przez August 2010-09-08, 7:57 am
Ponieważ ja wywołałem w kontekście pory meczu z Turkiem i to jak najbardziej świadomie dyskusję na temat pory rozgrywania meczy, ja ją zakończę. Zaznaczam przy tym, iż piszę to jako osoba , która łazi na te wszystkie mecze niezależnie od pory.Trochę szkoda bo brakło merytorycznej dyskusji. Ale mi uświadomiło jedną rzecz. Wiem, że podpadnę większości forumowiczów, ale - choć nie jest moją intencją nikogo obrażać ani w jakikolwiek sposób uchybić - muszę napisać, że w moim odczuciu większośc wypowiedzi w tym temacie świadczy o ludzkim egoiźmie i małostkowości. I to według mnie świadczy m.in. o tym że w najbliższej przyszłości piłkarskie Zagłębie nie ma większych szans na stanie się prawdziwym klubie regionu.
Z jednej strony chcemy aby stadion tętnił życiem, przychodziły tłumy ludzi ale z drugiej strony nie jesteśmy w stanie pójść na najmniejszy kompromis, pochylić się nad zdaniem drugiego. Wszystko zaczyna się i kończy na tym , że "mnie to pasuje". Mam niestety wrażenie , że klub stał się takim trochę towarzystwem wzajemnej adoracji; nie widzi się pewnych rzeczy, nie słucha no i nie wyciąga wniosków. Dlatego też podejrzewam, że na meczu z Turkiem będzie raczej garstka kibiców a jeśli wyniki się nie poprawią, będzie raczej jeszcze gorzej a nie lepiej. A to może być bardzo niebezpieczne dla klubu.
Pozdrawiam
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus