ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC - GÓRNIK ZABRZE !!!

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC - GÓRNIK ZABRZE !!!

Postprzez slawekchicago 2016-08-27, 6:37 pm

:brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: dla DRUZYNY . :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: dla SZTABU ( zmiany w przerwie GENIALNE ) .Bramka dla Gornika z niczego ,tylko Nas podraznili :lol: :lol: :lol: I NIE MOZNA OBOJETNIE PRZEJSC OBOK JEDNEJ SPRAWY - KIBICE !!!!!! :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo:
CZY WROCA JESZCZE DOBRE CZASY
slawekchicago

Postprzez Tomcjo 2016-08-27, 6:41 pm

Po sześciu kolejkach zeszłego sezonu mieliśmy 10 pkt . Teraz 12. Nie dosc ze wiecej to nasza gra jest bardziej stabilna i dojrzała . Tym bardziej szkoda tego karnego w Katowicach . Jesli utrzymamy taki poziom przez cały sezon to nikt nam nie podskoczy nawet jak nie będziemy tak skuteczni punktowo to ten poziom ktory prezentujemy wystarcza do awansu . Jednak cała głowa Magiery w tym zeby tak grać cały sezon a to nie bedzie łatwe . Wiec bez pompowania balonika pomału do przodu jak do tej pory .
Tomcjo

Postprzez classic 2016-08-27, 6:50 pm

Od dwóch sezonów nie chodzę na Ludowy z powodów wielu, szczególnie buractwa na trybunach i tych trybun zapyziałych.
Kibicuję Zagłębiu od ok. 45 lat i tak zostanie na zawsze.
Dzisiejszy mecz obejrzałem w Polsacie i jestem szczęśliwy.
Kapitalna druga połowa.
Szumski król pola karnego.
Pribula król pola karnego przeciwnika, facet ma kapitalny drybling.
Kibice wznieśli się ponad wszystko i nie "buraczyli".
Szkoda, że mało otuchy dla M. Bębna w stylu Marek Bęben Marek.
Kiedyś był taki "prawie" hymn Zagłębia :

Gdy wchodzicie na Ludowy
pościągajcie czapki z głowy
przywitajcie Szaryńskiego
i drużynę całą Jego
W górę serca bo Zagłębie gra, bo Zagłębie gra.

Ciarki przechodziły i nawet przed meczem ta brama wejściowa z piłką i napisem ZAGŁĘBIE to było coś WIELKIEGO dla małolata. Życzę Wam wszystkim takich zwycięstw jak dzisiaj, tylko na nowym stadionie i przy pełnych trybunach w ekstraklasie.
Dzisiaj po meczu z hanysami czuję się jak w latach 70/80 gdy honorem dla Zagłębiaków było wygrać ze ślązakami.
Brawo Zagłębie i Magiera :brawo:
classic

Postprzez bbartek 2016-08-27, 7:12 pm

Taktyka JM się sprawdziła.Łuczak i Wilk mieli zmeczyć obronców a Pribula i Bartczak to wykorzystać
Trochę niezrozumiały brak Wiktorskiego, ale bramka jego zmiennika broni go.
Sportowo super, doping super, frekwencja :zolta:
Muszę wspomnieć o Szumskim. To jest jedno z tych wzmocnień które decyduje o wyniku.
Bardzo ciężki tydzień i 7 punktów to jest super.
bbartek

Postprzez comitam 2016-08-27, 7:23 pm

troszkę miałem wkurva bo w doliczonych minutach telewizja internetowa się zacięła i do końca nie mogłem odzyskać łącza. druga połowa dużo lepsza i szczęście dopisało panu Pribuli, który chyba chodzi do teatru Zagłębia, jest dobry i dzięki mu za to;-) August, 6 kolejka i przełamania dalej nie ma!!! Napastnik doświadczony od jutra potrzebny bo z tych dwóch to chleba nie będzie.Jak na 6 kolejek to gwiazdą Zagłębia jest bramkarz Szumski i to jest najlepsze wzmocnienie w tym sezonie.Tym razem doping to czołówka Polskich boisk i tak trzymać dalej.teraz Znicz, a potem dwa ciężkie mecze nas czekają szczególnie ten z Kluczborkiem
comitam

Postprzez davidian 2016-08-27, 9:02 pm

Dobry mecz Zagłębia, Górnik zdominowany i Zagłębie prowadziło grę a do tego pokazało charakter i podniosło się po gongu na 0:1.
Szumski bardzo pewnie a do tego z dużym szczęściem broni - zapewnia spokój na tyłach co jest bardzo ważne.
Trener Magiera już odcisnął swoją pieczęć na zespole i gra Zagłębia aktualnie bardzo mi się podoba :brawo: .
Wszyscy rezerwowi dzisiaj pokazali się z dobrej strony - zmiany przeprowadzone wzorowo. Nie ma co ukrywać patelnia na Ludowym była ostra na trybunach ciężko się kibicowało a co dopiero grać w takich warunkach.
davidian

Postprzez zag23 2016-08-27, 9:02 pm

Po meczu może martwić to że dalej nie mamy napastnika, kolejny mecz bez bramki czy to Maticia czy Sanogo...Nowak dziś duzo strat, ogolnie sporo niecelnych podań, brak skrzydeł w 1 polowie. Udovicic też bez celnego dośrodkowania co moze martwić. Super wystep Szumskiego jedynie mozna sie przyczepic to jego wybic pilki (czesto wali po autach lub byle do przodu). Fidziu wracaj jak najszybciej. Jesteśmy wiceliderem ligi i mozemy zostac w czubie jak najdłużej jesli bedziemy punktowali z druzynami typu Znicz, Kluczbork.

ps. po obejrzeniu dodatkowo meczu w tv Budek zagrał słabe zawody i Matusiak mial też sporo niecelnych podań no ale 3 mecz w ciagu tygodnia w takich warunkach i zwyciestwo może ich rozgrzeszac :)
Ostatnio edytowano 2016-08-27, 10:15 pm przez zag23, łącznie edytowano 1 raz
zag23

Postprzez wilczy_jezdziec 2016-08-27, 9:44 pm

Nie będę oryginalny BRAWA dla całego zespołu. W sumie przypomniał mi się zeszły rok, tylko trzeciego gola zabrakło ale i tak jest pięknie :brawo: . Podbeskidzie przegrało, więc 2 pozycja pewna. To co mi się nasunęło po tym meczu to to, że Wilk na ten moment nadaje się jedynie na jokera, który wejdzie na ostatnie pół godziny na podmęczonego rywala. Druga sprawa: Łuczak kolejny kiepski mecz. Nowak po obiecującym początku również już tak nie błyszczy. Trzecia: Brawa dla Pribuli, wreszcie takie rajdy jak w zeszłym sezonie. I ostatnia sprawa: "Czy leci z nami napastnik?" Fakt, że Sanogo nie dostawał zbyt wielu podań w pierwszej połowie ale jego występ trochę mnie dzisiaj rozczarował. Bez bramkostrzelnego napastnika ciężko będzie utrzymać się na szczycie.

PS

Cieszy również to, że kibice równiez pokazali klasę. Można? Można! :-)
wilczy_jezdziec

Postprzez Tomcjo 2016-08-28, 8:24 am

Dlaczego wygraliśmy? Bo po stracie bramki graliśmy to samo, co mieliśmy grać od początku meczu. Zawodnicy utrzymali chłodną głowę, co było bardzo ważne i dalej graliśmy swoje - tłumaczył Jacek Magiera.
Dobra dobra . Ja tez sie nabrałem na numer tracimy gola no to juz przegraliśmy . A Zagłębie jak bokser co zaliczył cios ktory w oczach przeciwnika powinien byc nokautujący a on tylko sie otrząsnął i atakuje jeszcze mocniej .
Czy widzicie co wyprawia Arka w ekstraklasie ? A my ich zdemolowalismy w Sosnowcu i napedzilismy sporo strachu w Gdyni . Jednak awansowali oni poniewaz utrzymywali wysoki poziom przez cały sezon . Natomiast Zagłębie Derbina grało zrywami mobilizując sie na silnych i atrakcyjnych rywali . Jak na razie mamy tylko sześć meczy za sobą za to z rywalami o rożnym poziomie . Jak dotąd Zaglebie Magiery gra lepiej lub gorzej za to z duża reguralnoscia . Remis na wyjezdzie i zwycięstwo w domu . Pewnie nie długo ta seria sie skończy ale liczy sie by grać na równie wysokim poziomie . Mamy doświadczonych graczy i bardzo młodych i ta mieszanka sie sprawdza . Poprzedni szalony sezon był jak rollercoaster oby ten był jak kolejka na Kasprowym . Moze trochę nudniej za to ciagle do góry .
Teraz dwa mecze Znicz i Kluczbork. Pierwszy rywal słabszy drugi niewygodny . Mysle ze jest to jednak dobra okazja zeby popracować nad naszymi napastnikami i zagrać 4-4-2 . Moze jak zagrają razem i wzajemnie beda sie wspierać to któryś z nich odpali . Bo bez goli napastników bedzie cieżko .
Jeszcze raz brawa za kolejne juz pokonanie Górnika . :brawo: :brawo: :brawo:
ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC
Tomcjo

Postprzez novack 2016-08-28, 9:07 am

Po raz kolejny wspaniały doping całego stadionu (komentatorzy Polsatu rozpływali się w zachwytach, twierdząc m.in. że kibice w Sosnowcu już są ekstraklasą) pomógł odwrócić losy meczu i tak jak z Katowicami wyrwać hanysom punkty z gardła, więc może warto, jeśli to skuteczniejsze od kurwowania...
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez RUDI 2016-08-28, 9:16 am

Panowie z krytej pytanie ,co ten płaczek Kasprzik wyprawiał po meczu ? wzrok nie ten :redface: a dopiero dzisiaj widzę na zdjęciach że miał jakieś anse i pretensje do naszych piłkarzy .
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez novack 2016-08-28, 9:31 am

Kasprzik szarpał sie z Markowskim, uciekał od komentatora Polsatu, a postawiony wreszcie przed kamerą do calego świata miał pretensje o porazkę, a w szczególnosci naskakiwał na sędziego. Zapomniał tylko, że taki "spisek" calego świata przeciw nim zdarzył sie juz 4 raz w tym sezonie, na 6 meczów, a w zeszłym, to pewnie ze 20 razy ich ukrzywdzono. Żenujacy typek!
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez RUDI 2016-08-28, 9:50 am

novack napisał(a):Kasprzik szarpał sie z Markowskim...

Z Markowskim jak z Markowskim, ale widzę że super zachowanie Nowaka ,niski a przyper...olił by z "czoła" ;-)
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez August 2016-08-28, 10:29 am

Przyznaję, że jak zobaczyłem w pierwszym składzie Najemskiego czy Wilka to złapałem się za głowę. I o ile z tego pierwszego mogą być ludzie to chyba już czas podziękować Wilkowi bo rok czasu to aż nadto aby coś pokazać. Choć co do Najemskiego do wydawało mi się że razem z Udoviciciem obaj mieli współudział w utracie bramki.W każdym razie teraz wydaje mi się, że dobry trener powinien umieć podejmować ryzyko i tak Magiera zrobił. Słabo oczywiście również Łuczak i wydaje się, że optymalną dla niego pozycją jest cofnięty napastnik.
comitam napisał(a):August, 6 kolejka i przełamania dalej nie ma!!!

To jest chyba w tej chwili największy problem. I nie wygląda mi na to aby coś się miało zmienić.
Ogółem - zwłaszcza w 2 połowie - fajnie się naszych oglądało. Bardzo dobry, momentami kapitalny, doping. Osobiście żałuję, że nie wszedł strzał Dudka z 1 połowy. Byłby cymes. Górnik, choć miał swoje okazje, to jest Górnikiem bardziej z nazwy ale to nie nasz problem.
Problemem za to jest frekwencja. Sądziłem mimo wszystko, że na mecz z Zabrzem przyjdzie komplet. A atrakcyjniejszego przeciwnika prędko nie będzie więc zapewne będzie gorzej.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Adam1906 2016-08-28, 12:58 pm

August napisał(a):Problemem za to jest frekwencja. Sądziłem mimo wszystko, że na mecz z Zabrzem przyjdzie komplet. A atrakcyjniejszego przeciwnika prędko nie będzie więc zapewne będzie gorzej.

I to jest bardzo zastanawiające. Można wiele, nawet bardzo wiele, zarzucić klubowi w sprawie słabej reklamy przedmeczowej, ale każdy z nas, kto uważa się za prawdziwego kibica Zagłębia Sosnowiec, tak naprawdę nie potrzebuje zachęty do przyjścia na Ludowy, tym bardziej na takiego przeciwnika jak Górnik Zabrze! Owa zachęta jest potrzebna dla tzw. "niedzielnych" lub całkowicie nowych bywalców Ludowego. Więc co jest przyczyną słabej frekwencji??? Mam dziwne odczucie, że ludzie są leniwi i jak tylko jest transmisja w tiwi, wolą posiedzieć w domu i obejrzeć mecz w papuciach. Druga kwestia to niestety warunki oglądania meczów które, delikatnie mówiąc, są marne.

Jakie nasuwają się wnioski? Biorąc pod uwagę wymienione przeze mnie kwestie, po pierwsze: niestety dla klubu zarządzający nim muszą wreszcie zrozumieć, że marketing i reklama przedmeczowa to podstawy w zachęceniu ludzi do przyjścia na Kresową, zarówno jako kibiców, jak i potencjalnych nowych sponsorów. Po drugie: nowy stadion. Przykładem niech będą Tychy. Jak grali na starym chodziło w 2 lidze po kilkaset osób. Jak grają na nowym już po kilka tysięcy. Punkt widzenia zmienia się dosłownie z punktem siedzenia ;-)

Nie zmienia to mojej opini, że każdy kto mógł wczoraj przyjść, ale z lenistwa i wygody wybrał oglądanie meczu Zagłębia Sosnowiec z Górnikiem Zabrze w telewizji, jest CHVJEM, QTASEM I SQRWYSYNEM.

I zdania nie zmienię.
Adam1906

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna