Zagłębie Sosnowiec - Odra Wodzisław 08.12.2007. godz. 16:00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Lars 2007-12-07, 12:39 pm

flex napisał(a):
stoner napisał(a):Niestety, ale mam złe przeczucia. Wydaje mi się, ze w takiej sytuacji w jakiej jesteśmy nasi nie udźwigną ciężaru gry z "teoretycznie słabszym" od poprzednich rywalem.
Obym się mylił.

Przestańcie już pisać o "teoretycznie słabszym" przeciwniku. Słabsza to Odra jest od Wisły i Lecha, ale tabela nie wskazuje, żeby była słabsza od Zagłębia Sosnowiec.

dokładnie napisaliście to samo <LOL>
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez STS_1906DG 2007-12-07, 12:58 pm

Najważniejsze to nie bać się dryblingów, bo to nic strasznego. Wejdzie ktoś w pole karne z piłką na pełnym biegu, i albo zostanie sfaulowany, albo uderzy, może oczywiście stracić piłkę, ale rzadko, i co szkodzi spróbować ? Zresztą nasi obrońcy sami powinni wiedzieć że to skutkuje, sami dają się tak robić...

A sędzia z Katowic. No nie mogę, naprawdę jebać PZPN :/ Czy oni myślą że sędziowie to są uczciwi :/ ? No to mamy poważny minus tego spotkania.
STS_1906DG

Postprzez HrabiaZąbek 2007-12-08, 12:25 pm

Kluczowe rozdanie

Nie jest wielką tajemnicą, że spotkanie Zagłębia z Odrą będzie miało kluczowe znaczenie dla wielu piłkarzy sosnowieckiego klubu. Trener Romuald Szukiełowicz nie kryje się, i wszem i wobec zapowiada w zespole rewolucyjne zmiany. Z kolei zdobycie kompletu punktów z Odrą dawałoby jeszcze cień szansy na włączenie się do rywalizacji o utrzymanie się w ekstraklasie.

Urlop dla nielicznych
- Nie, na pewno nie wywiesiłem białej flagi, bo nie mam w zwyczaju poddawać się, gdy jeszcze się gra - tłumaczy trener Romuald Szukiełowicz. - Podczas zajęć oraz meczów nie tylko ligowych przekonałem się o możliwościach poszczególnych piłkarzy. Ostatnie występy z Wisłą oraz Lechem dowiodły, że przy maksymalnej koncentracji potrafimy nawiązać rywalizację. Możemy pokusić się o wygraną, ale pod warunkiem, że znów nie przytrafią nam błędy z potyczki z krakowianami.
Po końcowym gwizdku trener Szukiełowicz zakomunikuje niektórym zawodnikom, że spokojnie mogą udać się na urlop, zaś resztę czekają trudne rozmowy o przyszłości.

Bieda jednoczy
Janusz Białek, trener Odry, miał okazję prowadzić Zagłębie i pewnie zna wszystkie zalety oraz minusy drużyny. - Trochę się zmieniło, ale większość zawodników z moich czasów pozostało - mówi szkoleniowiec Odry. - W pierwszym meczu wygraliśmy 1-0, choć wówczas nie miałem okazji prowadzić drużyny. Teraz obie jedenastki są w zupełnie innym miejscu. Sosnowiczanie ostatnio pokazali się z jak najlepszej strony, dzielnie walcząc z wyżej notowanymi zespołami Wisły, Lecha oraz Górnika.
W Odrze jest kilku zawodników kontuzjowanych i wszyscy w klubie zdają sobie sprawę, że skala trudności wzrasta. - U nas paradoksalnie, gdy mamy kłopoty personalne, wówczas piłkarze potrafią się wznieść na wyżyny - dodaje szkoleniowiec z Wodzisławia Śl. - O ostatnich wyczynach już zapomnieliśmy i w Sosnowcu czeka nas twardy bój. O ewentualnym naszym powodzeniu zadecyduje cały zespół, bo nie mamy takich indywidualności, jak kilka czołowych zespołów.

Znów dżokerem?
W I rundzie wodzisławianie pokonali beniaminka z Sosnowca 1-0, a autorem „złotej” bramki dla Odry był Jakub Biskup, który na boisku pojawił się dopiero w drugiej połowie, zastępując Damiana Seweryna. - To jeszcze nic pewnego, ale mam nadzieję, że tym razem nie będę dżokerem, tylko wyjdę w podstawowej jedenastce - powiedział Jakub Biskup (na zdjęciu obok). - Chciałbym również teraz strzelić bramkę, która dałaby nam trzy punkty. Zdajemy sobie sprawę z tego, że Zagłębie na własnym boisku i przed własną publicznością jest drużyną groźniejszą niż w meczach wyjazdowych, lecz nie zmienia to faktu, że jest w naszym zasięgu. Wprawdzie - podobnie jak u nas - zmienił się tam trener, ale siła zespołu z Sosnowca jest porównywalna do tej, którą demonstrowali kilka miesięcy wcześniej.
Piłkarze Odry doskonale zdają sobie sprawę z wagi sobotniego spotkania. - Zwycięstwo i powiększenie dorobku punktowego o trzy „oczka”, gwarantuje nam nie tylko ucieczkę ze strefy spadkowej, ale również spokojne Święta - powiedział Biskup. - Nie chcemy bowiem drugi rok z rzędu przeżywać stresów dramatycznej walki o utrzymanie. Jestem przekonany, że ostatnie występy - w lidze i w Pucharze Ekstraklasy - pokazały, że kryzys mamy za sobą. Jeżeli zademonstrujemy taki luz psychiczny, jak w kilku poprzednich spotkaniach, jestem spokojny o korzystny wynik.

Obrazek

Pożegnania

Zagłębie nie zaznało smaku zwycięstwa od 10 kolejek. Ostatnie zwycięstwo sosnowiczanie zaliczyli 31 sierpnia br. w... Wodzisławiu Śląskim, pokonując Jagiellonię Białystok 3-1.
Meczem w Sosnowcu żegna się z Odrą Marcin Nowacki, który po okresie wypożyczenia wraca do Groclinu Dyskobolii. W tej samej sytuacji są Jakub Grzegorzewski, który nie zagra z powodu kontuzji oraz Bartosz Iwan, który rozpocznie mecz na ławce rezerwowych.
W podstawowym składzie gości ma wyjść Arkadiusz Aleksander, który przepustkę do wyjściowej „11” wywalczył we wtorek, strzelając trzy gole Polonii Bytom w meczu Pucharu Ekstraklasy.
Dawid Skrzypek, wychowanek Zagłębia, miał krótki epizod w Odrze (jesień 2002), grając w trzech ligowych oraz jednym pucharowym meczu zaledwie 77 minut. - Trener Ryszard Wieczorek nie dawał mi szansy i teraz na zakończenie chciałem zagrać - mówi „Dede”. - Niestety, zachorowałem i przed dwoma dniami wróciłem dopiero do treningu. Będę kibicował kolegom i trzymał kciuki.
Kilku Zagłębia już się pogodziło z faktem, że w przerwie zimowej opuszczą klub. Kto wie, czy m.in. Jacek Paczkowski, Dariusz Kozubek, Admir Adżem, Jarosław Białek, Grzegorz Kmiecik, Krystian Prymula nie będą szukali nowych pracodawców.

http://www.dzienniksport.com/index.php?option=com_content&task=view&id=327&ac=0&Itemid=62
HrabiaZąbek

Postprzez koper1981 2007-12-08, 12:46 pm

oddam bilet na zaglebie bo moja dziewczyna zrezygnowala niestety a szkoda zeby sie zmarnowal:)moje gg 7530584
koper1981

Postprzez koszki 2007-12-08, 1:52 pm

A daja jeszcze w sklepach bilet za 8 browarków?
koszki

Postprzez JDKO E-g 2007-12-08, 3:09 pm

Zagłębie musi wygrać z ta słabą Odrą !!! ZAGŁĘBIE ZAGŁĘBIE ZAGŁEBIE !!!
JDKO E-g

Postprzez picard 2007-12-08, 5:56 pm

Panie Baczyński i co kibice mają płacić te 25 zł za bilet (sektor stawiki) aby oglądać płkarzy którzy by dostali baty ( i bedą dostawać juz niestety wkrótce)nawet w 3 lidze............CHYTRY DWA RAZY TRACI PANIE SZATAN
picard

Postprzez Warson 2007-12-08, 6:05 pm

Po meczu Powiem tylko Tyle, ci co czytaja regularnie psoty będe wiedziec o co chodzi.

- "Miałem Racje..."
Warson

Postprzez Sachi 2007-12-08, 6:18 pm

Żal.pl - teoretycznie to wystarczyło by za komentarz. Ale nie mnie. Tak więc jedziemy kolejno po zawodnikach, tych których byłem w stanie wyłapać, że coś robili:
(skala ocen 1-10, od bramki)

Bensz - 4 - Błąd przy pierwszej bramce, tak w sumie to asystę mu zaliczyć. Jednak i tak lepiej niż większość grajków.
Marek - 3
Hosic - 3/4
Kłoda - 4- Kilka rajdów bokiem. Szkoda, że wyszło z nich całe gówno
Cygnar - 3
Skórski - 3/4
Berensztajn - 3 - Miało być 2 ale raz ładnie w bramkę strzelił :<
Pach - 4 - Kilka rajdów. Nic poza tym.
Bednar - 3 - Rozumiem, urodziny etc. Ale czasem trzeba minąć obrońców i dobiec do piłki wystawionej przez kogoś.
Kmiecik -3 - Kilka razy wystawił do przodu. Kilka razy dobrze, ale więcej razy za mocno i wyszło całe NIC

Zmiennicy:

Folc - 1 - OMG, tego koło "Bartka" postawić i pokazywać, które drzewo prawdziwe. Piłkę miał DWA razy, raz głową i raz podawał. Miałby trzy ale korzonek za nisko podniósł
Bagnicki - 3
Ozi - 3/4 - Bo rajdy, bo całkiem skuteczne. Ale dałbym prędzej 3 bo nie umiał wywalczyć sobie jej od obrońców :<

Ogólnie: Graliśmy tak do dupy, ze aż szkoda było patrzeć. W drugiej lidze grają lepiej, ładniej i przede wszystkim SKUTECZNIEJ. Bo jeśli Legia przez pewien czas miała niską skuteczność (vel Takesure) to my nie mamy jej WCALE. Po części nie dziwię się, że niektórzy zaczęli wychodzić ale jak ktoś kocha klub to zostaje na trybunach, nieważne co się dzieje.

Sędzia: Ja pier*. Takiego ciecia to nie widziałem. Kartke pokazał RAZ. A nasi notorycznie leżeli na ziemi. Kmiecik kilka razy, ktoś (nie wdziałem za dobrze) pod samym polem karnym gdy nie miał piłki. Ale faule dla Odry to odgwizdywał jak posrany. Z resztą, ci z Odry to świetni aktorzy. Te przeskoki z upadkiem nad nogami naszych robiły wrażenie.
Sachi

Postprzez mario999 2007-12-08, 6:27 pm

to jest k***a chore nierozumiem tych pseudopilkarzy. najwazniejszy mecz a oni odpierdolili taka kaszane ze az zygac czlowiekowi sie chce. zero ambicji bo jezeli chodzi o umiejetnosci to ich wogole niemaja. kmiecik prosze cie zmien dyscypline sportu. gawecki prawie jak pilkarz. berensztajn taniec z gwiazdami tam moze bedziesz mial szanse. o reszcie niechce mi sie juz pisac bo taki jestem wkurwiony
mario999

Postprzez luks 2007-12-08, 6:34 pm

ŻENADA. Właściwie nie ma o czym pisać i kogo chwalić. Wg mojej skali, żaden z grających dzisiaj piłkarzy nie zasłużył nawet na 3 (w 10 stopniowej skali). Mam WIELKĄ nadzieję, iż 99% z tego czegoś biegającego dzisiaj po boisku już nigdy nie dostanie szansy na grę w Zagłębiu. A teraz muszę się napić bo mi spier... sobotę.
luks

Postprzez Lars 2007-12-08, 6:37 pm

żenada.
jesteście zajebiści !!!
po meczu mają być ogłoszone decyzje kadrowe.
dla mnie one są proste: zostaje Bensz, Marek, Kłoda i Bednar.
reszta wyjazd z Sosnowca !!!
budujemy od nowa zespółz myślą o 3lidze, w której będziemy chcieli zostać tylko sezon.
ani jeden pojedynek 1 na 1 nie wygrany przez całe 90 jebanych minut !!!
Bensz dziś zawalił ale gdyby nie bensz to zas nie było by 1ptk z Lechem
jeszcze raz sie powtorze:
Bensz, Marek, Kłoda i Bednar a cała reszta niech wypierdala szukać roboty gdzie indziej.
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez Sachi 2007-12-08, 6:42 pm

Ja bym był za tym, żeby nasz kapitan jeszcze został i ostatecznie Kaliciak bo jakoś mi się wydaje, że nasz obrońca (K) z taką Wisłą grał dobrze (do momentu tej kontuzji pachwiny czy czegoś), Berliński imo z meczu na mecz gra lepiej. Czyli imo ta dwójka powinna także zostać ;] (Ten Kaliciak to chyba na przekór większości xd)
Sachi

Postprzez KRIS6411 2007-12-08, 6:44 pm

popieram -tragedia i żenada z taka grąto może 3 liga bo w II nie byłoby szans tak sp***ć taki mecz potrafią tylko nasi pseudograjkowie , śmiem twierdzić że z ME zagraliby lepiej a przede wszystkim ambitniej bo z Odrą wystarczyło grać na maxa zaangazowania i była ona do ogrania , a właściwie to nie chce mi się gadać i wróciłem po meczu wk*** TYM PANOM JUŻ DZIĘKUJEMY
KRIS6411

Postprzez mario999 2007-12-08, 6:45 pm

Sachi napisał(a):Ja bym był za tym, żeby nasz kapitan jeszcze został i ostatecznie Kaliciak bo jakoś mi się wydaje, że nasz obrońca (K) z taką Wisłą grał dobrze (do momentu tej kontuzji pachwiny czy czegoś), Berliński imo z meczu na mecz gra lepiej. Czyli imo ta dwójka powinna także zostać ;] (Ten Kaliciak to chyba na przekór większości xd)

A ty wogole byles na meczu z Wisla ze mowisz ze Kaliciak gral dobrze? Dobrze gral a zawalil 2 bramki niezle rozumowanie. Co do Berlinskiego jestem na tak przynajmniej zostawia serce na boisku
mario999

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna