Zagłębie 1906 Sosnowiec - Przemsza Okradzionów 11.09 g.17:00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Zagłębie 1906 Sosnowiec - Przemsza Okradzionów 11.09 g.1

Postprzez novack 2011-09-11, 7:11 pm

Czy prawdą jest, że w 1906 nie mógł grać gość tylko dlatego, że jest pracownikiem służby więziennej, czy też to tylko plotka?
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez lopez 2011-09-11, 9:31 pm

tego gościa akurat znam dobry graczw sparingach bramki i sporo asyst dla mnie dobry napastnik ale już nie gra przyczyny nieznam bo zabardzo się tym nie interesuję bo mnie tylko obchodzi zespół z LUDOWEGO
lopez

Postprzez ZS1906ZS 2011-09-11, 11:17 pm

RUDI napisał(a):Po pierwsze -nie ,nie pasuje mi to ,bo to jest czysta hipokryzja ,nie pasują mi marsze na kopiec i inne tego rodzaje działalności w tym momencie tz.gdzie byli Ci działacze kiedyś ,teraz jest to na fali ,tak ? kiedyś na pewno robiłeś ten wspaniały wizerunek kibica np. w autobusach po meczu .
Po drugie-dziadostwo na Ludowym ,kto Cię zmusza do chodzenia na to .
Po trzecie-zadaję sobie pytanie ,po jakiego h..a Ty piszesz na tym forum ,to nie jest miejsce dla Ciebie ,ty negujesz wszystko związane z klubem Zagłębie Sosnowiec.
Po czwarte-malutko było ,dużo więcej będzie na Zagórzu ,to się ciesz ,pożyjemy ,zobaczymy .
Sumując ,wyżywaj się na drugim forum ,bo tam jakoś mało postów na tematy klubowe ,kibicowskie .zbanowali Ci kolegę z Hyde parku (kibica Lechii) i będziesz mógł sobie poużywać słowa ogarnąłem .

1. Żadnej hipokryzji. Wcześniejsze akcje już zostały zapomniane ? Może nie akurat te w szkole bo to zwyczajnie nowość, która będzie teraz co roku kontynuowana. Nie wiem jak Ty, ale ja nie wyszukiwałem sobie przeciwników w postaci martwej natury. Zarówno autobusy (jak i przystanki) mnie nie interesowały.
2. W tej chwili nie uczęszczam.
3. Jestem kibicem ZAGŁĘBIA SOSNOWIEC. Czy Ci się to podoba czy nie.
4. Pożyjemy, zobaczymy.

Nie wyżywam się wbrew tutejszej modzie. Nie można Was zostawić samych bo naprawdę zaczniecie w swojej ślepocie, uważać się za jedynych prawowitych kibiców Zagłębia. A tak nie jest i trzeba Wam to przypominać.
Być może był Twoim kolegą moim na pewno nie. Co do twoich fobii z (ogarnąłem) ciężko mi się odnosić.

Adam1906 napisał(a):
ZS1906ZS napisał(a):Tobie podobnych na szczęście jest naprawdę malutko, było to wczoraj widać na Kresowej.

Ty się nie martw o tych "Tobie podobnych" tylko zastanów się dziecko, a myślę że tylko dzieci nie pamiętające dobrych czasów ZAGŁĘBIA SOSNOWIEC kibicują temu pseudo tworowi w B-klasie, co się stanie jak zaczniecie dostawiać w 4 litery? Nie mówię o tym, że nawet po awansie do A-klasy, na tym zakończy się Wasza przygoda z piłką nożną, ale o tym co zrobicie, jak Z 19:06 S zacznie być zwykłą przeciętną drużyną w jakiejś tam śmiesznej lidze? Zacznie Was chodzić na mecze po 50-ciu?...

Proponuje udać się na mecz, później pisać kto komu kibicuje ... Nie wiem skąd u Ciebie taki pesymizm !Ja natomiast nie widzę innej możliwości jak awans do LM w roku 2020 na pięknym nowoczesnym stadionie ! A jak będzie dowiesz się za lat kilka ... poczekaj cierpliwie. Wróżką nie jestem.
ZS1906ZS

Postprzez k1962 2011-09-11, 11:26 pm

marcelino napisał(a):Właśnie wróciłem z meczu z Zagórza. Świetna atmosfera, doping tłumów ludzi, mnóstwo całych rodzin z dziećmi wokół stadionu, no i efektowne zwycięstwo. Kumple z Venlo byli zaskoczeni i zachwyceni. Już nie mam wątpliwości gdzie jest moje Zagłębie. :!: :)

Niestety, te wszystkie argumenty i tak nie przekonaja tej garstki która taka głośna jest jedynie na forum. Lepiej marudzic, narzekać tolerować to co sie dzieje "przy Kresowej" itd itp. Ale samemu cos zrobic to juz nie ma komu...
Inicjatywa "nowego" Zagłębia z dnia na dzien znajduje coraz wiecej zwolenników, a te wszystkie głosy krytyki (a juz po porazce w PP to w ogole) tylko pokazują jak niektorych boli to że można coś zrobic mając pasje, zaangażowanie i ochote zeby poprawić kondycje Sosnowieckiego Zagłębia.
Da się? Da!
k1962

Postprzez RUDI 2011-09-12, 12:02 am

ZS1906ZS napisał(a):
RUDI napisał(a):Po pierwsze -nie ,nie pasuje mi to ,bo to jest czysta hipokryzja ,nie pasują mi marsze na kopiec i inne tego rodzaje działalności w tym momencie tz.gdzie byli Ci działacze kiedyś ,teraz jest to na fali ,tak ? kiedyś na pewno robiłeś ten wspaniały wizerunek kibica np. w autobusach po meczu .
Po drugie-dziadostwo na Ludowym ,kto Cię zmusza do chodzenia na to .
Po trzecie-zadaję sobie pytanie ,po jakiego h..a Ty piszesz na tym forum ,to nie jest miejsce dla Ciebie ,ty negujesz wszystko związane z klubem Zagłębie Sosnowiec.
Po czwarte-malutko było ,dużo więcej będzie na Zagórzu ,to się ciesz ,pożyjemy ,zobaczymy .
Sumując ,wyżywaj się na drugim forum ,bo tam jakoś mało postów na tematy klubowe ,kibicowskie .zbanowali Ci kolegę z Hyde parku (kibica Lechii) i będziesz mógł sobie poużywać słowa ogarnąłem .

1. Żadnej hipokryzji. Wcześniejsze akcje już zostały zapomniane ? Może nie akurat te w szkole bo to zwyczajnie nowość, która będzie teraz co roku kontynuowana. Nie wiem jak Ty, ale ja nie wyszukiwałem sobie przeciwników w postaci martwej natury. Zarówno autobusy (jak i przystanki) mnie nie interesowały.
4. Pożyjemy, zobaczymy.

Nie wyżywam się wbrew tutejszej modzie. Nie można Was zostawić samych bo naprawdę zaczniecie w swojej ślepocie, uważać się za jedynych prawowitych kibiców Zagłębia. A tak nie jest i trzeba Wam to przypominać.
Być może był Twoim kolegą moim na pewno nie. Co do twoich fobii z (ogarnąłem) ciężko mi się odnosić.

Adam1906 napisał(a):
ZS1906ZS napisał(a):Tobie podobnych na szczęście jest naprawdę malutko, było to wczoraj widać na Kresowej.

Ty się nie martw o tych "Tobie podobnych" tylko zastanów się dziecko, a myślę że tylko dzieci nie pamiętające dobrych czasów ZAGŁĘBIA SOSNOWIEC kibicują temu pseudo tworowi w B-klasie, co się stanie jak zaczniecie dostawiać w 4 litery? Nie mówię o tym, że nawet po awansie do A-klasy, na tym zakończy się Wasza przygoda z piłką nożną, ale o tym co zrobicie, jak Z 19:06 S zacznie być zwykłą przeciętną drużyną w jakiejś tam śmiesznej lidze? Zacznie Was chodzić na mecze po 50-ciu?...

Proponuje udać się na mecz, później pisać kto komu kibicuje ... Nie wiem skąd u Ciebie taki pesymizm !Ja natomiast nie widzę innej możliwości jak awans do LM w roku 2020 na pięknym nowoczesnym stadionie ! A jak będzie dowiesz się za lat kilka ... poczekaj cierpliwie. Wróżką nie jestem.

4. Pożyjemy, zobaczymy.

ad.1 Akcje? ,nie kojarzę ,znaczy jesteś w elicie założycieli klubu i wiesz co będzie dalej ,tak wyszukałem sobie przeciwnika w postaci Greka który chciał mi zabrać flagę po meczu PZP z Salonikami(dawne lata ,Ty tego nie pamiętasz ,a może nie dożyjesz takich chwil ,czego Ci nie życzę)
ad.2 no i dobrze
ad,3 nie, jesteś kibicem klubu o nazwie Zagłębie 1906 Sosnowiec
ad.4 jedni krócej ,inni dłużej, i tak nie przeżyjesz tego co ja z moim ukochanym Zagłębiem Sosnowiec (z klubem b klasowym)
Koniec.
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez RUDI 2011-09-12, 12:20 am

k1962 napisał(a):
marcelino napisał(a):Właśnie wróciłem z meczu z Zagórza. Świetna atmosfera, doping tłumów ludzi, mnóstwo całych rodzin z dziećmi wokół stadionu, no i efektowne zwycięstwo. Kumple z Venlo byli zaskoczeni i zachwyceni. Już nie mam wątpliwości gdzie jest moje Zagłębie. :!: :)

Niestety, te wszystkie argumenty i tak nie przekonaja tej garstki która taka głośna jest jedynie na forum. Lepiej marudzic, narzekać tolerować to co sie dzieje "przy Kresowej" itd itp. Ale samemu cos zrobic to juz nie ma komu...
Inicjatywa "nowego" Zagłębia z dnia na dzien znajduje coraz wiecej zwolenników, a te wszystkie głosy krytyki (a juz po porazce w PP to w ogole) tylko pokazują jak niektorych boli to że można coś zrobic mając pasje, zaangażowanie i ochote zeby poprawić kondycje Sosnowieckiego Zagłębia.
Da się? Da!

Ta garstka ,która głośna jest na forum pyta Ciebie a gdzie ty byłeś kiedyś ,dlaczego nie próbowałeś likwidować tego dziadostwa ,bo co ,nikt za rączkę nie wziął ? nie pokazał kierunku? ,poprawiaj kondycję swojego klubu ,a ja tak szczerze czekam na sprzedaż tego stadionu w Zagórzu ,stare komuchy go wyrwały po likwidacji kopalni ,i zobaczymy gdzie to sobie pogra to prawdziwe ,według niektórych Zagłębie .
RUDI

Postprzez LucasUSA 2011-09-12, 12:41 am

Panowie, trzymajcie sie tematu, prosze.
LucasUSA

Postprzez RUDI 2011-09-12, 12:47 am

Zgadzam się ten temat ? ,powinien być wy.....ny ,trochę mnie ponosi ,ale to jest moje zdanie i finito .
RUDI

Postprzez LucasUSA 2011-09-12, 1:02 am

Najprostszym sposobem na rozwiazanie problemu bedzie ignorowanie tematow meczowych dotyczacych sosnowieckiej B-klasy - nie czytamy, nie piszemy - sprawa prosta. Po co tracic nerwy? Kto bedzie chcial, to sobie poczyta. Mnie to troche na poczatku zaciekawilo, ale chyba sobie sledzenie wynikow w nizszych klasach rozgrywkowych odpuszcze, tym bardziej, ze moje przeczucia odnosnie postawy Przemszy okazaly sie nietrafione :lol:
LucasUSA

Postprzez RUDI 2011-09-12, 1:04 am

Dokładnie.
RUDI

Postprzez ZS1906ZS 2011-09-12, 1:08 am

RUDI napisał(a):ad.1 Akcje? ,nie kojarzę ,znaczy jesteś w elicie założycieli klubu i wiesz co będzie dalej ,tak wyszukałem sobie przeciwnika w postaci Greka który chciał mi zabrać flagę po meczu PZP z Salonikami(dawne lata ,Ty tego nie pamiętasz ,a może nie dożyjesz takich chwil ,czego Ci nie życzę)
ad.2 no i dobrze
ad,3 nie, jesteś kibicem klubu o nazwie Zagłębie 1906 Sosnowiec
ad.4 jedni krócej ,inni dłużej, i tak nie przeżyjesz tego co ja z moim ukochanym Zagłębiem Sosnowiec (z klubem b klasowym)
Koniec.

Nie nie jestem w elicie założycieli ale interesuje się wszelakimi inicjatywami, które mają na celu dobro Zagłębia Sosnowiec czy propagowanie tożsamości zagłębiowskiej.
Jestem kibicem Zagłębia Sosnowiec.
Nie przeżyje czego konkretnie ? Zwiedziłem już niemal całą Polskę jeżdżąc za Zagłębiem. I praktycznie za każdym razem były to niezapomniane wycieczki ;) To że za mojego żywota nie dane mi było obejrzeć meczu w pucharach europy to wina pseudo prezesów nie moja. Europejskie firmy mogę w tej chwili zobaczyć dzięki Naszej zgodzie z Warszawy i nie omieszkam skorzystać z takiej przygody. I tam w Europie również reprezentować barwy CZERWONO_ZIELONO_BIAŁE ! a wierzę, że doczekam czasów, w których to Zagłębie tam zagra.
ZS1906ZS

Postprzez RUDI 2011-09-12, 1:35 am

Które Zagłębie tam zagra?bo barwy o których piszesz ma klub Zagłębie Sosnowiec,o zwiedzaniu całej Polski na razie zapomnij,wycieczki? fajnie to nazwałeś ,ale taka jest prawda ,wycieczkowałeś ,no i super,teraz będziesz miał okazję obejrzeć puchary ,prezesi Ci to zagwarantują,a jak by nie zgoda to co ?,za bilet na puchary zapłaciłbyś pożyczką z prowidenta?
RUDI

Postprzez ZS1906ZS 2011-09-12, 1:49 am

RUDI napisał(a):Które Zagłębie tam zagra?bo barwy o których piszesz ma klub Zagłębie Sosnowiec,o zwiedzaniu całej Polski na razie zapomnij,wycieczki? fajnie to nazwałeś ,ale taka jest prawda ,wycieczkowałeś ,no i super,teraz będziesz miał okazję obejrzeć puchary ,prezesi Ci to zagwarantują,a jak by nie zgoda to co ?,za bilet na puchary zapłaciłbyś pożyczką z prowidenta?

Jak nie wycieczki to nie wiem może usatysfakcjonuje Cie określenie wyprawy krzyżowe. Lepiej ? Fajnie jest sie uczepić słowa, które to ma najmniejsze znaczenie w wypowiedzi.
A może puchary zagwarantuje mi Leszek Baczyński ? Nie bądź śmieszny.Zagłębie z Kresowej od czasu odejścia Włochów (o nie wykorzystaniu szansy jak byli sponsorem lepiej nie wspominać) zmierza cały czas w dół.

Jakby nie zgoda to pozostałbym przy oglądaniu meczów w pucharach w telewizji. Bo inne kluby mnie nie interesują. Mecze zgód to inna sprawa - nie wiem czy to rozumiesz (może tak) . Także ta wstawka z pożyczkami zupełnie nie potrzebna, ale tak to jest jak chce się błysnąć.
ZS1906ZS

Postprzez Adam1906 2011-09-12, 4:25 pm

novack napisał(a):Czy prawdą jest, że w 1906 nie mógł grać gość tylko dlatego, że jest pracownikiem służby więziennej, czy też to tylko plotka?

Prawda. W 3 meczach sparingowych strzelił 2 gole, ale że pracuje na Radosze... Wystarczy ? Teraz gra w Błyskawicy Preczów, choć w meczu pucharowym z ZS z B klasy nie grał on i 3 innych podstawowych piłkarzy. Pewnie dlatego skończyło się tylko na 1:4 ;-)
Adam1906

Postprzez Bleblu 2011-09-12, 7:29 pm

Do ludzi którzy wywiesili flagę z hasłem: ZAWSZE BYŁ TU CZYSTY KRAJ I ZOSTANIE TAK NA WIEKI
co mam rozumieć przez słowa "czysty kraj"? co według Was może ten kraj zabrudzić?
Bleblu

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna