz powtarza, że jego decyzja jest nieodwołalna. Tym problemem też musi się zająć rada nadzorcza.

Nie tak dawno mówił Pan, że ma dosyć piłki, ale teraz znowu słyszę w Pana głosie optymizm.

- Nowy sezon to i nowe nadzieje. Patrzę na piłkarzy i w końcu widzę drużynę z charakterem. Cieszę się z transferów, jestem zadowolony z powrotu Pawła Ryngiera [specjalista od przygotowania kondycyjnego - przyp. red.]. Wierzę, że dzięki niemu piłkarzy nie będą już łapać skurcze po 70 minutach gry.

Rozmawiał Wojciech Todur
http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,3502 ... lebie.html
August

Postprzez mayday77 2009-08-03, 9:42 pm

August napisał(a):Szatan znowu uwierzył w Zagłębie
Rozmawiał Wojciech Todur 2009-08-03, ostatnia aktualizacja 2009-08-03 22:11:24.0

Właściciel klubu z Sosnowca nie chce zmieniać prezesa

Wojciech Todur: Czy miasto wciąż jest zainteresowane przejęciem akcji Zagłębia?

Krzysztof Szatan, właściciel Zagłębia: Rozmowy trwają i zmierzają w dobrą stronę. Klub też musi się przygotować na takie wyzwanie, stąd badanie naszych finansów przez biegłego rewidenta. W połowie sierpnia czeka nas posiedzenie rady nadzorczej spółki. Po nim będziemy mądrzejsi. Jestem przekonany, że jeszcze w trakcie rundy jesiennej miasto stanie się akcjonariuszem klubu. Czy akcje przejmie Agencja Rozwoju Lokalnego? Słyszałem o takim pomyśle, ale naprawdę nie wiem.

Klub zarabia teraz na użyczaniu stadionu Wiśle i Cracovii. Podobno wasz budżet może się wzbogacić o ponad dwa miliony złotych. Może uda się coś zaoszczędzić?

- Najpierw musimy te pieniądze mieć. Przecież Wisła i Cracovia nie muszą grać w Sosnowcu do końca sezonu. Gdy przejmowałem klub po awansie do ekstraklasy, też snuliśmy plany o zaoszczędzonych złotówkach. Tymczasem na koniec trzeba było jeszcze do tego biznesu dołożyć.

Myśli Pan o kolejnych wzmocnieniach?

- Trwają rozmowy z napastnikiem z Bośni. Nie powiem jednak z kim, żeby nie spalić tematu.

Co z dymisją prezesa Pawła Hytrego. Zostanie przyjęta?

- Wiosną nie wytrzymał presji kibiców. Namawiam go, żeby został. Przecież to on prowadził rozmowy transferowe, starał się o licencję, negocjował umowy z krakowskimi klubami. Teraz powtarza, że jego decyzja jest nieodwołalna. Tym problemem też musi się zająć rada nadzorcza.

Nie tak dawno mówił Pan, że ma dosyć piłki, ale teraz znowu słyszę w Pana głosie optymizm.

- Nowy sezon to i nowe nadzieje. Patrzę na piłkarzy i w końcu widzę drużynę z charakterem. Cieszę się z transferów, jestem zadowolony z powrotu Pawła Ryngiera [specjalista od przygotowania kondycyjnego - przyp. red.]. Wierzę, że dzięki niemu piłkarzy nie będą już łapać skurcze po 70 minutach gry.

Rozmawiał Wojciech Todur
http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,3502 ... lebie.html

Ostatnio słyszałem o rozmowach z piłkarzem zagranicznym z Ekstraklasowym doświadczeniem,teraz dodano że to Bośniak-
mam kandydata na to miejsce to Ensar Arifovic-dobry kolega Zubanowica i Hosica.
Nie mieści się w składzie w Jagielloni Białystok i jest na liście transferowej.
mayday77

Postprzez flex 2009-08-04, 8:10 am

mayday77 napisał(a):Ostatnio słyszałem o rozmowach z piłkarzem zagranicznym z Ekstraklasowym doświadczeniem,teraz dodano że to Bośniak-
mam kandydata na to miejsce to Ensar Arifovic-dobry kolega Zubanowica i Hosica.
Nie mieści się w składzie w Jagielloni Białystok i jest na liście transferowej.

Też mi w pierwszej chwili na myśl przyszło nazwisko tego zawodnika. Czytałem jednak, że ma być testowany przez Górnika Zabrze, więc nie wiem czy to jest dobry trop. Chyba, że w przypadku gdy Górnik z niego zrezygnuje ...
flex
Administrator

Postprzez August 2009-08-04, 8:53 am

Do słów Szatana odnośnie Bosniaka podchodziłbym z rezerwą bo może to być zwyczajna zmyła wynikająca z tego aby nasi np. mogli spokojnie toczyć negocjacje z kims innym.Nie podoba mi się nadto perspektywa pozostania Hytrego na stanowisku sternika klubu. Człowieka, który w swej funkcji się po prostu nie sprawdził.
August

Postprzez Gabi 2009-08-17, 7:49 pm

Ludzie jak wy mało wiecie o działalności pana Szatana i pana Hytrego.
Osoby te nie wniosły do klubu nic, oprocz tego, że powoli go niszczą.
zastanawia mnie, co ma miasto z tego, że dofinansowuje klub łącznie z pracownikami, a pan Szatan zgarnia calą kase a od siebie nic nie daje, a nalezy do ludzi bogatych.
Szantazując władze mista odejsciem i zostawieniem klubu uzyskuje wszystko co chce.
Kibice ! nie dajcie się nabrać na bezinteresownosc tych ludzi , oni nie są dla klubu tylko klub dla nich.
Dlaczego Hytry opuscił klub jak rzekomo nie było kasy, a wrócił jak są wpływy z wynajmu stadionu dla Wisły i Crakowi.
Gabi

Postprzez django 2009-08-17, 7:56 pm

Gabi napisał(a):Ludzie jak wy mało wiecie o działalności pana Szatana i pana Hytrego.

Jak wiesz więcej od nas to pisz. Chętnie poczytamy. :)

Gabi napisał(a):Dlaczego Hytry opuscił klub jak rzekomo nie było kasy, a wrócił jak są wpływy z wynajmu stadionu dla Wisły i Crakowi.

Kiedy Hytry opuścił klub? Przecież cały czas był prezesem.
django

Postprzez maniek-75-75 2009-08-18, 5:59 am

Gabi napisał(a):Ludzie jak wy mało wiecie o działalności pana Szatana i pana Hytrego.
zastanawia mnie, co ma miasto z tego, że dofinansowuje klub łącznie z pracownikami, a pan Szatan zgarnia calą kase a od siebie nic nie daje, a nalezy do ludzi bogatych.
Szantazując władze mista odejsciem i zostawieniem klubu uzyskuje wszystko co chce.
Kibice ! nie dajcie się nabrać na bezinteresownosc tych ludzi , oni nie są dla klubu tylko klub dla nich.
Dlaczego Hytry opuscił klub jak rzekomo nie było kasy, a wrócił jak są wpływy z wynajmu stadionu dla Wisły i Crakowi.

zmień dilera......
maniek-75-75

Postprzez kret75 2009-08-18, 7:01 am

maniek-75-75 napisał(a):

zmień dilera......

To Ty zmień dilera i spójrz trzeźwo na świat :twisted:
kret75
Osiedle Piastów

Postprzez maniek-75-75 2009-08-18, 11:36 am

kret75 napisał(a):To Ty zmień dilera i spójrz trzeźwo na świat :twisted:

to w/g ciebie ktoś kto utrzymywał do tej pory ZAGŁĘBIE z własnej praktycznie kieszeni teraz go okrada ??do tego kontraktując wreszcie poważnych grajków?? i Szatan i Hytry nie są i prawdopodobnie nie będą nigdy /właścicielem czy prezesem/ z prawdziwego zdarzenia/pasjonatami/ ale jak na razie to nie ma NIKOGO oprócz miasta kto chcę przejąć udziały w spółce.....ja się ciesze chociaż z tego że jest Szatan bo bez niego prawdopodobnie nie wystartowalibyśmy w OE....a takie wpisy tutaj mnie po prostu ranią....może któryś z was ma parę banieczek żeby klub funkcjonował????? :zolta: :zolta: :zolta:
maniek-75-75

Postprzez maniek-75-75 2009-08-18, 11:40 am

Gabi napisał(a):Dlaczego Hytry opuscił klub jak rzekomo nie było kasy, a wrócił jak są wpływy z wynajmu stadionu dla Wisły i Crakowi.

a pewno ci zawodnicy którzy już grali w OE w barwach ZAGŁĘBIA przyszli tutaj za stypendium 2000-3000 zł z miasta grać?? :kiepsko:
maniek-75-75

Postprzez maniek-75-75 2009-08-18, 11:47 am

aha i nie sprzedając A.Bensza za jakąś czapkę śliwek też działa na szkodę klubu....... :zolta:
maniek-75-75

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna