AWANS DO I LIGI

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: AWANS DO I LIGI

Postprzez maniek-75-75 2010-05-21, 2:23 pm

jak na razie to nic działacze nie robią prócz tego by nas upier...ć ... co się w drużynie stało? nie wiem... wiem natomiast że Pierścień przesadził /a może nie??/ paka która miała w cuglach wygrać na wiosne nic nie gra.... Chojnacki jest specem od "biedy" ale już nie wierze że w tym sezonie ...zresztą przykład ekstraklasy i ostatnich 2 kolejek w których działy się cuda ...hehehehe
maniek-75-75

Postprzez Adamek182 2010-05-21, 3:55 pm

Zagłębie dało by spokojnie sobie rade w połowie tabeli 1 ligi,nawet w gornej polowie. Prawda jest taka że ci pilkarze nie potrafia się zmobilizować i zagrać o wyższą stawke! Szkoda że w ostatnim meczyku widzieliśmy wole walki i chęć odrobienia strat tylko u jednego piłkarza. I szkoda że to nie był ani Lacha,ani ktoś od nas(Kłoda,Marek,Pietrzak).Awans jest ciągle możliwy.Jedno potknięcie polkowic już bylo,mieli miec dwa potknięcia,czekajmy więc na te dwa(tylko od teraz-hehe) a i nasi może pomyśla troszke i bedą chcieli sie pokazać nowemu trenerowi.Temat ciągle otwarty.
Adamek182

Postprzez fazacool 2010-05-21, 9:38 pm

Dzisiaj gdzieś wyczytałem że Warta Poznań ma problemy finansowe, ogromne zadłużenie na gdzieś około pół miliona i teraz niech ich wykluczą z rozgrywek, Zagłębie będzie miało 3 miejsce (oby drugie ), wrzucą nas do tej I Ligi. I co wtedy będą o Nas mówić? Że załatwiliśmy sobie awans przy zielonym stoliku. Żenada
fazacool

Postprzez patrios91 2010-05-21, 9:40 pm

fazacool napisał(a):Dzisiaj gdzieś wyczytałem że Warta Poznań ma problemy finansowe, ogromne zadłużenie na gdzieś około pół miliona i teraz niech ich wykluczą z rozgrywek, Zagłębie będzie miało 3 miejsce (oby drugie ), wrzucą nas do tej I Ligi. I co wtedy będą o Nas mówić? Że załatwiliśmy sobie awans przy zielonym stoliku. Żenada

My mamy 2 MLN i 3ci za licencje wiec nie sluchaj plotek.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez fazacool 2010-05-21, 9:43 pm

A skąd wiesz o tych długach?? Znaczy sie Zagłębia??
fazacool

Postprzez patrios91 2010-05-21, 9:50 pm

fazacool napisał(a):A skąd wiesz o tych długach?? Znaczy sie Zagłębia??

O dlugach wiem od dawna od ,ze tak powiem informatora,a potwierdzenie znalazlo sie podczas przejecia akcji przez masto. Klub robil miasto w wala z dokumentami finansowymi wiec podejrzewam,ze 3 mln to dopiero poczatek. Nie jestes na biezaca widze ;-)
patrios91

Postprzez fazacool 2010-05-21, 10:00 pm

no troszkę z aktualnościami mam plecy to fakt. A miasto i tak mnie się wydaje nie przejmie Zagłębia. Ani w mniejszościowym ani większościowym pakiecie. Według mnie to wszystko kiełbacha wyborcza.Będzie po wyborach miasto też wypnie dupe.Tak że wcale sie nie zdziwie jak bedą paiery przeglądać do wyborów a potem powiedzą że z powodu niedociągnięć nie przejmią Zagłębia I obym się mylił
fazacool

Postprzez August 2010-05-21, 10:11 pm

fazacool napisał(a):A miasto i tak mnie się wydaje nie przejmie Zagłębia. Ani w mniejszościowym ani większościowym pakiecie. Według mnie to wszystko kiełbacha wyborcza.Będzie po wyborach miasto też wypnie dupe.

Kto wie czy w obecnej sytuacji nie byłoby najlepszym rozwiązaniem dla klubu.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez patrios91 2010-05-21, 10:23 pm

fazacool napisał(a):no troszkę z aktualnościami mam plecy to fakt. A miasto i tak mnie się wydaje nie przejmie Zagłębia. Ani w mniejszościowym ani większościowym pakiecie. Według mnie to wszystko kiełbacha wyborcza.Będzie po wyborach miasto też wypnie dupe.Tak że wcale sie nie zdziwie jak bedą paiery przeglądać do wyborów a potem powiedzą że z powodu niedociągnięć nie przejmią Zagłębia I obym się mylił

Gdybym mial przejac spolke,w ktorej za cholere nie wiem jak jest zadluzona,a wszyscy wazniacy cos ukrwaja to tez bym nie brnal dalej.
patrios91

Postprzez Blajpios 2010-05-21, 10:46 pm

patrios91 napisał(a):
fazacool napisał(a):no troszkę z aktualnościami mam plecy to fakt. A miasto i tak mnie się wydaje nie przejmie Zagłębia. Ani w mniejszościowym ani większościowym pakiecie. Według mnie to wszystko kiełbacha wyborcza.Będzie po wyborach miasto też wypnie dupe.Tak że wcale sie nie zdziwie jak bedą paiery przeglądać do wyborów a potem powiedzą że z powodu niedociągnięć nie przejmią Zagłębia I obym się mylił

Gdybym mial przejac spolke,w ktorej za cholere nie wiem jak jest zadluzona,a wszyscy wazniacy cos ukrwaja to tez bym nie brnal dalej.

a skąd ta pewność, że właśnie jest tak - a nie, że włodarze miejscy rzeczywiście fundują sobie formę kiełbasy wyborczej i trwają jakoś do wyborów w glorii przychylnych a potem już nie będą musieli, więc odpuszczą, bo od początku żadnej ochoty pchać się w to nie mają? Czy przykład z Płomieniem nie wskazuje na coś takiego właśnie? Przy całym szacunku, proszę wybaczyć - ale mam uwierzyć, bo Kol. patrios91 napisał, dodając, że "informatorzy mu mówią"??? Zadałem pytanie - do kogoś innego, co pisał, że K. Szatan nic ale to nic nie daje pieniędzy tylko pożycza, skąd taka pewność, czy to z osobistego przejrzenia jakichś dokumentów nabrał takiego przekonania ten piszący. W odpowiedzi - cisza. Jaka interpretacja się nasuwa? To są zbyt ważne sprawy - choćby szarganie czyjegoś imienia - bym nie zachowywał tu ostrożności, także i choćby pisząc ot tak, na forum internetowym. Patrzę - czytam - i dostrzegam nie tylko to, w co chcę wierzyć, tylko wszystkie możliwości. Nie twierdzę, że nie jest, jak tu niektórzy piszą. Zauważam tylko, że jest możliwe także coś innego. W dodatku, jak jeszcze jakaś strona popycha tu sformułowania, które mogą mieć znamiona jakiejś manipulacji: to czyż nie zwiększa się wątpliwość co do wiarygodności ich tez? A jak traktować głosy, że K. Szatan nic dobrego nie zrobił, że była świetlana inna przyszłość Zagłębia - gdy tej świetlanej przyszłości starczało raptem na 3 dni i nie było nikogo chętnego i nie ma do dzisiaj nikogo chętnego, kto choćby "pożyczy" klubowi te pieniądze i weźmie się za administrację lepszą niż dotąd? To są naprawdę poważne pytania, jeżeli nie chcemy się w tych dyskusjach poruszać w oparach absurdu i marzeń...
Blajpios

Postprzez August 2010-05-22, 7:29 pm

Blajpios napisał(a):Zadałem pytanie - do kogoś innego, co pisał, że K. Szatan nic ale to nic nie daje pieniędzy tylko pożycza, skąd taka pewność, czy to z osobistego przejrzenia jakichś dokumentów nabrał takiego przekonania ten piszący. W odpowiedzi - cisza. Jaka interpretacja się nasuwa?

Tym "ktosiem" jestem ja więc proszę na przyszłość konkretnie. O pożyczaniu mówił Szatan publicznie więc nie ma. A o tym, że przez ostatnie trzy lata Zagłębie utrzymywane był o przy życiu i bez Miasta klub by nie przetrwał ani dnia dłużej, mówił mi jeden ze współpracowników (bliskich) Szatana. To lepsze źródło niż sprawdzanie jakichkolwiek potwierdzeń przelewów.

Blajpios napisał(a): jak traktować głosy, że K. Szatan nic dobrego nie zrobił, że była świetlana inna przyszłość Zagłębia - gdy tej świetlanej przyszłości starczało raptem na 3 dni i nie było nikogo chętnego i nie ma do dzisiaj nikogo chętnego, kto choćby "pożyczy" klubowi te pieniądze i weźmie się za administrację lepszą niż dotąd?

Blajpios, ocknij się wreszcie chłopie i zacznij patrzeć na te trzy lata bardziej horyzontalnie. Jak Szatan przejmował klub, awansował on do OE razem z Jagą, Ruchem i Bytomiem. A Pogoń była 4-ligowcem. Dzisiaj ci pierwsi zdobyli PP, niebiescy są "trzecią" siłą w lidze i wystapią w Pucharach, Bytom bez problemów utrzymuje się w lidze, a Szczecin jest już w 2 lidze i grało w finale PP. A my właśnie osiągnęliśmy tremis w 3 lidze ze słynną Polonią Słubice.Hasło, że Szatan uratował Zagłębie po 3 latach jest juz kompletnie wyświechtane.
Blajpios napisał(a):To są zbyt ważne sprawy - choćby szarganie czyjegoś imienia

Szatan sam sobie szarga swoje imię. Jesli przychodzi na ważną - z punktu widzenia przyszłości Zagłębia - sesję Rady Miasta kompletnie pijany (z samego rana) nie jest osobą, której zależy na przyszłości klubu. Przy okazji zszargał imię klubu (jako własciciel). Całe środowisko biznesowe z okolicy mialo z tego ubaw. (szczegóły na pw). Może więc należy w końcu postawić pytanie: Czy z Szatanem i Hytrym jest mozliwa jeszcze jakaś przyszłośc ? Moim zdaniem - nie.
August

Postprzez 11Listopada S-c 2010-05-23, 12:28 pm

II LIGA ZAGŁĘBIE//////////// CZYŻBY KOLEJNE LATA W II LIDZE ???? ? ? ? ? ????
11Listopada S-c

Postprzez CZEKO22I16 2010-05-23, 12:55 pm

11Listopada S-c napisał(a):II LIGA ZAGŁĘBIE//////////// CZYŻBY KOLEJNE LATA W II LIDZE ???? ? ? ? ? ????

No ale dobra strona sezonu to to że Zagłębie nie będzie walczyło o utrzymanie jak rok temu :czerwona:
No i oczywiście Puchar Polski gdzie dość niespodziewanie doszliśmy :brawo:
CZEKO22I16

Postprzez August 2010-05-23, 2:05 pm

CZEKO22I16 napisał(a):No ale dobra strona sezonu to to że Zagłębie nie będzie walczyło o utrzymanie jak rok temu
No i oczywiście Puchar Polski gdzie dość niespodziewanie doszliśmy

No to w dupę. Szczęśliwy jestem z takiego wniosku.Wszak widac wyraźny progres w porównaniu z wcześniejszym sezonem.
August

Postprzez patrios91 2010-05-23, 3:06 pm

August napisał(a):
CZEKO22I16 napisał(a):No ale dobra strona sezonu to to że Zagłębie nie będzie walczyło o utrzymanie jak rok temu
No i oczywiście Puchar Polski gdzie dość niespodziewanie doszliśmy

No to w dupę. Szczęśliwy jestem z takiego wniosku.Wszak widac wyraźny progres w porównaniu z wcześniejszym sezonem.

No super postep,super. W zeszlym sezonie myslalem,ze remis z obojetnie kim bedzie porazka,a tutaj taki postep... :lol:
patrios91

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna