Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez tomi2509 2008-03-24, 9:47 am

ANTYpies napisał(a):Zadajcie sobie jedno podstawowe pytanie-czy Tochel jest dobrym trenerem?Przypomnijcie sobie mecze sprzed kilku lat.Cieszylismy sie ze zwyciestw,z dziwnych decyzji sedziow(na nasza korzysc)itp.Twierdzicie ze nadaje sie na 1 lige?Gdyby nie korupcja dalej bysmy kopali w 4 albo 3 lidze,a Tochel jezt"0" czyt. ZEREM.Taka jest prawda

moze nie jest zerem (oczywiscie jesli chodzi o trenerke)bo w sprawie korupcji na pewno.
jednak nie mozemy zapominac ze wyniki przez niego osiagane moga miec duzo wspolnego z korupcja w naszym klubie
ale i tak stanowcze NIE dla tego kandydata!!!!
tomi2509

Postprzez lobo 2008-03-24, 10:39 pm

Owszem Pierścień jest młodym, perspektywistycznym trenerem ale z tego co wiem nie może prowadzić zespołu w OE (no chyba, że na pożyczonej licencji) także raczej odpada z wyścigu o stanowisko "pierwszego" co nie zmienia faktu, że pewnie za kilka lat pewnie będzie "trenerem z górnej półki".
A jeśli chodzi o trenera Tochela to świetnie pasuje tu powiedzenie, że łaska pańska na pstrym koniu jeździ, młodzi kibice krótką mają pamięć. Ci którzy są zaskoczeni korupcją w naszej piłce wywołują u mnie tylko uśmiech, panowie czy wy naprawdę nie domyślaliście się, że istnieje handel meczami? Szkoda mi was zawsze byłem idealistą ale, miałem kontakt ze środowiskiem piłkarskim i wiedziałem, że jak się nie zapłaci to nawet z zespołem z B klasy można przegrać. Usiądźcie sobie przy piwku z jakimś zawodnikiem i zapytajcie jak to tak naprawdę wygląda jeśli macie jaja może ktoś wam powie prawdę. Nie sądźcie a nie będziecie sądzeni słyszał to który?
Pozdrawiam świątecznie wszystkich
lobo

Postprzez LucasUSA 2008-03-25, 2:40 am

lobo napisał(a):A jeśli chodzi o trenera Tochela to świetnie pasuje tu powiedzenie, że łaska pańska na pstrym koniu jeździ, młodzi kibice krótką mają pamięć. Ci którzy są zaskoczeni korupcją w naszej piłce wywołują u mnie tylko uśmiech, panowie czy wy naprawdę nie domyślaliście się, że istnieje handel meczami? Szkoda mi was zawsze byłem idealistą ale, miałem kontakt ze środowiskiem piłkarskim i wiedziałem, że jak się nie zapłaci to nawet z zespołem z B klasy można przegrać. Usiądźcie sobie przy piwku z jakimś zawodnikiem i zapytajcie jak to tak naprawdę wygląda jeśli macie jaja może ktoś wam powie prawdę. Nie sądźcie a nie będziecie sądzeni słyszał to który?
Pozdrawiam świątecznie wszystkich

Tak, domyslamy sie, ze korupcja istnieje i dlatego nie chcemy takich szmaciarzy w sporcie. Nie lubie, jak sie ze mnie durnia robi - po co emocjonowac sie pilka, jesli wszystko jest ustawione. Nie mam zamiaru siedziec przy piwku ze sprzedawczykami i nie sadze, ze trzeba do tego miec jaja, zeby z jakims pilkarzykiem przy piwku usiasc. Nie ma tolerancji dla zlodziejstwa!
LucasUSA

Postprzez mike79 2008-03-25, 6:57 am

NIE Tochelowi, sprzedawczykowi !!
mike79

Lokalizacja: SOSNOWIEC-piękna okolica gdyby nie WARSZAWA byłaby STOLICA

Postprzez marcelino 2008-03-25, 11:40 am

Zgadza się! Moja noga więcej nie postałaby na Ludowym gdyby Tochel-sprzedawczyk został trenerem.Niech się odwali od Zagłębia raz na zawsze.Tu nie ma miejsca dla ludzi skorumpowanych,przestępców i innych frajerów.Niech szuka sobie roboty w Koziej Wólce a z Sosnowca niech się wynosi.Chyba że nasi fani siłą pokażą mu gdzie jego miejsce.Tutaj juz jest przegrany.Nie podoba mi się wariant z Pierścionkiem w roli trenera i to bardzo.Wolę już jednak jego niż Tochela,który zniszczył z paroma innymi sprzedawczykami ten klub.
marcelino

Postprzez Bizoniasty 2008-03-25, 11:59 am

No tak Pierscionek lat 30. Niektorzy pilakrze u nas sa starsi niz trener... A zeby trener byl szanowany i zeby na trenerce sie znal to sam powinien zęby na pilce zjesc, zeby wiedziec co to znaczy, a taki 30 letni trener to gdzie on jakies doswiadczenie jako pilkarz
Bizoniasty

Postprzez Przemek26 2008-03-25, 12:36 pm

Bizoniasty napisał(a):No tak Pierscionek lat 30. Niektorzy pilakrze u nas sa starsi niz trener... A zeby trener byl szanowany i zeby na trenerce sie znal to sam powinien zęby na pilce zjesc, zeby wiedziec co to znaczy, a taki 30 letni trener to gdzie on jakies doswiadczenie jako pilkarz

To to samo co Kruczek trenerem Małysza
Przemek26

Postprzez django 2008-03-25, 1:27 pm

No to klamka zapadła. Próbuję się doszukać jakichś plusów naszego trenera i ciężko mi to idzie. No może ma przegląd młodych chłopaków z Zagłębia, co na pewno przyda się na trzecią ligę. O ile do tego czasu nie straci pracy.

Jak było, tak zostaje. Już mi się nawet nie chce wieszać psów na Szatanie. Poszedł na łatwiznę i oby po raz kolejny się nie pomylił. Pozostaje tylko mieć nadzieję, choć ja osobiście już ją tracę. I patrząc na minimalistów rządzących naszym klubem, zaczynam się naprawdę bać o jego przyszłość.
django

Postprzez MarcelZS 2008-03-25, 2:44 pm

Wiek jest bez znaczenia ... a szacunek jesli ma osbowość i umiejętności to sobie wypracuje nawet u starszych graczy.
NIech to już będzie ostatnia zmiana trenera ... bo grajac zawodnikami z potencjałem II lub III ligowym nawet Murinho czy Acelotti mieliby by problemy by cokolwiek ugrac.

Niech ten sezon się już skończy ...
MarcelZS

Postprzez fan78 2008-03-25, 2:46 pm

Mozna sie bylo tego wyboru spodziewac.Tochel jest spalony,pozatym zatrudniajac go strzelily by sobie samoboja bo zbliza sie zjazd PZPN-u poswiecony korupcji,a nasi jeszecze sadzac po wypowiedziach Szatana na cos tam licza(?).Coz,powodzenia Piotrek!!!
P.S
Czy to prawda ze z klubu po miesiacu pracy odszedl wiceprezes odpowiedzialny za szukanie sponsorow?
fan78

Postprzez psv 2008-03-25, 3:35 pm

fan78 napisał(a):Czy to prawda ze z klubu po miesiacu pracy odszedl wiceprezes odpowiedzialny za szukanie sponsorow?

wiemy że odszedł a dlaczego???
tego to nam nikt nie powie
psv

Postprzez puciu13 2008-03-25, 3:39 pm

TO już jest koniec NIE MA JUŻ NIC .
puciu13

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2008-03-25, 5:09 pm

Jezeli druzyna zagrala przeciwko trenerowi w meczu z LKS - to jest KRYMINAL
bo oni zagrali przeciwko nam, pozbawlili nas nadziei o utrzymaniu w OE bo taka
maleńka nadzieja byla.
Od samego poczatku wiadomo bylo ze mamy trenera mlodego, ktory bedzie zbie-
ral doswiadczenie. A czy Pana Andrzeja mozna porownac do LEO, moze za iles tam
lat tak. Wiedzieli decydenci ze zatrudniaja trenera z przyszloscia i tyle.
Ale wiadomo, ze jak nie idzie to trzeba zwolnic trenera stara metoda jak swiat -
patrz BELCHATOW.
Na temat obecnego trenera nie wypowiadam sie bo nie znam mlodzienca.
Wlasciciel Klubu wzial na wyczekanie - jakie wiadomosci nadejda z PZPN.
Musimy sie meczyc do konca rundy - tyle nam zostalo
Pozdrawiam - Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Bartos 2008-03-25, 5:25 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Jezeli druzyna zagrala przeciwko trenerowi w meczu z LKS - to jest KRYMINAL
bo oni zagrali przeciwko nam, pozbawlili nas nadziei o utrzymaniu w OE bo taka
maleńka nadzieja byla.

Dokładnie ... jeśli piłkarze zagrali przeciwko trenerowi to powinni z własnych wypłat/kontraktów oddać wszystkim kibicom za bilety + 100% ceny biletu za stracony czas i koszty dojazdu

Odnoszę wrażenie, że piłkarze pogodzili się ze spadkiem Zagłębia do III i mają to w dupie bo i tak się po rozchodzą po innych klubach a przy okazji chcą się rozliczyć z Orzeszkiem (takie ich gierki naszym kosztem).
Bartos

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2008-03-25, 5:48 pm

Kol. LUCAS USA z New Jersey - nie mow na temat korupcji u nas w kraju w
ktorym siedzisz jest to samo a moze lepiej tylko to sie nazywa COMMISSION.
To by bylo na tyle.-
Pozdrawiam Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: hanson