!Polska!

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Fan 2003-06-11, 11:03 pm

Zenada i nie wiem jeszcze jak to opisac. Bledem tego pojebanego PZPN bylo wyrzucenie po mistrzostwach Engela. Janas powinien dac sobie spokoj i teraz jedyna nadzieja w jakims zagranicznym szkoleniowcu. Stolarczyk, Zdebel to wielkie nieporozumienie. A co do Kosowskiego to on juz sie pewnie czuje gwiazda Interu. Zero szacunku zreszta do niego (sprawa koszulki na Legie - c*** ci w krzyz). Boje sie ze nadejda ciezkie czasy dla reprezentacji. Bo dzis to pokazali tyle samo co za kadencji Strejlaua czy innego super znawcy Apostela. Engel wroc.
Fan
Working Class

Postprzez fabian 2003-06-11, 11:20 pm

Poważnie mówiąc, to moim zdaniem powinni sobie już odpuścić te eliminacje i zacząć się zgrywać, bo dzisiaj przegraliśmy m.in. dlatego, że chłopaki totalnie nie mieli wyczucia gdzie kto jest.

A do kadry: Bąk - miłe zaskoczenie dziś!, Hajto - jak go nie lubie to się chłopak starał, jak inni lali to biegał za tą piłką, Głowacki i jeszce kilku obrońców nowych, może z młodzieżówki, niby w gieksie najlepsza obrona a nikogo nie powołali stamtąd. Powinni powołać Surmę, on naprawdę jest świetnym pomocnikiem, tego pseudorambo Kosę jednak powinni zostawić, dziś się nie pokazal, ale mimo wszystko ma potencjał. Burkhardt - zajebiście się stara, choć troche mu brakuje - sytuacja podobna do Surmy. Może jeszcze Dąbrowski. Zając. No i poczekac na Ebiego Smolarka. Sagan, mimo wszystko Oli, Niedzielan, Kuźba.
To Ci, którzy powinni się zgrywać w kadrze i mogliby powalczyć w eliminacjach do MŚ.
fabian

Postprzez Krawiec 2003-06-12, 12:46 am

Fan napisał(a):Zenada i nie wiem jeszcze jak to opisac. Bledem tego pojebanego PZPN bylo wyrzucenie po mistrzostwach Engela. Janas powinien dac sobie spokoj i teraz jedyna nadzieja w jakims zagranicznym szkoleniowcu. Stolarczyk, Zdebel to wielkie nieporozumienie. A co do Kosowskiego to on juz sie pewnie czuje gwiazda Interu. Zero szacunku zreszta do niego (sprawa koszulki na Legie - c*** ci w krzyz). Boje sie ze nadejda ciezkie czasy dla reprezentacji. Bo dzis to pokazali tyle samo co za kadencji Strejlaua czy innego super znawcy Apostela. Engel wroc.

Chciałem cos w tym temacie napisać ale w temacie Engela i piłkarzy , a zwłaszcza Stolarczyka , w 100% zgadzam się z Fanem.
Krawiec

Postprzez WOJTEK 2003-06-12, 5:28 am

TO JUŻ JEST KONIEC,NIE MA JUŻ NIC...
NAWET WĘGRZY SĄ LEPSI.NIE MA CO...
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Habeer 2003-06-12, 5:48 am

KATASTROFA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Był to ostatni mecz,jaki oglądałem z udziałem reprezentacji Polski.
Czas na zmiany,które może nie od razu coś dadzą ale muszą to być zmiany z myślą o przyszłości.
Habeer

Postprzez WOJTEK 2003-06-12, 7:03 am

Habeer napisał(a):KATASTROFA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

NIE PRZESADZAJ.MOGŁY NAS SPOTKAĆ GORSZE RZECZY.BYŁ PRZECIEŻ CZAS PRZYWYKNĄĆ.CZEGO SIĘ SPODZIEWALIŚCIE???ONI MAJĄ NAS W DUPIE.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Lars 2003-06-12, 7:15 am

Polacy coście zrobili !!! , Porzućcie wszelką nadizeje na awans do ME!!! , Kadra patałachów na czele z Dudkiem!!!! W którym miejscu Dudek jest dobrym bramkarzem? To co ma obronić - broni, a te interwencje po ktorych poznaje sie klase bramkarza ma zjebane. Łotwa - Polska 0:0, Polska - Szwecja 0:2, Węgry - Polska 1:0. Tab. 1.Szwecja, 2.Węgry, 3.Łotwa, 4.Polaczki, 5.Naszczęście San Marino !!!
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez kwachu 2003-06-12, 7:55 am

Cóż - miałem rację - 2-3 bramki do tyłu i 2 celne strzały z 30 metrów w światło bramki... A miałem nadzieję, że się jednak pomylę.
Co do tego co napisaliście - Hajto i Bąk najlepsi na boisku, reszta szkoda gadać.
Największym błędem tej reprezentacji było zwolnienie Engela po mistrzostwach świata. U nas nie może być żadnej ciągłości. Dziennikarze zwolnili Engela, bo chcieli mieć tanią sensację w gazetach i materiał do napisania na kilka tygodni. Ciekawe co teraz napiszą, przodujące w bluzganiu na Engela gazeta wyborcza i komentator p. Szaranowicz. Bo ja jakoś mimo rewolucyjnych zmian na stanowisku trenera nie widzę żadnych postępów. Przychodzą mi na myśl tylko dwa słowa: Engel wróć. Żaden trener w ciągu ostatnich kilkunastu lat nie sprawił, że kadra potrafiła realizować jakąś taktykę i grać ofensywnie. Ani janas, ani boniek, ani poprzednicy Engela. Ale u nas trzeba zwolnić trenera bo nie zdobył mistrzostwa świata. Przykre to. PZPN jeśli nie chce zostać zdemolowanym przez rozżalonych kibiców powinien się z p. Engelem przeprosic. Teraz Listkiewicz już pieprzy, że trzeba dać janasowi szansę, że trener ma jego pełne zaufanie - szkoda że nie mówił tak po mundialu. Ech szkoda gadać - jestem po prostu strasznie rozżalony na głupotę naszych decydentów z PZPNu. Myśleć trzeba było rok temu - a tak kolejny rok stracony, kolejne eliminacje przegrane i tak znowu do usranej śmierci...
kwachu

Postprzez _sZaDi_ 2003-06-12, 10:52 am

moim zdaniem,pilkarze nie mysla wcale o nas "kibicach" liczy sie mano zeby utrzymac rodzinke,a kopac pilke to tylko zawod,gra jak gra zeby sobie nic nie zrobic i wyciagnac jak najwiecej floty
_sZaDi_

Postprzez Wojna 2003-06-12, 12:36 pm

Żenada az na wymioty zbiera podczas ogladania takiego gówna.Polska rzeczywistosc,na c*** zmieniali Engela załozenia były proste miał awansowac do Korei co mu sie udało ale Listkiewicz i cała banda pajaców z apetytem wraz w miare jedzenia wpierdala sie i robi burdel.Gdzie oni maja głowe??Przeciez Engel potrzbował jeszcze czasu zeby ta repra sie zgrała bardziej a tu go wydupcyli.Kompromitacja,teraz zacznie sie pierdolenie ze Boniek zajebał sytuacje,aaaaaaa szkoda słów.p***le ta marna druzyne z Janasem na czele.Zero ambicji,tyle kibiców pojechało do szwecji a oni to pierdola co sie beda wysilac,grali jak na sparingach.c*** im w twarze i to ma byc Polski charakter.Małysz lepiej gra,przynajmniej ma ambicje.k***a pajace

Sorry za epitety ale to mnie przeraza co sie dzieje w polskim futbolu.
Wojna

Postprzez rados 2003-06-12, 12:56 pm

Zgadzam się z wami.Engel został bezpodstawnie wyrzucony.Miał awansoweć do MŚ i to zrobił.A chyba tylko nieliczni wierzyli w to że Polska może powalczyć np.z Porugalią naszpikowaną gwiazdami,bo po prostu jesteśmy od nich gorsi pod każdym względem.Później przyszedł Boniek.I ten to dopiero gnoju narobił:rozpiepszył wszystko,eksperymentował,przegrał z Łotwą bardzo wazny mecz i uciekł.
Teraz jest Janas który nie odniosi żadnych sukcesów.Może on po prostu nie nadaje się do trenowania kadry.Nie mamy wypracowanych żadnych zagrań,żadnych schematów ,kopacze latają po tym boisku i nie wiedzą co z sobą mają robić.A powoływanie do kadry zawodników pokroju Kosowskiego czy Stolarczyka to wg mnie grube nieporozumienie.Oni nic sobą nie prezentują.
Ale w pierwszej kolejności odejść powinien pan Listkiewicz,który mówił,że
"niepowodzenie Bońka bedzie jego osobistą porażką".I co ??I dalej siedzi na stołku w PZPN.(może mu do tego stołka dupsko przyspawali)Ludzie trzeba przewietrzyć ten PZPN bo jak tak dalel pójdzie to na awans do jakiejś wielkiej imprezy bedziemy czekać kolejne 16 lat.
rados
Zagłębiak

Postprzez kwachu 2003-06-12, 2:13 pm

Przewietrzyć pzpn - całkowita racja, tylko jak?
Tej instytucji nikt poważnie nie ruszył chyba od 30 lat, nie tylko na poziomie centralnym, ale także (a może zwłaszcza) regionalnym. Siedzą tam stare pierdoły pokroju Jezierskiego czy Apostela, ktorzy nic nie zdziałali trenując zespoły, a teraz opierdal*** każdego z góry na dół, wygłaszają swoje dziejowe mądrości (przoduje w tym ten głupek i pajac jezierski) i myślą że tzw. "rada trenerów" to nie wiadomo co. Przykra jest zapaść polskiego futbolu, ale ryba psuje się od głowy czyli pzpnu i ozpnów.
kwachu

Postprzez fabian 2003-06-12, 2:46 pm

Engel awansował bo mieliśmy cieniasów gorszych od Polski w grupie. Zobaczcie jakie oni teraz mają wyniki, też chujowe.
Norwegia - Rumunia 1:1
Austria - Białoruś 5:0
Grecja - Ukraina 1:0
Nawet teraz byśmy z nimi powalczyli. Poza tym Engel był nadętym fjutem.
fabian

Postprzez Wojna 2003-06-12, 3:10 pm

Tylko w tamtych zawodnikach widziałem troche zaangażowania i wolę walki jakiej zabrakło we wczorajszym meczu.Przy wyniku 2:0 chodzili i sie przygladali.Jak ja bym dostał szanse gry w reprezentacji to bym gryzł murawe oby tylko odebrac piłke,a oni grali jak by kolo pały z tym czy wejda czy nie.Engel stworzył drużyne która sie rozumiała i potrafiła grac,potrzebowali jeszcze czasu zeby sie zgrac a tu nie dali im tego i skład razem z atmosfera wokól repry poszedł sie jebac.Brak słow
Wojna

Postprzez Lars 2003-06-12, 3:55 pm

fabian napisał(a):Engel awansował bo mieliśmy cieniasów gorszych od Polski w grupie. Zobaczcie jakie oni teraz mają wyniki, też chujowe.
Norwegia - Rumunia 1:1
Austria - Białoruś 5:0
Grecja - Ukraina 1:0
Nawet teraz byśmy z nimi powalczyli. Poza tym Engel był nadętym fjutem.

Gdy Engel był trenerem to Kadra miała swoj styl, pojechała do Oslo, Cardiff i wygrywala, niebronila sie, robila płynne akcje. I jakich słabych rywali: Norwegia jest chyba 2 w swojej grupie, a Walia jest liderem mimo tak ciezkiej i wyrownanej grupy.
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna