Zagłębie Sosnowiec - Unia Janikowo

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Zagłębie Sosnowiec - Unia Janikowo

Postprzez kaziuu_ 2009-08-07, 9:03 pm

A Ci co prowadzili mecz ze Sleza to kto to wgl byl .? ; >
kaziuu_

Postprzez Przemek26 2009-08-07, 9:05 pm

kaziuu_ napisał(a):A Ci co prowadzili mecz ze Sleza to kto to wgl byl .? ; >

Silnoręcy :-)
Przemek26

Postprzez mayday77 2009-08-07, 10:12 pm

Wróbla już nie ma - zapowiedź meczu Zagłębie Sosnowiec - Unia Janikowo

Czy okazałe zwycięstwo nad Ślęzą to przypadek, czy może zapowiedź stałej, dobrej formy sosnowiczan? Odpowiedzi na to pytanie piłkarze Piotra Pierścionka udzielą już w sobotę, a tym razem ich przeciwnikiem będzie Unia Janikowo.
- Paru chłopaków wrzuciłem do basenu z zimną wodą, kilku też szczypałem, żeby zeszło z nich powietrze - śmieje się trener Piotr Pierścionek, pytany o to, jak poradził sobie z euforią po meczu ze Ślęzą Wrocław. Sosnowiczanie rozgromili rywali 4:0, prezentując przy tym styl godny jednego z faworytów do awansu. - Na szczęście nie zauważyłem, by po tym zwycięstwie piłkarze zaczęli obrastać w piórka. Był czas na radość i świętowanie, ale teraz jesteśmy już skupieni na kolejnym rywalu - mówi już całkiem poważnie Pierścionek.

Takiego wyniku nie będzie łatwo powtórzyć. Przede wszystkim dlatego, że wydłuża się lista piłkarzy kontuzjowanych. Spotkania ze Ślęzą nie będzie miło wspominał Sławomir Pach, który nabawił się na tyle poważnego urazu, że będzie musiał pauzować przez kilka tygodni. Wątpliwy jest także występ Marcina Lachowskiego. Najskuteczniejszy w tym sezonie piłkarz Zagłębia ma problemy ze ścięgnem Achillesa. Wraca za to pomocnik Tomasz Szatan.

Kontuzje sprawiają, że trener Zagłębia ma ograniczone pole manewru. Być może część problemów rozwiąże transfer Kamila Guzika, który może grać na kilku pozycjach w obronie i pomocy. - To bardzo fajny, poukładany chłopak. Najsilniejszy fizycznie w drużynie. Przy tym nie będzie obciążał budżetu klubu, bo bardziej niż na pieniądzach, zależy mu na rozwoju. Mam nadzieję, że już w poniedziałek podpisze kontrakt - mówi Pierścionek. Jak już informowaliśmy, klub prowadzi też rozmowy z byłym piłkarzem Widzewa Vladimirem Bednarem oraz Ensarem Arifoviciem, który niedawno rozwiązał kontrakt z Jagiellonią.

Problemy ma też Unia. Niezwykle ważny dla drużyny piłkarz Łukasz Ślifirczyk zakomunikował, że ma już dość gry w Janikowie. Chce rozwiązać kontrakt, do czego podobno ma prawo. Kusi go możliwość gry w barwach ekstraklasowej Polonii Bytom. Na pocieszenie, trener Zbigniew Kieżun będzie mógł skorzystać z usług Marcina Krzywickiego, który w dniu meczu ma zostać zgłoszony do rozgrywek. - To młoda, perspektywiczna drużyna, dobrze poukładana przez trenera Kieżuna. Będziemy chcieli szybko strzelić bramkę, by móc później kontrolować przebieg boiskowych wydarzeń. Pocieszające jest to, że nie mają już w bramce Wróbla - mówi Pierścionek, nawiązując do ostatniego meczu obu drużyn, w którym były bramkarz Unii Michał Wróbel uratował remis dla Janikowa.

Zagłębie Sosnowiec - Unia Janikowo / Sb.08.08.2009r. godz.20:00

Przewidywane składy:

Zagłębie: Bensz - Strojek, Balul, Hosić, Pietrzak, Ryndak, Dorobek, Bodziony, Łuczywek, Myśliwy, Filipowicz.

Unia: Jarzombek - Brzykcy, Poznański, Gul, Bodnar, Hulisz, Ślifirczyk, Nowosielski, Kordowski Dettlaff, Ruszkul.

Źródło:www.SportoweFakty.pl
mayday77

Postprzez August 2009-08-07, 10:29 pm

No i niedobre wiadomości. W przypadku absencji zarówno Pacha jak i Lachowskiego mogą wrócić problemy z rozgrywaniem piłki.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez RADOSKU 2009-08-08, 8:09 am

Dzieki panowie za poparcie! No wlasnie gdzie to nasze stare Z A jeszcze do jednego pana ktory pisze aby podejsc i prowadzicaglebie i Goscie ktorzy prowadzili doping. mam nadzieje ze z UNIA bedzie inaczej tz chodzi o prowadzacych i bez rzadnych wymyslonych decyzji o koszulkach. A jeszcze jedno do jednego tu pana ktory pisze aby podejsc i prowadzic doping jak nam sie cos nie podoba,powiem tyle jak sie czegos nie umie robic to sie tego nie robi i dotyczy sie to tych czterech gosci ja i tyle.
RADOSKU

Postprzez eMeR 2009-08-08, 8:31 am

RADOSKU napisał(a):Dzieki panowie za poparcie! No wlasnie gdzie to nasze stare Z A jeszcze do jednego pana ktory pisze aby podejsc i prowadzicaglebie i Goscie ktorzy prowadzili doping. mam nadzieje ze z UNIA bedzie inaczej tz chodzi o prowadzacych i bez rzadnych wymyslonych decyzji o koszulkach. A jeszcze jedno do jednego tu pana ktory pisze aby podejsc i prowadzic doping jak nam sie cos nie podoba,powiem tyle jak sie czegos nie umie robic to sie tego nie robi i dotyczy sie to tych czterech gosci ja i tyle.

kurna jakże mało czytelny tekst...
eMeR

Postprzez Wiara_ZS 2009-08-08, 8:36 am

RADOSKU Jak ci nie pasi to w ogóle nie przychodż na Ludowy,Białe koszulki są i będą,a jak chcesz do młyna to przynieśc ze sobą bialą koszulką,a jak nie ma to się mówi trudno!A zobacz jak na innych stadionach,Wisła ubiera się na czerwono i to nikomu nie przeszkadza,Kolejorz na Bialo-z niebieskim!
Wszyscy na Ludowy,na Biało i h***! 8)
Wiara_ZS

Postprzez Desantis 2009-08-08, 9:26 am

Bardzo zmartwił mnie brak Lachy w dzisiejszym spotkaniu, bo do częstych kontuzji Pacha już się chyba przyzwyczailiśmy.... Zgadzam się z opiniami poprzedników że dopiero po kilku następnych meczach będzie można tak naprawdę coś więcej powiedzieć o stanie formy naszych orłów..Na pewno nie wolno lekceważyć ŻADNEJ drużyny i do każdego meczu trzeba wyjść skoncentrowanym na maxa. Wczoraj wrócił do mnie jak bumerang temat bukmacherów !! ale mam nadzieję że to tylko jakieś chore bzdury...Fajnie jest jak wszyscy kibice i ci fanatyczni i ci mniej są jednolicie ubrani ale i tak równe zdzieranie gardła to podstawa do sukcesu. Mam nadzieję że dzisiaj wieczorem znowu będę dumny że jestem ZAGŁĘBIAKIEM:)) pozdro dla SPORTOWEJ DĄBROWY i STAREJ WIARY:)) AVE LZO:))
Desantis

Postprzez Lukasch89 2009-08-08, 9:49 am

Gdybyśmy zagrali w takim składzie.... hmmmmm, nie jest źle, ale czuję że bardzo zauważalny będzie brak Lachy i Pacha :( Liczę, że Hosic, jakoś będzie uspokajał grę gdy zrobi się nerwowo.... szkoda tylko że z lini obrony :/

Radosku, nie popadaj w skrajności oraz pisz zrozumiale dla wszystkich. Umiejętności prowadzących to jedno, ale pomysł z jednolitym "kolorowo" młynem jest świetny, większość klubów tak ma, więc czemu my nie mamy? Poza tym łatwiej wtedy operować dopingiem, bo widać ilu przyszło kibicować, a ilu podjadać słonecznik :D
Lukasch89

Postprzez rossoneri 2009-08-08, 10:16 am

Bensz

Strojek Hosic Balul Pajaczkowski

Ryndak Dorobek Bodziony Pietrzak

Lachowski

Filipowicz

tak widze sklad na dzisiejszy mecz potem Mysliwy za Filipowicza

wszystko zalezy od tego czy szybko cos strzelimy ,bo potem moga byc straszne meczarnie
rossoneri

Postprzez hellboyek 2009-08-08, 10:36 am

GazetaSosnowiec.pl: Zagłębie gra z Unią Janikowo

Już dziś wieczorem sosnowieckie Zagłębie podejmie Unię Janikowo. Czy po trzech spotkaniach bez porażki uda się podtrzymać dobrą passę? Niestety już w trzecim ligowym spotkaniu zabraknie kontuzjowanych zawodników, natomiast goście przyjeżdżają do Sosnowca bez swojego kapitana.

Trener Pierścionek przed sobotnim spotkaniem nie może skorzystać z "usług" Sławomira Pacha, który doznał kontuzji w meczu ze Ślęzą. Nadal kontuzjowany jest Arkadiusz Kłoda, a także Adrian Marek. Niepewny jest też występ Marcina Lachowskiego, jednak jego obecność na boisku jest wielce prawdopodobna.

Goście w dwóch dotychczasowych spotkaniach zdobyli trzy punkty. W pierwszej kolejce Unia pokonała w wyjazdowym spotkaniu Olimpię Grudziądz 2-3, a dwie braki zdobył dotychczasowy kapitan drużyny Łukasz Ślifirczyk, który pożegnał się z drugoligowcem na rzecz ekstraklasowej Polonii Bytom. W jego miejsce miał zostać pozyskany doświadczony napastnik, jednak nie udało się tego zrobić przed spotkaniem z Zagłębiem. W drugim spotkaniu na własnym boisku piłkarze Zbigniewa Kieżuna przegrali z Górnikiem Polkowice.

Dotychczas oba zespoły mierzyły się czterokrotnie, z czego dwa razy na Stadionie Ludowym w Sosnowcu. W pamiętnym meczu z maja ubiegłego roku, padł bezbramkowy remis, a w bramce Unii dwoił się i troił wtedy Michał Wróbel, który obecnie reprezentuje barwy KSZO Ostrowiec Świętokrzyski. Jego miejsce zajął młody, 20 letni Rafał Jarzombek, który w tym sezonie kapitulował już czterokrotnie.

Spotkanie rozpocznie się o godzinie 20, a kibice, którzy zapewne licznie stawią się na stadionie, liczą na podtrzymanie passy spotkań bez porażki i rozpoczęcie serii zwycięskich meczów.

Paweł Leśniak, GazetaSosnowiec.pl

http://sosnowiec.gazeta.pl/gazetasosnow ... ikowo.html
hellboyek

Postprzez Kento 2009-08-08, 10:39 am

rossoneri napisał(a):Bensz

Strojek Hosic Balul Pajaczkowski

Ryndak Dorobek Bodziony Pietrzak

Lachowski

Filipowicz

tak widze sklad na dzisiejszy mecz potem Mysliwy za Filipowicza

wszystko zalezy od tego czy szybko cos strzelimy ,bo potem moga byc straszne meczarnie

Pajączkowski...k***a MAĆ czy tylko ja widzę że jego gra w Zagłębiu to jest przypadek ?!
Kento

Postprzez paw25 2009-08-08, 11:27 am

Zgadzam sie z poprzednikiem Pajaczkowski jest słabiutki .
paw25

Postprzez emdżej 2009-08-08, 12:45 pm

Problemy ma też Unia. Niezwykle ważny dla drużyny piłkarz Łukasz Ślifirczyk zakomunikował, że ma już dość gry w Janikowie. Chce rozwiązać kontrakt, do czego podobno ma prawo. Kusi go możliwość gry w barwach ekstraklasowej Polonii Bytom.

Ślifirczyk podpisał już kontrakt z Polonią, więc nie musimy się nim martwić.
emdżej

Postprzez Proston 2009-08-08, 1:03 pm

Pytam się od razu bo są później problemy.
koszulkę białą mam ale straciłem szalik ZAGŁĘBIA
i mam tylko Legi nie z godowy tylko Legi
mogę go wziąśc czy lepiej nie brać tylko z koszulka ????
Proston

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna