Vigo- Nowy sponsor techniczny Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Przemek26 2008-07-16, 7:03 am

Raul75 napisał(a):pytanie nr 1: czy klub przewiduje sprzedaż koszulek dla kibiców pytanie nr 2: czy już można podać konkretny wzór jaki zostal wybrany? (wersja home i away)

Tylko trzeba co sezon kupowac aktualne koszulki.
Przemek26

Postprzez zag23 2008-07-16, 9:41 pm

Koszulki, w których Zagłębie grało dzisiaj są bardzo ładne a wy jakie macie zdanie ?
zag23

Postprzez PawełK 2008-07-16, 11:19 pm

zag23 napisał(a):Koszulki, w których Zagłębie grało dzisiaj są bardzo ładne a wy jakie macie zdanie ?

To sÄ… nowe stroje.
PawełK
pyszałek

Postprzez Przemek26 2008-07-17, 7:18 am

PawełK napisał(a):
zag23 napisał(a):Koszulki, w których Zagłębie grało dzisiaj są bardzo ładne a wy jakie macie zdanie ?

To sÄ… nowe stroje.

A ja jestem rozczarowany tymi strojami. Nie podoboają mi się ten lamas, czy to sa stroję u siebie, wyjazdowe , czy też trzeci komplet??
Przemek26

Postprzez Raul75 2008-07-17, 10:05 pm

Przemek26 napisał(a):
PawełK napisał(a):

To sÄ… nowe stroje.

A ja jestem rozczarowany tymi strojami. Nie podoboają mi się ten lamas, czy to sa stroję u siebie, wyjazdowe , czy też trzeci komplet??

o gustach się nie dyskutuje podobno ale muszę przyznać, że ładne. Ciekaw jestem jak wyglądają pozostałe i trochę przykro, że nie ma żadnego sponsora z przodu. Możnaby trochę budżet podreperować a tymczasem wygląda na to, że o dodatkowe środki jest bardzo trudno. Nadal nie wiem jednak czy klub przewidział sprzedaż koszulek dla kibiców. Może PawełK coś wie na temat?
Raul75

Postprzez Fahrenheit 2008-07-29, 11:15 am

szkoda tylko ze czlowiek odpowiedzialny za te stroje nie wie jakie mamy barwy :?

Obrazek

czerwona koszulka i biało - zielona wstega?

to kolejnosc tez juz nie ma znaczenia?
Fahrenheit

Postprzez ZAGLEBIAK00 2008-07-29, 11:31 am

Widocznie dla nie których już nie ale takich mamy działaczy bo wystarczyło powiedzieć jedno zdanie.
ZAGLEBIAK00
Mistrz ortografii

Postprzez Mathof 2008-07-29, 1:59 pm

Bo tam zasiadają jełopy co nie mają pary w gębie, jak chodzi o klub to siedzą cicho, a jak na sparingu dziecko chce sobie wziąć piłkę która wpadła na trybuny to robią akcje rodem z zatrzymań CBA.

Ile ta piłka 70zl, 100zl no tak klub prowadzi politykę taniego sportu gdzie bilety na III lige są po 15 zł a poziom gry nie wart 1zł ale co robić i tak pójdzie się na mecz ;]
Mathof

Postprzez Fahrenheit 2008-07-29, 3:43 pm

Mathof napisał(a):Bo tam zasiadają jełopy co nie mają pary w gębie, jak chodzi o klub to siedzą cicho, a jak na sparingu dziecko chce sobie wziąć piłkę która wpadła na trybuny to robią akcje rodem z zatrzymań CBA.

Ile ta piłka 70zl, 100zl no tak klub prowadzi politykę taniego sportu gdzie bilety na III lige są po 15 zł a poziom gry nie wart 1zł ale co robić i tak pójdzie się na mecz ;]

zgadzam sie z Toba w 100 %

zarzadzajacy klubem ludzie zamiast sie skupic na odbudowaniu zaufania ludu wydaja sie bardziej zajmowac innymi rzeczami szukaja oszczednosci a pewnie sa w klubie zatrudnieni ludzie ktorzy wcale nie musza byc zatrudnieni i pewnie sa dosc niezle oplacani....

zamiast zrobic bilety po 5 zl aby podobnie jak w niedaleko oddalonym Zabrzu stworzyc atmosfere i przyciagnac sponsorow "klimatem stadionu" to daja smieszna cene 15 zl na trybune ktora kryta jest tylko z nazwy.... widocznie kieruja sie mysleniem "kto ma przyjsc to i tak przyjdzie" i maja racje tylko ze przyjdzie 2 - 3 tys ludzi zamiast 8-10, bo za 15 zl lepiej isc z dupa albo kumplami pod parasol niz na stadion.

a niby mialo byc normalnie, ze klub prowadza ludzie - kibice.... śmię powatpiewac...
Fahrenheit

Postprzez *Tolek* 2008-07-29, 4:15 pm

A mnie sie wydaje, ze nowa koszulka (ta co byla na sparingu) mogla by stanowic wzor kosuzlki kibcowskiej. Nie wazne jaki % jest zieleni i bieli, wazne ze sa zachowane barwy...
A poza tym jakby nie bylo koszulki nawiazuja ;) Czerwone Zaglebie ^^
*Tolek*

Postprzez Fahrenheit 2008-07-29, 4:30 pm

*Tolek* napisał(a):A mnie sie wydaje, ze nowa koszulka (ta co byla na sparingu) mogla by stanowic wzor kosuzlki kibcowskiej. Nie wazne jaki % jest zieleni i bieli, wazne ze sa zachowane barwy...

Masz 14 lat i Ty wiesz z pewnoscia ze nawiazuja....

i jakbys umial czytac to wiedzialbys ze nie chodzi mi o % zielonego i bialego tylko o ustawienie kolorow....
chociaz i sluszna uwaga z Twojej strony, gdyby ta szarfa (w odpowiednim ustawieniu) byla wieksza to koszulka wygladala by ciekawiej... a takto... praktycznie cala czerwona, w żadnym elemencie nie jest charakterystyczna.

P.S.

Co ma klub pilkarski Zaglebie Sosnowiec wspolnego z "Czerwonym Zagłebiem"? (poza nazwa)
Jak jestes taki madry to odpowiedz.
Fahrenheit

Postprzez Mathof 2008-07-29, 7:37 pm

Ogólnie nie wiem czemu wszyscy się chwalą ,,Czerwone Zagłębie" przecież to na wstępie bije komunizmem a komunizm trzeba niszczyć ;]
Mathof

Postprzez *Tolek* 2008-07-29, 8:08 pm

Fahrenheit napisał(a):
*Tolek* napisał(a):A mnie sie wydaje, ze nowa koszulka (ta co byla na sparingu) mogla by stanowic wzor kosuzlki kibcowskiej. Nie wazne jaki % jest zieleni i bieli, wazne ze sa zachowane barwy...

Masz 14 lat i Ty wiesz z pewnoscia ze nawiazuja....

i jakbys umial czytac to wiedzialbys ze nie chodzi mi o % zielonego i bialego tylko o ustawienie kolorow....
chociaz i sluszna uwaga z Twojej strony, gdyby ta szarfa (w odpowiednim ustawieniu) byla wieksza to koszulka wygladala by ciekawiej... a takto... praktycznie cala czerwona, w żadnym elemencie nie jest charakterystyczna.

P.S.

Co ma klub pilkarski Zaglebie Sosnowiec wspolnego z "Czerwonym Zagłebiem"? (poza nazwa)
Jak jestes taki madry to odpowiedz.

Nie, wiesz przepraszam ze mam 14 lat, od mówie pokute...
*Tolek*

Postprzez Blajpios 2008-07-29, 8:17 pm

Mathof napisał(a):Ogólnie nie wiem czemu wszyscy się chwalą ,,Czerwone Zagłębie" przecież to na wstępie bije komunizmem a komunizm trzeba niszczyć ;]

Hm. Rzeczywiście, co do komunizmu, to myślę podobnie - i ze smutkiem stwierdzam, że do dziś skutki komunistycznej propagandy złowieszcze swe żniwo przynoszą. Baaardzo zasmucają mnie wciąż namiętnie pokazywane i oglądane np. różne szariki, klossy, pokazany bodaj wczoraj w Kino Polskie film Kuca (piszącego się dzisiaj Kutz) wpisujący się w klimat dystansu wobec AK a nawet Alternatywy itp podtrzymujące klimat PRL. Skandal ten dobrze obrazuje fakt, że oto obozy koncentracyjne komunistyczne nie mniej milionów ludzi pochłonęły co nazistowskie - a bynajmniej nie było Norymbergi dla nich i do dzisiaj praktycznie ludzie w ten ogrom zła nie uwierzyli, wspominają często zależność komunistyczną z nostalgią. Również więc przywracanie Czerwonego Zagłębia do prawdziwych, niekomunistycznych wymiarów - tak samo perfidnie przez pogrobowców komunizmu może być wykorzystane do przemycania przywiązań do "dobrego, starego komunistycznego ładu".
Mimo wszystko jednak - nawet jeżeli i do socjalizmu ma się stosunek zdystansowany - to trzeba powiedzieć, że Czerwone Zagłębie jako komunistyczne, zostało przez komunistów ukradzione i zawłaszczone. Rewolucja Czerwonego Zagłębia - to raczej socjaliści (czyli środowisko, które dziś najbardziej, to... PiSowi imponuje). Hasła rewolucji - to m.in. wyzwolenie owszem, z carskiej okupacji - ale to znaczy, że nie tylko z opresji robotnika, której doświadczał od właściciela. To był ruch też narodowowyzwoleńczy, domagali się Państwa Polskiego. Zupełnie inaczej, niż komuniści, chcący właśnie komuny. Tyle, że po wojnie to zawłaszczono. Najpierw spacyfikowano PPS polski - potem ukradziono i Czerwone Zagłębie. Warto też pamiętać, że tu właśnie dużo było tych przedwojennych działaczy, wg PZPRu "Czerwonego czyli komunistycznego Zagłębia" - i oni szybko mogli się zorientować w tym, że to nie tak jest, jak hasła Czerwonego Zagłębia mówiły; wśród pierwszych strajków w Polsce w 1947 roku bodaj - znajdziejmy Sosnowiec, Zagłębie właśnie. Tak więc, z tym Czerwonym Zagłębiem komunistycznym - też należy ostrożnie a najlepiej się rozprawić. W Hyde Parku chyba były ciekawe wyjaśnienia na temat Czerwonego Zagłębia, ale chyba zniknęły, na hasło, by nie promować konkurencji, czyli zaglebie.info - choć to przecież inne charaktery portali.
Przy czym jednocześnie nie byłoby dobrze, gdyby odkłamywać w kierunku tylko zacieśnienia wizji, że Czerwone Zagłębie to tylko jedna opcja, robociarsko- lewicowa, socjalizująca, bo choć historia rewolucji to jedno - to jednak region jest czymś szerszym i zapisywanie go do jednej opcji byłoby szkodliwe. W gruncie rzeczy, najlepiej byłoby skorzystać z mądrości wspólnego mianownika: Czerwone, bo rozgrzanych serc, braterstwem, miłością, bliskością dla człowieka i pracą zaangażowaną, "dla swoich". To byłby najlepszy kierunek.
Uff. Długi "off topic wyszedł". To jeszcze tylko - jak już - dodam. W tym duchu też nie rozumiem - by nie napisać, że uważam za jakieś głupie działania - choćby z racji że region nieliczny, dzielić go jeszcze, wyrzucać ludziom, że przyjechali z Kielc na przykład. Z jednej strony - to przecież naturalna baza. Zagłębie, od Sosnowca, poza Jaworzno, Olkusz, Zawiercie - to Małopolska Zachodnia była, jak i Kielce do Małopolski przed zaborami się liczyły... Przed wojną Sosnowiec i Zagłębie stolicę wojewódzką gdzie miał? Czyli - to naturalne związki. Prócz tego zaś - podzielony region jeszcze dzielić? Toż to głupota. Owszem, wskazując niemiłe cechy, można pomagać do ich wyzbycia się - najlepiej, gdy się pokaże też i dobre. I vice versa.
No, to przepraszam, bo off topic rzeczywiście długachny, już nie będę tu się w tej kwestii w najbliższym czasie wypowiadać.
By zaś powrócić trochę do tematu, to napiszę tak: nowe stroje rzeczywiście kolorystycznie brzydkie nie są, choć można by się nad lepszym wtopieniem trzech barw zastanawiać, choćby co do tego pasa większego. Niemniej - problemem znów zostaje wkomponowanie w historię, niestety nie najmocniejsza strona Polaków po komuniźmie.
Blajpios

Postprzez kret75 2008-07-29, 8:40 pm

Czerwone Zagłębie
http://pl.wikipedia.org/wiki/Czerwone_Z ... 2%C4%99bie

Czerwone Zagłębie – okreÅ›lenie używane w odniesieniu do Zagłębia DÄ…browskiego podkreÅ›lajÄ…ce silne zwiÄ…zki regionu z ruchem robotniczym.

Zagłębie było na przełomie XIX i XX wieku najbardziej uprzemysłowionym regionem na ziemiach polskich pod zaborem rosyjskim. Tutaj duże wpływy miała Socjaldemokracja Królestwa Polskiego i Litwy, tu także na fali strajków w 1905 doszło do utworzenia krótkotrwałej "Republiki Zagłębiowskiej".

W dwudziestoleciu międzywojennym wpływy lewicowe nie malały, dużą rolę odgrywała na tym terenie Polska Partia Socjalistyczna. Po II wojnie światowej tradycje lewicowego "Czerwonego Zagłębia" znacznie eksponowano, szczególnie w okresie, kiedy I sekretarzem PZPR był wywodzący się stąd Edward Gierek.
kret75
Osiedle Piastów

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników