LEGIONOVIA - ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC sobota 09.08.14 godz.16

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: LEGIONOVIA - ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC sobota 09.08.14 godz.16

Postprzez django 2014-08-10, 12:07 pm

Sir napisał(a):I bramkę ZAWALIŁ NIEMIŁOSIERNIE ZAWODNIK z nr 9 WRZESIEŃ. Oj panie September...trzeba było faulować jak już sił nie było do powrotu..

Bramkę zawaliło trzech zawodników: Wrzesień, Kutarba i Matusiak.

Decydujące było to, że przy wyjściu do przodu lewego obrońcy i pomocnika, zabrakło asekuracji lewej strony. Zobaczcie sobie gdzie w momencie straty był odpowiedzialny za asekurację Matusiak.

Mimo wszystko tej bramki można było uniknąć, bo tempo rozegrania kontry nie było wysokie. Tutaj zawalił Wrzesień, który decydującym momencie odpuścił Odunkę i skandaliczne zachowanie Kutarby, który zamiast zapierdalać ile ma sił, truchtał sobie do swojej strefy.

No i ta schizofreniczna wypowiedź Smyły: "Rozczarowałem się i po raz pierwszy publicznie powiem, że jestem bardzo, bardzo zły - tylko takich delikatnych słów użyję - jeśli chodzi o zaangażowanie mojego zespołu."
A za chwilę:
"O samym meczu mogę powiedzieć, że w tych trudnych warunkach zawodnicy dali z siebie bardzo dużo"
django

Postprzez Tomcjo 2014-08-10, 12:34 pm

Ciezko jest jednoznacznie ocenic Smyle . Nie mozna powiedziec wywalic go to bedzie lepiej bo nie bedzie . Najtanszym rozwiazaniem bedzie wezwanie go na dywanik a potem narada ze starszyzna nad motywacja i przemeblowaniem gry obronnej ktora nie istnieje w sposob zorganizowany. Ale przed Jaroszynskim jest powazne zadanie . Nie ma sensu zmiana Smyly na Nowaka czy Kowalskiego . W naszym Zaglebiu potrzeba naprawde dobrego trenera bo nie przerwiemy tego blakania sie po wsiach i miasteczkach trzeciej ligi . A jak wiemy kasa to my nie smierdzimy . Jesli nie ma sponsora dla klubu to minimum bedzie zalatwienie sponsora dla trenera . Pomysl Sluzalka nie przypadl mi do gustu ale zalatwiajac od reki tylu sponsorow osmieszyl dzialania pilkarskiego Zaglebia . Jednak mozna . Dlatego zalatwienie sponsora badz sponsorow na klasowego menagera pilkarskiego to minimum . Mysle ze latwiej bedzie znalezc sponsora na nazwisko Lenczyk czy Engel niz Kowalski . Taka firma Tauron sponsoruje siatkarki w Dabrowie moze i drobna finansowo dla nich akcja ze znanym nazwiskiem zostanie dobrze odebrana przez kierownictwo firmy . Generalnie duze firmy i duze nazwiska to zawsze dobrze sie kojarzy . Ja wiem ze Lenczyk jest konfliktowy a Engel zadufany w swoje umiejetnosci . Ale to sa wady ktore wychodza w ekstraklasie i pucharach a nas tam nie ma . A wiem ze Lenczyk to swietny warsztatowiec i najwiekszych leni wezmie w obroty . A swietny teoretyk Engel choc tak krytykowany , byl w Wisle najblizej ligi mistrzow . Wiekszy problem czy oni zechca . Jaroszynski pora wykazac sie czy w ten czy inny sposob. Pokaz ze nie jestes malowanym prezesem. Zaglebie czeka .
Tomcjo

Postprzez novack 2014-08-10, 12:54 pm

Moim zdaniem Engel, to najlepszy polski trener i aż żal, ze to nie on po raz kolejny poprowadzi reprezentację. Od dawna nie prowadzi żadnej drużyny, wiec może czuć głód pracy. Jeśli Janas mógł pójść do Bytowa, to tym bardziej Engel nie powinien wstydzić się Sosnowca. Nie wiem jakie mogą być wymagania finansowe tej klasy trenerów, ale raczej nie sądzę, by było nas stać. Pomysł ze sponsorem na kontrakt trenera ciekawy. Nie wierze, że w klubie ktokolwiek poważnie potraktuje te nasze dywagacje, nie wiem nawet czy ktoś z klubu tu zagląda, ale jeśli miałaby być zmiana to szybko, bo czekanie na serię ośmiu remisów, po raz kolejny wyeliminuje nas z walki o awans, szczególnie, że grupa faworytów powiększa się.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2014-08-10, 12:54 pm

Kol. Tomcjo - jest w tym myśleniu metoda - powiem wprost bardzo podoba mi się
nazwisko LENCZYK - myślę że dałby się namówić do Zagłębia może nawet za nie
kosmiczne pieniądze. Nie podoba mi się to drugie nazwisko i na tym koniec.

Pierwsza przegrana - troszkę za wcześnie aby zmieniać trenera ale Pan Prezes
musi mieć na uwadze takie rozwiązanie - powiedziało się sakramentalne słowo
AWANS - a słów się dotrzymuje tak - postępują gentlemeni.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez jondek 2014-08-10, 1:38 pm

Z całym szacunkiem ale trener Smyła już od dawna udowadnia,że nic nowego i dobrego tej drużynie dać nie moze.Patrząc na kadre Zagłębia,to powinien to być "samograj".Brakuje tylko dobrego dyrygenta.Od dawna widać że trener Smyła nim nie jest.My kibice jesteśmy m.in.od tego,żeby dmuchać na zimne.Panie prezesie,coś z tym trzeba natychmiast zrobić."Nic się nie stało" nie jest już naszym hymnem :twisted:
Ostatnio edytowano 2014-08-10, 3:29 pm przez jondek, łącznie edytowano 1 raz
jondek

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2014-08-10, 1:48 pm

Kol. JONDEK - to chyba nie to nazwisko i nie ta osoba.
Pozdrawiam
tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Sir 2014-08-10, 2:10 pm

W mojej opinii Kursa na ten moment jest lepszym zawodnikiem niż Jarczyk.

Widziałem Farkasa w akcji. Bez rewelacji.

zastanawiam się co z tym Zalewskim...
Sir

Postprzez jondek 2014-08-10, 3:34 pm

Kol.Tadeuszu.Dziękuje za zwrocenie uwagi.Jeszcze mnie trzęsie po walkowerze Legii i występie naszego Zagłębia pod dyrekcją trenera Smyły.
jondek

Postprzez jackie57 2014-08-10, 4:14 pm

"Rewolucja kadrowa", a gra jakby taka sama.
jackie57

Postprzez GrubyPerez 2014-08-10, 6:38 pm

"Rozczarowałem się i po raz pierwszy publicznie powiem," - SMYŁA - wyp....laj! Nic nam już nie dasz, idź pomagaj w Bytomiu.
Tak tylko delikatnie w słowach to ujmę , bo mógłbym powiedzieć więcej.

Ale w autobusie w drodze powrotnej to czego Ci k***a tak wesoło było? Może jeszcze szlagry ślunśkie będziemy śpiewać?
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez novack 2014-08-10, 7:57 pm

Podobno budowanie drużyny rozpoczyna się od obrony. Po roku budowania przez trenera Smyłę, połowę naszej obrony stanowi Kursa i Kutarba, a w rezerwie jest emeryt Jarczyk, ktory nie grał od roku, a trener sam mówi, że po tym roku, Zagłębie to jeden wielki plac budowy. Mówi też po przegranym meczu z Legionovią, która po odejściu najlepszych zawodników, w tym równiez do Zagłębia zbudowała się w dwa tygodnie, że planem na ten mecz była determinacja i zawodnicy planu nie wykonali, ale dali z siebie wszystko (jak bez determinacji można dac z siebie wszystko?), o przeszkodzie w postaci dopingu 5 tysięcy kibiców na Ludowym już nie wspomnę. Panowie, nasze marzenia rozłażą się w szwach, a ten bredzi schyłkowym Kmieciem! Być może powodem porażki jest niewystawienie jedynego gracza nadającego się do ekstraklasy Zalewskiego, że tak powiem kolejnego smyłoludka.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez jondek 2014-08-10, 8:25 pm

Chyba już pora na białe chusteczki dla trenera S. :twisted: Nie chodzi o ocene wyników,bo o to za wczesnie,ale o przygotowanie drużyny (fizycznie i mentalnie).Druzyna zatrzymała się w miejscu a to oznacza cofanie się w rozwoju.Potrzebne jest nowe trenerskie rozdanie,które wstrząśnie tymi dobrymi ale rozkapryszonymi piłkarzami(cokolwiek by to oznaczało) :redface:
jondek

Postprzez August 2014-08-10, 9:14 pm

GrubyPerez napisał(a):SMYŁA - wyp....laj! Nic nam już nie dasz, idź pomagaj w Bytomiu.

Dodaj żeby ni zapomniał wziąć z sobą kilka swoich wynalazków
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez fan78 2014-08-11, 2:39 am

Sorry ale jaki trener? Jedenstu zawodnikow nazywajacych sie profesjonalistami wychodzi na boisko po to zeby grac i wygrac. Patrzac w ich metryki gdzie to wczesniej nie grali czy jakimi to wielkimi talentami polskiej pilki noznej nie sa to mozna oczekiwac ze rozgromia druzyne przeciwna zanim ta jeszcze zorientuje sie ze sie mecz zaczol. 2 ligowy Real Madryt. Ja ty czy Leon z gazowni niekoniecznie z licencja UEFA pro moglibysmy zasiasc na lawce i to powinno byc 5-0. Trener nie gra i nigdy gral nie bedzie. Jak nie ma ambicji i sie komus niechce biegac bo jest za goraco to i Mourinho nie pomoze. Kara finansowa po 1000 zl od kazdego grajka i tak az do momentu az sie naucza ze trza sie przykladac i zapierdalac bo nazwiska same meczu nie wygraja. Amen
fan78

Postprzez mason 2014-08-11, 5:31 pm

To jest proste jak budowa cepa: za gównianą robotę i gówniany wynik powinna być gówniana zapłata i dotyczy to zarówno piłkarzyków-pajacyków jak i super profesjonalnego ;-) trenera !

A tu pewnie w Zagłębiu system wynagrodzeń jak za komuny: czy się stoi, czy się leży ta sama kasa się należy :czerwona: Jako mieszkaniec tego miasta, a więc pośrednio jako ich pracodawca żądam kar finansowych dla tych nierobów za ten mecz, za lekceważący stosunek do wykonywanej pracy :!:
ZAGŁĘBIE KLUB!
ZAGŁĘBIE REGION!
mason

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna