ZMIANY W SKŁADZIE ZAGŁĘBIA W PRZERWIE ZIMOWEJ

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez SOSNOWIEC* 2004-06-30, 1:05 pm

BrzydaL napisał(a):Podobno Koza operacje bedzie mial sfinalizowana przez Zagłębie ale potem juz niebedzie grał u nas.

dokladnie tak jak napisal brzydal!!

Koza sam tak powiedzial jak go spotkalem w szpitalu[/code]
SOSNOWIEC*

Postprzez zgredos 2004-06-30, 6:51 pm

Z tego co ja ostatnio czytałem to kartę Chwalibogowskiego ma jakiś gość i chce za niego duże pieniądze Zagłębie jest zainteresowane wykupieniem tej karty ale za mniejsze pieniądze
zgredos

Postprzez tomkus 2004-06-30, 10:21 pm

17lat grał w Zagłębiu Tomasz Łuczywek. 26-letni pomocnik zadecydował wczoraj, że będzie kontynuował karierę w Podbeskidziu Bielsko-Biała.

- Wspólnie uznaliśmy, że dla jego kariery będzie lepiej, gdy zmieni środowisko. Nie zamykam mu jednak drogi powrotu. Może spotkamy się już za rok - mówi Krzysztof Tochel, trener Zagłębia.

Wczoraj Zagłębie rozegrało wewnętrzny sparing. "Czerwoni" pokonali "Kolorowych" 4:3, bramki strzelali: Rak, Skrzypek, Małocha, Treściński, a dla pokonanych: Bugaj 2, Kłoda. Mecz odbył się na boisku w... Sławkowie. - W Sosnowcu wszystkie boiska są remontowane, podobnie jest w Będzinie - uzasadnia Tochel. Jedynym testowanym zawodnikiem był 27-letni bramkarz Krzysztof Pitry z Iskry Pszczyna.
tomkus

Postprzez Oko 2004-06-30, 11:28 pm

17 lat grał w Zagłębiu Tomasz Łuczywek. 26-letni pomocnik zadecydował w środę, że będzie kontynuował karierę w Podbeskidziu Bielsko-Biała.

Szkoda że odchodzi ale życze mu powodzenia !!!!!
Oko

Postprzez warchlak 2004-07-01, 1:14 am

warchlak
Prowokator

Postprzez viking 2004-07-01, 8:31 am

17 lat grał w Zagłębiu Tomasz Łuczywek. 26-letni pomocnik zadecydował w środę, że będzie kontynuował karierę w Podbeskidziu Bielsko-Biała.

- Wspólnie uznaliśmy, że dla jego kariery będzie lepiej, gdy zmieni środowisko. Nie zamykam mu jednak drogi powrotu. Może spotkamy się już za rok - mówi Krzysztof Tochel, trener Zagłębia.

Zagłębie rozegrało wewnętrzny sparing. "Czerwoni" pokonali "Kolorowych" 4-3, bramki strzelali: Rak, Skrzypek, Małocha, Treściński, a dla pokonanych: Bugaj 2, Kłoda. Mecz odbył się na boisku w... Sławkowie.

- W Sosnowcu wszystkie boiska są remontowane, podobnie jest w Będzinie - uzasadnia Tochel. Jedynym testowanym zawodnikiem był 27-letni bramkarz Krzysztof Pitry z Iskry Pszczyna.

No i Małocha pierwszą strzelił to samo Kłoda co do testowanych pokazał się ktoś nowy wiecie coś o nim?
viking

Chwalibogowski

Postprzez Hamer 2004-07-01, 11:27 pm

Muszalik odchodzi do Wodzisławia
Kolejni piłkarze opuszczają Bukową. Wczoraj z klubem pożegnał się Mariusz Muszalik, który przenosi się do Odry Wodzisław.

- Jest mi żal, bo spędziłem w Katowicach wiele lat, ale musiałem podjąć taką decyzję. Zgodziłbym się nawet na obniżenie kontraktu, ale prezes Piotr Dziurowicz nie przedstawił mi żadnej konkretnej wizji spłaty zaległości i to przesądziło o mojej decyzji. Odrę wybrałem dlatego, bo to śląski klub, a ja nie chcę stąd nigdzie wyjeżdżać - mówi piłkarz.

Wszystko wskazuje na to, że GKS Katowice opuści również Paweł Adamczyk, który otrzymał propozycję gry z drugoligowego Górnika Polkowice. Piłkarz jeszcze dzisiaj spotka się z działaczami Górnika i podejmie decyzję o ewentualnym transferze. W "Gieksie" nie zagra natomiast Tomasz Moskal z Polkowic, bo jest zbyt drogi dla katowickiego klubu.

Po wczorajszych rozmowach z Dziurowiczem nowych drużyn muszą sobie też szukać: Damian Kroczek, Krzysztof Sadzawicki, Tomasz Owczarek i Adam Giesa. Pierwszego z nich klub zamierza wypożyczyć. - Zainwestowaliśmy trochę pieniędzy w wykupienie Damiana ze Stadionu Śląskiego, więc chcielibyśmy, żeby przynajmniej one się nam zwróciły - tłumaczy prezes. Niepewni swych losów są również: Paweł Pęczak, Maciej Soboń i Przemysław Pluta. - Z całą trójką porozmawiam w piątek i zdecydujemy, co dalej. Wcale nie jest przesądzone, że opuszczą Katowice - dodaje Dziurowicz.

Na Bukowej po raz pierwszy trenował natomiast wczoraj 22-letni obrońca Victorii Jaworzno Bartłomiej Chwalibogowski, który ostatnio występował w Zagłębiu Sosnowiec. - Przedstawiłem swoją propozycję działaczom Victorii i dzisiaj spodziewam się odpowiedzi - mówi Dziurowicz. W Katowicach pojawił się również obrońca Aluminium Konin Tadeusz Bartnik. Działacze klubu są też zainteresowani obrońcą Górnika Łęczna Tomaszem Copikiem.
źródlo : 90minut.pl

---

szkoda:(
Hamer

Postprzez bankier 2004-07-02, 5:54 am

nic pewnego... Dziura nie ma kasy - i Victoria za grosze nie puści Bartka... tylko, ze my raczej na tym nie skorzystamy... a tym bardziej sam zawodnik. :?
bankier

Chwalibogowski

Postprzez konrad 2004-07-02, 8:00 am

Nie ma o co rozdzierać szat. Choć wpadek nie miał , to filarem Zagłębia nie był - mnie przynajmniej nie zachwycił. Nie będzie grał, to powdzenia! To jeszcze nie koniec transwerowego okresu, wzmocnienia składu jeszcze nastąpią. Po co ma zajmować miejsce skoro można ściągnąć lepszego zawodnika.
Inna sprawa , że nie powinien sie wiązać z biednym katowickim klubem , pieniedzy nie zobaczy , tak jak Muszalik i inni tamtejsi kopacze.
konrad

Postprzez WOJTEK 2004-07-02, 8:14 am

MOŻE I NIE PŁACĄ.ALE TO 1 LIGA.GRAJĄC W 1 LIDZE MA SZANSĘ POKAZANIA SIĘ I PRZEJŚCIA DO INNEGO,LEPSZEGO KLUBU.JA W KAŻDYM RAZIE ŻYCZĘ MU POWODZENIA.TYLKO ŻEBY ZDĄŻYŁ WYWIĄZAĆ SIĘ Z OBIETNICY JAKĄ MI DAŁ. :wink: :wink: :wink:
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez konrad 2004-07-02, 9:02 am

:?: :?: :?: Twój tok myślowy jest dla mnie zagadką....jeśli wolno napisz dlaczego lepiej grać w ostatnim klubie pierwszej ligi niz jednym z czołowych drugiej. Promocja?
Po 1 drugąlige pokazuje polsat sport a pierwsza canal + , tu i tu można się wypromowac.
Po 2 stacje te pokazuja mecze gdzie gra toczy sie o najwyzsza stawke i mecze sa ciekawe. ( na gks-sie to jest antypilka , kibole sie leja , nikt tego nie chce pokazywac) ile razy byla stamtad transmisja?
Po 3 na Ludowy przychodzilo w 3 lidze wiecej kibiców niż na kazdy ze slaskich lubow 1 ligi. Gzie wiec jest ta twoja promocja kolego?
na druga lige pewnie mniej nie przyjdzie. a polsat sport chetnie pokaze stadion z 12 tys. kibiców na meczu. Podobnie bylo z Cracovią.
konrad

Postprzez twari 2004-07-02, 9:03 am

WOJTEK napisał(a):MOŻE I NIE PŁACĄ.ALE TO 1 LIGA.GRAJĄC W 1 LIDZE MA SZANSĘ POKAZANIA SIĘ I PRZEJŚCIA DO INNEGO,LEPSZEGO KLUBU.JA W KAŻDYM RAZIE ŻYCZĘ MU POWODZENIA.TYLKO ŻEBY ZDĄŻYŁ WYWIĄZAĆ SIĘ Z OBIETNICY JAKĄ MI DAŁ. :wink: :wink: :wink:

Masz racje choc nie do konca! Oczywiste jest ze latwiej sie pokazac w I lidze, pozatym poziom wyzszy i sie bedzie chlopak rozwijal! JEDNAKZE... nie na lawce! Czesto jest tak ze mlode talenty lapia pierwsza lepsza okazje i leca na gleboka wode a potem traca forme i wygasaja bo na w skladzie sie nie mieszcza! Chcialbym zeby skorzystal chlopak z tych przenosin i gral w podstawowej 11! Jesli jednak niema takiej pewnosci to... ja bym sie najpierw gleboko zastanowil nad sensem przejscia! BO CO BY NIE MOWIC W II LIDZE TEZ SIE MOZNA WYPROMOWAC! A jesli ma talent to w II lidze bedzie bardziej widoczny bo jednak jest latwiej...
twari

Postprzez slawojka 2004-07-02, 9:15 am

Chce iść - niech idzie!
I w Zagłębiu i w GKS-ie będzie zawodnikiem na ławkę. Z tą różnicą że w Zagłębiu oglądałby mecz z tejże ławki a w GKS-ie będzie palił ognisko pod kubłem z wodą, żeby zagrzać kolegom do kąpania :lol: :lol: :lol:
slawojka

Postprzez twari 2004-07-02, 9:16 am

A tak w temacie to- jak myslicie, jak teraz bedzie wygladal sklad wyjsciowy Zaglebia?
Oto moja WIZJA (:D) :

Bramka: Grzesiu Kurdziel

Obrona: Bez zmian

Pomoc: Skrzypek, Lachowski, BALA, KLODA

Atak: Ujek i... MALOCHA

Choc zastanawiam sie czy Tochel da szanse Stolpie kiedys od poczatku spotkania! No i mamy Bugaja!
twari

Postprzez slawojka 2004-07-02, 9:27 am

W Twojej "wizji" Twari raczej nie wiele się zmieni. Liczę jednak że w wyjściwej jedenastce w miejsce Małochy będzie jednak Bugaj a w miejsce Bały J.Rak. Twardawa myślę też już będzie grał od pierwszych minut
slawojka

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna