Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Gość 2007-02-07, 7:16 pm

mdc dg napisał(a):Jak co roku brać kibicowska przed rundą wiosenną ocenia mega transfery i przydatność nowych piłkarzy, cały czas łudząc się że może w tym roku że może ta runda będzie przełomowa i awansujemy.Odpowiedź brzmi NIE.Stadion który ledwo spełnia wymagania drugoligowe, transfery trzecioligowe, zarząd czwartoligowy nie potrafiący pozyskać nowych sponsorów o współpracy z kibicami nie mówiąc.Wiara czyni cuda to fakt ale w tym przypadku się nie uda :wink:

Ledwo spełnia wtmogi 2 ligowe.?
Coś nie tak z tobą.!
Gość

Postprzez CharoN^ 2007-02-07, 7:46 pm

Już płaczecie? Szybciutko :D. Transfery znowu złe? To 2:2 z Bełchatowem i 4:1 z Górnikiem tez pewnie złe... Zawsze to samo. Dajcie im kilka meczy na wiosne, wtedy każdy oceni ich przydatnośc do zespołu. Już widzę, że niektórym Topolski nie podchodzi, bo zagrał 2 sparingi bez fajerwerków :lol:, a Prymuła jest tylko szybki :lol:... To skąd te dobre recenzje po sparingu z KSG? Dajcie spokój...
CharoN^
Zagłębiak

Postprzez PaprykarZ19 2007-02-07, 8:15 pm

A ja mimo wszystko jestem zdania, że spokojnie możemy wywalczyć awans do OE! Tylko żeby tego tak na prawdę chcieli piłkarze,działacze i miasto, a nie tylko pozorowali chęć awansu, a na końcu znów przez 1 czy 2pkt nie awansować i tłumaczyć się, że znów mieliśmy pecha i że w przyszłym sezonie walczymy o awans! Warunkiem jest to, żeby nie tylko kibice chcieli tego awansu(to jest oczywiste), ale również Ci, którzy mają na to trochę większy wpływ od nas!
Jest Prymula i miejmy nadzieję, że będzie potrafił trafić do bramki przeciwnika parę razy, załóżmy, że dojdzie jeszcze Robaszek i luka na lewej flance będzie "załatana".Topolskiego traktuję bardziej jako uzupełnienie składu niż wzmocnienie, więc kadra powinna być w miarę szeroka jak na drugą ligę. A naszą siłą w rundzie rewanżowej powinno być zgranie zawodników! A to przecież jest bardzo mocna broń, o czym się przekonaliśmy na początku rundy jesiennej gdy w bardzo głupi sposób traciliśmy punkty... i teraz się to raczej nie powinno zdarzać, a składu przynajmniej w mojej opinii, wcale nie mamy gorszego od rywali! No może brak nam klasowego egzekutora, ale może Prymula nas mile zaskoczy ; ) Ja jak najbardziej wierzę w ten awans!
I nie przejmujmy się tym, ze np. Ruch jest bardzo aktywny na rynku transferowym, bo w większości są to starsi piłkarze, być może wypaleni, a przede wszystkim przychodzą do Ruchu bo w OE ich nie chcą więc moim zdaniem są to takie "ogryzki", czyli niepełnowartościowe "jadło" ;D może z wyjątkiem Peskovica, który może być ich dużym wzmocnieniem. A ich problemem, może stać się to co nas nawiedziło na początku poprzedniej rundy, czyli brak zgrania ; ) Więc niech się chłopaczki i ich coach nacieszą przypływem gotówki i popularności, a my spokojnie róbmy swoje! Ten się śmieje, kto się śmieje ostatni ; )[/url]
PaprykarZ19

Postprzez *FORUMDINHO* 2007-02-07, 8:44 pm

mdc dg napisał(a):Jak co roku brać kibicowska przed rundą wiosenną ocenia mega transfery i przydatność nowych piłkarzy, cały czas łudząc się że może w tym roku że może ta runda będzie przełomowa i awansujemy.Odpowiedź brzmi NIE.Stadion który ledwo spełnia wymagania drugoligowe, transfery trzecioligowe, zarząd czwartoligowy nie potrafiący pozyskać nowych sponsorów o współpracy z kibicami nie mówiąc.Wiara czyni cuda to fakt ale w tym przypadku się nie uda :wink:

uff stary jak to dobrze, ze mi to teraz powiedziales - przynajmniej zaoszczedze na biletach :lol:
*FORUMDINHO*

Postprzez tomeknh 2007-02-07, 9:50 pm

Nic sie nie dzieje na tym forum. Kazdy pisze o Robaszku, ze by sie przydal, zeby go kupic itp. Czy na rynku transferowym nie ma pilkarza ktory by zalatal te dziure po Bartku? Innego grajka po za tym Robaszku? Jak go nie kupimy z awansu nici? Nalezy poszukac jakiegos awaryjnego wyjscia z sytuacji. Ja pomyslu nie mam, przynajmniej na razie....
tomeknh

Postprzez Przemek26 2007-02-07, 10:37 pm

tomeknh napisał(a):Nic sie nie dzieje na tym forum. Kazdy pisze o Robaszku, ze by sie przydal, zeby go kupic itp. Czy na rynku transferowym nie ma pilkarza ktory by zalatal te dziure po Bartku? Innego grajka po za tym Robaszku? Jak go nie kupimy z awansu nici? Nalezy poszukac jakiegos awaryjnego wyjscia z sytuacji. Ja pomyslu nie mam, przynajmniej na razie....

To czekamy na twojego zbawce lewej strony
Przemek26

Postprzez PaprykarZ19 2007-02-07, 10:50 pm

No cóż takie zycie.. Niestety nie chcieliby do nas przyjśc tacy piłkarze jak chociażby Garguła,Kaczmarek,Wachowicz,Roger,Kolendowicz, czy Zieńczuk ; P Więc dobrym zawodnikiem na tę pozycję byłby Robaszek, bo i prezentuje odpowiedni poziom i byłby w przystępnej cenie ; )
I z tego co się orientuje nikt nie mówi, że bez niego nie wywalczymy awansu, tylko po prostu pyrzdałby nam się ten zawdonik i byłby wzmocnieniem naszego zespołu i ze względu na jego (zespołu) dobro dobrze byłoby gdyby Robaszek trafił do Sosnowca ; )
PaprykarZ19

Postprzez mdc dg 2007-02-08, 8:34 am

*FORUMDINHO* napisał(a):

uff stary jak to dobrze, ze mi to teraz powiedziales - przynajmniej zaoszczedze na biletach :lol:

No widzisz jednego piknika mniej :lol:
mdc dg

Postprzez *FORUMDINHO* 2007-02-08, 5:58 pm

mdc dg napisał(a):
*FORUMDINHO* napisał(a):

No widzisz jednego piknika mniej :lol:

przepraszam internetowy hoolsie :D
*FORUMDINHO*

Postprzez tomeknh 2007-02-08, 6:51 pm

Przemek26 napisał(a):
tomeknh napisał(a):Nic sie nie dzieje na tym forum. Kazdy pisze o Robaszku, ze by sie przydal, zeby go kupic itp. Czy na rynku transferowym nie ma pilkarza ktory by zalatal te dziure po Bartku? Innego grajka po za tym Robaszku? Jak go nie kupimy z awansu nici? Nalezy poszukac jakiegos awaryjnego wyjscia z sytuacji. Ja pomyslu nie mam, przynajmniej na razie....

Napisalem przyjacielu, ze nie mam pomyslu, moze liczylem na ciebie, ze jakis poddasz, a nie przyczepisz sie do mnie.....
tomeknh

Postprzez tomeknh 2007-02-08, 7:17 pm

...Chodzilo mi o to, ze Śląsk chciał kupic Sotirovica. Zamiast niego kupili Lasockiego, ktory byl na tymze forum wymieniany takze jako potencjalne wzmocnienie. Jakby Robaszek chcial grac u nas to chyba juz bylby podpisany kontrakt. Z tego co widze, nie orientuje sie, ktory gra na pozycji Bartka to z pomocnikow jest do kupienia m.in: Mysona(ŁKS), Drumlak(Cracovia), Scherfchen(Lech), Majewski, Miklosik (Hydrotwor). Moze łowcy talentow wypatrza cos na wschodzie? Po tym poscie zapewne skoczy na mnie kilku ekspertow od transferow, ale do tej pory niewiele ludzi odwazylo sie cos zaproponowac. Dlaczego? Przez zjeby wlasnie tych fachowcow, ktorzy potrafia tylko krytykowac...
tomeknh

Postprzez mały 2007-02-08, 7:21 pm

Kolejni zawodnicy opuszczają Zawiszę (2)
Krzysztof Michalski to kolejny piłkarz II-ligowego Zawiszy, który chce rozwiązać kontrakt z klubem. Z Bydgoszczy przenosi się do Polonii Warszawa. Marcin Klatt na 99 procent zagra w Unii Janikowo.

Dzisiaj miało odbyć się pierwsze spotkanie trenera Bogusława Baniaka z przedstawicielami firm, które chciałyby pomóc w ratowaniu II-ligowej piłki w naszym mieście. Problem w tym, że z każdym kolejnym dniem szanse na to są coraz mniejsze. Zespół opuszczają bowiem kolejni piłkarze. W środę do Śląska Wrocław przeszli Rafał Lasocki i Zbigniew Wójcik.

Dłużej czekać na rozwój sytuacji w Bydgoszczy nie chce też Krzysztof Michalski, który dogadał się już z Polonią Warszawa. - Z kilku ofert, jakie miałem, ta jest najlepsza. Właściwie wszystkie warunki zostały już ustalone. Teraz pozostaje tylko rozwiązać umowę z Zawiszą - powiedział dzisiaj Michalski.

Przypomnijmy, że na tego piłkarza chęć miała Unia Janikowo. - W obecnej sytuacji moje przejście do Unii jest już raczej wykluczone - mówi sam zainteresowany. Beniaminek II ligi chce walczyć teraz o Piotra Klepczarka, Damiana Staniszewskiego i Marcina Klatta. - Jesteśmy w ciągłym kontakcie. Wszystko na dniach powinno się wyjaśnić - zapowiada Maciej Bartoszek, trener Unii.

Wkrótce tropem Lasockiego, Wójcika i Michalskiego pójdą też inni gracze. Na brak ofert nie może narzekać kapitan Zawiszy Arkadiusz Miklosik. - Mój menedżer mówi, że sześć klubów o mnie pyta. Nie ukrywam, że najciekawsza oferta wpłynęła z Wisły Kraków. Wiem, że w klubie jest już oficjalne pismo w tej sprawie. Gra w takim klubie byłaby sporym wyzwaniem - mówi Miklosik. Pod Wawel trafić ma też Vuk Sotirović. Z walki o Serba nie rezygnuje jednak Jagiellonia Białystok. Tomasz Bekas chce wrócić do Warty Poznań, a Marcinem Rackiewiczem interesuje się Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski. Klubów szukają też najbardziej doświadczeni Robert Mioduszewski i Adam Majewski.

A U nas tak super , że nikt się nie interesuje zawodnikami Zawiszy?
mały

Postprzez zag23 2007-02-08, 8:26 pm

A może sprowadzić do nas Dawida Plizgę-obecnie rezerwy Zagłębia Lubin i na lewe skrzydło naszego wychowanka Tomasza Luczywka-obecnie Górnik Zabrze.
zag23

Postprzez Przemek26 2007-02-08, 9:19 pm

tomeknh napisał(a):
Przemek26 napisał(a):

Napisalem przyjacielu, ze nie mam pomyslu, moze liczylem na ciebie, ze jakis poddasz, a nie przyczepisz sie do mnie.....

Proszę bardzo. Zawodnik z możliwościa wypożyczenia - Smoliński z Legii. Kiedyś było wiele gadania o współpracy miedzy klubami. Jest szansa na popis.
Przemek26

Postprzez CZaRnYY 2007-02-08, 9:26 pm

Wiadomo, że ilość nie znaczy jakość, ale dziwnie wygląda zestawienie transferów 90minut.pl

http://90minut.pl/transfery.php?id_sezo ... 2&poziom=2

a konkretnie Zagłębie na tle innych klubów
CZaRnYY

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna