Prezes Marek Adamczyk - pytania i odpowiedzi

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Prezes Marek Adamczyk - pytania i odpowiedzi

Postprzez Marek_Adamczyk 2010-08-07, 11:04 pm

August napisał(a):Czy obecność Prezydenta Miasta Dąbrowa Górnicza miała charakter kurtuazyjny czy też oznacza początek qspółpracy klubu Miastem Dąbrowa Górnicza ?

Zaproszeni byli włodarze wszystkich zagłębiowskich miast, gdyż chcę współpracować z całym regionem. Cieszę się, że Pan Podraza odpowiedział przybyciem na zaproszeniem.

Pozdrawiam
M.A.
Marek_Adamczyk

Postprzez Marek_Adamczyk 2010-08-07, 11:08 pm

werty2 napisał(a):Panie Prezesie mam pytanie dotyczące herbu..Jak wiadomo na wiekszości gadżetów wydawanych przez kibiców a także tych wychodzących spod szyldu SK widnieje herb widoczny poniżej.Moje pytanie-czy można uwzględnić ten wariant w aknkiecie prowadzonej na stronie www ????

Obrazek

Wariantów w obiegów jest jeszcze kilka. Chcieliśmy sprawdzić rozpoznawalność najbardziej historycznego herbu, czyli bez czarnego obrysu, samego trójkolorowego środka.

Prowadzę obecnie rozmowy z właścicielem klubowego herbu i chcę to rozwiązań definitywnie, gdyż nie da się bez tego budować szerokiej strategii marketingowej.

Pozdrawiam
M.A.
Marek_Adamczyk

Postprzez pyla 2010-08-07, 11:28 pm

Zwątpiłem całkowicie , nie doczekam sie chyba odpowiedz na moje pytania. Mimo wszystko pozdrawiam Panie Prezesie i zycze sukcesow .
pyla

Postprzez SO_1906 2010-08-07, 11:31 pm

pyla napisał(a):Zwątpiłem całkowicie , nie doczekam sie chyba odpowiedz na moje pytania. Mimo wszystko pozdrawiam Panie Prezesie i zycze sukcesow .

Szkoda gadać.... Chyba, że pan prezes wymyśle teraz specjalne przemówienie w tym temacie...
SO_1906

Postprzez Marek_Adamczyk 2010-08-07, 11:33 pm

dziejus napisał(a):Panie prezesie!Jak na razie,to w tym temacie same pytania,odpowiedzi-jak na lekarstwo.Czy rzeczywiście,zakontraktowanie Baby przerastało nasze możliwości finansowe ? Jeżeli tak to napisz Pan,to wezme pożyczke w SKOK-u i wspólnymi siłami zakontraktujemy młodzieńca z Afryki.Tylko prosze nie ściemniać,że po analizie sparingu,wypadł slabo.Ja,liczni kibice na sparingu i sam trener jest innego zdania.Więc o co tu biega ? Jest Pan drugim prezesem,którego przerasta załatwienie skutecznego napastnika :redface:

Witam.

Jeżeli jest Pan skłonny pomóc finansowo naszemu Klubowi to bardzo chętnie podejmę współpracę.
Nie było Pana zdaniem napastnika to chciał Pan żeby takowego zakontraktować. Pozyskaliśmy Marcina Folca to chciał Pan kolejnego. Pewnie, że chciałbym mieć w zespole 4 napastników i żeby każdy miał ponad 10 goli strzelonych.
Tylko proszę mi powiedzieć ilu można zawodników pozyskiwać skoro kadra była ponad 20-to osobowa z ważnymi kontraktami, a to są konkretne etaty. Proszę mi wierzyć, kontrakty piłkarskie to nie jest umowy o pracę z 2 tygodniowym okresem wypowiedzenia.
Paru zawodników rozwiązało umowy zanim rozpocząłem pracę, a z 4 podpisaliśmy nowe umowy.

Jak też wiadomo sytuacja finansowa w klubie póki co nie jest jeszcze rewelacyjna co nie ułatwia rozmów z potencjalnymi wzmocnieniami. I nie chodzi tylko o środki na transfery, ale i na to żeby być wypłacalnym na bieżąco. Nie możemy popełnić błędu, że tuż przed końcem sezonu zaczynają się problemy i zaległości.

Zagłębie nie ma rozbudowanej siatki skautów, więc to również trzeba stworzyć.

To czy się uda pozyskać skutecznego napastnika zawsze będzie wiadome dopiero post factum. Jedni strzelają bramki od razu, a inni nie. Takich przykładów jest dużo.

Jeśli Pan czyta/słucha wypowiedzi trenera to tam było jasna informacja na temata Nigeryjczyka.(pewnie jakbyśmy go pozyskali i nie strzeliłby w kilku meczach bramki to miałby Pan pretensje, że nie promujemy wychowanków.

Pozdrawiam
M.A.
Marek_Adamczyk

Postprzez Marek_Adamczyk 2010-08-07, 11:36 pm

Marek_Adamczyk napisał(a):
dziejus napisał(a):Panie prezesie!Jak na razie,to w tym temacie same pytania,odpowiedzi-jak na lekarstwo.Czy rzeczywiście,zakontraktowanie Baby przerastało nasze możliwości finansowe ? Jeżeli tak to napisz Pan,to wezme pożyczke w SKOK-u i wspólnymi siłami zakontraktujemy młodzieńca z Afryki.Tylko prosze nie ściemniać,że po analizie sparingu,wypadł slabo.Ja,liczni kibice na sparingu i sam trener jest innego zdania.Więc o co tu biega ? Jest Pan drugim prezesem,którego przerasta załatwienie skutecznego napastnika :redface:

Witam.

Jeżeli jest Pan skłonny pomóc finansowo naszemu Klubowi to bardzo chętnie podejmę współpracę.
Nie było Pana zdaniem napastnika to chciał Pan żeby takowego zakontraktować. Pozyskaliśmy Marcina Folca to chciał Pan kolejnego. Pewnie, że chciałbym mieć w zespole 4 napastników i żeby każdy miał ponad 10 goli strzelonych.
Tylko proszę mi powiedzieć ilu można zawodników pozyskiwać skoro kadra była ponad 20-to osobowa z ważnymi kontraktami, a to są konkretne etaty. Proszę mi wierzyć, kontrakty piłkarskie to nie jest umowa o pracę z 2 tygodniowym okresem wypowiedzenia.
Paru zawodników rozwiązało umowy zanim rozpocząłem pracę, a z 4 podpisaliśmy nowe umowy.

Jak też wiadomo sytuacja finansowa w klubie póki co nie jest jeszcze rewelacyjna co nie ułatwia rozmów z potencjalnymi wzmocnieniami. I nie chodzi tylko o środki na transfery, ale i na to żeby być wypłacalnym na bieżąco. Nie możemy popełnić błędu, że tuż przed końcem sezonu zaczynają się problemy i zaległości.

Zagłębie nie ma rozbudowanej siatki skautów, więc to również trzeba stworzyć.

To czy się uda pozyskać skutecznego napastnika zawsze będzie wiadome dopiero post factum. Jedni strzelają bramki od razu, a inni nie. Takich przykładów jest dużo również w naszym Klubie.

Jeśli Pan czyta/słucha wypowiedzi trenera to tam było jasna informacja na temata Nigeryjczyka.(pewnie jakbyśmy go pozyskali i nie strzeliłby w kilku meczach bramki to miałby Pan pretensje, że nie promujemy wychowanków).

Pozdrawiam
M.A.
Marek_Adamczyk

Postprzez Marek_Adamczyk 2010-08-07, 11:41 pm

patrios91 napisał(a):Ja raczej zadam pytanie czy jest planowane zatrudnienie 2giego w zespole napastnika(procz roli mlodziezowca) w tym okienku transferowym? Ja jestem zdania,ze ta klatwe ogromu sytuacji na mecz i braku skutecznosci trzeba wreszcie zwalczyc bo jestem przekonany,ze przyjdzie taki czas kiedy ona znowu zagosci (predzej czy pozniej)i trzeba bedzie ja pokonac. Narazie strzelamy,ale w zeszlym sezonie tez strzelalismy,ale jednak klatwa przyszla w tragicznym momencie i punkty byly tracone.

Szukamy oczywiście jeszcze w tym okienku, cały czas trzeba szukać. Wiemy, że Marcin doznał dziś urazu. Miejmy nadzieję, że nie będzie on długotrwały.

Chciałbym jednak wyraźnie podkreślić, że Filipowicza i Lachowskiego trener ewidentnie zalicza jako napastników.

PS. Proszę trzymać kciuki za strzelanie bramek, a nie za klątwy. :niezle:

Pozdrawiam
M.A.
Ostatnio edytowano 2010-08-07, 11:57 pm przez Marek_Adamczyk, łącznie edytowano 1 raz
Marek_Adamczyk

Postprzez Marek_Adamczyk 2010-08-07, 11:50 pm

pyla napisał(a):Panie Prezesie a co z napastnikiem ? Jeżeli chodzi o herb to możemy sobie wyjaśniac po zamknięciu okienka transferowego.

Jest szansa, że w przyszłym tygodniu uda się pozyskać napastnika. Choć tak jak pisałem wyżej nie jesteśmy Barceloną i nie są to łatwe rozmowy.

Tak, oczywiście najlepiej byłoby zostawić wszystko (herb, marketing, zaległości finansowe, rozmowy ze sponsorami i wierzycielami, sprawę rzecznika i dyrektora sportowego), aż do 31 sierpnia i tylko szukać napastnika.
Tylko po pierwsze nikt (wierzyciele i potencjalini sponsorzy) nie będzie czekał, a po drugie zaraz ktoś (może Pan/Pani) zapyta mnie co robię z tymi sprawami ????

Pozdrawiam
M.A.
Marek_Adamczyk

Postprzez Marek_Adamczyk 2010-08-07, 11:53 pm

SO_1906 napisał(a):Ciężkie pytanie, a więc szybka ewakuacja z forum....

EDIT: A więc jeszcze prosimy o odpowiedź w sprawie napastnika i Baby, co jest teraz chyba rzeczą dużo ważniejszą

Przecież spokojnie odpowiadam po kolei na każdego posta...

Pozdrawiam i życzę mniej nerwów.
M.A.
Marek_Adamczyk

Postprzez SO_1906 2010-08-08, 12:09 am

Marek_Adamczyk napisał(a):
SO_1906 napisał(a):Ciężkie pytanie, a więc szybka ewakuacja z forum....

EDIT: A więc jeszcze prosimy o odpowiedź w sprawie napastnika i Baby, co jest teraz chyba rzeczą dużo ważniejszą

Przecież spokojnie odpowiadam po kolei na każdego posta...

Pozdrawiam i życzę mniej nerwów.
M.A.

Zauważyłem, dlatego edytowałem swoją wypowiedź. Również pozdrawiam
SO_1906

Postprzez Smazu 2010-08-08, 9:43 am

Panie Prezesie co z frekwencją i cenami biletów?
Dla przykładu szybka kalkulacja:
1 tysiąc ludzi po 10 zł = 10.000 zł
4 tysiące ludzi po 5 zł = 20.000 zł
Pozdrawiam.
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez OLiver 2010-08-08, 1:19 pm

Ciekawe czy my sie w koncu doczekamy modernizacji murawy na Ludowym ,kolejne opady i woda stoi .Czyzby gwarancja od tej beznadziejnej firmy (zielona architektura) sie juz skonczyla.???
OLiver

Postprzez Bartos 2010-08-08, 1:30 pm

Smazu napisał(a):Panie Prezesie co z frekwencją i cenami biletów?
Dla przykładu szybka kalkulacja:
1 tysiąc ludzi po 10 zł = 10.000 zł
4 tysiące ludzi po 5 zł = 20.000 zł
Pozdrawiam.

a skąd te przypuszczenia, że obniżka cen spowoduje czterokrotny wzrost frekwencji?
przeprowadziłeś jakieś badania rynku?

ostatnio na "krytej" trybunie gdzie bilety są droższe jest więcej ludzi niż na "odkrytej"
czym to wytłumaczysz?

jeśli kogoś brakuje na stadionie to przeważnie tych co najgłośniej krzyczą, że są z Zagłębiem na dobre i na złe!
od dwóch meczy "młyn" tworzy kilkunastu 10-12-14 latków!
Bartos

Postprzez jackie57 2010-08-08, 2:05 pm

Czy z tymi napastnikami Zagłębie jest w stanie wywalczyć awans do I ligi?
jackie57

Postprzez patrios91 2010-08-08, 2:22 pm

jackie57 napisał(a):Czy z tymi napastnikami Zagłębie jest w stanie wywalczyć awans do I ligi?

Przeciez prezes wyraznie napisal,ze jest planowane zatrudnienie kolejnego(tak szczerze 2giego) napastnika.

Co do wiekszej ilosci ludzi na krytej niz odkrytej...slupy na krytej nie zaslaniaja tak wiele jak na odkrytej...moze to jest powodem wiekszej ilosci osob na trybunie krytej :-)

Panie prezesie,a co z Pacuszką. Sa jakies plany odnosnie tego zawodnika?
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna