Zagłębie Sosnowiec-Lech Rypin 2012-08-25, 17:00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Zagłębie Sosnowiec-Lech Rypin 2012-08-25, 17:00

Postprzez August 2012-08-26, 2:54 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Skład druzyny , transfery - przecierz to wszystko zalezy od budzetu jakim dysponuje Klub
wszyscy wiemy ze od kilku lat nasza Kasa jest zadłuzona a tym samym nie mozemy mysleć
o znaczących, prawdziwych transferach, angazuje sie zawodnikow młodych i tych za których
nie płacimy lub mało płacimy.

Proszę sprawdzić, kto był najlepszym zawodnikiem Podbeskidzia w meczu z Wisłą. Proszę też sprawdzić w jaki sposób radził sobie przez kilka lat Radzionków osigając poziom nieosiągalny od kilku lat dla Zagłębia.

Tadeusz Wisniewski napisał(a):To ze miasto jest włascicielem Klubu to jest pozytyw tej sprawy bo cwiczylismy juz inne rozwiazania
efekt mizerny - zadłuzenie Klubu itd itp.

To, że Miasto jest włascicielem Zagłębia oznacza ni mniej ni więcej to, klub istnieje. Tylko tyle i aż tyle. Bo jest to wegetacja.
Tadeusz Wisniewski napisał(a):Czy nie ma sponsora czy sponsorów w Zagłebiu Dąbrowskim na miare Klubu I lub II ligowego
Mysle ze tu jest brak zainteresowania tych firm Klubem, zadłuzenie napewno nie pomaga.

Potencjał jak najbardziej jest. Mozna tylko się domyślać "co by było gdyby" została zastosowana konsekwentna ścieżka , jaka przemierzyła taka Chojniczanka. A zapewne takie Chojnice z całą okolicą nie mają takiego potencjału jak Sosnowiec z Czeladzią, Będzinem i Dąbrową o reszcie nie wspomnę. Sęk w tym, że tu każdy cały czas mysli, że wrócą czasy "Włochów" a sponsor będzie Baczyńskiego po tyłki calował za mozliwość sponsorowania Zagłębia. W ostatnich latach było co najmniej kilku chętnych na to, aby wejść w sponsoring, ale badź zostali olani lub też sami się wycofali widząc dziadostwo.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez kiboll 2012-08-26, 6:37 pm

Los znów był okrutny dla Zagłębia znów na Ludowym było spotkanie z Zawiszą i Bojas wychowanek dobił Zagłębie tak to ten sam Bojas który dzielnie walczył w 2 lidze w Zawiszy. Dodajmy do tego Tabaczynski wychowanek Zawiszy / Fredyk i Cuper znów Zawisza pognębił nas
kiboll

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2012-08-26, 8:24 pm

Szanowny Kol. August - dziekuje za uwagi do mojego wpisu. Nie wiem co Kol.
ma mysli mówiac "dziadostwo" , wg naszej wspólnej wiedzy Stadion z zapleczem
i oswietleniem mamy - na nie złym poziomie. Zanim co kolwiek napisze to powiem
tak jestem z natury zwolennikiem porzadku, ładu i składu i kasa musi mi sie zgadzac.
Dwóch poprzednich Szefów Zagłebia - narobili bałaganu i zadłuzyli Klub - nie wnikam
w szczegóły musiałbym zajrzec w papiery a to nie realne.
Nastał LB widac ze facet chce za wszelka cene wszelkimi sposobami odłuzyc Klub i
to uznaje za pozytyw oczywiscie miasto mu pomaga - gdyby nie to - to Zaglebia Sosnowiec
nie byłoby na pilkarskiej mapie Polski - to jest pewnik.
Uważam iz tak długo jak długo mój Klub nie będzie dysponowal zbilansowanym budzetem
na miare II ligi a moze w nie dalekiej przyszłosci I ligi - tak długo bedziemy świadkami
chustawki nastrojów raz wygrana raz przegrana itd itp.

Na zakonczenie zapytam - dlaczego skoro byli wielcy sponsorzy nie weszli do Klubu
z finansami ? Osoba LB ich zniecheciła ? - tego faceta znam ładnych kilka lat, były
lata ze miałem kontakt co tydzień - i mam zdanie iz zalezy Panu LB aby Zagłebie
było silne i w Extraklasie.
Pozdrawiam
tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez kiboll 2012-08-26, 8:44 pm

Kto ma zrobic ten awans stary " Lacha" ????? oszczędzic proszę wstydu młodziez z Rypina piłkarsko zniszczyła Zagłębie .. transfery dno
kiboll

Postprzez August 2012-08-26, 9:06 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Nie wiem co Kol.
ma mysli mówiac "dziadostwo" , wg naszej wspólnej wiedzy Stadion z zapleczem
i oswietleniem mamy - na nie złym poziomie.

Biję sie pierś. Akurat nie miałem na myśli infrastruktury - choć o trybunach na wałach ziemnych, jak które widzę to mi sie niedobrze robi - można polemizować. No, ale akurat nie w tym miejscu.

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Na zakonczenie zapytam - dlaczego skoro byli wielcy sponsorzy nie weszli do Klubu
z finansami

Chyba już kiedyś o tym pisałem, nie mnie pozwolę sobie jeszcze raz przytoczyć ten przykład.
Jest na ziemi zagłebiowskie zapewne wszystkim znana fira AMP. Tak się składa, że przez kilka lat miałem zawodowe kontakty m.in. z tą firmą włącznie z osobami na szczeblu Zarządu. Stąd też zresztą moja wiedza jak usiłowano"zdobyć dziki zachód". Pardon sponsorów.Podczas jednego ze spotkań z Panami Dyrektorem Wu i Wiceprezesem Wu a własciwie już po jego zakończeniu podcza luźnych rozmów Panowie jako anegdote przytoczyli jak to własciciel klub piłakskiego z sosnowca niejaki Esz próbował telefonicznie umówić się na spotkanie z Panem Mittalem. Ubaw tych ludzi polegał na tym, że esz. kilkakrotnie obstawał przy swoim choć w spółce nie bardzo wiedzieli o co chodzi. A trzeba wiedzieć, zę Lakshmi Mittal - jeden z najbogatszych ludzi na świecie nie siedzi w Zagłębiu i ma interesy na całym swiecie gdzie ten zagłębiowski nie bardzo jest tym jednym z ważniejszych. I nawet Zarząd AMP - jak mi powiedziano - ma ograniczony dostęp do gościa. I jak dopowiedziano: "tak się tego nie robi..."
Tadeusz Wisniewski napisał(a):Osoba LB ich zniecheciła - tego faceta znam ładnych kilka lat, były
lata ze miałem kontakt co tydzień - i mam zdanie iz zalezy Panu LB aby Zagłebie
było silne i w Extraklasie.

Wedle mojej wiedzy nie tylko LB ale kilku jego poprzedników "zdołało" zniechecić do siebie zainteresowanych.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez rossoneri. 2012-08-26, 10:20 pm

ja dalej bede ciagnal temat Ryngiera,my i Polonia Bytom,sprawdzcie wyniki ,a wydaje mi sie ze w tak udanej rundzie wiosennej tego pana u nas nie bylo
jest katastrofa!!! niestety Wyrobek powinien odejsc juz po Rozwoju,niestety trzyma sie na sile stolka,gdzie jest Baczynski!!!???? raz nam sie udalo,drugim razem bedzie spadek:(
wyzwiska to malo,mysle ze kibice powinni ich odwiedzic na treningu i ich zmobilizowac
ja praacuje w duzej firmie,zreszta nie tylko w takich jest tak ,ze jak robisz cos zle to jestes karany,zabranie premii,zmniejszene wynagrodzenia,a oni robia posmiewisko z naszego klubu ,a o karach cicho

pierwsze co to wywalic kudlatego antyspeca od przygotowania,mysle ze Wyrobka i Stanka tez,ten niech idzie do cyrku lub teatru ,bedzie bil brawo,moze i zarobi za to:)
ludzie nie idzcie na nastepny mecz,niech graja przy pustych trybunach,moze Baczynski sie obudzi!
wspolczuje sobie i Wam ,ze musimy tyle nerwow przezywac i ogladac to dziadostwo,serce krwawi
Baczynski chyba stracil zapal ,ze patrzy na to i nic
gdzie ta bomba transferowa????!!!! Ci co doszli do nas nie zmiescili by sie w Czarnych,nie wiem kto ich przyjmuje?!
czy ktos tam ma pojecie o pilce?! przeciez niby jest Adamczyk,gral dobrze w pilke i nie widzi tych miernot???!!!
rossoneri.

Postprzez turku 2012-08-26, 11:39 pm

Ja patrząc co się wyrabia na tym boisku. To zaczynam tęsknić za tymi czasami kiedy to Ujek nam mecze kupował. Przynajmniej to się dało oglądać. A jak ja już za tym tęsknię to już naprawdę muszę być zdesperowany. Przecież z roku na rok jest coraz gorzej. A najgorsze że nawet światełka w tunelu nie widać.
turku

Postprzez Adamek182 2012-08-27, 8:02 am

Właśnie oglądając ostatni mecz doszedłem do wniosku że z roku na rok powtaża się sytuacja gdzie najsłabsze ogniwa są wywalane(przeważnie) a w ich miejsce wchodzą wzmocnienia-tak jak w każdym normalnym klubie. Tylko że już po pierwszych kilku meczach widzę jak wielkie błędy zostały popełnione przy zatrudnianiu tych wzmocnień-które to na dobrą sprawę prezentują może 50% umiejętności poprzedników.
Adamek182

Postprzez RUDI 2012-08-27, 12:14 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Nastał LB widac ze facet chce za wszelka cene wszelkimi sposobami odłuzyc Klub i
to uznaje za pozytyw oczywiscie miasto mu pomaga - gdyby nie to - to Zaglebia Sosnowiec
nie byłoby na pilkarskiej mapie Polski - to jest pewnik.

"Zgodnie z informacją prezesa Baczyńskiego w momencie obejmowania funkcji zadłużenie wynosiło około 3,7 mln zł. Obecnie przekracza 2,6 mln zł. W ciągu minionych 14 miesięcy spółka otrzymała z miasta 4,4 mln zł. Kolejne 300 tys. są "w drodze", a projekt nowelizacji budżetu, który będzie głosowany w najbliższy czwartek przewiduje jeszcze 1,6 mln zł., przy czym 1,12 mln ma być od razu zwrócone miastu - taka jest kwota pożyczek wraz z odsetkami, które spółka zaciągnęła od miasta w minionych latach."

-> http://www.sosnowiec.info.pl/?mod=CBoar ... #last_post

Tak to podobno wygląda na dzień dzisiejszy ,czy dobrze ? niech każdy sobie odpowie sam .
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2012-08-27, 2:55 pm

Zainteresowałem sie wypowiedzia trenera Lecha Rypin a mianowicie iz nie jest to taki
zwykły beniaminek - to sie wszystko potwierdza zanurkowałem na stronie Lecha i co
ja wynotowałem, nie wszuscy zawodnicy maja pod nazwiskiem info gdzie grali
12 zawodników grało w Wisła Plock, GKS Bełchatów, Chojniczanka, Lech Poznan a
najwiecej Zawisza Bydgoszcz i wspomnina Wisł Płock. jest Bałtyk Gdynia, TUR turek
bramkarz - Olimpia GrudziÄ…dz- to jest jeden z 3 bramkarzy
2 wychowanków i niewielka grupa bez danych gdzie grali.
Drobne podsumowanie - oczywiscie moje zdanie - jest to druzyna z doswiadczeniem
12 zawodnikow grało w Klubach I , II ligowych to swiadczy iz z tym zespołem nalezy sie
liczyc to nie jest taki sobie przeciętny beniaminek. Zagłebie z tym zespołem mogło
w sobote spokojnie wygrac, Amen
Pozdrawiam
tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez wojtas sc 2012-08-27, 8:03 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Zainteresowałem sie wypowiedzia trenera Lecha Rypin a mianowicie iz nie jest to taki
zwykły beniaminek - to sie wszystko potwierdza zanurkowałem na stronie Lecha i co
ja wynotowałem, nie wszuscy zawodnicy maja pod nazwiskiem info gdzie grali
12 zawodników grało w Wisła Plock, GKS Bełchatów, Chojniczanka, Lech Poznan a
najwiecej Zawisza Bydgoszcz i wspomnina Wisł Płock. jest Bałtyk Gdynia, TUR turek
bramkarz - Olimpia GrudziÄ…dz- to jest jeden z 3 bramkarzy
2 wychowanków i niewielka grupa bez danych gdzie grali.
Drobne podsumowanie - oczywiscie moje zdanie - jest to druzyna z doswiadczeniem
12 zawodnikow grało w Klubach I , II ligowych to swiadczy iz z tym zespołem nalezy sie
liczyc to nie jest taki sobie przeciętny beniaminek. Zagłebie z tym zespołem mogło
w sobote spokojnie wygrac, Amen
Pozdrawiam
tadeusz

Ale nie wygrało Amen. :redface:
wojtas sc

Poprzednia strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników