PUSTY STADION LUDOWY NA RAKÓW 21.05 2011

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: PUSTY STADION LUDOWY NA RAKÓW 21.05 2011

Postprzez alisamyyen 2011-05-12, 9:06 pm

tychy79 napisał(a):Zalamuje sie tym co tu piszecie bo choć jestem Tyski to zawsze szanowałem was jako prawdziwych kibicow gdzie te słowa 'Wiara która przetrwała'

Każda wiara ma swoje granice.Nasi kopacze już dawno je przekroczyli
alisamyyen

Postprzez August 2011-05-12, 9:46 pm

tychy79 napisał(a):Zalamuje sie tym co tu piszecie bo choć jestem Tyski to zawsze szanowałem was jako prawdziwych kibicow gdzie te słowa 'Wiara która przetrwała'

Bo należy rozróżnić "Wiarę" od wkurwienia na złodziei, którzy rzadzą klubem i za publiczne pieniądze robiący swoje geszefty, w tym sprowadzanie miernych, ale "swoich" grajków.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez August 2011-05-13, 7:43 am

Maruś ze śpecami od marketingu wycofali się z trransmisji tiwi zwalając sprawę na PZPN. No ale chyba dobrze, że poszli po rozum do głowy:

Transmisja telewizyjna z meczu Zagłębia Sosnowiec z Rakowem Częstochowa została odwołana.

Ligowy pojedynek pomiędzy Zagłębiem a Rakowem miał być dużym wydarzeniem dla kibiców obu zespołów. Nowa uchwała PZPN nie pozwala jednak organizatorom spotkań wpuszczać zorganizowanych grup kibiców drużyn przyjezdnych: „Uwzględniając przebieg wczorajszego spotkania prezesa Rady Ministrów - Pana Donalda Tuska z prezesem PZPN Grzegorzem Latą, a także prezesami klubów Ekstraklasy oraz władzami Spółki Ekstraklasa S.A. oraz działając na prośbę Komendanta Głównego Policji (sformułowaną w piśmie z 12 maja br.) Zarząd PZPN przyjmuje, że wszystkie pozostałe do rozegrania mecze o mistrzostwo ekstraklasy, I i II ligi w sezonie 2010/2011 odbędą się bez udziału zorganizowanych grup kibiców drużyn przyjezdnych.”

W związku z tym Zagłębie S.A. rezygnuje z transmisji telewizyjnej wyżej wymienionego spotkania. Klub kieruje się nie tylko brakiem obecności kibiców gości, co w znaczący sposób może przełożyć się na frekwencję i zmniejszenie dochodów Spółki z dnia meczowego, ale także wycofaniem się części reklamodawców z finansowanie kosztów transmisji telewizyjnej, po negatywnej atmosferze wokół piłki nożnej związanej z niedawnymi chuligańskimi wydarzeniami na meczach.

Ceny biletów na spotkanie Zagłębia z Rakowem nie ulegną zmianie. Wejściówki na trybunę otwartą będą kosztować 3 złote, a na krytą 15 złotych.

Przedmeczowy Piknik Rodzinny odbędzie się bez zmian, podczas jego trwania zaplanowano wiele ciekawych atrakcji skierowanych dla całych rodzin (więcej szczegółów już wkrótce na naszej stronie). Wszystkich mieszkańców Zagłębia Dąbrowskiego serdecznie zapraszamy, cała impreza będzie odbywać się przy Stadionie Ludowym.

http://www.zaglebie.eu/spotkania-zagleb ... _1519.html
August

Postprzez PawełK 2011-05-13, 9:12 am

August spróbujmy na to spojrzeć z innej perspektywy. Wpływ na spadającą frekwencję i brak przychodów z dnia meczowego maja nasi zawodnicy, którzy nie zdobyli kompletu punktów w meczu z Miedzią, a przed niemi jeszcze jutrzejszy mecz w Tychach, który może zakończyć marzenia o awansie. Transmisja telewizyjna to koszt kilkunastu tysięcy złotych, do tego dochodzi koszt organizacji meczu (ochrona itp.) oraz wynajmu ekranów band LED-owych. Suma kosztów może wynieść około 50 tys. zł.

Teraz przychody, zakładając, że będzie komplet.

Stadion może pomieścić 5750 osób z czego biletów mogłoby zejść jakieś +/- 5500 (odliczamy zaproszonych gości, prasę, VIP-ów itp.).
418x15zł sektor gości = 6270 zł.
1 000x15 zł trybuna kryta = 15 000 zł.
4 000x3 zł trybuna otwarta = 12 000 zł.

Zatem z biletów klub miałby ponad 33 000 zł. Aby zbilansować brakuje około 17 000 zł.

Ciężko stwierdzić kto miał współfinansować transmisję i jakie to byłyby kwoty, o których wspominają w tekście na oficjalnej. Ciężko też stwierdzić ilu reklamodawców wykupiło reklamy np. na bandach reklamowych. Ale wiem też, że była osoba zainteresowana wykupem reklam na ten mecz i do dziś nie otrzymała ta osoba żadnych konkretów i już do Zagłębia się o reklamę nie zwróci...
PawełK
pyszałek

Postprzez August 2011-05-13, 9:20 am

PawełK napisał(a):Ale wiem też, że była osoba zainteresowana wykupem reklam na ten mecz i do dziś nie otrzymała ta osoba żadnych konkretów i już do Zagłębia się o reklamę nie zwróci...

Czyli tradycyjnie, po zagłębiowsku....
August

Postprzez alisamyyen 2011-05-13, 9:43 am

tradycyjnie burdel na kółkach.Zarząd jak zwykle stara się nie być gorszym od kopaczy.Jak piłkarze grają padake , zarząd odpieprza taką samą szopkę.Wygląda na to że przyszłe osoby zainteresowane reklamą na stadionie albo sponsoringiem muszą na kolanach udać się do klubu i prosić o chęć współpracy. :czerwona: Mistrzostwo Świata w tej dziedzinie jak marketing już mamy
alisamyyen

Postprzez PawełK 2011-05-13, 10:03 am

To nie zarząd tylko firma marketingowa, której zarząd powinien podziękować za współpracę. To nie pierwszy taki przypadek, nawet kiedyś był post kibica, który został olany.
PawełK
pyszałek

Postprzez August 2011-05-13, 10:11 am

Powiedzcie jak w takich warunkach mamy ściągnąć sponsorów ? Kompletna ignorancja od lat. I tak się dziwię, że jeszcze taki Budecon firmuje takie dziadostwo. Nie zdziwię się jak po sezonie odejdzie.
August

Postprzez alisamyyen 2011-05-13, 11:33 am

Jaki Zarząd taka firma marketingowa.Jedni drugich warci.Zamiast przyciągać potencjalnych sponsorów nasz klub mieniący się dumą Zagłębia Dąbrowskiego odpycha i zniechęca ludzi którzy chcą położyć jakąs kasę na stole.Jak tak dalej będzie to te firmy które jeszcze są z Zagłębiem też się zwiną.kto by chciał aby jego firma i pieniądze były utożsamiane z piłkarzami którym brakuje ambicji to walki i jaj do gry.o władzach klubu nie wspominając.Adamczyk i reszta zapomnieli chyba PO CO TU SĄ I CO MAJĄ ROBIĆ.
alisamyyen

Postprzez lopez 2011-05-13, 12:10 pm

jak w poprzednich sezonach w końcówce rozgoryczenie wkurwienie i stracony sezon ile jeszcze takich nas spotka a co do wyjazdów kibiców to już całkiem brak słów w TYCHACH bedzie nedzna kopanina i załamanie rąk po gwizdku końcowym
lopez

Postprzez alisamyyen 2011-05-13, 12:31 pm

A potem nowy sezon nowe nadzieje i jesień jakoś przeleci .a wtedy znów będziemy spiewać KIEDY PRZYJDZIE WIOSNA.
alisamyyen

Postprzez turku 2011-05-13, 1:51 pm

kriss68 napisał(a):Popieram.
Niektórzy pomylili Zagłębie z Barceloną

A ja widzę spore podobieństwo między nami a Barcą. W meczu z Miedzią otrzymywaliśmy się przy piłce i tak jak w Barcelonie większość podań było do tyłu :)

A jak widziałem Żółtowskiego, który po każdym podaniu albo wycofywał piłkę do bramkarza, albo rozgrywał z innymi obrońcami to mnie szlag trafiał.

Przecież to wyglądało tak jakby chłopak nie chciał zrobić krzywdy swojemu byłemu klubowi.

A co więcej, ja nie chcę snuć żadnych teorii spiskowych ale czy zauważyliście że mieliśmy dwie setki i żadna nie poleciała w bramkę? Bo co by było jakby wpadło.
Ja rozumiem gdyby bramkarz Miedzi miał "dzień konia" i bronił nawet niemożliwe piłki, ale przecież my tak strzelaliśmy żeby czasem im krzywdy nie zrobić.
Tak samo Grunt, mógł rozstrzygnąć losy meczu ale wolał zrzucić odpowiedzialność "za zmarnowaną setkę" na kapitana który pięknym strzałem trafił obok bramki.

To nie jest normalne by w takich sytuacjach nie trafiać w bramkę. "Stres i drewniactwo"? A może dobra technika i wyrachowanie?

Dlatego uważam że warto iść na Raków.

Same zalety:

Przyjdzie mało ludzi - nie będzie trzeba czekać godzinę przy bramce
Nie będzie żadnych szans na awans - zobaczymy piękny futbol, dużo bramek ze strony Zagłębia i prawdziwy potencjał naszej drużyny, bo mimo tego że mamy słabego trenera, wielu beznadziejnych piłkarzy to jednak jak na tę ligę jesteśmy jednymi z lepszych
turku

Postprzez PawełK 2011-05-13, 2:25 pm

turku napisał(a):Tak samo Grunt, mógł rozstrzygnąć losy meczu ale wolał zrzucić odpowiedzialność "za zmarnowaną setkę" na kapitana który pięknym strzałem trafił obok bramki.

Ta akcja jest w 5:23 w skrócie i akurat Grunt zachował się w tej sytuacji bardzo dobrze. Wyciągnął na lewą stronę stopera Miedzi przez co oczyścił pole i podał do Lachowskiego, który minimalnie chybił. Piękna asysta by była i brawa dla młodego napastnika za ta akcję. Dobrze, że nie napalał się i nie próbował sam tego wykończyć bo miałby sytuację o wiele gorszą niż Lachowski!
PawełK
pyszałek

Postprzez turku 2011-05-13, 2:34 pm

PawełK napisał(a):Dobrze, że nie napalał się i nie próbował sam tego wykończyć bo miałby sytuację o wiele gorszą niż Lachowski!

Być może by chociaż w bramkę trafił.

EDIT:

Rzeczywiści zwracam honor Gruntowi, z poziomu trybun wyglądało to inaczej. Ale i sam Lacha mógł podawać. Wtedy to już nie byłaby setka ale dwusetka
turku

Postprzez alisamyyen 2011-05-13, 3:20 pm

A co by było jakby wpadło.myślę że duży problem.nasi kopacze musieliby odkuć się w Tychach i tam stracić punkty.A potrafią to robić perfekcyjnie
alisamyyen

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna