MKS Oława -Zagłębie Sosnowiec 2012-09-01, 16:00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: MKS Oława -Zagłębie Sosnowiec 2012-09-01, 16:00

Postprzez Adamek182 2012-09-02, 1:29 pm

LucasUSA napisał(a):Ja osobiscie jestem przeciwny pewnym zachowaniom, ale rozumiem kibicow, ktorzy doprowadzeni do ostatecznosci wyrzuca z siebie to, co mysla. Poza tym stadion to nie teatr. No bo jezeli Augustowi nerwy puscily, to dobrze, ze mnie tam nie bylo :lol:

Z drugiej strony uwazam za nonsens, zeby paru tekstom w stylu "pilkarzyki-pajacyki" i szyderczym okrzykom z trybun poswiecac felietony, kreujac wszystkich kibicow z Sosnowca na idiotow. A juz mega nonsensem w moim mniemaniu jest zwalanie winy za fatalny poczatek sezonu na kibicow!
Proponuje skonczyc ten temat, bo juz rozmywamy.

Ja wspomne tylko jeden z moich ostatnich dni w pracy(pracuje po tej innej strony rzeki). Wchodze na fabryke a tam "szmaciarze,szmaciarze" i ze podobno mamy na ludowym nowe przyśpiewki. Maja ubaw. Ja poprostu widziałem reakcje piłkarzy(naszych młodych z Sosnowca) na wyzwiska z trybun. A przeniosłem się na krytą z nadzieją że będe światkiem bardziej cywilizowanych reakcji. Ostatnio wszyscy przeniesli się na krytą-fakt. Piłkarze też grają kaszanę ale z piłkarzami nic nie zrobie, a w sprawie kibiców może coś uda się zdziałać. Pozdrawiam
Adamek182

Postprzez django 2012-09-02, 1:36 pm

August napisał(a):Niewykluczone, że masz rację. A ostatnim zdaniem jeszcze bardziej uświadamiasz jak bardzo ostatnie 4 lata poszły w d.pę. Ale wiele w tej sytuacji zalezy od zdroworozsądkowego podejścia Zarządu. Jeśli by miała nastapić kolejna zmiana to nie wcześniej jak na koniec rundy jesiennej. Abytaki człowiek miał jednak trochę czasu na początek. Dobrze, że Baczyński w ostatnim tygodniu nie uległ pokusie zmiany trenera. Teraz to bez sensu. Chyba, że stać nas by było na Lenczyka, w co watpię.

Też uważam, że sytuacja nie wymaga, żeby się za bardzo spieszyć ze zmianą trenera. Natomiast warto by było się zastanowić nad tym w kontekście długiej przerwy zimowej. Jeżeli Mandla rzeczywiście jest takim trenerem, na jakiego się go kreuje, to byłbym za. Natomiast niepokoi mnie obecność na ostatnich meczach Smółki. Gość co pół roku zmienia kluby i z każdego odchodzi w nie najlepszej atmosferze. Wolałbym nie uświadczyć w Zagłębiu kolejnego trenera, który wyleci za kilka miesięcy, zostawiając spaloną ziemię i kilku słabych grajków pościąganych z jego poprzednich klubów.
django

Postprzez LucasUSA 2012-09-02, 3:32 pm

django napisał(a):Też uważam, że sytuacja nie wymaga, żeby się za bardzo spieszyć ze zmianą trenera. Natomiast warto by było się zastanowić nad tym w kontekście długiej przerwy zimowej. Jeżeli Mandla rzeczywiście jest takim trenerem, na jakiego się go kreuje, to byłbym za. Natomiast niepokoi mnie obecność na ostatnich meczach Smółki. Gość co pół roku zmienia kluby i z każdego odchodzi w nie najlepszej atmosferze. Wolałbym nie uświadczyć w Zagłębiu kolejnego trenera, który wyleci za kilka miesięcy, zostawiając spaloną ziemię i kilku słabych grajków pościąganych z jego poprzednich klubów.

Pelna zgoda, poza tym celna uwaga ze sciaganiem swoich "zausznikow" i pozostawianiem ich potem w klubie jako "zemsty bylego trenera".

jacek12345 napisał(a):Większej BZDURY (dzięki zasłużonej krytyce.......)nikt nie napisał.

Widze, ze kolega nie lapie jeszcze pewnych klimatow :)
LucasUSA

Postprzez August 2012-09-02, 7:18 pm

patrios91 napisał(a):Marcin Lachowski: - Wygraliśmy mecz, a ja otrzymuje pytanie od dziennikarza nieoficjalnej strony naszego klubu, dlaczego nie podeszliśmy do kibiców, chciałem sprostować, bo nawet nie chcę myśleć, co przeczytam w Internecie. Prowokacyjne pytanie, po zwycięskim spotkaniu, przecież podeszliśmy, nawet biliśmy brawo, czy to jest nasza wina, że sektor gości jest za ławką rezerwowych. Szukanie na siłę konfliktów jest niezdrowe, to do niczego nie prowadzi. Mam nadzieję, że będziemy wspólnie tworzyć Zagłębiowską rodzinę i dążyć do zwycięstw.
Pytanie..kto szuka na sile prowokacji?!

Zakichanym obowiązkiem Lachy jest odpowiedzieć nawet na najgłupsze pytanie najbardziej nielubianego żurnalisty. No, chyba że jest naprawde obraźliwe dla grajka i jego rodziny. Ale chyba nie w tym przypadku. W każdym razie Lacha zachował się jak stary mamlas. Chyba, że założymy, że w taki niskiej lidze jak trzecia pewne kanony nie obowiązują.

Adamek182 napisał(a):Ja wspomne tylko jeden z moich ostatnich dni w pracy(pracuje po tej innej strony rzeki). Wchodze na fabryke a tam "szmaciarze,szmaciarze" i ze podobno mamy na ludowym nowe przyśpiewki.

Ze mnie wielokrotnie się śmiano, że swego czasu Chorzów i Bytom miały razem wzięte mniejsze budżety niż Zagłębie a o takim darczyńcy jak ER.SI mogli pomarzyć a jednak wywalczyli awans w przecwieństwie do nas gdzie potrzebowaliśmy karnej degradacji Arki. Znajomi związani z Ruchem w ogóel nie mogli się nadziwić, że nie wykorzystano tych lat gdzie płynęły do klubu wloskie pieniądze. Oni zrobili więcej bez takiej pomocy.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez lopez 2012-09-02, 8:29 pm

lopez

Postprzez RUDI 2012-09-03, 2:30 am

Ostatnio edytowano 2012-09-04, 3:49 pm przez RUDI, łącznie edytowano 3 razy
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez patrios91 2012-09-03, 8:52 am

PawełK napisał(a):Jeżeli prowokacją było zadanie pytania: "Czy wcześniej ustaliliście między sobą, że nie podchodzicie do kibiców podziękować za przyjazd i doping?" to ja nie mam więcej pytań. To, w którą stronę jest mi bliżej to nie Twój interes. Mam swoje zdanie na pewne tematy i go nie zmienie. Wypowiedź Marcina prawdopodobnie się nie pojawi w serwisie w ogóle, bo i po co, żebyś miał pożywkę, że ktoś chce jątrzyć? Kopać się na słowa możemy, ale po co? Całą sytuację w przeciwnieństwie do Ciebie widziałem i dlatego zadałem powyższe pytanie. To, że Marcin odebrał to jako prowokację i od razu przeszedł do słownego ataku pokazuje jego brak profesjonalizmu w rozmowie z dziennikarzem. Wolał od razu sobie zrobić dupochron w wypowiedzi dla strony oficjalnej, jego sprawa. Polecam Ci ruszyć swoje szanowne "cztery litery" czasem na wyjazd, może więcej ujrzysz niż zza monitora.

No..pytanie : ,,Czy wcześniej ustaliliście między sobą, że nie podchodzicie do kibiców podziękować za przyjazd i doping?"-jest dosc kontrowersyjne po ostatnich wydarzeniach na Ludowym. Pozywke? Po prostu ciekawi mnie co odpowiedzial Lacha na powyzsze pytanie. Oj Pawle...nie dziwie sie Lachowskiemu,ze na takie pytanie odpowiada gwaltownie. Na wyjazdy nie mam teraz czasu...niestety. Rozumiem,ze masz swoje zdanie na rozne tematy,ale nie wykorzystuj tego na stronie,a jak ktos broni pilkarzy tez w formie artykulu to chociaz nie badz hipokrytą. Dla mnie chore jest wyzywanie pilkarzy,chore sa jakiekolwiek starcia przez wlasnych kibicow. "Publika" w Sosnowcu jest fenomenem pod tym wzgledem w Polsce.

August napisał(a):Zakichanym obowiązkiem Lachy jest odpowiedzieć nawet na najgłupsze pytanie najbardziej nielubianego żurnalisty. No, chyba że jest naprawde obraźliwe dla grajka i jego rodziny.

Powiedz to Mourinho.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez August 2012-09-03, 9:29 am

patrios91 napisał(a):Powiedz to Mourinho.

Jak Lacha zdobędzie jedną milionową tego co Mourinho to z przyjemnością się zamknę w tych tematach. Póki, co to ciężko nam się porównać z Kolejarzem ze wsi Stróże.
August

Postprzez LucasUSA 2012-09-03, 3:41 pm

Panowie, mozna sie roznic w opiniach, nawet diametralnie, ale skonczmy z personalnymi przytykami, bo robi sie niesmacznie.

Mecz zaliczony, kibice pokazali wsparcie druzynie stawiajac sie duza grupa na wyjezdzie, druzyna stanela na wysokosci zadania - mecz z Calisia da nam odpowiedz na wiele pytan - przede wszystkim co bylo wypadkiem przy pracy, o co bedzie regula - przegrane z Rozwojem i Rypinem, czy zwyciestwo z MJO.

Temat do zamkniecia.
LucasUSA

Postprzez Sir 2012-09-03, 10:22 pm

Cały czas nie jestem przekonany co do linii defensywnej.

Jak myślicie w jakim składzie obrona Zagłębia prezentuje się najbardziej solidnie? I kto powinien grać na prawej obronie?
Sir

Postprzez patrios91 2012-09-04, 9:28 am

Sir napisał(a):Cały czas nie jestem przekonany co do linii defensywnej.

Jak myślicie w jakim składzie obrona Zagłębia prezentuje się najbardziej solidnie? I kto powinien grać na prawej obronie?

Nie ma takiego ustawienia kiedy obrona jest solidna. Raz zawali ten i usiadzie na lawce,raz tamten. Niestety nie ma pewniakow,a to odbija sie na punktacji zespolu bo jak nie mozna wygrac to trzeba zremisowac. Na prawej obronie grac powinien Vladimir Bednar,chociaz i Strojek bylby lepszym rozwiazaniem,ale niestety. Obrona to jedna wielka sklejanka...zeby Marek,badz Bialek byli w formie potrzebuja obok lidera niczym Dzenan Hosic,a tak nikt nimi nie kieruje.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez August 2012-09-04, 8:03 pm

patrios91 napisał(a):potrzebuja obok lidera niczym Dzenan Hosic

Jaki Dzenan był taki był, ale jak widać po jego odejściu nie zatrudniliśmy dotychczas grajka tej klasy co Hosic.
August

Postprzez django 2012-09-04, 9:07 pm

Takim Hosiciem powinien być teraz Adrian Marek. Chłopak, który w 2007 roku wszedł z reprezentacją U-20 do 1/8 finału MŚ, eliminując po drodze min. Brazylię. Niestety to co wtedy zrobił z nim Sergio Aguero, robią teraz od czasu do czasu napastnicy trzecioligowych wiosek:

-> http://www.youtube.com/watch?v=H86yqEc0-ps
django

Postprzez August 2012-09-06, 5:19 pm

Nie wiem czy Markowi kariery poniekąd nie złamało to, że po spadku z OE został w dziadoskim klubie, a Kris chciał za niego ceny zaporowej. Pamiętacie te gadki o ty, że wiecej na banzynę wydaje. Mam wrażenie, że zostając w Sosnowcu chłopak zatrzymał się w rozwoju. No, ale co by było, jakby został w wyższej lidze to tylko gdybanie....
August

Postprzez August 2012-09-19, 9:26 pm

Adamek182 napisał(a):Mam nadzieję że potwierdzi się to co przypuszczam. Nasi grać umieją, tylko Ludowy wraz z kibicami wiąże im nogi. Nie będzie dziadostwa na trybunach,będzie się lepiej grało. Juz Jankes udowodnił. Teraz dowieźć do końca albo pokazać jeszcze ze umieją więcej.

Po trzech kolejnych porażkach powyższa teza wydaje się być błędną
August

Poprzednia strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników