ZAGŁĘBIE - TUR Turek, sobota 27.10.2012r. godz. 14:00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: ZAGŁĘBIE - TUR Turek, sobota 27.10.2012r. godz. 14:00

Postprzez Tomcjo 2012-10-27, 8:02 pm

W dobrej armi na wzor pruski zawsze byl sierzant ham i swinia ktory musztrowal mlodych zolnierzy . I to byla najwazniejsza osoba na kompanii . Bo gdy mlode wojsko ruszalo pod kulami zeby przezyc mieli bardziej bac sie sierzanta niz wroga i smierci . Zaglebiu nie potrzeba takiego ale potrzebna jest karna musztra strzelecka . Cwiczenie strzeleckie do usranej smieci az im obrzydnie . Tak zeby w krytycznym momencie na samo wspomnienie powrotu do treningow zawodnik tak kopal zeby pilka wpadla do bramki chocby i z bramkarzem . Ale jesli trener ma lepsza metode a pewnie ma to mam nadzieje ze ja zastosuje bo skutecznosc jest pod psem . Tyle setek i zero goli .
ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC
Tomcjo

Postprzez lesław 2012-10-27, 8:34 pm

August napisał(a):
RUDI napisał(a):A kto Ty ku...wa jesteś

Nie zdziwię się, że to taki edek z fabryki kredek od cyganów. Takie teksty to na ich poziomie. Na przyszłośc nie zwracać uwagi.

a ty kim jesteś mądralo ochroniarzem w plejadzie ?
lesław

Postprzez Schabu 2012-10-27, 9:15 pm

Cóż Lachowski wszystkich meczów nam nie wygra.I to musiało się tak kiedyś stać.Szkoda,że dajemy znów ciała na Ludowym,który powinien być twierdzą nie do zdobycia.Na pewno warunki atmosferyczne sprzyjały drużynie gości,która po bramce mogła wybijać piłkę gdzie chciała.
Generalnie mówiąc ciężko mówić o jakim kolwiek postępie na plus,kiedy bramki stzrela jeden zawodnik.To tak nie może być.Moim zdaniem tak czy tak faworytami do awansu są,nie Bytovia czy Lech Rypin,tylko ROW,Chojniczanka i ewentualnie Raków.A dalej Zagłębie...
Taraz idzie mecz w Toruniu, w którym powinny być trzy punkty,ale gdy będziemy tylko liczyć na Lachę to wcale nie będzie tak pięknie....
Schabu

Postprzez August 2012-10-27, 11:21 pm

Bardzo pechow porażka, ale jednocześnie świadcząca o tym, że sportowo również nie jesteśmy gotowi na grę o coś więcej. Sam Lacha nie może wiecznie wygrywć nam meczy, Jankowski kompletnie be formy, Grunt - wiadomo, no i nikt nie jest w stanie wykańczać skutecznie akcji. Zobaczymy więć w jakm kierunku pójdą miany personalne. Reasumując, szkoda porażki, bo ta zwłaszcza u siebie boli. Ale narawdę nie jest źle.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez RUDI 2012-10-28, 12:49 am

August napisał(a):Jankowski kompletnie be formy

No i tego nie mogę zrozumieć ,formy to można nie mieć na "dobieg" ,wytrzymałość i kondycję na pełnych obrotach też można stracić ,ale zapomnieć jak się strzela "setki" gdzie wystarczy dobrze przyłożyć nogę/głowę ?
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez GrubyPerez 2012-10-28, 1:37 am

lesław napisał(a):
August napisał(a):
RUDI napisał(a):A kto Ty ku...wa jesteś

Nie zdziwię się, że to taki edek z fabryki kredek od cyganów. Takie teksty to na ich poziomie. Na przyszłośc nie zwracać uwagi.

a ty kim jesteś mądralo ochroniarzem w plejadzie ?

...:P
chciałbyś , co ? być takim ochroniarzem w Plejadzie, chociaż w Auachan czy nawet w Biedrze ? to by było coś...

Rudi , odpuść człowiekowi , bo nie wie co czyni.

Żal frajerów.
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez lesław 2012-10-28, 12:11 pm

a co nie można mieć innego zdania jak wy trzeba być potulną owieczką i przytakiwać na wasze kretynizmy?

to wy się spinacie jak dupa przed analem a nie ja
lesław

Postprzez Sir 2012-10-28, 12:13 pm

To teraz parę słów po meczu ode mnie:

--- zmienić nazwę z trybuny krytej na odkrytą.

A co do samego meczu, ambicja, wola walki była widoczna i chciałbym w każdym spotkaniu widzieć takie zaangażowanie piłkarzy Zagłębia.

Skuteczność. Jeśli Rafał Jankowski jest jedynym napastnikiem wysuniętym...i ma taką trudność ze zdobywaniem bramek ( JUZ W KILKU OSTATNICH MECZACH MARNUJE STU PROCENTOWE sytuacje ) to WIELKIE szczęście, ze Lacha trafiał te rzuty wolne. Chociaż nie tylko Jankowski mógł w tym meczu strzelić Lacha również.

Nasi dwaj stoperzy POPEŁNILI TAKIE BŁĘDY ( nie wiem czy to wynikało z braku koncentracji czy słabosci ), ale gdyby był lepszy przeciwnika to by nam strzelił ze 3 bramki jeszcze.

Na pewno jeśli chodzi o samą grę to jest o wiele lepiej niż na początku rundy. W dzisiejszym meczu było widać, że KONIECZNE są wzmocnienia w OFENSYWIE.

Gdybysmy wygrali z Turem to mielibysmy juz 23 pkt i tylko 3 pkt straty do miejsca premiowanego awansem. Moze lepiej ze pilkarze tak szybko sprowadzili niektórych na ziemię:)
Sir

Postprzez August 2012-10-28, 3:48 pm

Mecz pokazał, że przydałby się nam ktoś taki jak Folcu, który właśnie rąbnął dwie bramy ŁKS-owi
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez AroSpider 2012-10-28, 9:16 pm

August napisał(a):Mecz pokazał, że przydałby się nam ktoś taki jak Folcu, który właśnie rąbnął dwie bramy ŁKS-owi

Albo Tadziu,strzelec 3ech brameczek... Już ich troche pyknął w tej rundzie,w tej słabiutkiej lidze...
AroSpider

Postprzez mason 2012-10-29, 11:23 am

Jankowski: "Musimy nad tym zdecydowanie popracować i ja też muszę nad tym popracować, bo tej skuteczności bardzo mi brakuje."

I tym właśnie różni się pseudo profesjonalista od profesjonalisty. Ten pierwszy mówi "muszę to zrobić" a potem i tak tego nie robi a profesjonalista nie mówi tylko robi, co potem widać.

Nasza gwiazda, M. Lachowski przyznał ostatnio w mediach że tak "intensywnie" trenuje że w tygodniu (!) oddaje "aż" :lol: 150 - 200 strzałów na bramkę i to jak widać wystarczyło (na tą ligę) aby te jego ostatnie osiągnięcia zaczęli co niektórzy zapisywać do księgi rekordów. To w takiej sytuacji chyba trzeba zapytać: to jak do kurwy nędzy wygląda ich trening ?
Pozostali, w tym napastnicy ile strzałów oddają tygodniowo, 10, 15? A potem co, zmęczeni tą ciężka pracą idą na lody?

I tym właśnie różni się pseudo profesjonalista od profesjonalisty ...
Nie pierdol więc "że musimy", Ty to zrób, nie 10 a 100 strzałów dziennie, czy to filozofia, czy może noga odpadnie?
ZAGŁĘBIE KLUB!
ZAGŁĘBIE REGION!
mason

Postprzez maniek-75-75 2012-10-29, 2:15 pm

zmęczy się za bardzo bo za lichą kasę dostaje .... dieta nie taka i nogi sztywnieją :D
maniek-75-75

Postprzez django 2012-10-29, 3:18 pm

Schabu napisał(a):Generalnie mówiąc ciężko mówić o jakim kolwiek postępie na plus,kiedy bramki stzrela jeden zawodnik.To tak nie może być.Moim zdaniem tak czy tak faworytami do awansu są,nie Bytovia czy Lech Rypin,tylko ROW,Chojniczanka i ewentualnie Raków.A dalej Zagłębie...

Zauważ, że postępu nie możemy mierzyć tylko ilością zawodników strzelających bramki. Żeby Lacha mógł strzelić z wolnego, to ktoś musi zostać sfaulowany przed polem karnym, czyli drużyna potrafi skonstruować akcję ofensywną. I to już nie jest wrzucanie wysokich piłek przez pół boiska na Jankowskiego, tylko całkiem składne akcje bokami, bądź środkiem. Do tego bardzo wyraźny postęp w grze defensywnej.Mamy 14 straconych bramek, a na tym samym etapie w poprzednim sezonie mieliśmy tych bramek straconych 26. Także progres jest moim zdaniem bardzo wyraźny.

Co do faworytów do awansu. W tej lidze awansują drużyny ze stabilnym budżetem. Dlatego moimi faworytami są Bytovia i Chojniczanka. Ciekawy jest przykład ROW-u. Przeczytaj fragment wywiadu z ich prezesem:

- Jednak czasem można wyczytać w prasie lub na portalach internetowych, że Rybnik stać na więcej, a zarząd z Panem na czele blokuje rozwój naszego klubu.
- Za życzenia kibiców, lub informacje tzw. „dobrze poinformowanych” znawców piłki w Rybniku nie odpowiadam. Do tych pierwszych chętnie się dołączam, bo też życzyłbym sobie awansu sportowego w najbliższej przyszłości. Wracając jednak do spraw finansowych, to odpowiadam, że mamy stabilny budżet na miarę dzisiejszych możliwości. Jest on wynikiem kilkuletniej pracy zarządu klubu, gdzie dzięki zaangażowaniu partnerów finansowych regularnie podnosimy wysokość naszego budżetu. W ostatnich latach dużym wysiłkiem równoważyliśmy wpływy z wydatkami, tak, żeby utrzymać poziom sportowy drużyny. W tym sezonie osiągnęliśmy równowagę finansową i musimy utrzymać stabilność budżetu. Dlatego nie spodziewajmy się fajerwerków kadrowych w ciągu tego sezonu. Stąd też mój dystans do głoszonych ambicji awansu do I ligi. My oczywiście gramy o najwyższe cele, ale na dzisiaj finansowo nie jesteśmy przygotowani do gry w I lidze. Będzie to możliwe przy większym zaangażowaniu naszych partnerów finansowych: Miasta Rybnik i Elektrowni Rybnik. Ze wpływów z biletów przy aktualnej frekwencji na pewno nie zrównoważymy naszego budżetu. Dlatego zapraszamy kibiców i całe rodziny na stadion.
http://www.energetykrow.rybnik.pl/news. ... dmore=2027

Jak dla mnie bardzo zdroworozsądkowe podejście. Gość się nie pcha do I ligi, bo wie, że nie ma na to kasy. Podobnie jest w Zagłębiu i mam nadzieję, że Baczyński weźmie przykład z prezesa ROW-u. Budujmy spokojnie drużynę i awansujmy wtedy, kiedy będzie nas na ten awans stać.
django

Postprzez dardawsz1 2012-10-29, 10:56 pm

django napisał(a):
Jak dla mnie bardzo zdroworozsądkowe podejście. Gość się nie pcha do I ligi, bo wie, że nie ma na to kasy. Podobnie jest w Zagłębiu i mam nadzieję, że Baczyński weźmie przykład z prezesa ROW-u. Budujmy spokojnie drużynę i awansujmy wtedy, kiedy będzie nas na ten awans stać.

A ja uważam ,że to jest chore podejście do sportu.
Nie wiem jak sobie to gościu wyobraża ale póki co ROW na czele i co dalej gdy tak zostanie do kwietnia/maja.
Wejdzie do nich do szatni i powie - "panowie dzisiaj i kolejne dwa mecze odpuszczamy" -co wtedy z ich piłkarskimi ambicjami , co z kibicami ?Znowu kibic ma być oszukany , przerabialiśmy to i do dzis się czkawką odbija.
A skoro taki gościu uczciwy i zdroworozsądkowy to moze dzień przed meczem ogłosi w mediach wszystkim ,że przegrywamy 0:1 bo nas nie stac na awans,nikt nie pojdzie na mecz i bedzie cacy.

Nie , dla mnie to jest chore i nienormalne.Piłkarz ma zapierd.... i tyle.A nagrodą dla niego jest awans a prezes ma sie starać zeby kasy było więcej .Jasny podział ról.

Oczywiście pieniądze są bardzo ważne ale pamiętajmy to jest sport.
Awans to jest szansa dla niektórych piłkarzy choć raz postawic nogę na Łazienkowskiej czy Bułgarskiej, to czasem jedyna szansa w zyciu zagrac z polskimi gwiazdami przy ogromnej publice.To wspaniałe przezycia dla kibiców,my mimo iż wylecieliśmy ostatnio z hukiem z ekstraklasy przeżylismy sporo fantastycvznych emocji,mecz np z Legią jest niezapomniany.Tak sie zdobywa szacunek,kibiców i ... pieniądze.

Pozwoliłem sobie wyszukac w sieci budżety klubów 1 ligowych na sezon 12/13, poniżej tabela w/g dokonan sportowych obok kazdej druzyny ich budżet.

1.Flota....... 3 mln
2.Termalica... 3,5 mln
3.Cracovia.... 12 mln
4.Zawisza..... 6 mln
5.Grudziądz... 3 mln
6.Tychy....... 2 mln
7.Miedź....... 5 mln
8.Warta....... 5 mln
9.Łęczna...... 2,5 mln
10.Arka....... 4,5 mln
11.Katowice... 4 mln
12.Stróże..... 2 mln
13.Sandecja... 4 mln
14.Dolcan..... 3 mln
15.Stomil..... 3,3 mln
16.Okocimski.. 2 mln
17.ŁKS........ 3 mln
18.Polonia.... 3 mln

Co z tabelki wynika - ano to ,że pieniadze to nie wszystko.
A my mimo iż o ligę nizej wcale nie musielibysmy sie wstydzić w tym gronie.

Np Polkowice dysponują na ten sezon prawie 6 mln budżetem i póki co sa za nami mimo iż ich budżet przewyższa wszystkie pierwszoligowe prócz Cracovii.
Pieniadze to nie wszystko trzeba umieć je wydawać jak również pozyskiwać.

p/s
W nieodległych Tychach otworzono miesiac temu "GKS Tychy Market" , poki co można tam wybrać buty sposród 6 tys par a wkrótce również odzież czy multimedia.Na pewno lojalni kibice w ten sposób zwiekszą marny dotychczas budżet klubu.(ciekawe bo mamy dwukrotnie większy a gramy lige nizej)

A w Sosnowcu cisza i oczekiwanie az znowu coś skapnie bo pewnie z tych lipcowych 2 mln niewiele zostało.
dardawsz1

Postprzez django 2012-10-30, 12:29 am

Mi też się nie podoba to, że dzisiejsza piłka nieco odbiega od ideałów starożytnej olimpiady, ale możemy się obrażać na rzeczywistość, albo starać się w niej funkcjonować. A rzeczywistość jest taka, że jedyny sponsor zadeklarował jasno, że ograniczy finansowanie klubu, który - przypominam - ciągle jest zadłużony. Rozumiem wolisz pooglądać sobie sezon, dwa I ligę, a później pasjonować się meczami na b-klasowych pastwiskach? To co piszesz, że piłkarz ma zapierdalać, działacz ma znaleźć kasę, że trzeba umieć wydawać i pozyskiwać to ja się oczywiście zgadzam, ale niestety jest jak jest, a nie jak powinno być. A jak już będzie to, o czym piszesz, wtedy możemy wrócić fo tematu awansu.

Tabelka... zakładając, że nie jest niezłym science-fiction (a zapewne jest), to połowa drużyn w tej I lidze jest zdrowo zadłużona. Chcesz, żeby Zagłębie znalazło się w takiej sytuacji jak GKS Katowice, czy Polonia Bytom? Flota z 3 milionami budżetu? Być może, tylko trener tam od początku swojej pracy nie dostał pensji, o czym pisze Zarzeczny w nowym felietonie na Weszło. Nie wiem też skąd pomysł z 6 milionowym budżetem Polkowic, skoro tam jest taka bieda, że przed sezonem porozwiązywali kontrakty ze wszystkimi piłkarzami i grają samymi młodymi wypożyczonymi z Lubina.
django

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna