Janusz Kudyba - były trener Zagłębia Sosnowiec

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Janusz Kudyba - nowy trener Zagłębia Sosnowiec

Postprzez August 2009-01-12, 7:38 pm

Kudyba: Problemy mnie nie dziwią

NOWY TRENER ZAGŁĘBIA SOSNOWIEC ROZPOCZYNA PRACĘ

Janusz Kudyba trenował jesienią Gawin Królewska Wola. Wiosną będzie szkoleniowcem Zagłębia Sosnowiec. Poprzedni klub Kudyby został rozwiązany, Zagłębie też ma problemy. - Problemy w naszym kraju nie dziwią mnie - mówi Kudyba.

Kudyba przyszedł do Zagłębia po zakończeniu rundy zimowej z drużyny Gawina Królewska Wola. Osiągnął z tym klubem spory sukces, zostawiając swoją dawną drużynę na pierwszym miejscu w II lidze. Niestety problemy z finansowaniem tego klubu zmusiły jego właściciela do rozwiązania drużyny, w efekcie czego trener miał wolną rękę w szukaniu nowego pracodawcy. Nie szukał go długo, ponieważ bardzo szybko zgłosiło się po niego właśnie Zagłębie, które akurat rozwiązało umowę z poprzednim trenerem Miroslavem Copjakiem.

Za nowym trenerem do drużyny Zagłębia powędrowało trzech nowych piłkarzy pozyskanych właśnie z Gawina. Są to: Grzegorz Dorobek, Michał Wróbel oraz Tomasz Balul. Jak przyznaje sam trener są to zawodnicy, których chciał widzieć w swojej kadrze, co nie oznacza jednak że będą oni mieli zagwarantowane miejsce w pierwszej jedenastce. - Zawodnicy ci nie są moimi pupilami i tak jak reszta zespołu, będą musieli walczyć o miejsce w składzie - mówi Kudyba trener.

Sam trener przyznaje, że lubi piłkę ofensywną i pracę z młodymi zawodnikami, wierzy też w awans do I ligi. Wiadomo jednak, że Zagłębie też ma spore problemy organizacyjne. - Nie pracuję w Polsce od dwóch lat. Problemy w naszym kraju nie dziwią mnie, ale nie przeraża mnie ta sytuacja. Gdyby tak było, nie podjąłbym się pracy w Zagłębiu - twierdzi.

Pytany o kontakt z byłym trenerem Zagłębie odpowiada, że zna i ceni trenera Copjaka jednak ma inny system pracy niż czeski szkoleniowiec, dlatego uważa, że 8-tygodniowe przygotowania do sezonu pozwolą mu doskonale poznać drużynę i dlatego nie prosił o wskazówki lub rady byłego trenera.

Kudyba przyznaje, że ma jeszcze wakat na dwa miejsca w drużynie i teraz poszukuje bramkarza oraz napastnika. Dodatkowo w piątek nowym zawodnikiem Zagłębia został Pavol Húšťava z Koszarawy Żywiec, który związał się z klubem na 2,5 roku.

Przyszłość Zagłębia wygląda obiecująco: nowy ambitny trener, który chce nauczyć swoich zawodników ofensywnej piłki, młodzi zawodnicy, z którymi trener lubi pracować, poparcie zarządu oraz nowi zawodnicy których trener zna doskonale. Co z tego wyjdzie? Przekonamy się już wiosną.
http://www.futbol.pl/index_2602.php?a_2 ... 8c3&tr=yes
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez 321 2009-01-27, 1:31 am

Szukałem w necie informacji na temat Kudyby i okazało się, że u nich to rodzinny interes :)

Paweł Kudyba - syn (rocznik 1988), gra w III ligowej Pogoni Oleśnica, która zajmuje teraz 4 miejsce w tabeli.
Dariusz Kudyba - bratanek bodajże (rocznik 1986), gra w III ligowym Bałtyku Gdynia, który zajmuje teraz 1 miejsce w tabeli.

Co ciekawe obaj są napastnikami. A przypominam, że Janusz Kudyba pełniący u nas funkcję trenera też był swego czasu napastnikiem.

Ot taka ciekawostka... A u nas napastników brakuje. ;)
321

Postprzez KalF92 2009-02-21, 8:23 pm

Mam nadzieję że Kudyba zrobi z naszych piłkarzy konkretną drużynę i da nam awans, a jeśli sprowadzi do nas kogoś ze swojej rodziny to możę i dobrze byle tylko nie faworyzował żadnego z nich .
KalF92

Postprzez sebax 2009-03-06, 4:24 pm

będzie dobrze

Admin: Piękny początek kariery na forum...
sebax

Postprzez kafel2 2009-03-29, 11:25 am

p.trenerze mając nadzieje iż czasem pan przegląda to co się pisze o Zagłębiu i o panu chcę zadać panu pytanie a mianowicie : czy tak wygląda ten ofensywny styl gry , który pan tak bardzo preferuje?
A może zawodnicy nie spełniają pana oczekiwań?
Smolec,Łuczywek,Gostomski co Ci ludzie robią w składzie ?
kafel2

Postprzez mariusz2109 2009-03-29, 12:21 pm

kafel2 napisał(a):p.trenerze mając nadzieje iż czasem pan przegląda to co się pisze o Zagłębiu i o panu chcę zadać panu pytanie a mianowicie : czy tak wygląda ten ofensywny styl gry , który pan tak bardzo preferuje?
A może zawodnicy nie spełniają pana oczekiwań?
Smolec,Łuczywek,Gostomski co Ci ludzie robią w składzie ?

A ja zadam podobne pytanie .CO PAN ROBI W ZAGŁĘBIU.Gratulacje za wczorajszy mecz oczywiście kierowany do trenera Polonia Słubice.Raków poracha,Elana CUD W OSTATNIEJ MINUCIE I OCZYWIŚCIE EUFORIA,i w Sosnowcu mogli cieszyć się piłkarze zajmującej do dzisiaj ostatnie miejsce w tabel.
ŻENADA
0 Ambicji ...PAN i oni olali sobie nas KIBICÓW i zaczeli się pierdolic ...
ZAGŁĘBIE TO MY A NIE WY !!
CO PAN TERAZ OBIECA NAM KIBICĄ
mariusz2109

Postprzez damian_2006 2009-03-29, 12:28 pm

kafel2 napisał(a):Smolec,Łuczywek,Gostomski co Ci ludzie robią w składzie

Zgadzam sie ,ale za wyjatkiem Smolca,gosciu jest po kontuzji a staral sie to jakos pociagnac
damian_2006

Postprzez OLiver 2009-03-29, 12:33 pm

Wydaje mi sie ze czas cos zrobic z ta druzyna ,tylko co,11pilkarzy nie wymienimy ,wiec czas na trenera.Ktos powie ,najlepiej zrzucic winy na trenera i go zwolnic, ale czy Kudyba cos nowego wniosl do druzyny.Nie ma w ogole pomyslu na gre ,czas zatrudnic kogos kto uratuje nas przed spadkiem!!
OLiver

Postprzez SO_1906 2009-03-29, 12:45 pm

OLiver napisał(a):Wydaje mi sie ze czas cos zrobic z ta druzyna ,tylko co,11pilkarzy nie wymienimy ,wiec czas na trenera.Ktos powie ,najlepiej zrzucic winy na trenera i go zwolnic, ale czy Kudyba cos nowego wniosl do druzyny.Nie ma w ogole pomyslu na gre ,czas zatrudnic kogos kto uratuje nas przed spadkiem!!

Ja bym spróbował z trenerem Motyką, tylko że do "dzisiejszego" Zagłębia przyjdzie tylko trener desperat lub jakiś pseudo trenerzyna bez roboty.... :kiepsko: :kiepsko:
SO_1906

Postprzez mariusz2109 2009-03-29, 12:46 pm

damian_2006 napisał(a):
kafel2 napisał(a):Smolec,Łuczywek,Gostomski co Ci ludzie robią w składzie

Zgadzam sie ,ale za wyjatkiem Smolca,gosciu jest po kontuzji a staral sie to jakos pociagnac

Kur..Gówno nas kibiców obchodzi kontuzje Smolców,Szatanów i innych gnoi, Zero ambicji, Zagłębie zero ambicji - takimi słowami żegnali kibice schodzących do szatni piłkarzy .Klasę po meczu pokazał Myśliwy. - Pozostaje nam tylko spuścić głowy, przeprosić kibiców, pogratulować przeciwnikowi zwycięstwa i od następnego spotkania nie przechodzić obok meczu, tylko walczyć -
ZA TO FACETA SZANUJE
WSTYD,HAŃBA,ŻENADA TO ZA MAŁO POWIEDZIANE!!
ZAGŁĘBIE TO MY A NIE WY!!!
mariusz2109

Postprzez LucasUSA 2009-03-29, 1:24 pm

Coz, wzieto pakiet z Gawina, promocja jak w kiepskim supermarkecie - kup trenera, dorzucimy pilkarzy za darmo. Tylko supermarkety robia takie promocje, zeby pozbyc sie towaru z polek. Z Gawina dostaly nam sie odpady, napastnicy poszli gdzie indziej, a przede wszystkim pilka nozna to gra druzynowa i po rozbiciu dobrej druzyny jej poszczegolni czlonkowie okazuja sie czesto strasznymi przecietniakami. Juz nie o to chodzi, ze nie strzelamy goli - defensywa to farsa - Slubice aplikuja nam dwa gole.

Juz tesknie za Copijakiem - ten przynajmniej by im "nagadal".
LucasUSA

Postprzez mariusz2109 2009-03-29, 1:35 pm

:brawo:
LucasUSA napisał(a):Coz, wzieto pakiet z Gawina, promocja jak w kiepskim supermarkecie - kup trenera, dorzucimy pilkarzy za darmo. Tylko supermarkety robia takie promocje, zeby pozbyc sie towaru z polek. Z Gawina dostaly nam sie odpady, napastnicy poszli gdzie indziej, a przede wszystkim pilka nozna to gra druzynowa i po rozbiciu dobrej druzyny jej poszczegolni czlonkowie okazuja sie czesto strasznymi przecietniakami. Juz nie o to chodzi, ze nie strzelamy goli - defensywa to farsa - Slubice aplikuja nam dwa gole.

Juz tesknie za Copijakiem - ten przynajmniej by im "nagadal".

:brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo:

Jak mi sensownie wyjaśnisz co ten post wnosi do dyskusji to jesteś mistrzem. Wyluzuj
mariusz2109

Postprzez OLiver 2009-03-29, 2:30 pm

Ja wiem ze ktos napisze ,ze slabi pilkarze ,ale jak sie oglada gre Zaglebia od sparingow do meczu wczorajszego to sie cisnie na usta jedno pytanie.Co oni robia na treningach ,ja naprawde nie wiem ze gawin gral tak dobrze ,a my gramy tak zle.Nie ma w ogole zadnej mysli szkoleniowej .Teraz gramy z chemikiem police ,jak tam nie wygramy to czas na zmiane trenera ,bo po ca ciagnac cos z czego nie ma zadnej przyszlosci.Nie wyobrazam by Zaglebie moglo jeszcze spasc lige nizej......
OLiver

Postprzez pAwLaS 2009-03-29, 5:19 pm

Copijak był bardzo dobry. Zagłębie grało dobrze, nie mówie że bardzo dobrze, ale dobrze i przynajmniej penych ważnych rywali potrafiliśmy pokonać. A ty przychodzi Pan Kudyba i Na swoim stadionie jesteśmy bez zwycięstwa. COŚ JEST NIE TAK. Myślałem że Raków to był wypadek przy pracy, ale Polonia Słubice NO TO JUŻ SIĘ ZAŁAMAŁEM I WIEM ŻE TO NIE BYŁ PRZYPADEK. I tak jak powiedział OLiver jeżeli z Chemikiem bedzie tak samo, czas zmienić trenera, bo Copijak z tymi piłkarzami wygrywał. Pozdrawiam
pAwLaS

Postprzez emdżej 2009-03-29, 6:24 pm

Nie mam zamiaru tu bronić Kudyby, ale mam nadzieję, że powiecie mi jedno. A mianowicie co ma trener do tego, że "wielki piłkarz" nie potrafi podać celnie do kolegi stojącego kilka metrów obok? Trener ma im taktykę ustalać, treningi prowadzić czy uczyć ich jak prosto piłkę kopnąć? Tej umiejętności wczoraj nie widziałem.
emdżej

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna