Mecze Wisły na Ludowym

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Mecze Wisły na Ludowym

Postprzez chomikzzoo 2009-06-11, 11:14 am

10 lipca Wisla zagra sparing z Zaglebiem na Ludowym.
chomikzzoo

Postprzez August 2009-06-11, 11:55 am

kret75 napisał(a):Co z meczami Wisły na Ludowym?
http://www.sportowezaglebie.pl/poza-gra ... ym,1,4,986
Umowę na rozgrywanie meczów ligowych Wisła podpisała z Zagłębiem S.A., które otrzymało od Zbigniewa Drążkiewicza, dyrektora MOSiR Sosnowiec, zgodę na podnajem Stadionu Ludowego. Za każdy mecz krakowian w Sosnowcu Zagłębie S.A. zapłaci MOSiR-owi 10 tys. zł.

Zawarta umowa nie obejmuje rozgrywania przez krakowian na „Ludowym” pojedynków pucharowych. - Wisła Kraków zgłosiła Stadion Ludowy do rozgrywek Ekstraklasy i rundy kwalifikacyjnej Ligi Mistrzów, ale nie ma jeszcze zgody UEFA na rozgrywanie na naszym obiekcie meczów w europejskich pucharach - mówi dyrektor Drążkiewicz. Zgoda UEFA jest podstawowym warunkiem do podpisania umowy pomiędzy Wisłą Kraków a MOSiR Sosnowiec w sprawie rozgrywania meczów kwalifikacyjnych Ligi Mistrzów w Sosnowcu.

Czy jednak w Sosnowcu dojdzie do rozgrywania meczów ligowych Wisły? Mimo podpisanej umowy wydaje się to mało prawdopodobne. Prezydent Krakowa, Janusz Majchrowski traktuje tę sprawę bardzo ambicjonalnie, więc na pewno zrobi wszystko, by piłkarze „Białej Gwiazdy” rozgrywali swoje mecze na stadionie Hutnika.

Wizę, że ktoś dawkuje portalowi szczegóły zawartych umów i zapewne prowadzonych rozmów. Ciekawe, że nikt nie wspomniał o tym, że na stadionie Hutnika najprawdopodobniej nie będzie montowana podgrzewana murawa zatem Wisła (i zapewne Cracovia) zgodnie z przepisami od listopadada do marca bedzie musiała grać poza Krakowem. Zatem w najgorszym przypadku troche pieniędzy będzie do zarobienia. Poza tym nie po to Wisła zaczyna grać sparingi na Ludowym żeby póxniej grac gdzie indziej.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez August 2009-06-11, 11:59 am

bart2309 napisał(a):osobiście zgadzam sie z przedmówcą który traktuje Ludowy jako świątynie bo to magiczne miejsce które ma swój urok, po drugie trzeba oddać szacunek naszym Przyjaciołom z Warszawy (przyjaciołom takich rzeczy sie nie robi jak podnajmowanie stadionu dla chamstwa z krakowa), Sosnowiec ty(L)ko dla przyjaciół, a po trzecie 20 tys. to by Zagłębie już miało jakby po obcinało pensje naszym najlepszym "gwiazdom" albo najlepiej wywaliło ich na bruk za swoja postawę w całym przegranym przez Nas sezonie
:czerwona: :kiepsko: wisełka won :kiepsko: :czerwona:
tak w ogóle to myślę, że jako kibice i sympatycy Naszego Klubu powinniśmy stworzyć jakąś inicjatywę w tej sprawie bo jak przyjadą ci z krakowa to będą na pewno dymy i znowu wyjdziemy przed całą Polską jako banda niewyżytych kiboli

Rozwala mnie taki tekst jak zapewne osobnik - przedstawiciel "inteligenckiego" Sosnowca przegania "chamstwo prowincjonalnego Krakow" :lol:
A na dokładke pytanie, w czymże nam z kolei pomogli "przyjaciele" z Warszawy ? W wypozyczeniu Gostomskiego ? O ile pamietam kilka lat temu była zawarta umowa o współ[pracy z Legią (miedzy klubami). I co ? I gówno.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez LucasUSA 2009-06-11, 12:31 pm

Kolejne pytanie natury technicznej (bede wystepowal tutaj jako "advocatus diaboli" :twisted: ): co w przypadku, jesli Wislacy poczuja sie jak u siebie w domu i zrobia jakas mala zadymke? PZPN zamknie stadion - czy dotyczyc bedzie to rowniez meczy Zaglebia? Pewnie tak, bo w koncu zamyka sie obiekt... Zebysmy jescze przy pustych trybunach nie grali.
LucasUSA

Postprzez malkom 2009-06-11, 12:44 pm

a z kim oni mogą zrobić zadymę ?
malkom

Postprzez davidov83 2009-06-11, 12:47 pm

Dokladnie gowno!!! Nie mam nic do Legii bo bywam w Warszawie!Ale jestem ciekawy na czym polega "UMOWA" miedzy naszymi klubami??ile jest wypozyczonych z Legii!Wszyscy ida do Wisly .P Odry W Znicza .P Dolcana !!! Wiec pytam jeszce raz Jaka to umowa ??? na co??? do czego??? i co to wogole ma byc? jakby byli tak blisko to wszystkich mlodych slali by nam zeby sie u nas ogrywali na ligowym froncie w ramach pomocy ktorej heh potrzeba nam teraz jak pieniedzy w klubie! :czerwona: dla naszych dzialaczy za to ze nie walcza o zadnego z Legionistow na wyp.
davidov83

Postprzez Onslow 2009-06-11, 1:01 pm

jaka umowa i jaka pomoc ?? bo jej jakos nie widze
Onslow

Postprzez davidov83 2009-06-11, 1:11 pm

Juz nie pamietam jaki to byl rok ale Zaglebie zawarlo umowe z Legia ! i gdzie ta pomoc??
davidov83

Postprzez f0rest! 2009-06-11, 1:15 pm

A ja was nie rozumiem ! Wisła na ludowym 100 % tak nie jestem kibicem wisły a wiernym kibicem od 15 lat naszego ukochanego klubu jakim jest zagłębiowska duma ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC!.
Dlaczego jestem za bo stadion ludowy a co za tym idzie cały nasz SOSNOWIEC zdobędzie wypromowanie i prestiż po 2 Wisła jest MISTRZEM POLSKI a co za tym idzie LIGA MISTRZÓW w SOSNOWCU !
Po 3 zawsze będzie można zobaczyć na żywo mecz nie "wystawiając buta za zagłębie dąbrowskie " z Legią !
Ale według mnie najważniejszą sprawą jest LIGA MISTRZÓW a dokładnie kwalifikacje !
f0rest!

Postprzez malkom 2009-06-11, 1:43 pm

jaka liga mistrzów! przyjedzie jakiś 4 rzędny klub z europy,którego nazwę ciężko będzie wymówić odprawi wisłę i po LM w Sosnowcu..a co z meczami PP i PL? też w Sosnowcu?
malkom

Postprzez petromar 2009-06-11, 2:21 pm

ja również ne mam nic przeciwko - graliśmy w wodzisławiu - a jakby pogoń grała w wawie - to co legia by nie pozwoliła bo zaglebie ich nie lubi - ludzie !!! troche pomyślcie - przynajmniej piłkę w dobrym wydaniu można będzie pooglądać bo niestety nasi kopacze to chyba kariery skonczą w 2 lidze z panam szatanem człowiekiem majętnym ale na piłkę za ubogim !! ja jestem za wisła w sosnowcu - kto inny?
petromar

Postprzez f0rest! 2009-06-11, 2:22 pm

malkom ty jesteś taki głupi czy udajesz cepa ?? odpowiedz mi nawet jak odpadną w 1 rundzie to już mamy dodatkowe fundusze i PRESTIŻ zobaczymy np swój stadion w TV a co za tym idzie miliony osób w POLSCE i W KRAJU PRZECIWNIKA !
f0rest!

Postprzez petromar 2009-06-11, 2:26 pm

i własnie jeszcze ten aspekt naszej współpracy - w wawie mają nas w duupie - taką współpracę to i jak moge z realem zrobić !! kasa dla klubu - ale obowiązkowo zeby to na transfery szło - tylko możemy zyskać ! a po drugie - pamiętacie co było w wawie na I lidze jak sektor pogoni nas pojechał przed meczem od ku... a legia co cisza....
petromar

Postprzez malkom 2009-06-11, 2:30 pm

f0rest! napisał(a):malkom ty jesteś taki głupi czy udajesz cepa ?? odpowiedz mi nawet jak odpadną w 1 rundzie to już mamy dodatkowe fundusze i PRESTIŻ zobaczymy np swój stadion w TV a co za tym idzie miliony osób w POLSCE i W KRAJU PRZECIWNIKA !

no faktycznie mamy co pokazywać...to już lepiej stok narciarski na środuli sie prezentuje :lol:
malkom

Postprzez f0rest! 2009-06-11, 2:35 pm

no to według ciebie lepiej żebyśmy się schowali bo nie mamy czego pokazywać ?? bo według mnie lepiej żebyśmy właśnie jak najwięcej się pokazywali zwłaszcza na scenie międzynarodowej
f0rest!

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna