Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez flex 2008-03-03, 3:48 pm

mario1 napisał(a):niestety pieniadz rzadzi wszystkim jedynie solidny sponsor moze mnie ucieszyc wtedy beda zawodnicy wyniki frekfencja i wszystko
Lecz w tym szalenstwie jest metoda juz niebawem na koszulkach naszych zawodnikow pojawia sie reklamy radia ojca dyrektora i nikt nam nie podskoczy z budzetem.Amen

Wtedy nasze hasło "Wiara która przetrwała" będzie pasowało jak ulał;)
flex
Administrator

Postprzez manuel90 2008-03-03, 6:18 pm

hehe ;D przed meczem modlitwa (choc pewnie juz teraz sie niektórzy modlą) a w przerwie meczu komunia święta ;D ;D
manuel90

Postprzez LucasUSA 2008-03-04, 12:03 am

flex napisał(a):
mario1 napisał(a):niestety pieniadz rzadzi wszystkim jedynie solidny sponsor moze mnie ucieszyc wtedy beda zawodnicy wyniki frekfencja i wszystko
Lecz w tym szalenstwie jest metoda juz niebawem na koszulkach naszych zawodnikow pojawia sie reklamy radia ojca dyrektora i nikt nam nie podskoczy z budzetem.Amen

Wtedy nasze hasło "Wiara która przetrwała" będzie pasowało jak ulał;)

hehe, wiesz, flex, to powoli zaczyna pasowac - "Wiara, ktora przetrwala w Czerwonym Zaglebiu". Jak dla mnie to moze nas sponsorowac nawet Radio Watykan, przynajmniej jedno medium nie bedzie po nas jechac...
LucasUSA

Postprzez PaprykarZ19 2008-03-04, 7:01 pm

Jak będzie odpowiedni stadion i zaplecze to już będzie połowa sukcesu, bo sponsor sam się wtedy znajdzie...
Ale żeby do tego doszło musimy poczekać aż nasz ukochany prezydencik odejdzie na zawsze!
PaprykarZ19

Postprzez YOOSHKY 2008-03-04, 9:49 pm

manuel90 napisał(a):hehe ;D przed meczem modlitwa (choc pewnie juz teraz sie niektórzy modlą) a w przerwie meczu komunia święta ;D ;D

Może nie aż tak, ale może będzie mniej piosenek-wyswisk, napinek a więcej dopingu dla drużyny.
YOOSHKY

Postprzez Przemek29 2008-03-04, 11:53 pm

Wystarczyło, że na meczu sosnowieckiej drużyny pojawił się Krzysztof Tochel i od razu zaczęto plotkować, że wróci do pracy w klubie.
Z ambitnych planów wywalczenia sześciu (minimum czterech) punktów w dwóch meczach rozpoczynających rundę rewanżową nie zostało nic. Zagłębie ugrało z Ruchem i Polonią ledwie jeden punkt, a do bezpiecznego miejsca traci już punktów dziewięć.

- Co tu dużo mówić, jestem bardzo rozczarowany. Gramy słabo, bez wielkiego pomysłu. Gorzej, że nie widzę wielu możliwości, jak temu zaradzić - mówi Krzysztof Szatan, właściciel klubu.

Osoby, które rozmawiały z Szatanem zaraz po piątkowym meczu w Bytomiu, mówią, że właściciel klubu był bardzo wzburzony. - Chciał głów winowajców - powtarzają.

Niektórzy zaczęli łączyć ten fakt z obecnością na trybunach Krzysztofa Tochela, byłego trenera Zagłębia. Przypomnijmy, że Tochel w zeszłym roku sam zgłosił się do prokuratury, by złożyć wyjaśnienia na temat swego udziału w piłkarskiej aferze korupcyjnej.- Przyjechałem, bo zaprosił mnie kolega. Ile można siedzieć w domu? - tłumaczy szkoleniowiec. - Nie wiem, czy powrót trenera Tochela to byłby dobry pomysł. Na pewno nie teraz - oponuje Szatan.

Po pierwszych meczach z piłkarzy najbardziej krytykowany jest Sławomir Pach, który miał kreować grę Zagłębia. - Widzę, że trenerzy mu zaufali, ale ten coś nie kwapi się, żeby im się za to zaufanie zrewanżować - denerwuje się Szatan.

Gorzej, że w kadrze Zagłębia nie bardzo widać piłkarza, który mógłby Pacha zastąpić. Ukrainiec Jewgienij Demidenko podobno świetnie prezentuje się na treningach, ale już w czasie sparingów sprawiał wrażanie totalnie zagubionego. Przetrzymywał piłkę, zwalniał akcje... Jest jeszcze młody Tomasz Szatan, ale on leczy kontuzję.

- Od tych wszystkich problemów już mnie boli głowa. Ale nie ma obaw, ja się tak szybko nie poddam. Z ocenami poczekam jeszcze do piątkowego meczu z Legią. Zadowoli mnie tylko zwycięstwo, w innym przypadku w klubie będzie gorąco - zapowiada właściciel.

W drużynie szpital. Na urazy i choroby narzekają: Tomasz Ciesielski, Dawid Skrzypek, Sebastian Olszar, Adrian Marek i Pach. Do pełni sił wciąż nie wrócił też Arkadiusz Kłoda.

O wygraną z ekipą ze stolicy na pewno pomodli się kanonik Jarosław Wolski, nowy kapelan Zagłębia. Strona internetowa klubu podała, że do zadań księdza będzie m.in. należeć troska o zachowanie nienaruszonej wiary.

- Wierzyć trzeba do końca. Zagłębie jeszcze będzie wielkie - zapowiada Szatan.

Działacze wciąż zastanawiają się skąd pozyskać pieniądze na funkcjonowanie klubu. Jeden z pomysłów Szatana zakłada powstanie firmy, która wypracowywałaby zyski na konto Zagłębia. Piłkarze podkreślają, że na razie na finanse nie narzekają. - Mają wszystko wypłacone co do złotówki - mówi Szatan. Wierzycielem klubu jest za to były trener Jerzy Kowalik, któremu Zagłębie musi wypłacić prawie 100 tysięcy złotych. - I wypłaci - zapewnia Szatan.

Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice

http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35024,4990335.html
Przemek29

Postprzez Kolumb 2008-03-05, 7:28 am

Po pierwsze wywalić trenera, z nim nic Zagłębie nie osiągnie, a poza tym póki Orzeszek jest trenerem to Dawida Skrzypka nie zobaczymy na boisku do końca rundy choćby nie wiem jak dobrą formę prezentował. Orzeszek to prosty ślązak, a Dawid rodowity Sosnowiczanin.Mówi wam to coś ? Jeśli nie ... to patrzcie na skład do końca rundy wiosennej.Skrzypek ma ważny kontrakt jeszcze pół roku, jeżeli Orzeszek zostanie to Nasz ostatni wychowanek pożegna się bo i tak nie będzie mieć miejsca w składzie ...
Kolumb

Postprzez Mr. M 2008-03-05, 5:40 pm

http://www.90minut.pl/news.php?id=690003

A co z naszym odwołaniem?
Mr. M

Postprzez jls 2008-03-06, 12:10 pm

Przeczytałem w wypowiedzi właściciela, że Zagłębie niema długów, oprócz zaległości w stosunku do trenera Kowalika. Zaległości te wynoszą 100 000 zł.
Teraz interesuje mnie ile wynosiły zarobki tego trenera i czy były współmierne do osiągniętych wyników?
Ciekawe ze względu na okres pracy trenera ok 6-8 miesięcy, a zdłużenie 100 000 zł.
To płacono mu regularnie czy tylko wyrywkowo?
Jeżeli to nie jest tajemnicą to proszę o rzucenie jaśniejszego światła na tą sprawę.
Wiem, jest to sprawa właściciela ile komu płaci, ale z tej wypowiedzi [właściciela] wynika problem dużej niegospodarnosci funduszami klubu. Zarazem rodzi się pytanie czy tak samo są traktowani pracownicy klubu- zawodnicy, jeżeli tak to nie dziwię się
, że grają jak graja. Płaca powinna być uzależniona od wyników pracy tych ludzi, a nie od widzi mi się pracodawcy.
Jest to temat dośc ważki bo godzi posrednio w kibiców kupujacych bilety na mecz i nie majacych wpływu na efekt jaki oglądają, płacąc kwotę nieadekwatną do zawartej umowy sprzedaży-kupna biletu.
Trochę zamącone, ale wystarczy po przeczytaniu zastanowić się nad treścią i wyciągnąc z niej odpowiednie wnioski.
Ostatnio edytowano 2008-03-06, 7:09 pm przez jls, łącznie edytowano 2 razy
jls

Postprzez mike79 2008-03-06, 5:00 pm

A kim jest trener Kowalczyk ??
mike79

Lokalizacja: SOSNOWIEC-piękna okolica gdyby nie WARSZAWA byłaby STOLICA

Postprzez SLayer 2008-03-06, 5:12 pm

YOOSHKY napisał(a):Może nie aż tak, ale może będzie mniej piosenek-wyswisk, napinek a więcej dopingu dla drużyny.

Dokładnie, ostatnio na meczu z Ruchem wychodziła super tylko jedna piosenka, a może lepiej to nazwać okrzykiem w kierunku Ruchu ..
A tak nie może być ...
SLayer

Postprzez Tom 2008-03-06, 6:07 pm

a kiedy można będzie poczytać czat z panem prezesem?
Tom

Postprzez marcin___ 2008-03-06, 6:35 pm

czat hmm... troche smieszne to bylo biorac pod uwage ze nic wlasciwie sie nie dowiedzialem, zadalem trzy pytania i zadnego nawet nie zobaczylem na monitorze.
marcin___

Postprzez zag23 2008-03-06, 10:57 pm

marcin___ napisał(a):czat hmm... troche smieszne to bylo biorac pod uwage ze nic wlasciwie sie nie dowiedzialem, zadalem trzy pytania i zadnego nawet nie zobaczylem na monitorze.

Niestety moderator zawalił i puszczał pytania w stylu czy Legia siądzie z nami z 4 razy albo pytania o remont Ludowego z 3 razy. Czat powinien trwać z godzinę dłużej a odpowiedzi prezesa powinny być wyczerpujące a nie jedno-dwu zdaniowe. Mam nadzieję, że w przyszłości się to poprawi.
zag23

Postprzez fan78 2008-03-07, 12:29 am

zag23 napisał(a):
marcin___ napisał(a):czat hmm... troche smieszne to bylo biorac pod uwage ze nic wlasciwie sie nie dowiedzialem, zadalem trzy pytania i zadnego nawet nie zobaczylem na monitorze.

Niestety moderator zawalił i puszczał pytania w stylu czy Legia siądzie z nami z 4 razy albo pytania o remont Ludowego z 3 razy. Czat powinien trwać z godzinę dłużej a odpowiedzi prezesa powinny być wyczerpujące a nie jedno-dwu zdaniowe. Mam nadzieję, że w przyszłości się to poprawi.
Tez nie jestem z czata z prezesem zadowolony.Na 6 moich pytan tylko jedno sie przebilo.Z drugiej strony na czacie bylo chyba 180 osob i jak kazdy zadal po 5 pytan to mozna sie bylo w tym wszystkim pogubic.Pozdrawiam.
fan78

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników