dziejus napisał(a):Panie prezesie!Jak na razie,to w tym temacie same pytania,odpowiedzi-jak na lekarstwo.Czy rzeczywiście,zakontraktowanie Baby przerastało nasze możliwości finansowe

Jeżeli tak to napisz Pan,to wezme pożyczke w SKOK-u i wspólnymi siłami zakontraktujemy młodzieńca z Afryki.Tylko prosze nie ściemniać,że po analizie sparingu,wypadł slabo.Ja,liczni kibice na sparingu i sam trener jest innego zdania.Więc o co tu biega

Jest Pan drugim prezesem,którego przerasta załatwienie skutecznego napastnika

Witam.
Jeżeli jest Pan skłonny pomóc finansowo naszemu Klubowi to bardzo chętnie podejmę współpracę.
Nie było Pana zdaniem napastnika to chciał Pan żeby takowego zakontraktować. Pozyskaliśmy Marcina Folca to chciał Pan kolejnego. Pewnie, że chciałbym mieć w zespole 4 napastników i żeby każdy miał ponad 10 goli strzelonych.
Tylko proszę mi powiedzieć ilu można zawodników pozyskiwać skoro kadra była ponad 20-to osobowa z ważnymi kontraktami, a to są konkretne etaty. Proszę mi wierzyć, kontrakty piłkarskie to nie jest umowy o pracę z 2 tygodniowym okresem wypowiedzenia.
Paru zawodników rozwiązało umowy zanim rozpocząłem pracę, a z 4 podpisaliśmy nowe umowy.
Jak też wiadomo sytuacja finansowa w klubie póki co nie jest jeszcze rewelacyjna co nie ułatwia rozmów z potencjalnymi wzmocnieniami. I nie chodzi tylko o środki na transfery, ale i na to żeby być wypłacalnym na bieżąco. Nie możemy popełnić błędu, że tuż przed końcem sezonu zaczynają się problemy i zaległości.
Zagłębie nie ma rozbudowanej siatki skautów, więc to również trzeba stworzyć.
To czy się uda pozyskać
skutecznego napastnika zawsze będzie wiadome dopiero post factum. Jedni strzelają bramki od razu, a inni nie. Takich przykładów jest dużo.
Jeśli Pan czyta/słucha wypowiedzi trenera to tam było jasna informacja na temata Nigeryjczyka.(pewnie jakbyśmy go pozyskali i nie strzeliłby w kilku meczach bramki to miałby Pan pretensje, że nie promujemy wychowanków.
Pozdrawiam
M.A.