PrzeglÄ…d prasy

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: PrzeglÄ…d prasy

Postprzez lesław1 2014-06-13, 10:17 pm

GrubyPerez napisał(a):warto obejrzeć. Aczkolwiek musiał być po kilku Tokayach, skoro na Ludowym widział 15000 ludzi :)

no tu przesadzone( choć nie wiadomo czy to tłumaczenie też jest super dokłądne ja nie znam ani słowa z węgierskiego :)
ale jak u nich jest tak ze na kazdym meczu przychodzi po 100 dziadków albo rodzinny piłkarzy to jak zobaczył w 3 lidze pełny stadion to jednak musiało zrobić wrażenie
lesław1

Postprzez MirosławaSmyła 2014-06-14, 9:36 am

Wywiad z prezesem Zagłębia. Bardzo tonuje nastroje przed sezonem. Nie ma co obiecywać sobie zbyt wiele:
http://www.twojezaglebie.pl/prezes-zagl ... jakis-zal/
MirosławaSmyła

Postprzez marcelino 2014-06-14, 12:14 pm

Zdaniem prezesa mamy bić się o miejsca 5-8 w najbliższym sezonie. Może to i dobrze że nie będzie pompowania balonika. Lepiej na koniec sezonu pozytywnie się zaskoczyć niż rozczarować. Co innego z kolei mówił trener Smyła.
marcelino

Postprzez django 2014-06-14, 3:26 pm

Z drugiej strony jest to przyzwolenie dla trenera i zawodników na dalsze wegetowanie w tej lidze. Prezes płacze, że nie ma stadionu, ale jedyną szansą na to, że ze stadionem zacznie się coś dziać jest progres sportowy, którego jak widać ten sam prezes nie wymaga. Można powiedzieć, że Jaroszewski jest idealnym prezesem z punktu widzenia Urzędu Miasta. Niewiele wymaga, więc będą mu tam rzucać te 1,5 bańki na sezon, akurat żeby nie spaść z tej zapyziałej ligi.
django

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2014-06-14, 4:14 pm

Po przeczytaniu wypowiedzi Pana Prezesa - mam mieszane myśli, otóż
z jednej strony dobrze ze Prezes przedstawia nam stan na który możemy
liczyć. Z drugiej zaś nie wiem czy zawodnicy z własnej woli nie chcieli
wygrywać , zdobywać punkty i awansować. Nie daje wiary.
A co by było gdyby drużyna awansowała ? Co z budżetem i innymi sprawami.
Brakuje mi info w kilku sprawach.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez GrubyPerez 2014-06-14, 7:05 pm

jak zwykle co sezon będę wierzył - że będzie lepiej.
Ale to jest smutny wywiad.
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez pyla 2014-06-14, 9:41 pm

Mieliśmy walczyć o awans, a tu masz nagły zwrot akcji. Planowałem kupić karnet na całą runde, ale jak się nic nie zmieni to trzeba się grubo zastanowić. Perspektywa wegetacji w 3 lidze przez następny sezon z góry zaplanowana mobilizująco nie działa ani na klub i zawodników o kibicach nie wspominając. Zaczynam się podpisywać pod stwierdzeniem że w tym sezonie o awansie marzyli tylko kibice a klub jakoś mnniej :-) A tak po ludzku to jakoś smutno po takim wywiadzie :-(
pyla

Postprzez Adam1906 2014-06-15, 7:34 am

Miałem się nie wcinać w te Wasze wynurzenia, ale nie wytrzymałem. Artykuł i owszem, fajnie napisany, ale... Ludzie, zrozumcie i na spokojnie przemyślcie jedno: jakby prezes powiedział w trakcie tego wywiadu, że np. celem jest 12-14 miejsce, to też byście to łyknęli jak pelikan??? A wzięliście w ogóle pod uwagę, że prezes woli przed nowym sezonem nie pompować balonika? Lepiej byłoby dla Was powiedzieć, że celem Zagłębia jest awans i w przypadku braku tegoż awansu słuchać wyzwisk, że "Prezes to łajza, trener nieudacznik a piłkarzyki-sprzedawczyki"? Czy też powiedzieć o miejscach 5-8 a w trakcie nowego sezonu zrobić wszystko by awansować???

Tak więc ochłońcie i przestańcie wieszać na prezesie psy, bo lepiej jest obiecać mniej a zrobić więcej niż na odwrót.
Będzieny bili się o awans!!! Zobaczycie 8)
Adam1906

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2014-06-15, 8:00 am

Szanowny Kol.Adamie 1906 - to co piszesz ma sens i może tak być - tylko
proszę wrócić myślami do końca sezonu który nie tak dawno zakończył się.
AWANS do I ligi mieliśmy jak na tacy - tysiące Kibiców były na LUDOWYM
i co się wydarzyło - zawodnicy zawiedli nie wytrzymali presji AWANSU.
Ta info mówiąca ze Zagłębie będzie grało o 5-8 miejsce jest nie prawdziwa.
Myślę ze drużyna będzie się plasowała w czołówce tej Centralnej II Ligi.
Zmartwieniem Prezesa powinny być tysiące Kibiców, którzy są zawiedzeni
pytanie - kiedy wrócą.
Brakuje mi kilku zdań na temat np. Szatni itd. itp. Ja do chwili obecnej nie
godzę się ze stwierdzeniem ze drużyna nie mogła udźwignąć AWANSU w
zakończonym sezonie. Oby nie było identycznie w nadchodzącym sezonie.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez bbartek 2014-06-15, 9:22 am

Niestety zgadzam się ,że wywiad Prezesa to przyznanie sie ,że nie ma pomysłu na sportowy i organizacyjny rozwój Klubu.
Trener bez charyzmy, , nieudane transfery, brak awansu, marketingowo bez zmian czyli ZERO, partner strategiczny BRAK .
Jakie korzyści ma Zagłebie ze współpracy z Legią ? Sportowe? Marketingowe ?Kibicowskie TAK, ale to nie zasługa Prezesa. Czemu więc służy ta umowa ? Przygotowaniu młodych piłkarzy aby później zasilali bez finansowej rekompensaty za wyszkolenie, Legie, Dolcan , Legionovo, Ruch i kilka innych klubów.
bbartek

Postprzez GrubyPerez 2014-06-15, 10:32 am

Adam1906 napisał(a):Miałem się nie wcinać w te Wasze wynurzenia, ale nie wytrzymałem. Artykuł i owszem, fajnie napisany, ale... lepiej jest obiecać mniej a zrobić więcej niż na odwrót.
Będziemy bili się o awans!!! Zobaczycie 8)

Adaś , na Ciebie zawsze można liczyć ...:) najbardziej z Twojego posta podoba mi się to co zacytowałem.
Chcę żebyś miał rację i wierzę że tak będzie. Co nie zmienia faktu , że po ponownym przeczytaniu wywiadu nastrój mi się nie zmienił.
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez marcelino 2014-06-15, 2:28 pm

Tymczasem na www.twojezaglebie.pl pojawił się wywiad z trenerem Smyłą. Warto przeczytać, choć facet nie mówi nic konkretnego na temat przyszłego sezonu.
marcelino

Postprzez LucasUSA 2014-06-15, 5:57 pm

Witam Kolegow,

Coz, taki wywiad na pewno nie dziala mobilizujaco na kibicow - bo tak jak pisaliscie, dlaczego ktos ma wydawac ciezko zarobione pieniadze na karnet i zawracac sobie glowe przychodzeniem na mecze, skoro celem ma byc srodek tabeli? Chocby nie wiem co, w Sosnowcu nigdy nie bedzie minimalistycznego podejscia wsrod kibicow, a zawsze bedzie presja na awans, na sukces. Rozumiem, zeby nie pompowac balonika, ale zeby go przebic juz przed startem? Potem latwo bedzie powiedziec, ze nic sie nie obiecywalo. I dodatkowo podsycac teorie (bardzo zywe po koncowce tego sezonu), ze "nam awansowac nie kazano".
Prezes powinien powiedziec: "Nasz obecny potencjal organizacyjno-sportowy pozwala na walke o miejsca od 5-8, ale zrobie wszystko co w mojej mocy, zeby osiagnac lepszy cel, a jezeli pojawi sie szansa na awans, wtedy stane na glowie, by Zaglebie bylo przygotowane do gry w wyzszej klasie rozgrywkowej". Brzmi inaczej, prawda? I tak ja widze role prezesa - dobrego prezesa. Prezes powinien sie zastanowic, co mozna zrobic, by zmienic sytuacje, a nie tkwic w komfortowym bagienku i nie wychylac glowy. Wiele mozna w pierwszym roku dzialanosci wybaczyc, ale w pewnym momencie trzeba sie bedzie z tego zaufania rozliczyc. A jakis rewolucyjnych zmian w klubie nie bylo, jesli chodzi o organizacje, sponsorow itd.
Panie Prezesie - "mierz sily na zamiary, nie zamiar podlug sil"!
LucasUSA

Postprzez novack 2014-06-15, 9:02 pm

Czy ja dobrze zrozumiałem, że prezes przed meczem powiedział przeciwnikowi, że nie gramy o zwycięstwo? W minionym sezonie awans wywalczyły drużyny z miejsc 1 i 2, więc Zagłębie zajęło 3 miejsce, w nadchodzącym sezonie awans wywlczą drużyny z miejsc 1-4, a zatem Zagłębie gra o miejse 5? k***a dośc!!!
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez Tomcjo 2014-07-10, 8:54 pm

10 najciekawszych transferow lata wg Sportu
http://katowickisport.pl/pilka-nozna/ii ... 12456.html
Tomcjo

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników