Reprezentacja...

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez gruby 2006-01-27, 2:52 pm

wszytkie grupy.....

Wyniki losowania el. ME 2008:
Grupa A: 1. Portugalia 2. Polska 3. Serbia i Czarnogóra 4. Belgia 5. Finlandia 6. Armenia 7. Azerbejdżan 8. Kazachstan

Grupa B:1. Francja 2. Włochy 3. Ukraina 4. Szkocja 5. Litwa 6. Gruzja 7. Wyspy Owcze

Grupa C:1. Grecja 2. Turcja 3. Norwegia 4. Bośnia i Hercegowina 5. Węgry 6. Mołdawia 7. Malta

Grupa D:1. Czechy 2. Niemcy 3. Słowacja 4. Irlandia 5. Walia 6. Cypr 7. San Marino

Grupa E:1. Anglia 2. Chorwacja 3. Rosja 4. Izrael 5. Estonia 6. Macedonia 7. Andorra

Grupa F:1. Szwecja 2. Hiszpania 3. Dania 4. Łotwa 5. Islandia 6. Irlandia Płn 7. Lichtenstein

Grupa G:1. Holandia 2. Rumunia 3. Bułgaria4 . Słowenia 5. Albania 6. Białoruś 7. Luksemburg
gruby

Postprzez warchlak 2006-01-27, 3:17 pm

ja tam się ciesze ze trafiliśmy do takiej grupy 8) te eliminacje pokażą ile warta jest nasza reprezentacja bo na razie nie mieliśmy okazji się wykazać.
warchlak
Prowokator

Postprzez Pasta 2006-01-27, 3:18 pm

Tak trudnej grupy nie mieliśmy już dawno. Z 3,4 i 5 koszyka trafiliśmy na chyba najmocniejsze zespoły. Ale z drugiej stony w Korei mieliśmy łatwą grupę - skończyło się tak jak się skończyło. Tak samo w eliminacjach do euro 2004. Grupa wyrównana wygląda że o awans będą walczyć Polska Portugalia Serbia (aż 3 finalistów MŚ w jedne grupie :!: ) i Belgia. Wszyscy będą mogli tracić sporo punktów w meczach ze sobą, dlatego dobrze że bezpośrednio awansują wsyscy z 2 miejsc a nie tylko niektórzy a reszta do baraży. Bo przy takich przeciwnikach ciężko byłoby uzbierać odpowiednią ilość punktów do bezpośredniego awansu
Pasta

Postprzez siwy_sc 2006-01-27, 10:38 pm

panowie, gdziekolwiek bysmy nie trafili to musimy poprostu pokazac dobra pilke. nie uwazam wcale zeby ta grupa byla jakas super ciezka. patrzac na inne grupy mozna zauwazyc ze tez sa w miare wyrownane wiec niech pilkarze wezma sie za gre. fajnie by bylo zagrac w przyszlych ME bo tez jest blisko :lol:
pozdrawiam
siwy_sc

Postprzez zgredos 2006-01-28, 9:19 am

Grupa wybitnie nie dla kibiców którzy jeżdzą na mecze reprezentacji. Przeciwnicy mało atrakcyjni i bardzo daleko
zgredos

Postprzez Gość 2006-01-28, 9:28 am

Serbia Belgia i Finlandia nie jest tak daleko. Gorzej z bylymi ZSRR to juz Azja no i Portugalia. Szanse sa realne na awans i mam nadzieje ze sie uda.
Gość

Postprzez kwachu 2006-01-28, 9:47 am

Według mnie najlepsze jest to, że gramy w eliminacjach do Mistrzostw Europy a w grupie mamy Azerbejdżan, Armenię i Kazachstan - czyli wszystko Azja. UEFA chyba troche nie pomyślała przyjmując takie kraje. Według mnie te trzy wymienione plus Gruzja powinny grać w mistrzostwach Azji. Co do pozostałych rywali. Portugalia wydaje się najsilniejsza, chociaż jest lepszym rywalem niż Anglia czy Szwecja. Serbia ostatnio nam "leży". A Belgowie to nie to co kiedyś, więc nie panikowałbym tutaj. Taki średniak pokroju Austrii. Lepsze grupy to dla mnie C, D i E. Tam byłoby chyba łatwiej. Trudniejsze od naszej wydają mi się grupy F (Szwecja, Dania) i B (Francja, Ukraina). Grupa G porównywalna stopniem trudności do naszej.
kwachu

Postprzez Sadek 2006-01-29, 2:58 pm

Kwachu :D
Ciekawy był by wyjazd Kazachów na daleki wschód do Japonii, przecież to kilkanaście tysięcy kilometrów drogi

Sadek
dj. transfer

Postprzez zgredos 2006-01-30, 5:47 pm

Sadek napisał(a):

Ciekawy był by wyjazd Kazachów na daleki wschód do Japonii, przecież to kilkanaście tysięcy kilometrów drogi

Z Kazachstanu do Japonii jest mniej więcej taka sama odległość co z Kazachstanu do Portugalii
zgredos

Postprzez kwachu 2006-01-31, 12:32 pm

zgredos napisał(a):
Sadek napisał(a):

Z Kazachstanu do Japonii jest mniej więcej taka sama odległość co z Kazachstanu do Portugalii

No i gegoraficznie Kazachstan to Azja. Kalkulując w ten sposób to np. Portugalia ma bliżej do Maroka czy Algierii niż do nas... Powinien się liczyć podział geograficzny. Azja to Azja :wink:
kwachu

Postprzez zgredos 2006-01-31, 6:15 pm

Kwachu - ja też jestem zdania że kraje z Azji powinny grać w el. w Azji. Chodziło mi o to żeby pokazać że np. z Kazachstanu do Japonii nie jest kilkanaście tysięcy kilometrów a jest to tyle ile mniej więcej do Portugalii, a więc to żaden argument za tym żeby Kazachstan grał w el. w Europie
zgredos

Postprzez WOJTEK 2006-01-31, 6:32 pm

Te tysiące kilometrów były problemem 50 lat temu. Teraz są suberpszybkie samoloty. Z Izraelem było tak, że kiedyś w eliminacjach azjatyckich była rejonizacja i Izrael musiał być w grupie z krajami arabskimi. Jak to się mogło skończyć nie trudno zgadnąć, więc Izrael był na przykład w grupie z Australią. Po jakimś czasie przepchnięto ich do Europy. Natomiast co do republik poradzieckich to nie znajduje uzasadnienia. Jedno jest dla mnie pewne - taka Gruzja w elimiacjach azjatyckich spokojnie by awansowała do MŚ.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez kwachu 2006-02-01, 11:14 am

Z Izraelem akurat sprawa jest jasna bo najgorsze zamieszki stadionowe u nas to mały pikuś przy tym, co by się działo gdyby oni grali ze swoimi sąsiadami w eliminacjach...

WOJTEK napisał(a):Natomiast co do republik poradzieckich to nie znajduje uzasadnienia. Jedno jest dla mnie pewne - taka Gruzja w elimiacjach azjatyckich spokojnie by awansowała do MŚ.

I właśnie to mnie też dziwi - dlaczego ich tak ciągnie do Europy, skoro w eliminacjach Azji mieliby 3 razy większe szanse na awans niż grając w eliminacjach europejskich. Może to działa w odwrotną stronę - najpierw po rozpadzie ZSRR poszli z marszu do UEFA a teraz federacja azjatycka nie chce ich przygarnąć bo np. Japonia i Korea boją się dostać mocniejszych przeciwników :wink:
kwachu

Postprzez twari 2006-02-01, 11:26 am

Tak tyle ze MS sa co 4 lata! Nie zapominajcie o ME ktore maja tez bardzo wysoka range! Dla nas np ten pulap nigdy nie został osiagniety!
Aczkolwiek zgadzam sie z pogladami ze tamte panstwa nie powinny grac pod egidą Europy!
twari

Postprzez gruby 2006-02-01, 3:31 pm

Kod: Zaznacz cały
MŚ 2006: 50 polskich kibiców na 1 bilet
PAP 12:10

Ponad trzysta tysięcy biletów na piłkarskie mistrzostwa świata w Niemczech zamówili kibice za pośrednictwem Polskiego Związku Piłki Nożnej - poinformował PAP Rafał Gromek z działu nowych technologii PZPN. We wtorek o północy minął termin zgłaszania rezerwacji. Chętnych na mecze fazy grupowej jest 50 razy więcej niż wejściówek.

http://sport.wp.pl/kat,19372,wid,817329 ... caid=41018
gruby

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna