Górnik Zabrze - Zagłębie Sosnowiec

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez mayday77 2007-10-03, 10:21 pm

topik napisał(a):
mayday77 napisał(a):No cóż przegraliśmy w PE,ale w Ekstraklasie przy dobrej grze i poukładanej taktyce możemy wywalczyć korzystny wynik.Nie będzie w składzie Górnika motoru napędowego i głównego rozgrywającego-Brzęczka,więc może nasz "1 rozgrywający"-Berensztajn przejmie na siebie dowodzenie w tym meczu.

Chyba żartujesz i to ostro..

Pewnie że sobie robię jaja,przegramy 5:0,a wszystkie bramki strzeli nam Hajto i będzie miał wielkie pretensje do sędziów za stronnicze sędziowanie na korzyść Zagłębbia.
A tak na powarznie-widzę że nie oriętujesz się w realiach polskiej piłki nożnej,więc Ci podpowiem,że przy dobrej taktyce i mądrym podejściu do meczu można wygrać z lepszym piłkarsko zespołem(przykład-Polonia Bytom wygrywa z Lubinem).
Więc jeżeli myślisz że nasi piłkarze stoją na straconej pozycji,
to chyba powinieneś zmienić zainteresowania,albo klub.

Chyba że mieszkasz w pobliżu ul.Roosvelta. :056: :056: :056:
mayday77

Postprzez Przemek26 2007-10-04, 6:18 am

mayday77 napisał(a):No cóż przegraliśmy w PE,ale w Ekstraklasie przy dobrej grze i poukładanej taktyce możemy wywalczyć korzystny wynik.Nie będzie w składzie Górnika motoru napędowego i głównego rozgrywającego-Brzęczka,więc może nasz "1 rozgrywający"-Berensztajn przejmie na siebie dowodzenie w tym meczu.

A ja mam mieszane uczucia przed sobotnim meczem.Niby to mało znaczący PE ale zawsze jakaś psychologiczna nutka przy podobnych sytuacjach jest. Grając rezerwy na rezerwy z Bełchatowem , zgraliśmi ambitnie i na maksa w końcówce co dało wygraną. Wczoraj już przy bardzo głębokich rezerwach opierając relację mecz był cienki. Wiem że liga to nr 1 ale myslałem ze bardziej ambitnie do tego meczu podejdą zawodnicy.Wiem że w sobotę mecz będzie kompletnie inny skład ,podejście zaangażowanie oby wystraczyło. No chyba że zagramy jak Serbki w drugim meczu z naszymi pseudo siatkarkami. :D :D :D
Przemek26

Postprzez prawy 2007-10-04, 8:52 am

ul.Roosvelta, a gdziez to taka ulica jest?
prawy

Postprzez emdżej 2007-10-04, 9:58 am

prawy napisał(a):ul.Roosvelta, a gdziez to taka ulica jest?

Cóż za debiut.

Co do meczu to myślę, że spotkania o Puchar Ekstraklasy nie dają odpowiedzi na żadne pytania dotyczące drużyny, gdyż te rozgrywki są olewane przez wszystkich i są totalnym nieporozumieniem.
emdżej

Postprzez PaprykarZ19 2007-10-04, 10:55 am

Szkoda, że Kmiecik doznał kontuzji. Mimo wszystko przydałby nam się nie tylko w tym meczu.
Taktyka na ten mecz to walka, walka i jeszcze raz walka, musimy być maksymalnie zdeterminowani do osiągnięcia zamierzonego celu, nie bać się, czuć respekt do przeciwnika, ale wierzyć we własne umiejętności! Górnik to nie Manchester, możemy z nimi grać jak równy z równym. U siebie grają dobrze i szczęśliwie co daje im punkty, my na wyjazdach słabo się spisujemy, ale najwyższy czas przełamać tą fatalną passę i przy odrobinie szczęścia (które do tej pory nam nie sprzyjało), przywieźć z Zabrza jakieś punkty, a może nawet zgarnąć całą pulę!

Gąsiński
Kłoda Kaliciak Marek Adżem
Piątkowski Berek Pach Cygnar
Folc Prymula

Ale raczej takiego składu do gry nie desygnuje trener Kowalik, znajdzie się w nim zapewne Berliński, Kozubek, Hosić, Bagnicki..

A co do kibiców Górnika, to trafił im się dobry sponsor,trener, parę zwycięstw u siebie i środek tabeli, a oni już chodzą z nosami zadartymi na kwintę i patrzą na wszystkich z góry! Radzę wam schłodzić głowy..
PaprykarZ19

Postprzez dziejus 2007-10-04, 11:11 am

Bez urazy ale nos moze byc tylko zwieszony na kwinte.Mlodziez nas czyta i nie chce zeby potem wygadywaly takie glupoty jak politycy.
dziejus

Postprzez mike79 2007-10-04, 11:27 am

Grunt żeby pewnośc siebie i buta przeszła z kibiców Górnika na ich zawodników. Oj mogą się wtedy bardzo zdziwic. Wierzę że tego meczu nie przegramy i w koncu chu...wa karta się od Nas odwróci. Po raz kolejny więc powtórzę BAC SIĘ ABSOLUTNIE NIE MA KOGO !! To nie Legia, Wisła czy Groclin !!
mike79

Lokalizacja: SOSNOWIEC-piękna okolica gdyby nie WARSZAWA byłaby STOLICA

Postprzez bolo73 2007-10-04, 11:40 am

Prawda jest okrutna i wiedziałem o niej a wraz ze mną kilku innych kolegów udzielających się na tym forum jeszcze przed rozpoczęciem rozgrywek OE.Problem w tym,że większość z Was Drodzy Koledzy nie chce się z nią oswoić.Najwyższy czas aby pogodzić się z faktami i ocenić sytuację w miarę realnie.Jesteśmy słabi piłkarsko ponieważ mamy zawodników takich jakich mamy i jestem pewien,że grając obecnie w 2 lidze zajmowalibyśmy miejsce gdzieś w okolicach środka tabeli.Jeżeli chodzi o naszego trenera to uważam,że gość ma potencjał i powinien w dalszym ciągu pracować z Zagłębiem bo to właśnie on sprawił,że gramy lepiej niż na wiosnę i to zaliczam na plus.Musimy walczyć o każdy punkcik bo cóż nam pozostaje ale obawiam się,ba-jestem nawet przekonany o tym,że najbliższe punkty zdobędziemy dopiero w meczu z Widzewem.Chciałbym się jednak mylić.
bolo73

Postprzez topik 2007-10-04, 11:59 am

mayday77 napisał(a):
topik napisał(a):

Pewnie że sobie robię jaja,przegramy 5:0,a wszystkie bramki strzeli nam Hajto i będzie miał wielkie pretensje do sędziów za stronnicze sędziowanie na korzyść Zagłębbia.
A tak na powarznie-widzę że nie oriętujesz się w realiach polskiej piłki nożnej,więc Ci podpowiem,że przy dobrej taktyce i mądrym podejściu do meczu można wygrać z lepszym piłkarsko zespołem(przykład-Polonia Bytom wygrywa z Lubinem).

Nie no bez przesady:P mieszkam tuż za centrum. Twoja domyślność jest oszałamiająca,aha i jeszcze zainwestuj w słownik j.polskiego! Górnik - Zagłębie 3:0!
A tak przy okazji to masz coś do Hajty? Jest lepszy od całej linii obrony Zagłębie(szczegół)
topik

Postprzez psv 2007-10-04, 2:30 pm

topik napisał(a):

Nie no bez przesady:P mieszkam tuż za centrum. Twoja domyślność jest oszałamiająca,aha i jeszcze zainwestuj w słownik j.polskiego! Górnik - Zagłębie 3:0!
A tak przy okazji to masz coś do Hajty? Jest lepszy od całej linii obrony Zagłębie(szczegół)

Jest lepszy ale w przemycie fajek i płaczu jak to sędzia nas skrzywdził.
Typowy lamus.
psv

Postprzez mayday77 2007-10-04, 3:38 pm

topik napisał(a):
mayday77 napisał(a):
topik napisał(a):

Chłopcze,piszesz mi żebym zainwestował w słownik,a sam robisz byka,aż miło"Jest lepszy od całej linii obrony Zagłębie".Słowo Zagłębie można odmieniać :diabel:
A wracając do tematu przewodniego-Hajto-dobry piłkarz :056: :056: :056: no nie rozśmieszaj ludzi na tym forum,jakby był taki dobry, to nie wracał by do polskiej ligi.To jest gość który się "nachapał" kasy w Niemczech,a teraz "gwiazdorzy"w bardzo przeciętnym klubie.
mayday77

Postprzez mike79 2007-10-04, 3:44 pm

Kol. bolo73. Conajmniej połowa drużyn grających w OE jest PIŁKARSKO SŁABA,a conajwyżej 4-5 w pełni zasługuje na to byc grac w tej lidze...
mike79

Postprzez topik 2007-10-04, 3:53 pm

mayday77 napisał(a):
topik napisał(a):
mayday77 napisał(a):
topik napisał(a):

Chłopcze,piszesz mi żebym zainwestował w słownik,a sam robisz byka,aż miło"Jest lepszy od całej linii obrony Zagłębie".Słowo Zagłębie można odmieniać :diabel:
A wracając do tematu przewodniego-Hajto-dobry piłkarz :056: :056: :056: no nie rozśmieszaj ludzi na tym forum,jakby był taki dobry, to nie wracał by do polskiej ligi.To jest gość który się "nachapał" kasy w Niemczech,a teraz "gwiazdorzy"w bardzo przeciętnym klubie.

To był błąd rzeczowy spowodowany szybkim pisaniem,a nie podstawowy ortograficzny jak ty!! Górnik jest bardzo przeciętny,ale na warunki europejskie.Jeśli chodzi o polskie warunki to jest w czołówce,a jeśli chodzi o Zagłębie to,który klub wolał Pesković?Nawet taki słaby Prymula miał większe aspiracje niż gra w Zagłębiu..
topik

Postprzez mike79 2007-10-04, 4:04 pm

Odstaw alko i inne używki kol. topik i PRZESTAŃ PISAC PIERDOŁY !! Ale skoro chcesz zabłysnąc, to zadam Ci jedno proste pytanie. Wymień trzy kluby, tzw."średniaki europejskie" dysponujące budżetem rzędu 2-3 mln euro ??Z góry dziekuję za brak odpowiedzi !!

PS. Mam nadzieję że KTOŚ szybko doprowadzi ich do pionu...
mike79

Postprzez topik 2007-10-04, 5:20 pm

a teraz to średniak??? wcześniej było co innego,nie pisz więcej mike 97 xD
Pozdro w Nowej II lidze :D
topik

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna