jondek napisał(a):Ta cisza nowych właścicieli to ich pierwsza "wtopa".Wizerunkowa,marketingowa i pod każdym innym wzlędemNa początek falstart
a moze to cisza przed burza??
Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
jondek napisał(a):Ta cisza nowych właścicieli to ich pierwsza "wtopa".Wizerunkowa,marketingowa i pod każdym innym wzlędemNa początek falstart
django napisał(a):Fajna wizja rozwoju, tylko dwie rzeczy mnie zastanawiają. Kozielski mówi o nowym stadionie, o którym my słyszymy od kilku lat. Zastanawiam się, czy przypadkiem nie namieszał mu w głowie Kazio, a wiemy jaki on potrafi być przekonujący, tylko gorzej u niego z realizacją obietnic. Koniunktura na budowę stadionów powoli się kończy, ten kto się załapał miał szczęście. Poza tym sytuacja finansowa miasta jest taka, że nie ma co liczyć na poważny wkład z kasy miejskiej.
django napisał(a):Druga sprawa to kilkunastu zagłębiowskich współudziałowców, z których każdy, o ile dobrze zrozumiałem Kozielskiego, miałby być także sponsorem. Nie wiem, czy ten plan jest realny. Pamiętajmy, że kilka lat temu w regionie nie znalazł się nikt oprócz Szatana, kto chciałby ratować Zagłębie.
August napisał(a):Ja wypowiedź Kozielskiego odbieram równiez w taki sposób, iż jest chłop świadomy tego, że bez nowoczesnego stadionu nie będzie w pełni nowoczesnego klubu. Sądzę też, że przy pełnej woli jest szansa na wybudowanie nowego stadionu. Wydaje mi się, że dużym atutem są tereny wokół stadionu i związane z tym mozliwości pozyskania inwestora, który w zamian za wkład finansowy mógłby czerpać korzyści. Ale do tego trzeba chęci i kompetencji w Mieście.
django napisał(a):Kozielski mówi, że bez nowego stadionu nie będzie wielkiej piłki, a mi się wydaje, że jest dokładnie odwrotnie - bez piłki na ekstraklasowym poziomie nie będzie stadionu. Niech mnie ktoś poprawi jeżeli się mylę, ale nigdzie w Polsce (oprócz Kołobrzegu - ale tutaj zadecydowała polityka) nie podjęto decyzji o budowie stadionu dla drużyny grającej niżej niż w ekstraklasie. Mamy na tyle sprawne władze miasta, że będą pierwsze? Kaziu, jak to Kaziu, może sobie obiecywać, ale wiadomo, ile jego słowo jest warte. Pięta wprost zapowiada, że na razie można liczyć najwyżej na modernizację Ludowego. Tylko gra w ekstraklasie może uruchomić tę pełną wolę, o której piszesz.
django napisał(a):August napisał(a):Ja wypowiedź Kozielskiego odbieram równiez w taki sposób, iż jest chłop świadomy tego, że bez nowoczesnego stadionu nie będzie w pełni nowoczesnego klubu. Sądzę też, że przy pełnej woli jest szansa na wybudowanie nowego stadionu. Wydaje mi się, że dużym atutem są tereny wokół stadionu i związane z tym mozliwości pozyskania inwestora, który w zamian za wkład finansowy mógłby czerpać korzyści. Ale do tego trzeba chęci i kompetencji w Mieście.
Kozielski mówi, że bez nowego stadionu nie będzie wielkiej piłki, a mi się wydaje, że jest dokładnie odwrotnie - bez piłki na ekstraklasowym poziomie nie będzie stadionu. Niech mnie ktoś poprawi jeżeli się mylę, ale nigdzie w Polsce (oprócz Kołobrzegu - ale tutaj zadecydowała polityka) nie podjęto decyzji o budowie stadionu dla drużyny grającej niżej niż w ekstraklasie. Mamy na tyle sprawne władze miasta, że będą pierwsze? Kaziu, jak to Kaziu, może sobie obiecywać, ale wiadomo, ile jego słowo jest warte. Pięta wprost zapowiada, że na razie można liczyć najwyżej na modernizację Ludowego. Tylko gra w ekstraklasie może uruchomić tę pełną wolę, o której piszesz.
janeker napisał(a):Dzień dobry. Poprawiam
Jeśli wierzyć doniesieniom prasowym wkrótce ruszy budowa stadionu w Tychachj.
Pewnie gdzie indziej robią podobnie, tyle, że bez rozgłosu.
Pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników